Izmisums.. ;(

Reitings 295
Reģ: 26.08.2012
Kā lai 21 gadīga meitene nodrošina sev patstāvīgu dzīvi? Darbu savā profesijā, kuru studēju, atrast nevaru bez izglītības, jāmācās vēl četri gadi. Praksi jā, bet tur jau nemaksā un ja maksā, tad jau niecīgi. Ir kādas normālas vakances studentēm, izņemot apkalpojošo personālu? :(
21.03.2014 17:44 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un padomāsim ,apkalpojosais personāls ir jebkurš izņemot vadību. Serketare, biroja administratore,bārmenis,audzinataja,skolotaja,medmasa. LABRĪT... besii ka nedoma vispar
21.03.2014 19:00 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
pie mums pat apkopejam pārsvarā ir augstaka izglītība.Nu nav ta nekada brinumu panaceja, nu nav un ta ir realitāte. Ta ka pliks diploms it neko nenozīme

Jā, nenozīmē panākumus, bet tas arī nenozīmē, ka ir jasamierinās ar apkopējas darbu un tāpēc vien jāpārstāj meklēt!
21.03.2014 19:00 |

Reitings 27552
Jāme4klē irt , tev pilnīga taisniba. Bet izlasot samejos... ambīciajs nu neatbilst reālais situacijai. Tad arī rodas depresija,ja vel drusak nevis reali apgaismo un iedvesmo, bet stasta pasakas... deperesijia ir mazakais.... diemzel.
21.03.2014 19:03 |

Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Ir dzirdēti daudzi veiksmes stāsti, kur studenti ir dabūjuši labus darbus. Ir tikai jāstaigā pa sevis interesējošām vietām un jājautā par vakancēm.
Ja nu nekas neizdodas, tad NVA ari var palīdzēt.
21.03.2014 19:03 |

Reitings 27552
tad NVA ari var palīdzēt. :D jaunam skuķim bez nekāda seguma iegū ūber labu darbu :D :D :D :D
21.03.2014 19:04 |

Reitings 295
Reģ: 26.08.2012
Kubiete, kā tu zini, kādas man ir ambīcijas? Es uzskatu, ka es neatbilstu tam darbam, kuru daru pašlaik, un nedomāju, ka tas ir nosodāmi tā domāt. Pašvērtējums ir laba lieta, tieši tāpat, kā paškritika. Sevi nevērtēju tik zemu, lai necenstos tiekties augstāk.
21.03.2014 19:09 |

Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Kubiete Pēc NASA aprēķiniem ari kamenēm/bitēm nav iespējams lidot. Padomā!
Ja tu sevi esi nostādijusi uz to ka nevari dabūt normālu darbu, tad nevajag citiem to pašu iegalvot.
21.03.2014 19:10 |

Reitings 27552
A kurš te saka ka vina nedabus ? Tak dabūs, bet visam savs laiks. Un veiksmi meitenei...
21.03.2014 19:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Izgliitiibas papiirs ir obligaats tikai dazaas specifiskaas jomaas. Peec iespeejas vairaak ej uz darba intervijaam, apvaicaajies pazinjaam, radiem utt. Un tikai nevajag, ka bez augstaakaas izgliitiibas var tikai apkalpojoshaa sfeeraa straadaat. Mani bijushie klasesbiedri, kuriem bija veelme un centiiba, straadaaja ofisa darbus jau pirmajaa kursaa, un ne jau pa kapeikaam. Ja proti labi apieties ar cilveekiem, labi paarzini datoru, esi punktuaala utt. vari pamekleet kaut kur uz pusslodzi vietu kaa sekretaare, asistente, paliidze.
21.03.2014 19:20 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kad es maacijos augstskolaa, man ne praataa nenaaca stradat darbus, kas mani neapmierina! Un delj ta ka esmu tik merkjtieciga un sevi noverteju - un sodien esmu tur kur esmu!
Un laimiga! savu karjeru protams, pec 5 gadiem partraucu, jo atsaku atkal macities :) Un domat par gjimeni...

Taa ka iesaku autorei - paarej pari savam CV un suti uz visam sevis interesejoshaam vakanceem, jo jaa es savu paaugstinajumu darba sanjemu - 2. kursa :) Uz priekshu! Atradisi!
21.03.2014 19:23 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Ārzemes pec ūber labs augstskoals ar izcilu diplumu nereti strada darbu paris pirmos gadus par velti...par baltu velti... par tikai iespeju.

Mazlietin parspilee,ja ir taa ka daudzas kompanijas pienem studentus, kuriem nemaksa algu.Tachu NU NE JAU GADIEM!Sakot no 3-12 meneshiem parasti tas notiek.Atkariiba no Latvijas tur darba deveji arii apjeedz, ka cilvekam vajag arii iztiku pelniit un neviens neverdzina par baltu velti.
21.03.2014 19:30 |

Reitings 99
ja gribi tiekties kkur augstak brauc prom no turienes :D:D
nu nezinu, es aizbraucu no LV jo ari neredzeju iespeju izaugt ara no tas apkalpojoshas sferas. bet tgad... savos 23 gados zem manim strada vairak ka 50 cilveki. Un tas ir tikai sakums.
Ta, ka piedodiet, ja kadu tas aizskar, bet es nekadas iespejas Latvija neredzu.
21.03.2014 19:34 |

Reitings 27552
savos 23 gados zem manim strada vairak
:D :D :D Nu ok. lai tev veicas.Taču nemusini meiteni,paliks tepat nekur nebrauks. :) U7n tepat ar laiku veiksies:) Jo cerika tiesām studē... mācās,...
21.03.2014 19:37 |

Reitings 99
Nu es tikai izsaku savu viedokli.
Viens to pienem, otrs ne.
Nu es ari studeju, tas jau neko nemaina.
Bet ir liels prieks ja cilveki tiesham Latvija var izsisties, jo gribetaju ir vairak neka iespeju. :)
21.03.2014 19:43 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Kubiete, bišķīn derētu tev galvu izvēdināt. Protams, ka cilvēkam jau kopš 1. kursa ir jāstrādā pie tā, lai viņš būtu labāks un darba devējam iekārojamāks kā viņa pārējie kursa biedri. Galvenais ir tikt iekšā vēlamajā jomā un sevi attiecīgi pierādīt. Tie, kas cera, ka pēc 4. gadiem par oficianti un pliku diplomu, viņiem uzreiz kāds dos darbu, ir naivi cilvēki. Tā kā jāiet uz darba intervijām, prakšu laikā sevi jāpierāda. Kursa darbus un diplomdarbus jāizstrādā jaur reālā darba vidē, vislabāk ja tā ir sadarbība ar akadēmisko vidi vai uzņēmumu.

margharita, ko tie 50 cilvēki zem tevis dara?
21.03.2014 19:58 |

Reitings 27552
Keratīns, un kurš teica ka tas viss nav jadara? Taču nu ir jabut realam mazliet.:) Un ka jau teicu skolotajs,medmasa un etc. ari ir tikai apkalpojosais personals... un vai tad ne:?
21.03.2014 20:02 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pašvērtējums protams ir laba lieta un arī nākotnes sapņi ir vajadzīgi, bet šādos gadījumos vajag skatīties reāli - kas tevi ir tāds, kas nav lielākajam vairumam, lai, piemēram, amatu konkursā vinnētu tu, nevis kāda cita. Tu zini kādu svešvalodu, papildus angļu un krievu? Vai varbūt esi īpaši spējīga IT jomā? Vai arī tev ir citas neparastas un tavā vēlamajā darbā nepieciešamas spējas?
Skaties kritiski - tādu kā tu ir daudz. Tev ir jāizceļas, nevis tikai jādeklarē, ko tu gribi. Tas, ko tu gribi, nevienu neinteresē. Interesē tikai labums, ko tu dosi darba devējam.

Janvārī sāku strādāt jaunā darbā. Uz vietu, ko es dabūju, bija 70 pretendenti. Un to darbu es dabūju tikai tāpēc, ka esmu iepriekš strādājusi ar līdzīgām lietām un priekšnieks saskatīja manī dedzību un enerģiju šādu darbu turpināt.
21.03.2014 20:22 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Skaties kritiski - tādu kā tu ir daudz. Tev ir jāizceļas, nevis tikai jādeklarē, ko tu gribi. Tas, ko tu gribi, nevienu neinteresē. Interesē tikai labums, ko tu dosi darba devējam.

+++
21.03.2014 20:26 |

Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Hei, Sātan, muguru taisnu, krūtis uz priekš, dibenu atpakaļ un nemūžam nepadodies!
Ja ko vēlies, tad kaut pār līķiem.

Ehhh, tas, ko tūdaļ rakstīšu, lika sajusties mazlies, kā lai pasaka, nu....vecai... :D

Toreiz, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas, studēju pilna laika klātienē budžeta grupā. Ambīcijas milzīgas, pieredzes nekādas, bet toties pārliecība par sevi kā Napoleonam.

Otrā kursa beigās nolēmu ar lielu pompu pieteikt sevi darba tirgū - domāts, darīts - tikai, sasodītsā ekonomikas krīze sākās. Darba piedāvājumu nebija vispār, visriņķī dzirdams tikai par štatu samazināšanu - bez maz jāziepē striķis.
Parādījās sludinājums par prakses vietu finanšu institūcijā. Metos ar pilnu krūti jaunos piedzīvojumos, tikai, bez jebkāda atalgojuma. Nolēmu, ka dēļ pieredzes esmu gatava iet cauri uguni un ūdeni.
Praksei bija gana brīvs grafiks, lai varētu savienot ar studijām. Vienīgais mīnuss bija - konkurente! Viņa toreiz jau bija bakalauru beigusi un bija maģistra pēdējā kursā. Viņai bija arī pieredze, tādēļ pret viņu jutos kā Dāvids pret Goliātu, bet man bija super slepenais ierocis - ambīcijas, pārliecība un milzīga vēlme sevi pierādīt.

Rezume, pēc prakses viņai pateica paldies par darbu, man piedāvāja pastāvīgu darba vietu. Pašlaik esmu izveidojusi veiksmīgu karjeru jomā, kurā pabeidzu studijas.
Ak, skaitā jaunībā...bija forši! Nenožēloju nevienu negulēto nakti, sirmo matu vai riņķi zem acīm.
Ja Tev ir sapnis un Tu ļoti, ļoti, ļoti ko vēlies - nepārstāj sapņot un vēlēties, jo domas materializējas.

Ieteikums - centies atrast praksti ar brīvāku grafiku, lai savienotu gan mācības, gan pašreizējo darba vietu. Lai veicas! Drosmīgajiem pieder pasaule.

21.03.2014 20:50 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
mums darbā ir pilnīgs darbinieku trūkums.. nesaprotu, labāk jaunieši sež mājās un čīkst,ka nav darbs, nevis nak un reāli strādā???????? mani šitais viss riktīgi uzvelk :D jo nu nebūs tā, ka uzreiz tiksi labā amatā, nebūs!!!!!!!! un man liekas,ka jebkurš ir izgājis pieredzei "klientu apkalpošana"
21.03.2014 22:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)