ļoti interesanta diskusija. Man ir 32 gadi jau, un es ar interesi lasu, ko jaunieši te sarakstījuši.
Pirmkārt, es salīdzināju ciparus: 400 EUR mēnesī, tas ir 4800 EUR gadā netto ko saņem meitene, ap 700 EUR mēnesī brutto, kopā 8400 brutto ko tas izmaksā tēva uzņēmumam. Viņam ir jāatrod/jānopelna firmai šie līdzekļi ko novirzīt algai.
Es secinu, ka tēvs noteikti iegulda pietiekami, lai uzskatītu, ka bērnu atbalsta vairāk kā pietiekami.
Kā jūs ziniet, ka tā pozīcija birojā viņam vispār ir vajadzīga? īpaši, mūsdienās, kad darba pienākumu parasti ir vairāk kā sajēgas? paliek laiks mācībam? hahahaha - tiek radīa vide, lai paliktu laiks mācībām. nevajag sevi lutināt ar ilūziju, ka citur ir labāk, vai ka Tavas spējas tirgū ir konkurētspējīgas. nav runa par nozares vidējo atalgojumu, bet vai tieši Tavas prasmes un Tavs darbaspēks kādam citam ir vajadzīgas par to algu.
Izskatās, ka tēvs tiešām smīkņā par to, ka Tu nesaproti, ka viņš Tev nodrošina darbu un ienākumus. Ar šīm divām lietām: ierakstu CV ka Tev ir prasmes, iespējams atsauksmi un regulāriem ienākumiem Tu varētu kalnus gāzt - ne tikai kredītu paņemt skolai. Bet pagaidām Tu esi par jaunu, lai lietas tādā gaismā redzētu.
Otrkārt, kāpēc Tev jāmaksā par skolu, un Tu neesi budžetā? Vai Tev vispār ir labas atzīmes? Vai tēvs atbalsta Tavu studiju izvēli un vai Tev pašai patīk tas, ko Tu studē? Vai tās ir perspektīas studijas, vai tikai ķeksīša pēc? Ja jāmaksā, tad vai nu tā ir kāda superskola (bet 1000 eur par 1.5 gadu par to neliecina), vai kāds jocīgs novirziens, kuru viņš tiesi neatbalsta, bet atbalsta Tavu izvēli vnk paklusējot. Varbūt viņš cer, ka kādreiz meklēsi darbu savā specialitātē? tā noteikti nav grāmatvedība, jo Tev šķiet, ka šis darbs ir diezgan garlaicīgs.
Manuprāt, viņam ir skaidrs, ka Tu vēl esi jauna. Un neesi vēl tajā "ieguldīšanas" stadijā, lai būtu tā vērts vnk izmest naudu vējā, kamēr Tev pašai nav skaidrs, ko gribi darīt savā dzīvē, kuri ir Tavi talanti, nevar lepoties ar Taviem sasniegumiem.
Varbūt, kad sāksi dzīvot atsevišķi, tad arī parādīsies pirmie neatkarīgie instinkti, kas liks par sevi pašai parūpēties. Pagaidām Tevi balsta divi vecāki un Tu "stundu stāvu domādama, kam lai sēžu kamanās".