catbaby, esmu dzīvojusi un strādājusi ārzemēs, foto tiek bieži prasīts. Ja nemaldos, arī Europass ir fotogrāfijai paredzēta ailīte. Katrā ziņā aizliegts tas nav. Aizliegts ir darba piedāvājumā specificēt vecumu, rasi, dzimumu (ja ir smags fizisks darbs, to norāda, var jau būt, ka uz interviju atnāk arī kāda sieviete-akmens) bet par fotogrāfijām nekā nav.
Foto pieprasīšanai es saskatu pamatu ne tajā, cik skaists vai nesmuks ir tas kandidāts, bet personības novērtēšanu. Paskatoties uz 1 fotogrāfiju, ar kuru cilvēks ir izvēlējies sevi prezentēt, var daudz izsecināt par viņu kā cilvēku, par darba prasmēm stāsta CV rakstītais. Tomēr daudz kur tiek veidoti kolektīvi, kuros darbinieki ir ar līdzīgām ārpusdarba interesēm, kādu knifu, kas palielina iespēju, ka viņi būs ne tikai kolēģi, bet arī draugi. Tā tiek nodrošināti patīkamāki darba apstākļi pašam darbiniekam.
Man ir tāds +/- alternatīvs stils. Botas, tetovējumi un tā. Tāda arī bilde manā CV. Lai pirmkārt darba devējam nav vilšanās, ka es atnāku tāda notetovējusies un lai man nav iztērēts laiks. Vienā no pēdējām darba vietām man bija ļoti patīkams pārsteigums, ka kaut arī diezgan atpazīstams uzņēmums ar visdažādāko klientu loku, pieņēma mani kolektīvā, kur visi bija ļoti man līdzīgi domājoši, tetovējumi nebija jāslēpj, taču to neesamība loģiski, netika uzskatīta par mīnusu.