Parbaudes

Reitings 53
Reģ: 14.03.2014
Sveikas meitenes!

Varbut kada zina ko vel vajadzetu parbaudit, ja ir elpas trukums? Sajuta tada, ka smagi elpot, liekas ka pa maz skabekla un taa visu dienu...:(

Pirms pusgada parbaudiju vairogdziedzera hormonus, tur viss ok :) Plausu rentgens ari viss ok, eho sirdij, tur bija samazinata sistoliska disfunkcija, bet arstejams, dzeru mildronatu. Parbaudiju USG galvai un kaklam, tur ari viss ok. Veicu ari spirografiju plausam, tur ari viss kartibaa. Asins analizes ari labas.
Pirms gada veicu usg vairogdziedzerim, ari viss ok. Viss tika veikts pirms pusgada, kad truka elpa, tad bija partraukums un tagad atkal atgriezas elpas trukums, vai tiesam visu pa jaunam jajiet parbaudit? :(

Esmu nogurusi cinities ar so, ko lai vel parbauda??? :( Arsts uzlika vegetativo distoniju, bet man nav nekadu paniku lekmju, vai trauksmes, man vnk trukst gaiss visu dienu bez apstajas - sii jau bus 4 diena! :( Liekas ka kads elpcelus aizpiedis butu. Vai tiesam ar labu garastavokli taa vnk del vegetativas distonijas peksni var likties ka gaiss pa maz?!
14.03.2014 11:22 |

Reitings 17
Reģ: 11.03.2014
Nu man bija ar to muguru. Skriemeļi izbīdījušies un nervu saspieda. Aizbraucām pie viena ārsta Igaunijā, viņš apskatīja manu muguru un sāka uzdot man tādus jautājumus, kā - tev gadījumā bieži nesāp vēders mēnešreižu laikā? atverot acis nerādās melns? elpas trūkums? krampjus nerauj? un tādus jaut. Man acis protams lielas, jo pilnībā visi simptomi sakrita. Un tad viņš man pateica, ka tas viss tikai un vienīgi, no viena maza skriemelīša, kurš izbīdījies.
Pēc trešās - ceturtās reizes, jutu jau atvieglojumu. Pirmkārt, kas to parādīja, bija elpošana.

Kad ārsts pateica, ka viss gandrīz izveseļots, viņš man ieteica nodarboties ar aerobiku, lai uzturētu labo pašsajūtu. Pieminēja arī ēdienu.

Atceros vēl pirms atradām to ārstu, es 100 reižu gāju pie savas ģim,ārstes, meklēju internetā informāciju, un šķita, ka vienīgais, kas varētu būt, ir mazasinība. Protams, analīzes neko neuzrādīja.

Bet nu domāju, ka visi stresi, pārlieku lielā domāšana, ir no mazkustīga dzīvesveida. Jo aktīvāka būsi, jo mazāk laika būs domāt par tādām lietām. Tici man! :)
14.03.2014 20:25 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Jā, es izlasīju visu, bet tāpat, godīgi sakot nesaprotu, kā tu pie šī visa vari smēķēt. Varbūt esi pieradusi un tik niansēti vairs nejūti atšķirību, bet man kā nesmēķētājai, ieelpojot citu dūmus, jau uznāk maza panika, ka nevaru paelpot. Cigaretes taču ir vistiešākais skābekļa nogalinātājs. Pievienojos par jogu, pastaigām svaigā gaisā- mežs, jūra, nodarbēm, kas liek aizmirsties (um nevis Tevis minētajam- iedzeru, uzpīpēju), kad patiešām pārbaudīts viss med.jomā.
14.03.2014 20:45 |

Reitings 53
Un kaa tad lai es parbaudu muguru? Pie kaa man jagriezas? Kur lai atrod tadu arstu?

Ja jau tas ir uz nervu pamata tad noder pastaigas, sports utt, bet ja fizisks , tad nu diezin vai...palidzes kkas, jo ja patiesam no kkaa trukst elpa, tad tas neparies ja skriesu, zimesu vai darisu jebko citu.
14.03.2014 20:58 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
tas tev no smēķēšanas!!!! met nost.
es pati ar pīpēju,bet metu nost,jo esmu pamanijusi aizdusu,ja skrienu sirds pa muti lec ārā un elpas trūkums ļoti beiži ,kā ar grūti uzkāpt uz 5 stāvu un tas viss no smēķēšanas.
14.03.2014 21:50 |

Reitings 2018
pie fizioterapieta
14.03.2014 21:52 |

Reitings 2018
un nevajag nemaz 20 gadus kad pipē un dabūn elpas trūkumu aizdusu utt,tuvs cilvēks pīpēja 10 gadus un rezultāta attīstijās atsma un dabūja tuborkolozi,jo vēl strādāja darbā ar putekļiem un tagad sēž uz inhalotoriem,jo nevar uzkāpt augstu un pajiet lielus gabalus lūk tā :).
14.03.2014 21:56 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Ja doma pārbaudīt muguru, jāiet pie vertebrologa. Traumu slimnīcā viņi pieņēm.
Bet pie diska trūcēm utt ir citi simptomi, ne jau tikai elpas trūkums.

Goold
Meitene raksta, ka viņai elpas trūkums sākas ne no tā, ne no kā un PARIET, KAD VIŅA PAE TO NEDOMA. Tas ir pirmais zvans, lai atmestu kādu saslimšanu. Tavam tuvam cilvēkam elpas trūkums ir astmas dēļ, bet meitene bija pie pulmonologa - viņai viss Ok.
14.03.2014 22:40 |

Reitings 2018
junelonok nē tu nepareizi saprati tuvam cilvēkam smēkēšana to visu padarija.un ko tu tiektu man ja man ar plaušam viss ok ar muguru ar kaut cik,bet smēķeju un elpas trūkums deļ smēkēšanas tākā padomā :).
14.03.2014 23:06 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man sita uznak un pariet pec paris dienam, pirms gada turejas 5 menesus diendienaa, tad gan bija trauksmes, lekmes utt, bet tgd esmu laimigs cilveks kadel man butu jatrukst elpa uz nerva pamata?!

lēkmes, trauksmes, trankvilizatori mājās stāv no pagājušā gada, un tu vēl meklē sev citu slimību bez VD? ja tev tā jau ir bijis un ir joprojām, nu tak tu jau zini savu diagnozi.
15.03.2014 01:05 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
GOOLD

Es ļoti labi visu sapratu. Bet tu mani - nē.
1. Lai būtu pobjektīvs elpas trūkums, jābūt kādai patoloģijai. Ja elpas trūkums ir mierā stāvokļī - patoloģijai jābūt nopietnai. Bet meitenei visu paskātījas un neko neatrada. Gadijumā ar tev tuvo cilvēku viņam pašlaik elpas trūkumu izraisa astma un pārciesta tuberkoloze, nevis smēķēšana pati par sevi. Vai kad viņš smēķēja (pirms astmas), viņš arī dzīvoja tikai ar inhalatoru, vai tomēr nē?
2. Pie organiskas patoloģijas nav tā, ka elpas trūkums pāriet tad, kad par viņu nedoma. Tā ir pirmā pazīme, ka tas viss ir tikai galvā (domas pārslēdzas - un elpas trūkuma nav).
3. Ja tev arī rodas elpas trūkums mierā stāvokļī - padoma, vai tev nav distonijas vieglas formas. Vai nu astmas.
15.03.2014 07:49 |

Reitings 53
Julenok

Tiesam ja pa to nedomaju tas pazud!

Gold

Jaa ar smekesanu var iedzivoties hroniska obstruktiva plausu slimiba (hops), tiem kam tas attistas, tie tiesam nevar ne paskriet, ne aiziet lidz toletei, jo vnk trukst gaiss....bet ja plausas ir tiras es sezu un man trukst gaiss, neticu ka no smekesanas!

Donata

Tas bija tada zina domats ka bija slikti, lekmes, trauksme, elpa sitas ciet, bet ir pagajis ilgs laiks, un nav bijusi stress un peksni elpa trukst, man neticas, jo viss ir kartiba, tiesam pie vd peksni var sakties atkartoti elpas trukumi?
15.03.2014 11:07 |

Reitings 53
drosibas pec parbaudisu plausu testu bet jaunam cilvekam nemedz but smeketaju bronhiti, pec manam domam. Ja ari kkas tads ir, tad jau tas nav arstejams. sausmas.
15.03.2014 11:08 |

Reitings 2018
nu ej pie ārsta pārbaudīties velreiz.
kristīne es pati esmu jauna un man ir smēķētāju bronhīts no,kura nevar tikt viegli vaļā
un tagad izskatās,ka tu atrodi iemeslus,lai neatmestu tu saki jaunam nevar būt tas un tas un ,kā vel var būt. zinu meiteni kura 16 gados vēzi dabūja.
15.03.2014 11:16 |

Reitings 53
Goold

Tev ir HOPS?
15.03.2014 11:21 |

Reitings 2018
kristīne nē
15.03.2014 11:26 |

Reitings 53
Kas ta tev ir, smeketaju bronhits ir hops. Islaicigs kkaads?
15.03.2014 11:29 |

Reitings 240
Reģ: 16.06.2009
Es zinu kā tas ir. Nekad dzīvē neesmu smēķējusi, tas nav tas, kas izraisa, manā gadījumā.
Sapratu, ka tas ir no stresiem. Sākotnēji, elpas trūkumi sākās sesiju laikā, kad tiešām bija stresi. Pēdējo reizi parādījās šoziem, kad izteikta stresa nebija, bet vēlāk pārdomājot visu, sapratu, ka iekšējais nemiers,laikam,tomēr valdīja manī. Esmu satikusi vēl divas meitenes kurām ir tas pats. Vienreiz pat pēc sarunas ar vienu meitenei, nākamajā dienā parādījās elpas trūkums. Satiku to meiteni pēc mēneša un viņai bija tas pats nākamajā dienā.......ļoti ceru,ka man tagad nekas neparādīsies :/

Man palīdzēja ūdens dzeršana, pa mazam malciņam un izraisīt sev žāvu, lai dabūtu pilnu gaisa malku.

Līdzcilvēki tiešām nesaprot, jo Tu taču nesmoc nost acīmredzami, tad jau viss kārtībā. Man brīžiem pat grūti runāt palika, tikai lēnītēm un klusā balsī. Trakajās reizēs tiešām jau melns gar acīm metās. Pāriet pats no sevis.
15.03.2014 11:54 |

Reitings 53
ewaaaa

Man ari ir bijis taa ka nevaru parunat un paest del ta ka gaisa pa maz, tiesa, tas bija gadu atpakal, tgd daudz maz varu paest, bet ja runajos, tad ari nozavajos, laikam skabeklis pa maz.

Es ari ja pardomaju stresa nebija, bet nemiers ieksa bija, bija 1 lieta pa kuru domaju un kas mani loti satrauca, ka ari pirms sakas elpas trukums, man mamma pajautaja - nu ka veseliba, elpa netrukst vairs un tiesam pec 2 dienam saka trukt elpa, laikam, zemapzinaa tas kkaa palika!

Pec cik ilga laika tev pargaja? Labak ir nedomat un nerunat pa to, zinu, bet nespeju!
15.03.2014 12:13 |

Reitings 240
Reģ: 16.06.2009
Man aptuveni divas nedēļas tas ir, ilgākais,laikam, 3 nedēļas, tas bija mokoši.
Labāk tiešām nerunāt, man jau tā jocīgi sāk palikt :D Jāpatīra māja un jāpasporto. Varbūt padzer kkādas nomierinošās tējas un tiklīdz iedomājies par elpas trūkumu iekod mēlē un piespied pārslēgt savas domas. Turies ;)
15.03.2014 12:21 |

Reitings 53
Paldies tev :)) Tu vismaz saproti cik tas ir mokosi, un ka to pat ienaidniekam nenovelu :(

Sausmigi, ja parnem izmisums, ka nezini ko darit, ceru ka paries. Trakak ir tad ja nezini vai tas ir VD vai kada slimiba, jo tas var but no jebkaa kas ir organisma, pat neiespejami citreiz to atrast.
15.03.2014 12:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)