Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

SPPA tulku fakultāte

Reitings 6
Reģ: 18.05.2013
Sveiki! Šogad gribētu sākt studijas Starptautiskajā Praktiskās Psiholoģijas Augstskolā tulku fakultātē, jo tur piedāvā apgūt trīs svešvalodas pēc izvēles. Esmu salasījusies dažādu negatīvu info par šo augstskolu, bet tagad gribētu, lai izsakās tikai tie, kas var pastāstīt kaut ko par tulkošanas fakultāti, cik bieži notiek lekcijas, kādā kvalitātē, esmu dzirdējusi, ka jāmācās arī daudz pašmācībā :)
26.03.2014 13:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Manī vien vieš neuzticību tas, ka programmas ir akreditētas tikai uz diviem gadiem, atšķirībā no sešiem gadiem citu augstskolu līdzvērtīgām vai līdzīgām programmām.
26.03.2014 13:51 |

Reitings 6
Jā, bet vai, tad akreditācija nav par samaksu? Akreditāciju pērk uz diviem gadiem, tā sanāk izdevīgāk. Viņiem ir beztermiņa akreditācija un licence.
26.03.2014 14:09 |

Reitings 10475
A, nu ar tādu izprati par akreditāciku, gūd lak kā saka! :D
26.03.2014 14:12 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Akredetāciju nepērk, skola apmaksā ekspertu dzīvošanu un visus saistītos izdevumus. Tātad, ja iedev tikai uz 2 gadiem, tad bija konstatēti būtiski trūkumi programmā un tās īstenošanā.
Kādu valodu gribi mācīties? Ieteiktu tēmēt kaut kur uz Eiropas augstskolām.
27.03.2014 14:41 |

Reitings 6
Tad jau var cerēt, ka tos trūkumus kāds novērsīs :) Nu es gribētu iemācīties tulkot no angļu-spāņu vai angļu-franču un plus vēl trešo valodu iemācīties poļu:) SPPI to it kā piedāvā. Vēl, protams, ir BSA, EKA un RTU tehniskais tulks. Turklāt Eiropas augstskolas man ir par dārgu :)
28.03.2014 14:20 |

Reitings 10475
Ja Tu interesējies par tulkošanu, tad derētu vispirms noskaidrot, ka tulks parasti un ideālajā variantā, kā arī to pieprasa nopietnās tulkošanas aģentūras un ES Tulkošanas Ģenerāldirektorāts, tulko UZ savu dzimo valodu, līdz ar to kombinācija ENG-ESP, ENG-FR šķiet gaužām apšaubāma. Mācīties un pilnveidoties var, neviens nesaka, ka tas ir slikti, bet par turpmākām izredzēm, nuuu šaubos, īpaši jomās kas atšķiras no ikdienas sarunvalodas tulkojumiem, bet, piemēram, ir juridisko vai medicīnas tekstu tulkojumi.
28.03.2014 14:24 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Ja gribas tulkošanu, izvēlies vai nu RTU tehniskos tulkus, vai nu Ventspili. SPPA neiesaku vispār, kā augstskolu, ne tikai šo konkrēto programmu - tuvi draugi tur mācījās, atsauksmes graujošas. Nē, nu viņiem jau patika, ka var rullēt gurķi, bet līmenis tur ir šausmīgi zems, vienu brīdi skola vispār karājās mata galā, jo īpašniekam radās naudas problēmas, kā arī problēmas iegūt akreditāciju.
28.03.2014 14:27 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Es no savas puses arī piebildīšu, ka Ventspils Augstskola ir tiešām augsti novērtēta un daudzi tās absolventi pašreiz strādā savā sfērā kā atzīti speciālisti un pat celmlauži LV tulkošsnas sfērā.
Runājot par ārzemēm, iesaku palūkotie Zviedrijas virzienā. Studijas ES studentiem apmaksā valsts, tāpēc tā problēma atkristu.
31.03.2014 00:32 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Tad jau var cerēt, ka tos trūkumus kāds novērsīs Nu es gribētu iemācīties tulkot no angļu-spāņu vai angļu-franču un plus vēl trešo valodu iemācīties poļu SPPI to it kā piedāvā. Vēl, protams, ir BSA, EKA un RTU tehniskais tulks. Turklāt Eiropas augstskolas man ir par dārgu

Saku pēc pieredzes, jo sen atpakaļ tajā skolā mācījos, ne gluži tulku fakultātē, bet princips tur darbojās viens visā skolā. Priekšmetu piedāvājums ir rakstīts viens iepazīšanās bukletiņos un mājas lapā (tas tā, lai pievilinātu topošos studentus), bet realitātē notiek kas cits - gan izvēles priekšmetu klāsts mainās, jo nav pasniedzēju, vai arī pietiekams skaits studējošo, tāpat arī var izmainīties pamata priekšmetu lekcijas, kas vispār ir ārpus jebkuras kritikas. Varēsi palikt bez kārotās poļu valodas, piemēram. Beigu beigās, ja gribēsi pāriet uz citu skolu mācīties līdzvērtīgā programmā, tad atklāsies, ka iepriekšējā gadā ir sakrāts par maz kredītpunktu un tad to nāksies smagi atstrādāt. Tas vien pierāda, ka studijas tur ir nepilnīgas un ar pamatīgiem robiem. Silti iesaku tev iet kaut vai uz to pašu RTU, tā vismaz ir skola ar ''stingrāku pamatu''. Vai LU neko nepiedāvā?
31.03.2014 01:06 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Jā, bet vai, tad akreditācija nav par samaksu? Akreditāciju pērk uz diviem gadiem, tā sanāk izdevīgāk. Viņiem ir beztermiņa akreditācija un licence.

ģeniāli.
31.03.2014 01:14 |

10 gadi
Reitings 169
Reģ: 15.06.2012
pati mācījos tur, bet uzņēmējdarbību... Skola ir pustuša, lekcijas bieži nenotiek, bija jāiet tikai 1-2 reizes nedēļa un darbi bija jārakstā par skolum lai to slavētu... Dzirdēju arī atsauksmes par tulku fakultāti, tie arī nebija priecīgi par savu izvēli. Mums viss kurss pārgāja citur mācīties, ka arī Sabiedrisko attiecību studenti gandrīz visi aizgāja uz RSEBAA.
31.03.2014 22:43 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!