Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

studēt Dānijā

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Sveikas!!!!
Diskusijas par studiju iespējām un pārējo "virtuvi" Skandināvijā, tostarp Dānijā, ir bijušas ne reizi vien, bet ir 2014.gada marts un es pilnīgi noteikti vēlos svaigu informāciju! :)
Tad nu tā - ko es vēlos no jums, ir informācija, jūsu pieredze, draudzeņu pieredze vai vienkārši dzirdēti ieteikumi un stāsti,kas attiecas uz tēmu - studijas Dānijā!
Ieguglējot visur lec ārā study starts un visas ar viņu saistītās fīčas.
Konkrēti - ir 2 veidi,kā tikt uz Dāniju studēt. Caur study start vai bez viņiem.
Gaidīšu info no meitenēm,kas braukušas caur viņiem, kā arī - no tām,kas pašas uz savu galvu sazinājušās ar universitātēm un devušās ceļā.
Kad tas bija (gads), perfekti,ja esat tur šobrīd vai plānojat arī vai varbūt pērngad atgriezāties, tātad visi iespaidi pavisam aktuāli un svaigā atmiņā!
Interesē viss par un ap.
Ak,jā, mana subjektīva interese ir tendēta tieši uz Kopenhāgenu.
Bet - droši rakstat ari,ja esat studējušas mazajās pilsētās!
Varat rakstīt uz profilu pm, nekodīšu :)
Izdevušos vakaru!
18.03.2014 21:57 |

Reitings 918
Ak,jā, atradu vēl tādu info,ka viss pārējais,atskaitot bezmaksas studijas, ir tiešām dārgs, nu vismaz salīdzinot ar LV, kaut gan,manuprāt,arī mums te tas līmenis līdz ar eiro ieviešanu ir audzis( dārdzības ziņaa) . Bez darbiņa nu nekādi, paralēli studijām ,tā kā nav man biezais krusttēvs,kas apmaksātu visu.

Ja varat iemest kādu padomu, kur piestrādāt - vispār ideāli būtu.
18.03.2014 22:16 |

Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
Nesen dzirdēju padomu, ka tad, ja Dānijā grib mācīties un reizē arī strādāt, skolu vēlams meklēt kādā no lielākajām pilsētām, jo tajās maziņajās pilsētiņās arī darba vietu ir mazāk (kafejnīcās, bāros utml.), un tās pašas jau ir pilnas ar studentiem. ;)
18.03.2014 23:00 |

Reitings 28
Reģ: 17.02.2014
ja tu domā par studēšanu dānijā septembrī, tad mazliet par vēlu, jo pieteikšanās bija līdz 15.martam.
18.03.2014 23:15 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Kursabiedrenes bija erasmusā Danijā, Arhus, iespējams tagad pavisam pārcelsies, vismaz viena un studēs tur.
Dārga dzīvošana, bet ir visādi veidi kā nopelnīt un atlaides studentam. Plašak slinkums stāstīt. Un, jā, mācības augustā sākas.
18.03.2014 23:22 |

Reitings 918
OK, paldies tiktāl par viedokļiem :)
Gaidīšu vēl :)
19.03.2014 00:05 |

10 gadi
Reitings 167
Reģ: 03.10.2010
vēlviens variants kā pieteikties studijām - caur Dream Foundation. Šī organizācija arī rīko vairākus seminārus, tikšanos ar jauniešiem,kas studējuši Dānijā, tā kā visai interesanti un noderīgi. Es gan internetā atradu lielu daļu info. Un papildus gāju uz Dream foundation konsultēties. Vispār varētu gari stāstīt, bet tgd caur telefonu esmu, tpc varbūt vakarā vairāk uzdrukāšu. Kaut gan pieļauju ka citas meitenes būs paguvušas sīkāk izstāstīt. Studējusi es neesmu, bet pieteikšanās procesu esmu izgājusi. Tgd jāgaida rezultāti. :) ja ir kādi konkrēti jautājumi,tad uzraksti, tā būs vieglāk!
19.03.2014 09:05 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Ak,jā, atradu vēl tādu info,ka viss pārējais,atskaitot bezmaksas studijas, ir tiešām dārgs

arī tās bezmaksas studijas neesot lētas, jo visi mācību materiāli ir jāsedz pašam, esmu dzirdējusi, ka tas var aiziet vairākos simtos katru mēnesi, taisnība?
19.03.2014 12:14 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Neko par simtiem nestāstīja kursabiedrenes.. Viņām vispār nekā tāda nebija. Mācību process ļoti atšķiras, piemēram, izveidot filmu, grupu darbi ļoooti daudz, plakātu veidošanas, pārgājieni utt. Šitajā Via University College, Pædagoguddannelsen Peter Sabroe.
Plus, negribu sameloties, bet tur, ja nostrādāja nedēļā 12 h (viņas strādāja bārā), var saņemt vairaku simtus stipendijā. Tur reāli, ja atrod darbu, var arī attiecīgi nopelnīt. Tas, ka dzīvesvietai vajag pāris simtus sākumā (drošības nauda arī koju tipa dzīvesvietai), gan jā.
Tikko bija skola 2014, tur vajadzēja iet un prasīt.
19.03.2014 13:01 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Mani uzņēma augstskolā Dānijā caur StudyStart, tas bija pagājušo gad, bet es neaizbraucu, ar vecākiem nesaskaņas bija. Augstskola nebija Kopenhāgenā, ar toman pieredzes nav.
19.03.2014 13:11 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
arii es tev ieteiktu maaciities aarhus vai kopenhaagenaa, varbuut pat odensee.
daardziiba te ir augsta. vari reekjinaaties kaa minimums 300 ls par dziivokli tikai bez komunaalajiem, gan jau ka uz paiku var ieekonomeet, ja dziivo viena. un manupraat, ka lielajaas pilseetaas dziivoshana sanaak pat daargaaka. kad, es maaciijos ( taa nebija universitaate, bet gan tehniskaa izgliitiiba) sanjeemu stipendiju 500 ls veertiibaa, veel var njemt studiju krediitu, bet tas ir jaaatmaksaa.
19.03.2014 13:13 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Njaa, ar pāris simtiem dzīvesvietu var atrast tikai uz paziņu dzīvokļa dīvāna, ar retiem izņēmumiem. Depozīts ir vismaz vienas īres maksas apjomā, bieži lielāks. Manai pēdējai dzīvesvietai depozīts vispār bija 1300 Ls, ok, savs dzīvoklis, bet vienalga skaitījās kojas par studentu cenām. Un uz to pašu mēs gandrīz gadu gaidījām rindā. Koju rindas uz labām vietām ir nežēlīgas, vismaz Aarhusā daudzi sāk ar geto. Pēdējos gadus septembros izmitinājām jaunos latviešu censoņus, kamēr kaut ko atrod, citādi cilvēkiem jādzīvo burtiski uz ielas.
Ja ir labs starta kapitāls un nav bail no darba, noteikti neiesaku ņemt kredītus. Kad atrod darbiņu un saņem stipendiju, var dzīvot labi. Man pat nebija stipendijas un nopelnīt varēja, pietika īrei, ēdienam, drēbēm un pat kādam ceļojumam, biļetēm uz Latviju. Bet startam vajag lielu naudu, es teiktu vismaz pirmajiem 3-4 mēnešiem, ja nav kāds, kas uzreiz iekārto darbā.
19.03.2014 13:53 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Ieteiktu Zviedriju vai Nīderlandi, studija kvalitāte tāda pati kā Dānijā, bet dzīvošana tomēr nedaudz lētāka. Es doktorantūru pabeidzu Nīderlandē, ļoti vērtīga dzīves pieredze. Nīderlandē, dzīvojot taupīgi vajadzēs kādus 600-800 EUR mēnesī.
19.03.2014 14:07 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Es atkal tagad pēc Dānijas studēju Zviedrijā un man šķiet, ka Dānija iesākumam ir pat nedaudz lētāka. Bet nu tas varbūt tādēļ, ka man vairs nav 20 un es vairs nevēlētos dzīvot tādā vietā, kādā pavadīju savu pirmo semestri Dānijā :D
19.03.2014 14:14 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Es aizbraucu caur studystart- palīdzēja man ar visu no A līdz Z. Arī valodas testu liku to, ko piedavā studystart. (Otra opcija ir izvēlēties DreamFoundation).
Braucu pirms gadiem 2viem, jorpojām te esmu. Jautā, ja kaut kas specifisks vajadzīgs.

arī tās bezmaksas studijas neesot lētas, jo visi mācību materiāli ir jāsedz pašam, esmu dzirdējusi, ka tas var aiziet vairākos simtos katru mēnesi, taisnība?

Tas ir atkarīgs no skolas. Manā skolā grāmatas pirkt nav obligāta opcija, jo gandrīz visas var dabūt .pdf formātā. Līdz ar to mācību līdzekļiem esmu iztērējusi minimāli. Kur nu vēl simti.

Tagad laba lieta ir tas, ka Dānijā pieejamas stipendijas ir studentiem, ar noteikumu, ka strādā vismaz 10h nedēļā. Tad var dabūt ap 500Eur mēnesī (+/-). Iepriekš tādas ekstras nebija. Bet atkal- vajag atrast darbu. Mazajās pilsētās ar darba iespējām ir ļoooti švaki, ja nezin dāņu valodu, toties dzīvošana būs lētāka. Kopenhāgenā dzīvšana dārgāka, kā citur, bet darba iespēju arī vairāk..
19.03.2014 14:16 |

Reitings 918
Kuru no šīm organizācijām jūs ieteiktu kā profesionālāku/uzticamāku - StudyStart vai DreamFoundation?
19.03.2014 18:07 |

10 gadi
Reitings 167
Lapsīgā, kurā augstskolā mācies?
Expedition, gan jau katra ieteiks to organizāciju, ar kuru pašām bijis sakars. Es testu liku, dokumentus iesniedzu un konsultējos DF un atsauksmes tikai tās labākās. Savu viedokli vari izdarīt kaut vai salīdzinot šo abu organiz. mājaslapas - manuprāt, uzreiz radīsies priekšstats, kura ir vairāk pārdomātāka.
Tā kā es esmu izgājusi tikai pieteikšanās procesu, neizteikšos par dzīvošanu un mācībām Dānijā. Lai par to stāsta jaunieši ar pašu pieredzi. :)
Vienīgais, kam iesaku pievērst uzmanību, piesakoties augstskolām, ir stingri ievērot prioritāšu secību. Respektīvi, 1. liec to skolu, kurā visvairāk gribi studēt, jo pārējās var pat neizskatīt tavu pieteikumu, ja neesi tās ierindojusi 1. vietā.
19.03.2014 20:53 |

Reitings 2230
Miss A, Lillebaelt' ā :)

Ja jautā par studystart vai DF, es esmu par sudystart tikai tapēc, ka pati visu kārtoju caur viņiem un neko sliktu nevaru pateikt. Bet es pieļauju, ka DF tas pats vien ir.
21.03.2014 14:39 |

10 gadi
Reitings 167
Ūu, man tā akadēmija ir viens no variantiem. Ja tuvākajā nākotnē došos tur mācīties, tad sazināšos ar Tevi. :)
22.03.2014 12:51 |

Reitings 2230
Miss A, droši :D
23.03.2014 13:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!