VĒŽI ALŪ
10 vēži
1 ēdamkarote alus
1 tējkarote miltu
1/4 g ķimeņu
2 ēdamkarotes sviesta
sāls, malti melnie pipari
2 lauru lapas
Nomazgājiet vēžus un apsusiniet uz dvieļa. Nelielā kastrolī izkausējiet sviestu, ielieciet vēžus kastrolī un, periodiski apgriežot, apcepiet līdz rozā krāsai. Pielieciet vēžiem sāli, piparus, maltās ķimenes, ielieciet 2 lauru lapas, aplejiet ar alu un, uzliekot kastrolim vāku, vāriet 10-15 minūtes uz lēnā uguns. Kad vēži būs gatavi, izņemiet tos, nolieciet uz bļodas un aizveriet ar vāku.
Piešķirt šai uzkodai pikantumu palīdzēs mērce, kas pagatavota no vēžu buljona. Mērcei izfiltrējiet buljonu bļodā, nolieciet uz uguns, pievienojiet miltus, kas iepriekš tiek sajaukta ar 1 tējkaroti sviesta. Vāriet 3 minūšu garumā un, noņemot no uguns, pievienojiet vēl sviesta, maisot ar karoti līdz tas izkusīs mērcē.