Attiecības ar tēvu

Reitings 106
Reģ: 07.06.2012
Sveikas! Jūsu viedoklis par manu situāciju.
Vecāki šķīrušies. Mans tēvs ir daudz turīgāks par māti. Tēvs ir darbaholiķis, karjerists ar savu uzņēmumu, kurā es strādāju par lietvedi ar 400eiro algu-pārslogota neesmu, varu darbā atrast laiku mācīties. Kad strādāju par viesmīli, viņš iedāvāja darbu pie sevis...
Studēju juristos un vienīgā lieta, ko vinš jebkad ir palīdzējis - maksājis pusi no studijām un smieklīgus alimentus mammai savā laikā. Pats strādā kā rūķis un piepilda SAVUS sapņus...
Pienākusi mana kārta maksāt atlikušo 1,5gadus par studijām kā bija norunāts, bet tāda iespēja nav. Pateicu, ka man nav līdzekļu uz ko viņš ar smīnu sejā atbildēja - kko izdomāsim un aizskrēja kārtot savas lietas. Jo laika nav nekad nekam!
Otrajā jautāšanas reizē ar smīnu atbildēja - kas man par daļu gar tavu skolu un atkal viņam iezvanījās telefons. Laiks iet.... viņš zin, kāda man situācija, bet pats neko nesaka....
Tēvs ir ļoti dzēlīgs cilvēks pret sev tuviem cilvēkiem... Viņš ir no tiem, kas palīdzēs svešiniekiem, no kuriem kāds labums nākotnē būs, vai pat saviem darbiniekiem.
Pats braukā ar X6, ceļ māju... mani nekad nav aizcinājis ceļojumā, nekur. Es noskatos tik uz viņa labumiem, dzīvoju ar to ko nepelnu un nesūdzos.
Īstenībā pircis man nekad neko nav, ne telefonus - neko. Pat savu vecos telefonus pārdod, nekad nepiedāvā man.
Arī prasījusi neesmu neko īpašu. Es dzīvoju ar māti.
Un tas viss, jo pats visu saviem spēkiem sasniedzis un uzskata, ka man viss jāsasniedz pašai... :/ tā viņš ir vairākas reizes teicis.
Esmu pieteikusies kredītam, mamma nāks galvot.
Tomēr ir cerība vēlreiz uzjautāt tēvam, taču tas ir tik sāpīgi, lūgties tēvam, zinot, ka viņam tie 1000eiro neko nemainīs - viņš vnk ir skops un negrib savu nopelnīto naudiņu tērēt manām vajadzībām... viņš nemīl nevienu, tikai naudu. Tas jau no bērnības ir skaidrs gan man, gan mammai.
Tgd strādājot pie viņa ir nedaudz sāpīgāk ikdienā.
Nezinu, varbūt iet prom no darba, meklēt kko... jo šeit man izaugsmes nebūs 100%, darbs vienmuļš...
No citas puses, tgd es pelnu nedaudz virs minimālās laikam sanāk, bet varu darbā mācīties, kas man arī ir svarīgi....
26.03.2014 10:44 |

10 gadi
Reitings 755
Reģ: 29.01.2009
Man vairāk liekas, ka tēvs grib, lai tu apzinies naudas vērtību.

Galu galā tu strādā, vari naudu atlikt. Ja dzīvo ar mammu, tad tev atkrīt visas rūpes par komunālajiem, pārtiku utt... Normāla situācija, nesaprotu ko tur ņemties.
Tu nevari maksāt ikmēnesi? Tad tā lielā summa nebūs vajadzīga uz sitiena... Manuprāt reti kurš tagad var samaksāt pilnu studiju maksu. Tēvs tev ir palīdzējis uzsākt studijas, tagad tava kārta pierādīt tēvam ka vari kosasniegt arī pati.
26.03.2014 12:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
6dien, 7dien principā būtu tikai jāmācas, ja to nevarētu darīt arī darbā....
Tu darba mācies, un bonusa vel sanem algu 400 euro, pa kruto tev.
26.03.2014 12:27 |

Reitings 106
Reģ: 07.06.2012
Nu nav jau tā, ka tikai mācos!
Es vnk varu atrast brīdi....
Es jau nezinu kā citos ofisa darbos ir!
Ja jau te var atrast laiku čatot cosmo, tad es varu atrast laiku atvērt grāmatu, tas arī viss!
26.03.2014 12:29 |

Reitings 27552
Visur tagad par vienu algu dara divus darbus, pleš pakaļu pusu.Ta ir visur.
26.03.2014 12:30 |

Reitings 27552
a jau te var atrast laiku čatot cosmo, tad es varu atrast laiku atvērt grāmatu, tas arī viss!
Ta beidz, tikai dažas atrod laiku. Bet reali daudzas se majas, bet melo ka kruti strada. Te vispar nevajag nekam ticet, melo 70% par sevi. :D
26.03.2014 12:31 |

10 gadi
Reitings 755
Tu darba mācies, un bonusa vel sanem algu 400 euro, pa kruto tev.

Tu lasi manas domas :D

Kad es studēju,man burtiksi nebīja laika, kad mācīties. Darbā strādāju pilnu dienu, pietam ļoti stingri kontrolēja ko daru, kā daru utt, līdz ar to nekāda mācīšanās nesanāca. Studēju sestdienās, no 9 - 16, kad atkūlos mājās iegāzos gultā, šo to palasīju. Reāli svētdienas bija dienas, kad varēju veltīt laiku mācībām.
Tagad, protams viss ir daudz, daudz savādāk. Esmu tikusi ārā no bedres, bet labprāt atceros to laiku, jo tad saprotu cik stipra esmu bijusi.

Liela nozīme ir ne tikai tam, vai ģimene ir vienota un atbalsta viens otru. Bet arī tam, ko gribam mēs paši uz ko tiecamies.
Man nekad mamma neatteiktu palīdzību, bet tikmēr kamēr spēju parūpēties par sevi pati, neko lieku neprasīšu. :)
26.03.2014 12:33 |

Reitings 27552
Izlasot sāku domat ka meitēns izlitināts.Un nenovērtē neko. Un tēvs ir dranķis. Nevar kaut reizi gadā kur aizceļoti ar meitu, veltīt mazliet miesīgam bērnam laiku? Gan jau ceļo ar kādu skesīgu dūdu ne jau viens.
26.03.2014 12:38 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
S80
Man īstenībā liekas, ka aizvainojums lielāks nav par to, ka netiek iedota nauda, bet par to, ka šādā veidā tēvs izrāda savu attieksmi, kas nemaz neatgādina mīlošu un bērnu aizstāvošu tēti, pie kura vērsties pēc padoma, atbalsta.

Respektīvi, man mans tētis man apmaksāja tikai vienu semestri, viņš mani nemīl???!

Nesmīdini mani.

Nē, galīgi ne tā, ka nemīl, ja nemaksā. Es vēlreiz saku
aizvainojums lielāks nav par to, ka netiek iedota nauda, bet par to, ka šādā veidā tēvs izrāda savu attieksmi, kas nemaz neatgādina mīlošu un bērnu aizstāvošu tēti, pie kura vērsties pēc padoma, atbalsta
.
Tā arī visticamāk ir atšķirība starp tavu tēti un šīs meitenes tēti - tavs tētis nevienu brīdi nav licis tev justies slikti ar savu attieksmi, ir veltījis tev laiku un jums ir foršas attiecības.
Domājams, ka Wanted arī nemaz neturētu ļaunu prātu, ja tētis būtu veltījis laiku viņai, kaut vai izskaidrojot, kāpēc nemaksās atlikušo naudu. Ja viņš būtu izskaidrojis savu rīcību jau būtu labāk...
26.03.2014 13:01 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Pateikšu tā, tētis vienmēr ir daudz strādājis, tāpēc baigi daudz laika kopā speciāli veltīta man nebija, mēs laiku pavadījām kopā kā sanāca.

Ir jāizvērtē, kas ir būtiskāk, tas ka cilvēks mēģina Tev vēl kaut ko iemācīt vai uz viņu raudzīties ar aizvainojumu.
26.03.2014 13:07 |

Reitings 27552
tatad pat to tevs nevareja segt pilniba. Un viss ikdienas audzinašans smagums gūlās gadiem ilgi uz mates pleciem, velak lielisies vecis ka IZAUDZINAJIS FEINU MEITU.

mates strādā ari daudz+ majas ari strada+ vienmer pie berhna slimibas gultas, vienmer ja vajag blakus.Tetuks logiski seksoji un karejur vesi veidojis, jo nav par bernu jauznemas ikdienas rupes. Viegla dzive. Tik par darbu domat...
26.03.2014 13:09 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
S80, ja ģimene dzīvo kopā, tad tas kopīgais laiks sanāk pats no sevis, bet ja vecāki izšķiras, tad reizēm ir tā, ka bērns tēti nesatiek arī vairākus mēnešus, bet tētiņš pēc tam uzrodas un nesaprot, vai ta bija kāda problēma, vai? Es ticu, ka to ir grūti izprast cilvēkiem no nešķirtām ģimenēm.
26.03.2014 13:10 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Ebe, es zinu kā ir bez tēta no savu mīļuļu pieredzes, viņas ilgojās, bet neviens pēc viņām neilgojās, nezvana, nebrauc, mazam bērnam ir grūtāk kā pieaugušam. Šai gadījumā tēvs kaut kādu ieguldījumu ir devis un dod, iespējams par skolu pat samaksās līdz galam, gaida tikai meitas aktivitātes, lai redzētu uz ko viņa spējīga, bet mazajām vispār nav nekā un uz to ir sāpīgi noraudzīties. Mazsa bērna sirds ir jūtīgāka kā liela un viņam jau nevajag naudu, bet laiku, smaidu, glāstu...
26.03.2014 13:32 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es piekrītu tam, ka var pati cīnīties un izsisties utt... bet tāpat nesaprotu tēvu! Man viņa vietā būtu kauns skatīties spogulī.. nepilnvērtīgi audzināja bērnu, tagad vēl negrib palīdzēt ar studiju maksu!
26.03.2014 14:13 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Mani vecāki nav šķīrušies, bet uz savu tēvu nekad neesmu paļāvusies. Zinu, ka viņš man nepalīdzēs. Viņam ģimene ir tikai ritentiņi, kas griežas viņa dzīvē. Vienmēr ir licies, ka ģimene viņam nav pirmajā vietā.
Nepalīdz ne ar studijām ne ar ko. Tāpēc atradu sev 13 gadus vecāku vīrieti, kurš finansiāli palīdz.
26.03.2014 14:21 |

Reitings 1493
Ja Tu dzīvo kopā ar mammu, vai tiešām iztērējas visi 280 eiro?
Varbūt Tev būtu jāpārskata savi tēriņi? Un tad pēdējo reizi tēvam pajautāt - grasos ņemt studiju kredītu, lai tiktu galā ar skolu, bet varbūt būtu iespēja uz mazākiem procentiem paņemt kredītu no Tevis. Un tad katru mēnesi noteiktu summu maksāt.
Ja nepiekrīt, tad gan centies vairāk neko viņam nelūgt. Jo saprātīgs vecāks, kas vēlas iemācīt patstāvību, tomēr priekšroku labāk dos šādam vidusceļam nekā bērna iejūgšanu parādu jūgā bankā...
26.03.2014 15:47 |

Reitings 1493
* 280 latu, t.i. to 400 eiro (ups, sajaucu :D)
26.03.2014 15:48 |

10 gadi
Reitings 225
Reģ: 17.01.2011
Īsti nesapratu, kā jūs maksājat:
1) katru semestri tēvs sedz pusi, tu otru pusi
vai arī
2) tēvs uzreiz iedeva pusi naudas no 3,5 gadu mācību maksās kopsummas, kuru tu visu samaksāji universitātei un tagad tev jāsedz atlikusī daļa.

Ja ir otrais variants, tad kāpēc nekrāji naudu tad, kad pašai vēl nevajadzēja maksāt?
Un vispār priecājies, ka tēvs vispār pusi no naudas iedeva. Neuzskatu, ka vecāku pienākums būtu dot bērniem naudu tikai tāpēc, ka viņi ir vecāki un viņiem tā nauda ir. Tas ir vecais labais stāsts par makšķeri un zivi. Tēvs tev deva iespēju strādāt, lai tu varētu sapelnīt naudu.
26.03.2014 17:47 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
lai pati cīnies un panāc to, ko gribi panākt, nevis katru reizi pie grūtībām sauc viņu palīgā?

tieši tā!
26.03.2014 18:12 |

Reitings 5395
godīgi sakot, kad es stājos augstskolā es vecākiem naudu neprasīju, pateicu tik, lai nāk galvot kredītam, jo mans uzskats ir, ka vecākiem nav jāmaksā par manām mācībām! Tā arī esmu pabeigusi nu jau maģistrantūru, tiesa ir kredīts, bet es to pati spēju atmaksāt!
Un 400 eiro būtībā ir jēdzīga samaksa. Es zinu tik daudz cilvēkus, kas pelna mazāk!
26.03.2014 18:20 |

Reitings 254
Reģ: 23.12.2013
Wanted, man šķiet,ka tavs tēvs rīkojās pareizi. Tagad tev tā neliekas,vēlāk sapratīsi. Viņš māca tev cīnīties,jo tu esi liela,un tev jāuzsāk pilnīgi patstāvīga dzīve,ja pie katrām grūtībām skriesi pie tēva,tad taču viņam vienmēr būs nedroša sajūta. Viņš zinās,ka tu pati pacīnīties nevari,un pie mazākajiem grūtībām padosies. Neviens nav mūžīgs,tapec bērniem nevar visu dzīvi palīdzēt,jo, kad būs jāiet uz citu pasauli,tad bērns vairs pats netiks galā.

Tas ir labi,ka viņš tevi audzina,ja tu viņam neinteresētu,tad darbu nedotu,un laiku netērētu.
Viņa dēļ tu izaugsi par cīnītāju,patstāvīgu,neizlutinātu cilvēku,kurš vēlāk paša spēkiem izsitīsies.

Lai veicas! :)
26.03.2014 18:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits