Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pieķeršanās

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
Kā jūs, kurām ir bijusi situācija, ka jāpārvācas tiekat galā ar emocionālo pieķeršanos vietai, mājai? Sevišķi, tad ja nodzīvoti daudzi jo daudzi gadi un protams ļoti daudz labu atmiņu, arī no bērnības. Kā šo pārvākšanos vieglāk pārdzīvot? Problēma tāda, ka draudzenei vecāki, dažādu apstākļu dēļ, pārdod māju, kurā viņi ieguldijuši daudz darba un viņa nodzīvojusi visu savu bērnību. Ar māju un vietu, protams, saistās daudz atmiņu. Šis laiks viņiem emocionāli smags, jo izvēles par pārdošanu vai nepārdošanu nav. Tātad ko darīt?
23.03.2014 15:02 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Apdomāt pozitīvās lietas, kas bijušas, pateikties mājai un gariņiem par visu, kas piedzīvots, ka pasargāti utt. Un tad sākt domāt par to, cik jauki varētu būt nākamajā dzīvesvietā. Ka varēs gan jaunas atmiņas gādāt, gan ievest savu mīlestību citās telpās.
23.03.2014 15:20 |

Reitings 427
Reģ: 28.12.2013
up
23.03.2014 17:20 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Dzīve iemacij aja parak sāk piekerties lietām, vietām,cilvēkiem var visu atrak pazaudet. Sākuma japiekeras sajūtām. Nu tas nak ar laiku. Tas ir pārbaudījusm kas jaiztur. Daudzi mani bernibas draugi šo iztureja. Rigas centra maz tagad dzivo to kas tur dzimusi un augusi.
23.03.2014 17:24 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Man ir pirmie 3mēneši smagi, ja pārvācos citur, bet pēc tam jau pierodu.

Kad vienas durvis aizveras, atveras citas. Centies parādīt viņai situācijas gaišo pusi un galu galā, kad apprecās bieži vien maina mājvietu un nav nekāda nelaime.

Tas ir dabiski. ;)
23.03.2014 17:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti piederu pie cilveekiem,kuram ir loti gruuti mainiit dziives vietu.Loti labi juutos vietaas,kuras paziistamas,miilas...Laikam tiesi taapeec reizeem gruuti dziivot svesumaa.Pagaajusi daudzi gadi un tomeer nevaru iisti iedziivoties.Es vairaak meeginu ielikt maajaa savu energiju,mainiit lietas vietaam ,mainiit dizainu-ka saka mans viirs -viit savu ligzdu jaunajaa vietaa.
23.03.2014 17:29 |

Reitings 71
Reģ: 19.05.2013
laikam būšu viens no retajiem cilvēkiem, kam patīk pārvākties.. jā, ar katru vietu, kur esmu dzīvojusi, saistās kaut kādas atmiņas. Bet katru reizi, kad ievācos jaunā mājvietā mani pārņem tāds savāds saviļņojums. Nezinu, iespējams tas ir tāpēc, ka vēl neesmu atradusi savas "īstās mājas".

Būs viņiem viss labi! Galvenais, ka ģimene ir kopā. Kopīgiem spēkiem to visu pārdzīvos un arī jauno mājokli padarīs par mājām! :)
23.03.2014 18:12 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Esmu daudz parvākusies. Sākumā tas bija aizraujoši, kā tāda spēle, kā katru vietu iekārtot, kas tur jauns un interesants.
Tagad laikam veca sāku palikt - ļoooooti nepatīk pārmaiņas dzīvesvietā. Pēdējās divas reizes (viena no kurām - vēl priekšā) pirms pārvākšanās sevi šaustu ar domām, ka tur nebūs tik labi kā iepriekšējā dzīvesvietā. Visu laiku sev uzskaitu tos mīnusus.
Tur mākslīgi, manuprāt, neko iespaidot nevar. Draudzenei jaunajā dzīvesvietā vnk būs jāpaiet laikam, kamēr pierod. Bet cilvēks tādā ziņā ir lieliski aprīkots pielāgoties jebkuriem apstākļiem, un ar laiku tas vairs nešķiet nekas īpašs :)
Varbūt var mēģināt iepriekš plānotajā vietā uzmeklēt kaut ko interesantu apkārtnē, kaut vai izpētīt, ka tur tuvumā foršs parks, vai ka tas un tas pazīstamais tuvāk dzīvo.. utt... kas to skatu mazliet optimistiskāku par visu procesu padarītu.
23.03.2014 18:27 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits