mazbudžeta kāzas

Reitings 92
Reģ: 24.03.2014
Grrr...kā man patiesība nepatīk šis apzīmējums - mazbudžeta kāzas. Bet praktiski tā kaut kā sanāk.
Gribēju dzirdēt kādu pieredzi kāzām, kur galvenais uzsvars uz sajūtām un jūtām, neiztērējot pāris tūkstošus eiro par mantām, lietām un vietām.
Plānojam skaistu dienu kopā ar 30 viesiem pie dabas, varbūt pat pie jūras, turpat ar mācītāju un ceremoniju, nelielām uzkodām, šampanieti un vasarīgu tortīti. (tātad bez viesu nama, mičošanām u.tml.) Esmu radoša un plānoju pašas rokām radīt skaistu atmosfēru ar ziediem un dekoriem
Vai kādai bijušas šāda tipa kāzas? Un kā? Un vai tas vispār ir reāli? :)
24.03.2014 13:07 |

Reitings 92
Gribējās tieši to pieredzes devu pasmelties...bet laikam jau latvieši joprojām turas pie savas klasikas un tradīcijām. Tapēc tik maz to reālo variantu par šāda tipa kāzām.
24.03.2014 14:40 |

Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
savas kāzas varu nosaukt par mazām mazbudžeta kāzām. izmaksāja nedaudz vairāk kā 800 ls un tās bija tādas kā vēlējāmies.
sākumā visi bija pret: kā tad tā- nebūs pompas, nebūs smuki, bet beigās visi teica, ka tik skaistās kāzās, tieši vienkāršības dēļ, nebija bijuši.

tā nu gan nav, ka nelielas kāzas nevar paiet bez stresiem.

mums stresa nebija nemaz, drīzāk patīkams satraukums, lai gan mums nebija nekādu vedējtēvu un vedējmāšu, kam uzkraut pienākumus visu noorganizēt (vairāk stresojām par sesiju- kāzas bija divas nedēļas pēc tam :D ).
24.03.2014 14:46 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Ja es kādreiz precēšos, gribētu kaut ko līdzīgu- pa vienkāršo. Un negribētu torti sev mugurā, nu nepatīk man tās kleitas. Bet visvairāk par visu man kaitina tā sēdēšana pie galda, kad ik pēc 10 min kāzu vadītājs vai vedēji plijās virsū ar jautajumiem, konkursiem, novēlējumiem, stāstāmo utt.. Kāpēc cilvēki nesaprot, ka ne visiem ir baigi viegli runāt svešu cilvēku klātbūtnē? Gribas tomēr, lai cilvēki jūtas komfortabli un runā tikai tie, kas paši grib.
Tilti un mičošanas vispār ir mans lielākais bieds :D
es iedomājos, ka gribētu sarakstīties un tad uztaisīt tādu vienkāršu ballīti zaļumos ar dzīvo mūziku bez visiem tizlajiem kāzu sviestiem. vai arī kādā viesu namā ar baļļu utt..
24.03.2014 14:47 |

Reitings 92
A-komanda es pat zinu cilvēkus, kuri ņēma kredītu, lai tik varētu uzrīkot 2dienīgās kāzas.

Lai gan vienmēr jau atrodas kāds, kurš brauks uz kāzām ar domu iedzert, piedzerties un patusēt. Mums ar tāds kadrs ir. Laikam būs kāds vīlies viesis :D
24.03.2014 14:49 |

Reitings 2248
A-komanda es pat zinu cilvēkus, kuri ņēma kredītu, lai tik varētu uzrīkot 2dienīgās kāzas.

Jā, es arī zinu vienu džeku, kurš ņēma kredītu kāzām. Reāli pēc pusgada izšķīrās, bet vēl pēc tam kredītu maksāja. Pats stulbākais, ka šis pat īsti precēties negribēja, beibe gribēja baigo pompu uztaisīt. Nu i vo!
24.03.2014 14:51 |

Reitings 92
Eva Super! Tas ir tas, kas vajadzīgs. Šādā dienā ir jādomā tikai par to, lai mēs divi jūtamies labi un lai viss, kas notiek ir tieši tas, ko vēlamies mēs nevis kāds cits.

Jā, un kāzu galds kur tev pretī sēž tantuks, kuru tu pirmo reizi redzi...nē, tas tiešām nerosina nekādas domas par patiesām jūtam un to apliecinājumu ar laulību.
24.03.2014 14:55 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Lauma, ja vēlies mazbudžeta kāzas, nedomāju, ka nojumes īre būtu laba ideja. Kad pati skatījos, cik tāds prieks izmaksā un vēl visi galdi, krēsli un citas nepieciešamās lietas, sapratu, ka pat īrējot lētu viesu namu, sanāks ietaupīt vairāk.
24.03.2014 15:02 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu, ka mazbudžeta kāzas emocionālā ziņā ne ar ko nav sliktākas par nto tūkstošu kāzām. Bet par āra lietu gan iesaku padomāt. Brālēnam kāzas bija augustā un svinību daļa notika dārzā izbūvētā lielā, krāšnā teltī. Uznāca pamatīgs negaiss un labi, ka bija netaupījuši uz dubultu drošību grīdas segumam (pacēlums un bieza dēļu grīda), citādi viss tur būtu bijis viena liela dubļu peļķe. Tiesa, viņiem kāzas nu nemaz nebija lētas :D
24.03.2014 15:04 |

Reitings 92
Nojume mums ir tā teikt "palikusi mantojumā" no māsas kāzām. Tik attiecīgi jānoformē pa savam.

Man ir pat ideja, izaudzēt lavandu pašai, šodien arī atradu, kur nopērkamas sēklas. Jo ir vīzija par lavandas toņiem un pašu lavandu dekorācijās, arī galvas rotā varbūt.... es jau sāku sapņot....mmm :) Jāpamēģina. Būs iemesls biežāk aizbraukt uz laukiem.
24.03.2014 15:08 |

Reitings 92
Par tiem nevēlamajiem laika apstākļiem būs vēl nedaudz jāpadomā... Varbūt kāds pārdod vairumā lētus gumijniekus? :D
24.03.2014 15:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liels prieks ,ka ir cilveeki ,kuri veelaas "mazbudzeta kaazas",jo domaa uz prieksu.
Vislabaakais variants buutu tomeer ,ja ir iespeeja ieskriet maajaa lietus laikaa.Ja svineesana ir taadaa vietaa,kura lietus liist tikai iisu laiku ,un peec tam ir saulains un silts-nebuutu pat nekaadu probleemu(siltaas zemees).
Loti patiik tava ideja par ziediem.Es domaaju ,ka kleita tev arii nebuus ar zeltu un sudrabu utt,buus atbilstosa aara sviniibaam.Ja eedienus(uzkodinas) var paliidzeet sataisiit omiites ,tad taas kaazas nemaz nebuus mezoniigi daargas.Veiksmi!!!
24.03.2014 15:20 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Es arī zinu tādu pāri, kuri ņēma kredītu, jo gribēja tādu kleitu un šitādu viesu namu un mūziķus tādus utt
Katram, protams, savs. Ja vēlas precēties ar lielu jandāliņu - uz priekšu, ja gribas pa mierīgo - uz priekšu.
24.03.2014 15:20 |

Reitings 92
heh, tas būtu smieklīgi - dzīvojam vienkāršā divistabu dzīvoklītī, bet kāzas pēkšņi Bīriņu pilī un medus mēnesis Havaju salās! :D

Emmanuelle jap, mana pagaidām tikai izsapņotā kleita ir gaisīga, viegla (lai var pieliekties un nekas nekrīt ārā, lai var skriet un vienkārši justies brīvi), bet tai pašā laikā ar romantisku, vinteidžīgu piesitienu.
24.03.2014 15:40 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Bija pirms kāda laika te meitene Robīte laikam, cik saprotu viņai bija mazbudžeta kāzas. Viņai manuprāt viss bija izdomāts līdz pēdējam un pati maksimāli visu darīja pati.
Par laikapstākļiem noteikti ir jāpiedomā, biju kāzās, kur svinēšana notika līgavas mājās, viss jau bija labi izdomāts. Bet pēc sarakstīšanās sākās tāds lietus, ka viesi nevarēja līdz teltij tikt, pagalms viss bija ūdenī, teltī grīda arī ūdenī, labi, ka bija liela garāža, kur fiksi visu pārnesa izrotāja un varēja svinēt tur.
24.03.2014 15:47 |

Reitings 1493
A-komanda, ļoti jauki un prieks par Jums. Bet autore jau min konkrētas krāsas, ziedus un noformējuma idejas. Ja to visu sāk darīt laicīgi, protams, viss tiks izdarīts un būs forši.

Es precīzāk to savu ideju izteikšu - lielākais stress un čakars to visu būs pašiem uzlikt, salikt - pēc tam - novākt. Ja ir, kam palūgt un to uzticēt, lieliski. Turklāt, ja tas notiks publiskā pludmalē (vai varbūt ir pieeja privātai?), kādam arī tad jāpaliek tas uzvaktēt, lai nepazūd, neaizpūš, neapgāžas utt.

Visu to saku tikai tāpēc, lai Lauma var to visu iepriekš apsvērt un risināt ;)
Jo piekrītu - kāzas ir visforšākās, kad tās ir paša izsapņotas nevis kāda no malas uzspiestas.
24.03.2014 15:47 |

10 gadi
Reitings 10290
heh, tas būtu smieklīgi - dzīvojam vienkāršā divistabu dzīvoklītī, bet kāzas pēkšņi Bīriņu pilī un medus mēnesis Havaju salās!

es, piemēram, nesaprotu, kas tur smieklīgs.

Ir cilvēki, kam svarīgākas ir emocijas nevis mantas.
Kādēļ nevar piežmiegties ar dzīvokli, lai varētu Havajās baudīt kokču?

Kādēļ daļa cilvēku iedomājas, ka lielas un greznas kāzas ir tikai priekš citiem??
24.03.2014 15:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lauma-man ar manu amerikaanu viirieti bija kaazas ar 6 cilveekiem-liekas ,ka izmaksaaja kaa viena lielaaka dzimsanas diena.Man atminaa tikai tas,ka kalnos bija putenis:D
Esmu bijusi kaazaas,kuras ilgst 4st , ielikti diezgan daudz liidzeklu kleitaa utt.Man reizeem ir tiesaam zeel,ka taa loti smalkaa kleita ir tam "vienam elpas vilcienam", un peec tam staav skapii ar domu-uzvilks meita ,un meitai izraadaas pavisam cita gaume...
Katrs jau dara kaa veelaas,bet es lielaaku naudu noteikti izdotu dziivokla iekartosanai,kaut kam taadam paliekosam,kas dariitu prieku abaam puseem.
24.03.2014 15:49 |

Reitings 2248
dzīvojam vienkāršā divistabu dzīvoklītī, bet kāzas pēkšņi Bīriņu pilī un medus mēnesis Havaju salās!

Es esmu praktisks cilvēks, tāpēc labāk to naudu pataupītu tālākajai dzīvei, nevis izmestu vienā baļļukā. ja var atļauties, ok, bet, ja ir jāiedzīvojas kredītos, tad tas, manuprāt, ir stulbi. Bet es nevaru būt objektīva, jo tradicionālās kāzas nepatīk kā suga.. Ja es būtu cītīgi krājusi naudu, labāk ieliktu to dzīvoklī vai mašīnā, nevis kāzu svinībās.
24.03.2014 15:54 |

Reitings 92
piparene tu manu domu kaut kā pārprati. Ir tak skaidrs, ka tādā gadījumā kāzas būtu tikai tāda izrādīšanās, ārišķība (jau minēju par kredīta ņemšanu), jo reāli, tas nav mums pa kabatai un līdz ar to visticamāk rada lielu robu finansēs. Un tas no malas (vismaz manas malas :D) izskatās nedaudz smieklīgi. Nu, jā, reizēm ir arī biezi vecāki, kas visu nofinansē... bet...ai, katram jau savs - vienam kleita, citam meita. Par to nav vērts pat daudz diskutēt, katrs to dienu izjūt un iedomājas savādāk.
24.03.2014 15:57 |

Reitings 92
DaYa jā, paldies par tēmu pārdomām....gan jau kaut ko izštukošu ar to uzlikšanu, ir divas vecākas māsas, būs jaliek pie darba :D Bet ir par ko padomāt, tā tiešām varētu būt sarežģītākā šī pasākuma daļa.
24.03.2014 16:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits