NECEPTĀ SIERA KŪKA BEZ ŽELANTĪNA
SASTĀVDAĻAS
Pamatnei
200 gr cepumi ar cukuru (var izmantot bez cukura piemaisījuma, bet tad iesaku pievienot 30 gr sasmalcināta cukura atsevišķi);
100 gr nesālīta sviesta.
Pildījumam
250 gr krēmsiers;
270 ml saldā krējuma;
1 maza citrona sarīvēta miziņa;
1 maza citrona svaigi spiesta sula;
2-3 ĒK cukura.
Garnējumam
200 gr sablenderētas mellenes (ja patīk saldāks, varat pievienot mazliet cukura).
PAGATAVOŠANA
Mana kūkas forma ar noņemajām malām ir 28 cm diametrā. Tātad no sākuma sasmalcina cepumus līdz vismalkākajai konsistenei, kam pievieno izkausētu sviestu. Visu samaisa un kārto kūkas formā, masu izkārtojot ne tikai pamatnē, bet arī pa maliņām. Liek saldētavā, kamēr gatavo kūkas masu.
Gatavo masu. Istabas temperatūrā turētu krēmsieru liek traukā, pievieno cukuru un ar mikseri mazliet saputo, tikai tik daudz, lai krēmsiers pārvēršas masā, pievieno citrona miziņu un sulu, samikserē vēlreiz. Otrā traukā lej saldo krējumu un saputo. Pēc tam divos piegājienos, saldo krējumu pievieno krēmsieram un samaisa kārtīgi , lai masa sajaucas viendabīga. Kad viss gatavs, masu klāj pa virsu pamatnei un izlīdzina. Klāj kūkas formai virsū pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt uz 12h. Pirms pasniegšanas kūkas virsma tiek pārklāta ar sablenderēto melleņu mērci. Tik vienkārši. Voilà!
Krēmsieru var aizstāt ar biezpienu bez piedevām;
Cukuru var aizstāt ar kļavu sīrupu;
Cepumus ar žāvētiem augļiem un riekstiem.