Darba meklēšana

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Sveiki!

Šobrīd jau pusgadu(!) meklēju darbu savā sfērā - labu, speciālista amatu. Ir izglītība, ir neliela pieredze, valodas un viss pārējais. Aicina uz intervijām daudz, bieži tieku finālā. Pirms mēneša arī dabūju darbu, bet pirmo reizi mūžā nevarēju iestrādāties(pārāk daudz jaunu lietu bija jāapgūst īsā un ļoti saspringtā veidā) un šķīrāmies pēc 2 nedēļām. Es ceru, ka te ir gana daudz jaunas sievietes, kuras nestrādā tikai par oficiantēm vai bērnu dārza auklēm. Cienu šādus darbiniekus, bet neinteresē, jo tur ir cita specifika un atrast darbu, kurš nav augstas kvalifikācijas ir vieglāk vai jebkurā gadījumā tas ir savādāk. Tāpēc man ir jautājums tām, kuras strādā kā augstāka līmeņa speciālisti - vai kādai ir gadījies meklēt vairākus mēnešus, bet pēc tam arī atrast? Jo tagad ir sajūta, ka nekad neatradīšu vietu, kur es iederētos :(
18.03.2014 08:57 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Man arī ir augstākā izglītība un?

Tas, ka ir augstākā izglītība neliecina par Tavām spējām.
Studiju laikā man bija lieliskas iespējas apbūt jaunas un noderīgas lietas savai profesijai, pieredzi, bet nekādi nesanāk 2-5 gadi.

Pateikšu vienu un vienalga, ka tūlīt bļaus.

Bieži vien tās, kas tikko no skolas izlēkušas uzskasta sevi par lielām speciālistēm, bet patiesībā ne tuvu nav tādas.

Ja reiz Tu esi personālatlases speciāliste, kāpēc Tu nezini par CV? Tev tas ir jāzin kaut 3 naktī.
18.03.2014 09:47 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man laikam ir paveicies, jo vienmeer no viena darba esmu paargaajusi uz naakamo un vienmeer pati peec savas iniciatiivas. Jaunu darbu vienmeer esmu mekleejusi straadaajot vecajaa un kad atradu ko piemeerotu, tad virzijos taalaak. Taapat arii, es meeginu visu laiu papildinaat savas zinaasanas, ieguvu papildus izgliitiibu, lai vareetu veiksmiigi virziities pa karjeras kaapneem un tas arii ir atmaksaajies.

Rīkojos identiski.
Lai gan nezinu vai varu sevi saukt par augstākā līmeņa speciālistu, jo mana sfēra ir ļoti plaša, kas regulāri mainās un jāmācās visu laiku kaut ko jaunu.
18.03.2014 09:49 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
nu, ja tu pagarināsi termiņu, tad gan tā būs melošana. Es katrā ziņā tā nedarītu, tāpēc jau ir intervijas kurās visu ko var sastāstīt, ar to es domāju izcelt savus plusus un nedomāju, ka slikta atsauksme no iepriekšējā darba liedz atrast darbu, varbūt esmu naiva.
18.03.2014 09:50 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
S80 - trāpīji kā naglai uz galvas :D Pilnīgi piekrītu arī Aijai, neviens par speciāistu nekļūst vienā dienā un jebkurš jauns darbs ir ar savu specifiku un informācijas apjomu, kuru darba devējs vēlas, lai tu apgūsti maksimāli īsā laikā. Ja nespēj divu nedēļu laikā neko iemācīties, tad nevar saukt sevi par speciālistu, tas ir neprofesionāli.
18.03.2014 09:56 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Ja nespēj divu nedēļu laikā neko iemācīties, tad nevar saukt sevi par speciālistu, tas ir neprofesionāli.
Tūlīt autore kleigs: "Es nebiju to tā domājusi bla bla bla". Latvija ir maza un to "speciālistu" arī ir maz. Tāpēc to, ka tu pat 2 nedēļas nespēj izturet jaunaja amatā var ātri uzzināt. Nākamo reizi pierādi, ka esi speciālists un nostrādā pietiekami ilgu laiku, lai nav jādomā kā CV tukšumu aizpildīt.
18.03.2014 10:00 |

Reitings 3548
Un jā, man nav augstākās izglītības, ir tikai nepabeigta augstākā, bet man ir pieredze un savā laikā esmu kāpusi pa karjeras kāpnēm diezgan augstu, apgūstot nenormālu daudzumu informācijas rekordīsā laikā. Taču stress, milzīgā atbildība un garās darba stundas mani morāli saēda. Tāpēc metu visu pie malas, atradu vienkāršu darbu, galva nesāp un pilnveidošu kvalifikāciju bērnu audzināšanas jomā. Katram savs ceļš ejams.
18.03.2014 10:00 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kāpēc nevar atrast? Lasot diskusiju man nāk prātā kā viens no iemesliem - Tu pati nezini ļoti daudz lietu, kas, kā S80 saka, būtu jāzina nakts vidū. Otrs - nav, nu NAV Latvijā TIK DAUDZ to lielo uzņēmumu, kur būtu vajadzīgs atsevišķs personāla speciālists. Bieži vien uzņēmumi izbrauc cauri ietaupot vienu divas izmaksājamās mēnešalgas un ar personālu ļauj nodarboties katra objekta vadītājam. Tā rezultātā no augstskolām katru gadu izbirst pa 100 šādām jaunajām speciālistēm smukos kostīmiņos, bet darba reāli nav.
18.03.2014 10:01 |

Reitings 3548
Vispār Latvijā augstprātīgi izmanto vārdu "speciālists", to piekabina gandrīz katram amatam. Mums vienmēr gribas izskatīties labākiem. Tā katrs Maximas krāvējs un plauktu kārtotāja ir tirdzniecības speciālists un sētnieks ir slotaskāta operators. Bet īstus speciālistus konkrētā profesijā var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt.
18.03.2014 10:05 |

Reitings 6407
Lollipop, ne reizi vien esmu redzējusi tādus speciālistus, tāpēc zinu ko runāju. :D

Dodiet viņiem krutu darba vietu un lielu algu, tas nekas, ka reāli ir diploms, bet nojēgas īstas par darbu praktiski gandrīz nav, jo skolā jau māca daudz teorijas un ar to, laiku, kas ir praksē visu nevar apgūt, tāpēc pirmajām darba vietām vispār ir liela nozīme, ja viņi Tevi apmāca, pat ja ātrā tempā.

Varu pateikt no savas pieredzes. Gāju strādāt vienā uzņēmumā man uzreiz pateica, reāli dzīvē ir citādāk kā Jums skolā māca un tā bija. Atļauju kārtošanas saimieciskās darbības veikšanai es dabūju daudz īsākā un vieglākā veidā kā studijās to mācīja utt. :D

Un tāpēc, nevis celiet asti, es esmu baigais specs ar bakalaura vai maģistra grādu, bet esiet pateicīgi cilvēkiem, kas dod Jums iespēju kļūt par īstiem speciālistiem, nevis meklējiet utis viņu kažokos.
18.03.2014 10:06 |

Reitings 1598
Lollipop, man tas pats, ir nepabeigta augstākā, bet strādāju jau personāldaļā... Un esmu sasniegusi bez izglītības ar pavisma vienkāršu metodi - strādājot un cenšoties sevi pierādīt.

Piekrītu, ka tikko diplomu dabujušās uzskata sevi tiešām par speciālistēm, to redzu pēc savām paziņām un kursabiedriem. Teoriju samācījušās tagad aplaužas, ka neizdodas to visu realizēt, jo dzīvē viss notiek savādāk, bieži personāla speciālisti spēj tikai risināt visādas dienesta izmeklēšanas, gatavot tiesai dokumentus un citas lietas darīt, ka nemaz netiek līdz domāšanai par motivāciju, apmācībām un pārējām jaukajām lietām par kurām stāsta skolā.
18.03.2014 10:10 |

Reitings 3548
S80 +++ es arī tādus diploma vicinātājus esmu atskatījusies, pati biju uzkalpojusies līdz personāla atlasei. Bet darbu dabuja tie, kam ir šī pieredze un ja tā ir pozitīva. Un jā, esmu zvanījusi uz iepriekšējām darba vietām apjautāties par kandidātu. Un ja šeit "speciāliste" domā kā samuhļīt CV, tad man skaidrs, ka man kā darba devējam šis kandidāts neliekas nopietns. Cik tur tā darba pacelt klausuli, uzzvanīt bijušajam darba devējam un darba stāžu noprasīt :D
18.03.2014 10:15 |

Reitings 1143
Nē, Aija, tāpēc, ka mani neinteresē tava žults, tāpat kā pārējos šeit :D

Un vēl ir smieklīgi, ka piekasās, ka es nezinu,ka CV var atstāt tukšu. Es to zinu ļoti labi, ka to var darīt, bet tad ir jāmāk paskaidrot ko darīji laikā kad CV nav nekāda ieraksta.

UN ES NEESMU TIKO DABŪJUSI DIPLOMU! Man ir maģistra grāds un 2 gadu pieredze.
Tas, ka nevarēju iestrādāties jā, tas ir slikti, bet tas bija tāds apstākļu kopums kāds ir bijis tikai vienu reizi. Novēlu lai jums tāda nesaderība negadās :)
18.03.2014 10:17 |

Reitings 6407
Lollipop, speciālisti domā, ka viņi ir gudrāki, bet reizēm aizmirst par vienkāršām lietām... 8) :D

Cilvēkam jābūt elastīgam ar grādu vai bez, tvert jaunu, pielāgoties, nevis ar kāju pret zemi sist un kliegt kā mazs, ietiepies bērns.
18.03.2014 10:18 |

Reitings 1143
Čist, pežu bars te dažas..ka tik žulti savu izliet :D
Kā vienmēr perfektās dzīves īpašnieces demonstrē savu ideālo būtību, super :D
18.03.2014 10:19 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
pežu bars te dažas

aaaaahahahahhhah :D :D :D
18.03.2014 10:21 |

Reitings 6407
Let it Rain, Tu tikko nodemonstrēji sevi kā cilvēku un speciālistu. Visu cieņu, ceru, ka mūs ceļi nesastapies.

Tu neproti uzņemt kritiku un izvērtēt noderīgo un tas ir liels mīnuss.
18.03.2014 10:22 |

Reitings 1143
S80 konstruktīvu kritiku no saprātīga cilvēka es pieņemu labprāt :) Bet tev ar to nav sakara, pie tam joprojām ierēcu, ka domā, ka es kko nezinu par CV.
Zināšu tagad kur savu žulti liet ja redzēšu tavas diskusijas :DD
18.03.2014 10:25 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Let it Rain, tiko apstiprinājās, ka tev nedaudz par daudz galvā bija sakāpis...speiciāliste! Izrunājies gan kā veca tirgus bāba!

UN ES NEESMU TIKO DABŪJUSI DIPLOMU! Man ir maģistra grāds un 2 gadu pieredze.
18.03.2014 10:27 |

Reitings 6407
Let it Rain, es Tev iesaku steigšus izdzēsties, jo te meiteņu, kas izgāzīs žulti ir daudz, atšķirībā no manis, viņas vēl Tevi pašu apsaukās pa tēmu vai nē, bet var gadīties. :D
18.03.2014 10:27 |

Reitings 1598
Un vēl ir smieklīgi, ka piekasās, ka es nezinu,ka CV var atstāt tukšu. Es to zinu ļoti labi, ka to var darīt, bet tad ir jāmāk paskaidrot ko darīji laikā kad CV nav nekāda ieraksta.

es nedomāju, ka piekasās ir īstais vārds ko lietot. Manuprāt, tur nav nekas jāpaskaidro, protams var skatīties no situācijas, bet es domāju, ka var atbildēt, ka tā perioda darba pieredze neattiecas uz pašreizējo amatu uz kuru kandidē. Manuprāt tā ir mazākā lieta par ko satraukties, vajag būt pašpārliecinātākai un spiest uz esošo pieredzi un zināšanām.

p.s. ņem to visu vieglāk, meitenes vienkārši pa tēmu kā tādu runā nevis visu adresē tev kā uzbraucienus. pīsiņš :)
18.03.2014 10:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits