Mari,
riekstus maksimāli jāsasmalcina un savukārt auzu pārslas var sasmalcināt blenderī.
Bet tagad pastāstīšu ar ko var ko aizsāt, varbūt tavā diētā kaut kas var noderēt.
Tātad jogurtu var aizstāt ar biezpienu (bez sāls), vai ricottu (itāļu svaigais siers);
linsēklu eļļu var aizstāt ar sezama vai saflora eļļu;
Citrona sulu vari aizstāt ar greipfrūtu, apelsīnu vai sarkano apelsīnu sulu, bet ja lieto apelsīnu sulu, tad medu jāliek mazāk.
Medu var ļoti labi aizstāt ar kļavu sīrupu;
kviešu auzu pārslas var aizstāt ar griķu, miežu , auzu vai jebkuru citu graudaugu maisījumu, galvenais nosacījums, lai nesatur cukuru.
Valriekstus vari aizstāt ar lazdu vai mandeļu riekstiem, vai to abu maisījumu, vēl labi derēs arī pekanrieksti vai pīniju rieksti. Tik pat labi var likt žāvētus augļus - plūmes, vīģes , rozīnes. Sezonā protams augļu gabaliņi,ogas...
improvizācija :)