Darba meklēšana

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Sveiki!

Šobrīd jau pusgadu(!) meklēju darbu savā sfērā - labu, speciālista amatu. Ir izglītība, ir neliela pieredze, valodas un viss pārējais. Aicina uz intervijām daudz, bieži tieku finālā. Pirms mēneša arī dabūju darbu, bet pirmo reizi mūžā nevarēju iestrādāties(pārāk daudz jaunu lietu bija jāapgūst īsā un ļoti saspringtā veidā) un šķīrāmies pēc 2 nedēļām. Es ceru, ka te ir gana daudz jaunas sievietes, kuras nestrādā tikai par oficiantēm vai bērnu dārza auklēm. Cienu šādus darbiniekus, bet neinteresē, jo tur ir cita specifika un atrast darbu, kurš nav augstas kvalifikācijas ir vieglāk vai jebkurā gadījumā tas ir savādāk. Tāpēc man ir jautājums tām, kuras strādā kā augstāka līmeņa speciālisti - vai kādai ir gadījies meklēt vairākus mēnešus, bet pēc tam arī atrast? Jo tagad ir sajūta, ka nekad neatradīšu vietu, kur es iederētos :(
18.03.2014 08:57 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
tā tas bieži notiek, cilvēki ar augstiem grādiem nevar nolaisties no saviem augstumiem un spītīgi meklē darbu specialitātē. es arī pašlaik tā daru (ok, man nav ļoti augsts grāds, bet grāds un neliela pieredze ir) redzēs, cik ilgi es izvilkšu. tiesa, paralēli daru daudz ko citu. ja var atļauties, kāpēc nē, tikai man šķiet, ka tas ''augstā līmeņa speciālists'' nedaudz iesūno, sēžot mājās mēnešiem ilgi. un var gaidīt gadiem, meklējot perfekto darbavietu ar jauku attieksmi un pilnīgi caurspīdīgu nodokļu maksāšanu, tādas parasti sludinājumus neliek, jo pie viņiem stāv rinda strādāt gribošu speciālistu. bet tad, kad būsi patiesi augstā līmeņa speciāliste, kā pati sevi dēvē, uzņēmumu head hunters paši tevi mēģinās pārvilināt pie viņiem, tāpēc meitenēm šeit iespējams ir nedaudz taisnība :D , ka esi pārāk augstās domās par sevi. iesaku meklēt veidus, kā nezaudēt kvalifikāciju, piem. piedalīšānās freelance projektos, meklēt vienreizējos darbiņus, censties būt apritē, lai attiecīgie cilvēki zina, ka tu eksistē un meklē darbu.
18.03.2014 11:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Let it Rain.. problēma jau nav tajā, ka Tu neizturēji pārbaudes laiku, bet gan veidā, kā Tu lietas ''pasniedz''. Tavos tekstos ir jaušams lielīgums un atsevišķu profesijas pārstāvju noniecināšna.
Šādas īpašības nav pievilcīgas citu cilvēku acīs.. jebkurā izglītības līmenī un profesijā :)
18.03.2014 11:20 |

Reitings 1143
Donata, kādā sfērā meklē darbu?

Es jau izdomāju nolaisties bišku zemāk arī, jo piekrīt par to iesūnēšanu, kas var notikt. Protams, nejau gluži strādājot darbu, no kura man pieredzes ziņā nebūs jēga.

Bet es vēlreiz atkārtoju - neesmu vēl izaugusi līdz headhunteriem, augstāka līmeņa speciālisti es biju domājusi jebkurš speciālists ar labu izglītību un pieredzi virs 2-3g. :) Jā, izteicos mazliet pārspīlēti :D
18.03.2014 11:23 |

Reitings 1143
Ko nozīmē, Donata, paralēli dari daudz ko citu? Piemērus lūdzu. Jo es arī daru un finanses atļauj pagaidām, bet sirds alkst stabilitātes un intensīva darba.
18.03.2014 11:25 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
jebkurš speciālists ar labu izglītību un pieredzi virs 2-3g

Ō tad jau es tomēr esmu augstākā līmeņa speciālists.

A zini ko vēl vajag labam speciālistam? Harizmu un pozitīvismu. Man tā arī pateica- mēs tevi paņēmām, jo tu esi pozitīva un dod enerģiju, nevis to noņem!

diemžēl, jā, ir uzņēmumi, kuri sekretārēm uzstāda augstas prasības, kaut gan to darbu var darīt vairāk cilvēku.

Bet ir lietas, kuras meitene ar 12 klasēm vai bez darba pieredzes nemācēs. Tāpēc ir jāsāk ar mazumiņu, kaut vai jāstrādā apr apkopēju.
Zinu, ka mana priekšniece jaunībā strādāja naktīs par apkopēju. Tagad viņa ir uzkāpusi ļoooti augstu. Ir jāmāk nolaisties uz zemes un to daudzi jaunieši nesaprot. Pabeidz universitāti un, nu tik būs, štuku pelnīs! Besī šādi cilvēki!
18.03.2014 11:30 |

Reitings 298
Reģ: 11.02.2014
Es kad pabeidzu bakalaurus uzņēmējdarbībā, meklēju darbu 8 mēnešus. Sūtiju savus CV atspērusies. Mani pat par apkopēju neņēma, kaut gan rokas no d*** neaug, māku uzkopt. Bija tik tālu,ka aizsūtiju pat pieteikumu uz masāžas salonu par administratori.....un kā nu ne, tie arī bija vienīgie, kas atsaucās uz manu sulidinājumu, bet tur gan neaizgāju, bija nojausma, ka būs labi arī bez tā darbiņa.

Beigu beigās atradu darbu valsts iestādē uz aizvietošanas laiku, nezinu kādā veidā man paveicās, tīrākā cūkas laime.
nostrādāju 6 mēnešus un šai pašā iestādē piedāvāja palikt, tikai citā darbā. Alga gan nav nekāda, bet sūdzēties es nedrīkstu, vismaz man ir pilna laika darba vieta, kas citiām meitenēm varbūt ir sapnis uz doto brīdi.
18.03.2014 11:43 |

Reitings 1143
Lita, jā, tas ir veiksmes stāsts kas uzmundrina :) Prieks par tevi!
Valsts iestādē sākumā alga ir nekāda, bet ar laiku pēc stāža to palielina, līdz ar to būs jau labi!

Vienīgais, ka pilna laika darbu jebkādu jau dabūt nav problēmu, bet gribas savā sfērā. Varbūt pat iet zemāk kā bija un būt par asistentu, bet tā, lai nepazūd praktiski un teorētiski iegūtais. Bezjēdzība būtu sāpīga padarīšana.
18.03.2014 11:48 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ne vienmeer uznjeemumi gribees tevi njemt uz zemaakua amatu, nekaa tu agraak biji, tas arii jaanjem veeraa.
18.03.2014 13:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Vispirms nokāp no pašas saceltā podesta - "augstākā līmeņa speciālists", kas Tev dod iespēju domāt, ka tāda esi? Augstākā izglītība un darba piederze, kur a) tu nevarēji gudri saglabāt attiecības un aiziet, līdz ar to tagad dabū ciest, b) otrā darbā notinies teju uzreiz, parasts ofisa planktons, kas iedomājies sevi bez piecām minūtēm dieva vieta, kaut vai tādēļ, ka tev nav ko tai cv rakstīt, tātad nav nekāda dižā pieredze, un, vispār, kā tik labs personāla speciālists nezina iespējamo izeju no radušās situācijas?

Tā kā paskaties uz sevi reāli un veiksmi meklējumos.
18.03.2014 17:39 |

Reitings 12
Reģ: 11.02.2014
http://www.mazbux.com/?ref=vikusik2323 Каждый клик 10 евро центов — за неделю 50 евро. Вывод каждые 10 дней.
Есть еще куча платежных систем для вывода денег
19.03.2014 12:35 |

10 gadi
Reitings 12885
Reģ: 21.03.2014
Saprotu autori!
Es arī jau vairāk kā pusgadu meklēju darbu. ir maģistra grāds un izglītībai atbilstoša darba pieredze 4 gadus, t.skaitā arī paaugstinājums no zemāka līmeņa darbinieka augstākā amatā.
Aizgāju no darba, jo neapmierināja alga un sapratu, ka tas nav īsti tas, ko gribu darīt (konkrētajā amatā un iestādē). Bija nepieciešama atpūta, jo no pārslodzes veselība sāka pasliktināties. Nebiju iedomājusies, ka tik ilgi nevarēšu atrast citu darbu.
Piedāvājumi specialitātē ir salīdzinoši ļoti reti. un mīnuss tas, ka darba vietu maz, bet speciālistus augstskolas katru gadu simtiem saražo.

Sūtu pieteikumus arī uz sekretāru, biroja administratoru un taml. vakancēm, bet tur vēl grūtāk tikt, jo konkurss vēl milzīgāks.

Laikam nākamais līmenis būs jāsāk sūtīt pieteikumi uz pārdevēju/kasieru vakancēm maximās un taml.

nožēlojami.
22.03.2014 13:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits