Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Eksotika

 
Reitings 155
Reģ: 12.02.2014
Laiks aiz loga bezgala drūms, tādēļ šovakar esmu noziedojusi sevi vakaram pie plīts.
Gribas pagatavot ko neikdienišķu un eksotiskāku kā ikdienā, tādēļ vēršos pie jums un ar prieku uzklausīšu ņammīgas receptes ar eksotisku pieskaņu vēlams gaļas ēdieniem. :)
15.03.2014 12:08 |
 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
atceros, ka vienreiz ēdu zupu kokosriekstu pienā ar vistas gaļu, bet neatceros, kas par specifisku garšvielu vēl tur bija... bet garšoja labi
15.03.2014 12:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Sastāvdaļas
2 vistu krūtiņas 2 banāni 1tējk. sviesta 2ēd.k. eļļas 2 krustnagliņas 1 ķiploku daiviņa ½tējk. pūdercukura 3ēd.k. sasmalcinātu loku 1 citrons 1 apelsīns sāls pipari

Uzvāra glāzi ūdens kopā ar krustnagliņām, timiānu, ķiplokiem, pūdercukuru, lokiem un atdzesē. Pēc garšas pieliek sāli, piparus , pievieno citronu sulu. No rīta šajā marinādē ieliek vistas krūtiņas. Pusdienām vai vakariņām atliek gaļu tikai nosusināt un apcept eļļā, beigās vēl pielej 4ēd.k. marinādes šķidruma un pasutina. Citā pannā nomizotus, gareniski pārgrieztus banānus apcep sviestā gaiši dzeltenus, pārkaisa ar sarkanajiem pipariem. Vistas krūtiņu un banānus pasniedz kopā ar rīsiem. Rotā ar apelsīna daiviņām.
15.03.2014 12:26 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vistu šķiņķīši kokosa/mango čili/ananāsu mērcē



http://zitinja.blogspot.com/2013/03/vistu-skinkisi-kokosamango-ciliananasu.html

15.03.2014 12:28 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
VĒŽI ALŪ

10 vēži
1 ēdamkarote alus
1 tējkarote miltu
1/4 g ķimeņu
2 ēdamkarotes sviesta
sāls, malti melnie pipari
2 lauru lapas
Nomazgājiet vēžus un apsusiniet uz dvieļa. Nelielā kastrolī izkausējiet sviestu, ielieciet vēžus kastrolī un, periodiski apgriežot, apcepiet līdz rozā krāsai. Pielieciet vēžiem sāli, piparus, maltās ķimenes, ielieciet 2 lauru lapas, aplejiet ar alu un, uzliekot kastrolim vāku, vāriet 10-15 minūtes uz lēnā uguns. Kad vēži būs gatavi, izņemiet tos, nolieciet uz bļodas un aizveriet ar vāku.
Piešķirt šai uzkodai pikantumu palīdzēs mērce, kas pagatavota no vēžu buljona. Mērcei izfiltrējiet buljonu bļodā, nolieciet uz uguns, pievienojiet miltus, kas iepriekš tiek sajaukta ar 1 tējkaroti sviesta. Vāriet 3 minūšu garumā un, noņemot no uguns, pievienojiet vēl sviesta, maisot ar karoti līdz tas izkusīs mērcē.

15.03.2014 12:41 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
PIKANTĀ UZKODA”
120 g liesas liellopu gaļas
4 cīsiņi
1 ola
2 ēdamkarotes rīvmaizes
3 nelieli sīpoli
200 ml gaišā alus
750 ml buljona
100 g cīsiņu masas
1 ēdamkarote etiķa
2 lauru lapas
krustnagliņas, pētersīļa un diļļu zaļumi
malti melnie pipari, sāls
Liellopu gaļu sagrieziet strēmelēs, bet cīsiņus – riņķīšos. Cīsiņu masu izspiediet bļodā, pievienojiet sakulto olu, rīvmaizi, zaļumus, visu rūpīgi samaisiet, izveidojiet vidējā izmēra bumbiņas. Sīpolus sagrieziet gredzenos. Vidējā izmēra kastrolī uzsildiet alu, buljonu un etiķi, pievienojiet sīpolus un garšvielas, pielieciet sāli, vāriet 10-15 minūšu garumā. Buljonam pievienojiet gaļu, cīsiņus un vāriet līdz gaļa paliek mīksta. Nolieciet uz bļodas, pievienojiet bumbiņas no cīsiņu masas, izrotājiet ar zaļumiem.


15.03.2014 12:41 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Karbonāde ar Tabulē salātiem

Karbonāde ar Tabulē salātiem



http://kristinesreceptes.lv/2013/06/13/zalumu-salati-ar-bulguru-jeb-tabule/
15.03.2014 12:44 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Cūkgaļas karijs zemesriekstu sviesta mērcē



http://lindasvirtuve.lv/tag/taizemes-virtuve/
15.03.2014 12:45 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Grūbu džambalaija

Īstens "komforta ēdiens", turklāt veselīgs, ja izmanto eko šmeko sastāvdaļas. Šī gan būs neliela adaptācija tradicionālajam kreoliešu ēdienam. Manuprāt, šis ēdiens ir nesalīdzināmi garšīgāks par mūsu tradicionālo grūbu biezputru.



http://www.receptes.lv/receptes/grubu-dzambalaija/
15.03.2014 12:47 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ātrā Taizemes vistas kokospiena zupa





http://lindasvirtuve.lv/tag/taizemes-virtuve/
15.03.2014 12:48 |
 
Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
http://www.fotoreceptes.lv/pauti.html
15.03.2014 12:56 |
 
Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Sacep un pannas malto gaļu, piecep klāt sasmalcinātus sīpolus. Pielej klāt kečupu/tomātu mērci. Pievieno kukurūzu un paprikas gabaliņus. Garšvielas pēc gaumes. Šo visu pasniedz kopā ar rīsiem :)
15.03.2014 14:41 |
 
Reitings 1068
Reģ: 05.10.2012
MakeMeGoAway
:D :D pautu recepte labā.:D:D
15.03.2014 14:49 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mana variācija par kokosriekstu-garneļu zupu. ļooooti garšoja!
http://aannija.wordpress.com/2013/06/20/kokosriekstu-garnelu-zupa/
15.03.2014 15:10 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ja tava ikdiena nav jūras produkti, tad manuprāt ļoti veiksmīgi eksperimenti sanāk tīģergarneles! Ātri, viegli un garšīgi.. šodien pašai iedvesma tik ar garnelēm, bet ja gaļu, es protams domātu par steiku, vai tādu gaļu, ko ikdienā gatavoju ļoooti reti, piemēram jērs, kaza? Pīle?
15.03.2014 18:47 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man "eksotika" noteikti nebuus recepte ,kur loti ilgi kaut kas jaadara pie pliits,bet tomeer -kas cits atkal ,it kaa vienkaarsi un tomeer "ar odzinu".Vienu dienu luugsu viiram,lai laiz mani taisiit vakarinas.Vina taisiitaas vistinas ir loti garsiigas,bet man gribeetos ko taadu,ko neesmu veel meeginaajusi.Mana eksotika tad buus karamelizeetaa vistina-medus,saals pipari ,citronsun kraasnii ieksaa:)
15.03.2014 19:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!