Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kūkas

 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Nākoš 6dien man liels pasāciens, apsolīju,ka būs kūka. Izdomāju, ka gribu ko jaunu uztaisīt.

Priekšnoteikumi, lai nav ilgi jātaisa un nav ļoti dārgi!

Aiziet! :)
23.03.2014 23:17 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Man vismīļākās ir biskvīta kūkas, īpaši, ja vidiņā ir putukrējums+biezpiens un banāni... ah!
23.03.2014 23:21 |
 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
medus kūka, selgas cepumu kūka :)
23.03.2014 23:23 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
čiepa, ko citu, tās es zinu. ;)
23.03.2014 23:26 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Un vēl kā bērnībā - sasmērēta vafele ar pilnpienu :D
23.03.2014 23:34 |
 
Reitings 791
Reģ: 14.03.2014
Siera kūka. :)
23.03.2014 23:43 |
 
Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
 
Reitings 62
Reģ: 22.08.2012
Daima siera kūka, all time favourite :)
23.03.2014 23:54 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Meitenes, konkrētu recepti var? Ko pašas esat taisījušas.
23.03.2014 23:54 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
NECEPTĀ SIERA KŪKA BEZ ŽELANTĪNA

SASTĀVDAĻAS
Pamatnei
200 gr cepumi ar cukuru (var izmantot bez cukura piemaisījuma, bet tad iesaku pievienot 30 gr sasmalcināta cukura atsevišķi);
100 gr nesālīta sviesta.
Pildījumam
250 gr krēmsiers;
270 ml saldā krējuma;
1 maza citrona sarīvēta miziņa;
1 maza citrona svaigi spiesta sula;
2-3 ĒK cukura.
Garnējumam
200 gr sablenderētas mellenes (ja patīk saldāks, varat pievienot mazliet cukura).
PAGATAVOŠANA
Mana kūkas forma ar noņemajām malām ir 28 cm diametrā. Tātad no sākuma sasmalcina cepumus līdz vismalkākajai konsistenei, kam pievieno izkausētu sviestu. Visu samaisa un kārto kūkas formā, masu izkārtojot ne tikai pamatnē, bet arī pa maliņām. Liek saldētavā, kamēr gatavo kūkas masu.
Gatavo masu. Istabas temperatūrā turētu krēmsieru liek traukā, pievieno cukuru un ar mikseri mazliet saputo, tikai tik daudz, lai krēmsiers pārvēršas masā, pievieno citrona miziņu un sulu, samikserē vēlreiz. Otrā traukā lej saldo krējumu un saputo. Pēc tam divos piegājienos, saldo krējumu pievieno krēmsieram un samaisa kārtīgi , lai masa sajaucas viendabīga. Kad viss gatavs, masu klāj pa virsu pamatnei un izlīdzina. Klāj kūkas formai virsū pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt uz 12h. Pirms pasniegšanas kūkas virsma tiek pārklāta ar sablenderēto melleņu mērci. Tik vienkārši. Voilà!

Krēmsieru var aizstāt ar biezpienu bez piedevām;
Cukuru var aizstāt ar kļavu sīrupu;
Cepumus ar žāvētiem augļiem un riekstiem.
24.03.2014 13:00 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
OMG, želatīns nevis želantīns.
24.03.2014 13:00 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Kitekat kūka mmmmm :)
skudrupūznīša kūka un banānkūka vo tās ir ņama :)
24.03.2014 13:02 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Dio, paldies.


Meitenes, receptes ir vai tikai mmm?

Lai gan mana mīļā sirds jau deva versiju, būs lēti, gardi un to jau es protu. :D
24.03.2014 13:06 |
 
Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
es tev varu iedot banānkūkas recepti :D
Vajag selgas cepumus nu kādas 3 vai 4 paciņas, 4 vai 5 banānus, biezpienu, saldo krējumu, iebiezināto pienu, sviestu un dekoram kautkādus augļus vienalga kivi, zemenes utt.
jāsasmalcina cepumi un jāsajauc kopa ar iebiezināto pienu un izkausēto sviestu tad liek masu šķivī un liek virsū sagrieztus ripiņā banānus. Tālāk saputo saldo krējumu , kad ir saputots iejauc iekšā biezpienu un samaisa kārtīgi tad masu lej virsū un augšā kārto augļus. Ieliek ledusskapji uz dažām stundām un kūka gatava. Bet sviestu var arī nelikt es vienreiz liku otreiz neliku.
24.03.2014 13:12 |
 
Reitings 13
Reģ: 14.08.2024
Rawcake.lv piedāvā ļoti garšīgas un veselīgas kūkas, mana mīļākā ir viņu raw šokolādes kūka: https://rawcake.lv/tproduct/191023234-688646236431-okoldes-kka
24.10.2024 15:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits