Kādā jomā studē? Kādā jomā patiešām vēlētos strādāt? Varbūt sāc ar to, ka noformulē, ko tieši vēlies - kāda veida darbu, amatu? Ja studē neklātienē, tad pieļauju, ka paralēli būtu laiks arī pilnas slodzes standarta darbam? Ja tā, tad pilnīgi noteikti darbu var atrast, pie nosacījuma, ka ir liels gribasspēks, motivācija un ka zini, ko tiešām gribi.
Es arī reiz sāku no nulles - ļoti strauji mainīju savu darbu uz tādu nozari, kurā nekad nebiju strādājusi, lai gan bija daudz konkurentu ar pieredzi, bet nostrādāja tikai mana lielā dedzība un mirdzums acīs. Pēc tam jau sevi pierādīju, ātri apgūstot pienākumus un izrādot iniciatīvu, kā rezultātā sekoja strauja izaugsme.
Morāle - nesamierinies ar darbu, kur nevēlies strādāt (tad arī rezultātu nebūs), bet gan noformulē to, ko patiešām vēlies un mērķtiecīgi ej uz to - tad arī durvis atvērsies.
Un vēl - es nezinu, kā tas ir citos uzņēmumos, bet pie mums uz pēdējo vakanci bija ļoti daudz pieteikumu, tomēr no reālajiem kandidātiem neviens neizrādīja, ka tiešām ļoti vēlētos strādāt, nevis vienkārši atsēdēt darba laiku. "Atsēdētāji" nevienam nav vajadzīgi un ar tiem laiku netērē.