Vistas fileja siera mērcē
Sastāvdaļas
Vistas fileja pus kilogramms-lidz 1kg
Kausētais siers''Dzintars''klasiskais..
saldais krējums viena paciņa(mazā)
garšvielas.
Pagatavošana: 10 min.
fistas fileju sagriez salmiņos,ieliek katliņā apsautē,kopā ar saldo krējuma paciņu,un kausēto sieru ''Dzintars''(klasisko)
uzvāra un pievieno garšvielas.
Mans ieteikums,sanāk ļoti garšīgi un tiešām gardi kopā ar rīsiem,un gurķu salātiņiem,iesaku pievienot arī pāris daiviņas ķiploku un sanak tiešam gardi :)
Mērce:
2 svaigas vistas filejas
saldais krējums pārliešanai
1 trauciņš Dzintara kausētā siera ar kūpinātu vistas filejas garšu
naža gals karija (gaumes jautājums)
sāls pēc garšas
Vistas fileju sagriež sloksnītēs, uz čuguna pannas apcep sakarsētā eļļā līdz pavisam maz pamanāmam zeltainumam. Uzlej svaigo krējumu, lai nosedz un šļuku ūdens. Pasutina uz lēnas uguns 10-15 minūtes. Pieber kariju, sāli. Pieliek kausēto sieru, maisot izkausē. Ja vajag, pieber vēl sāli. Viss:))
miljons gadus atpakalj miljaakaa meerce bij-vistas fileja apcepta ar tomatiem,papriku un pasauteeta saldaa krejuma meercee..njaammmmm :) citreiz vel fileju apvartiju majoneezee un garshvielaas un tad cepu :) un tad sauteju saldaa krejumaa ;) ..tagad taadas ekstras vairs neatjaujos :D
* vistas fileja, konservēts ananāss, saldais krējums, karijs, pipari, sāls
* -"- viss tas pats, izņemot ananāsu.
* viss tas pats, bet klāt vēl pieliek zaļās pākšu pupiņas.
* fileja, karote medus, tomātu mērce
Ja tomēr gribās vieglāku mērci, ieteiktu eksperimentēt ar sojas mērci, kas ļoti labi iederas ar vistas fileju. Papildināt vēl ar smalki grieztām burkānu skaidiņām, sēkliņām un zaļumiem. Vēl ļoti labi iederas balzamiko etiķis vai mērce, kurai var pievienot klāt cherry tomātiņus. Receptes ir veselīgas, vieglas un gardas.
Ja laiks atļauj, tad filejai pievienotu klāt novārītu vistas zaļumu buljonu, pili olīveļļas un citronu. Voilā.
Apcepu sīpolus, burkānus, papriku, vistas fileju un pasautēju mazliet saldajā krējumā un tad pielieku tomātu mērci un protams garšvielas. mmmmm ļoti garšīgi :) esmu klāt vēl likusi arī kukurūzu no bundžiņas.
Es laikam esmu par loti viegliem eedieniem...Taas meerces,kuraas ir daudz kreejums,sviests,siers utt -ir loti treknas.Katrs var protams izveeleeties ,ko grib,bet tad ir diskusija-kaa kluut tievaakai?