Es iesaku pieiet lietai no pavisam citas puses... Pastāstīšu savu pieredzi. Varbūt ne gluži tāda, bet diezgan līdzīga situācija.
Ar puisi satikāmies vairākus mēnešus. Ne pārāk bieži un arī attiecības nebija tādas baigi nopietnās ar super iemīlēšanos un salipšanu kopā, kā tas ir tradicionāli. Bet mums kopā bija ļoti labi.
Un tad ar vienu dienu viņš mani bez maz vai izsauca uz sarunu, kur teica, ka redz, kāda man ir attieksme, kā es jūtos pret viņu utt, bet viņš diemžēl no savas puses nevar to pašu. Viņam neesot tās sajūtas, viņš nevar man atzīties mīlestībā un ka droši vien labāk būtu pārtraukt visu, lai nesāpinātu mani.
Pāris dienas kritu izmisumā un raudāju kā aizkauta. Bet tad tā padomāju, ka negribu, lai mūsu attiecības beidzas, tikai tāpēc, ka viņam nav tik nopietnu jūtu pret mani. Kaut kas jau ir. Simpātijas, patikšana, dvēseļu radniecība, seksuāla pievilcība, draudzība, tas viss ir, un to viņš pats arī aplieicināja.
Turpināju ar viņu komunicēt. Tā pavisam neuzbāzīgi, draudzīgi. Aicināju pavadīt kopā laiku. Vienkārši lai būtu tā savstarpējā klātbūtne, bez nekā vairāk. Sākumā arī tā piesardzīgi, bet viņš tomēr atsaucās, jutu, ka viņam patīk mana klātbūtne, ka viņš jau bija pieradis pie manis, un jauki, ka tā komunikācija un saziņa un klātbūšana turpinājās.
Pēc mēneša jau atkal pamazām parādījās kaut kas intīms mūsu starpā, bučiņas. Vēl pēc mēneša jau atkal sekss atsākās. Un tā pamazām, pamazām mēs atkal darām un uzvedamies kā agrāk. Ok, tikai šoreiz bez ilūzijām.
Jā, es zinu, ka viņš mani nemīl. Taču es redzu un jūtu, ka esmu viņam tomēr nozīmīga, ka viņam patīk būt ar mani. Un viņš izturas pret mani fantastiski!
Ja es toreiz pēc tās mūsu sarunas būtu pagriezusies un savā lepnumā aizgājusi, šodien nekā no tā nebūtu. Jā, savā ziņā es noignorēju to, ko viņš man teica - ka viņam nav tādu jūtu. Bet, ja man ir labi ar viņu, es neatteikšos no viņa tikai dēļ kaut kādām jūtām.