Draugiem.lv rotu tirgotāji-krāpnieki

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Sveiki!
Iespaidojoties no citas diskusijas, kur runā par cenu uzskrūvēšanu, nedaudz aizskarot draugiem.lv ebay preču tirgotājus, izdomāju izveidot šo diskusiju.
Es vēl neko nesaku tik daudz, ja cenu uzskrūvē, bet draugos ir savairojušies tik daudz krāpnieku, kas apgalvo, ka ebay bižutērija ir tīrs sudrabs.
Nesen tieši apkrāpa māsu, kura ebay neiepērkas un nezinaja, no kurienes tie auskari un gredzeni, samaksāja 18 euro, es atradu ebay par 1 ls gb. Ko lai dara ar tiem krāpniekiem? Vienu lapu nosūdzēju tautas policijā, neko neizdarīja, mani tik lapa nobloķēja. Šī konkrētā meitene krāpjas. Ko lai dara? Uzrakstīt sudzibas.lv?:)
http://www.draugiem.lv/user/3622071/#/user/3622071/gallery/?pid=346333257
20.03.2014 22:15 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Ne tikai sabiedribu - ari draugiem.lv - kadelj vinji atbalsta melno biznesu???? jo tas ir mana skatijuma, ka melna kase, pardod, uzvaries un valstij neko nemaksa!!!!
21.03.2014 00:49 |

10 gadi
Reitings 2083
Raksts aizsūtīts, nopublicēs vai nē, viņu kompetence, es vismaz mēģināju. Ir daļa kritikas draugiem.lv Tikai nezinu, vai neesmu aizskārusi kāda cieņu vai portālam cēlusi neslavu. Konkrētus vārdus neminēju, tas nav mērķis - mērķis ir vērst uzmanību uz problēmu, aicināt izvērtēt un situācijas analīze.

Tirgotāji – krāpnieki vai tomēr „Ir aitas, ir cirpēji”?

Lietojot portālu aktīvi aptuveni 8 gadus, nevar nepamanīt izmaiņas tā transformācijā. Draugiem.lv veidotāji ir gājuši līdzi portāla lietotājiem – dabīgo norišu plūsmu koriģējot vēlamā gultnē. Ja portāla iesākumos tā bija draudzīga vietne, kur sazināties ar draugiem, vēlāk tam blakus enerģijas rezerves pieprasīja atkaušanās no nevēlamiem pielūdzējiem un saucamajiem „fake” profiliem, kuru problēma caurmērā tikusi atrisināta, vēlāk (ar „Runā sadaļas” parādīšanos) sekoja banālu atzinu un jēlu joku kults. Portāla veidotāji rūpējušies, lai jebkuras savā virzienā plūstošās aktivitātes būtu iespējams kontrolēt, taču vērojumi norāda, ka vairums lietotāju to nedara, un tādējādi nonākam pie galvenās problēmas – neskaitāmi simti lietotāju ir nonākuši tirgotāju - krāpnieku ietekmes zonā. Diemžēl pēdējo divu gadu laikā kā sēnes pēc lietus savairojušies interneta veikalu un pircēju starpnieki, kas ebay.com, aliexpress.com un citu interneta veikalu preces tirgo tālāk, par savu tirgus platformu izvēloties draugiem.lv lapas.
Šoreiz problēma nav uzcenojumā, kas dažubrīd sasniedz teju 900% (pētot dažu tirgotāju veidotās vairāksolīšanas) no sākotnējās preču summas, par kādu starpnieks to iegādājies. Tā sakot – katrs pelna kā māk – cits ar uzcenojumu, cits ar lieliskām mārketinga un reklāmas zināšanām un cits – ar krāpšanu, maldinot pircēju par preces kvalitāti. Neskaitāmās lapās vērojams, ka ebay.com vai citu interneta veikalu bižutēriju uzdod par īstu sudrabu vai zeltu, pakaļdarinājumus – par brendiem. Var jau teikt – ir pieprasījums, ir piedāvājums, taču pārdevējus tas neatbrīvo no atbildības pret potenciālo pircēju - uzrādīt tam patieso preces kvalitāti nav daudz prasīts. Nav grūti atrast preces sākotnējo pārdošanas vietu un noskaidrot preces materiālu, no kā tas izgatavots, taču acīmredzamais rāda, ka sabiedrība ir neziņā. Tāpēc aicinu potenciālos pircējus izvērtēt vietni, no kuras grasāties pirkt rotas, un noskaidrot īsto izcelsmi, nepieciešamības gadījumā pieaicinot kādus zinošākus papildspēkus.
Apspriešanas vērta ir arī šo vietņu reakcija uz kritiku, potenciālo pircēju brīdināšanu, pierādījumu publiskošanu – labākajā gadījumā tiksi bloķēts, sliktākajā – savā vēstuļu kastītē saņemsi vēstuli ar iespējamām sankcijām par neslavas celšanu.
Nākamais sašutuma vērtais punkts – draugiem.lv atbildīgās sadaļas „Tautas policija” nespēja vai vēlmes neesamība reaģēt. Velti mēģinājumi ziņot par krāpniecību, jo atbilde neseko, darbību neredzu – esmu taču nobloķēta. Protams, ka šajā sadarbībā ‘pārdevējs – vietnes īpašnieks’ izdevīgi ir abām pusēm, reklāmas bizness zeļ, tikai trešo – pircēju paliek mazliet žēl.
Atgriežoties pie ievadā minētās domas par portāla transformāciju. Tā ir gana samilzusi problēma arī kvalitatīvā portāla izpratnē, jo draugiem.lv tiek pārsātināts ar visai zema līmeņa aktivitātēm portāla koncepcijas sākotnējā izpratnē, visur tiek pozicionēts mārketings - gan draugiem.lv dienasgrāmatās „Dzejas sadaļā” publicējot grafomānus, gan "Runā" plūsmā pirms kāda laika vērojamo tendenci iepludinot reklāmu ar modes lapām un veikaliem zem labas maskas - „ieteikts raksts”, ko pati nevaru kontrolēt – tātad es iespējamo krāpnieku ietekmes zonā nonāku ne savas darbības vadīta.
Neatbildēts paliek jautājums – vai paliksim pie domas „ir aitas ir cirpēji” vai rīkosimies?
21.03.2014 01:39 |

10 gadi
Reitings 2083
jā, es ceru, ka korektors pastrādās, ir steigas kļūdas, kaut lasīju vairākkārt. Trūkst komati:(
21.03.2014 01:40 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
super, malacis! priecājos, ka beidzot kāds cīnās ar šiem krāpniekiem!
21.03.2014 01:57 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
cepums tev, Blanša. :)
prieks ka ir cilvēki kas reāli cenšas ko darīt, nevis tikai čīkst un samierinās ar visu.
21.03.2014 03:56 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
gan draugiem.lv dienasgrāmatās „Dzejas sadaļā” publicējot grafomānus,
Dienagrāmatās? Tās tak privatas, cilveki izpaužas. Tieši kādā veida tev tas tgraucē? Jo ir tak opcija nelasīt. Ja tev nepatīk, tas nenozīme kas tas ir slikti. Piem Amanda Aizpuriete ari dienasgramatā publice savus darbus , arī tavupart tikai grafomāne? To tagad tu noteiksi? Un kads araība rakstā par krāpniecību šito vispar iepini. Tu piedod, bet pati izklausies pec grafomānes, un tikai.Jo viss vienā putrā, un ko īsti velejies pateikt uz garā raksta beigām vispar vairs nav saprotams.
21.03.2014 07:19 |

Reitings 27552
„ieteikts raksts”, ko pati nevaru kontrolēt – tātad es
Izlasot pamatdoma ir ka esi nikna uz draugiem, jo doma par pardevējiem krāpniekiem pazud.. un runa sadala ir opcija ka var bloket nevelamos runasplūdus. Es it bieži šo izmantoju.
21.03.2014 07:28 |

Reitings 482
Reģ: 22.09.2013
Neviens nekrāpjas-tas ir tīrais bizness! Starpniecība! Tāpat kā būvfirmas neiepērk būvmateriālus no ražošanas bāzēm, bet no starpniekiem... un tā ir ar ikvienu preci... Krāpšana nenotika - tikai Tavas māsas nezināšana! ;) Brīvajā tirgus ekonomikā ir izvēle pirkt par tādu vai tādu cenu.... :)
21.03.2014 07:39 |

Reitings 27552
Tik uzdots ka tas ir sudrabs, bet pat proves tads nav 924..ka lina dotā bildē...ta ir krapnieciba. Un vai tad pardeveja nodoklus maksa par savu biznesu, nee lidz ar to apzog ari valsti.
21.03.2014 07:47 |

Reitings 482
Reģ: 22.09.2013
Varbūt pārdevēja ir pašnodarbinātā :)
21.03.2014 08:12 |

Reitings 27552
Tu pati tam tici?:D vispar zini ko nozime pašnodarbinātā? Vai IK?

ik uzdots ka tas ir sudrabs, bet pat proves tads nav 924..ka lina dotā bildē...ta ir krapnieciba.
21.03.2014 08:17 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Izlasīju to garo tekstu. Manas domas - tu cepies par portālu draugiem.lv, bet tava lielā sāpe - sudraba viltojums tur ir otrajā plānā. Slikti pasniedzi savu domu, neviens portāls neko tādu nepublicēs. Par to Tautas policiju, Dienasgrāmatām vispār varēji nerakstīt. Un, žurnālistiem vajag faktus - kapēc nepieliki Ebay linku un lunku no draugiem.lv? Ļoti vāji pasniegta doma - precīzāk, tās vispār nav.
21.03.2014 08:22 |

Reitings 27552
Izlasīju to garo tekstu. Manas domas - tu cepies par portālu draugiem.lv, bet tava lielā sāpe - sudraba viltojums tur ir otrajā plānā. Slikti pasniedzi savu domu, neviens portāls neko tādu nepublicēs. Par to Tautas policiju, Dienasgrāmatām vispār varēji nerakstīt++ Uz draugiem dusmīgā. :D
21.03.2014 08:25 |

Reitings 3467
Uz draugiem dusmīgā.
Tieši tā, es saprotu, ka meitenei dusma uz draugiem.lv Nu, ja tā dusma tik liela, ieteikums viens - nelien tur. Bet, ja sāpe tomēr par krāpniekiem - paņem papīru un zīmuli un mēģini vēlreiz. Skolā domrakstus nebija/nav jāraksta?
21.03.2014 08:27 |

Reitings 27552
Apskatijos draugos, tur tak ir dikten jamekle lai to dzejasplūdu vispar atrastu. Jaiet dienagramatā, tad sadaļa parunasim ja nemaldos, tad zdeja un kas tur...nu piwedo, ja pati velcies specelī meklē, to te proteste? Ak saki ka tev draugi dienagramata publice dzeju savu? Un tad? Lai tak izpaužas, lasit nav spiesta lieta.
21.03.2014 08:38 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Kauč kur jau publicēja?
21.03.2014 11:25 |

10 gadi
Reitings 2083
Kubiete - es grafomānus vārdā saucu? Jā, draugiem.lv kritika ir kā izklāsts, ka viņiem nebūt šādas aktivitātes netraucē, ka viņi ignorē un papildus tad piebildu par visu koncepciju, lai ieliktu problēmu kaut kādā rāmī. Viņi neiet uz kvalitāti, tāpēc arī pieminēts par grafomāniem. Izvērstāk grafomānu problēmu atklāt nevarēju un nav vajadzīgs (jūs jau tā pārmetat, ka iepinu blakus lietas), tas bija tikai piemērs tam, ka viņiem nerūp kvalitāte, ka zem dzejas sadaļas bāž visu - kas ir un kas nav, Oranžērijā grafomānu karalim Dambim veltot rakstu kā tautas dzejniekam utt.
Uzskatu, ka raksts ir labs (ne lielisks vai labākais), bet kaut kas vairāk par vipi.lv cienīgiem "Uzmanību, draugos darbojas krāpnieki" ar linkiem, personām. Un kurš tad atbildēs par visādām cieņas aizskaršanām, pubilskošanām? Jūs? Jums tiek dota otra iespēja - uz priekšu! Man patīk arī kaut kas saturīgāks un vērtējošāks. Savu esmu pateikusi, tā kā mani īpaši Jūsu zākājumi neuztrauc.
Es jau minēju iepriekš, ka linku ievietošana nav mans darbs, mērķis bija izvērtēt!
Un, protams, es atvainojos, tas ir mans rakstītais un es tā kā VARU izvēlēties, kā to uzrakstīt, neuztraucoties, vai nopublicēs. Ja man ir jāraksta citādi, tad lai to dara viņi pasi - ideja ir dota.
21.03.2014 11:56 |

10 gadi
Reitings 2083
Kubiete - paldies man par daiļo apzīmējumu, bet Tu pati daudz ko nesaprati, tāpēc man Tava pļurkšķēšana liekas smieklīga. Nesaprati, ar ko atšķiras parasta dienasgrāmata no Dzejas sadaļas, kur publicētos darbus uzrauga/pārbauda administratori. Otrkārt, iespējams arī nesaproti, ko nozīmē grafomāns. Un nesaprati arī, domu saistībā ar "ieteikts raksts", kas nesen vēl bija - tas nebija draugu ieteikums, tā arī pie dažiem ierakstiem bija augšpusē "reklāma" un "ieteikts raksts".
21.03.2014 12:00 |

Reitings 3467
Kauč kur jau publicēja?
nekur tādu tak nepublicēs, jo tajā rakstā nekā nav!Krituku draugiem.lv jāizsaka pašam portālam.
21.03.2014 12:01 |

10 gadi
Reitings 2083
Un zini, par ko pārvērtās tas Tavs "nu un, lai publicē"? Dambis savu tūkstošu kundzīšu gados jūsmas un puķīšu dēļ paspēja apceļos ap 20 lauku/pilsētas bibliotēku un triumfu sasniedza Rīgas Centrālajā bibliotēkā. Uz prognozēto Tavu - "lai brauc, kur grib, ja cilvēkiem patīk" arī ir izsmeļoši paskaidrojumi, kāpēc bibliotēkām vajadzētu aizliegtajai zonai šādām personām. Protams, ka tā ir mana sāpe, es to nenoliedzu, bet ar Jums es par to nediskutēšu, tikai paskaidroju, kādā kontekstā tas teikums tur ir.
21.03.2014 12:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits