Veģetāriete un labā formā?

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Esmu uzsākusi jaunu dzīvi. Un vienā plānā ietilpst atteikties no gaļas,ne tāpēc,ka tas ir stilīgi utt,bet vnm ir bijis žēl,ka ēdu un domāju, šausmas, tas ruksis sāpēc miris un reāli ēdu līķi,bet GARŠO. Bet nu ar visu uzsākto gribu atteikties no gaļas,BET...esmu tieva. Un svaru zaudēt NOTEIKTI nevēlos,ja ne vel gribu tieši pieņemties.
Kāda ir Jūsu pieredze? Cik ilgā laikā zūd kāre pēc gaļas un kā ar to,lai svars nekrītas?
13.03.2014 20:59 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Lita Es kopš Jaunā gada neēdu gaļu (nekāda apņemšanās nebija, vienkārši pažēloju sevi, jo no gaļas ēšanas slikti metas), bet tā kā uzskatu, ka gaļa šad tad IR jāēd, tad esmu pieņēmusi tādu domu, ka ēdīšu to gaļu, ko zinu, no kurienes nākusi, kā dzīvojusi un kā kauta. (Pagaidām gan nav bijusi vēlme pēc gaļas.) Ja tev ir svarīgi un garšo gaļa, tad varbūt tev ar tāda ideja der, jo tomēr, tad zini gan apstākļus, gan kā barota, gancik humāni nogalēta.
14.03.2014 13:10 |

Reitings 282
Reģ: 25.07.2010
Vispaar ne visi zveerini mirst agonijas saapees.Un to galu, ko mees Latvijaa peerkam, ir no normaalaam, sertificeetaam lopkautuveem,kur zveeru nokauj uzreiz bez saapeem. es saprotu,ka tu runaa par tiem drausmiigiem video,kur lopinam norauj aadu un lauj ciest agonijas saapees,bet saakumaa tev buutu jaauzzin,kaa ir patiesiibaa.Taa var buut kaut kaadas pagriides lopkautuvees 3.pasaules valstiis,pagriides cehos.
Bet,ja reiz izdomaji neest galu,tad sekas neviens nevar paredzet.Katram organisms reagee savaadaak. Ir taadas,kas visu muzhu var nodzivot bez galas, nem veeraa,ka arii zivtinas tu nedriksti eest, bet ir taadas,kas jau peec paaris meeneshiem ciesh no vitaminu truukuma,bezspeeku un taa taalaak.
14.03.2014 13:49 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Pateikšu vien to, ka j ta gaļa nebūtu pieejama tad ātri vien gaļēdajs aizmirstu pat tās garšu. Viss tas ir smadzenēs, ka nevar iztikt bez. ;) Un ja gatavo dažādi un interesanti veģetārus ēdienus tad ir ok, protams, ja maksimums uz ko spēj ir lapu-gurķu salāti un rīsi - tad protams ka kāre pēc kā pamatīgāka būs. Es vienmēr iesaku atteikties no gaļas uz kādu laiciņu vnk izpētes ziņā - uzzināt kādas jaunas receptes, atklāt jaunus (vai sen aizmirstus vecos)produktus (kvinoja, prosa, grūbas, kuskuss, zirņi, kabači, baklažāni, dažadas garšvielas, kazas sieri, panīrs, jūras kaposti...). Principā floras pasaule satur daudz vairāk vertīgu vielu nekā gaļaa, jo kā gan zvēriņs sevī ko labu dabūn? --> ēdot tos pašus augus visapkārt - principā ar gaļu dabujam jau mazāk vertīgu to pašu augu pasaules pārtiku. :)

Tā kā iesaku kaut vai pamēģināt - galu galā nav jau uz giljotīnu jāiet, ja saproti, ka tev tas neder. ;)
14.03.2014 13:57 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Kas te minēja, ka cilvēks nav paredzēts gaļas ēšanai... Vispār dabā dzīvnieki dalās trīs kategorijās: gaļēdājs, zālēdājs un visēdājs. Cilvēks tiek pieskaitīts pie visēdājiem, tāpēc cilvēka gremošanas sistēmas salīdzināšana tikai ar gaļēdāja un zālēdāja gremošanas sistēmu ir nekorekta un tendencioza.
Atsakoties no gaļas, jāpaskatās, vai nerodas tieksme to kompensēt ar saldumiem (zinu šādu gadījumu - gaļu, olas cilvēks nelieto, toties ēd ļoooti saldus našķus). Manuprāt, tas nozīmē, ka ēdienkarte jāpieregulē, kaut kā trūkst.

Radiniece nelieto gaļu, bet jūras produktus lieto (atšķirība ir, lai ko teiktu pārliecināti veģetārieši, jo no uztura tiek izslēgti siltasiņu dzīvnieki - kas kaut ko jēdz no bioloģijas, sapratīs), citādi ar ēdienkarti neiespringst, un izskatās viekārši lieliski - sudrabkāzās mierīgi uzvilka veco kāzu kleitu, it kā 25 gadu starpā nebūtu bijis.
14.03.2014 14:08 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Svarīgi ir pārbaudīt vai nav problēmas ar glutēna un laktozes vielmaiņu organismā, jo bez īpašiem simptomiem ļoti daudziem cilvēkiem šīs problēmas pastāv. Atsakoties no gaļas, tad tas ir jānem vērā. Un atteikties no gaļas vajag pakāpeniski, piemēram sākumā ēst gaļu 3-5 reizes nedēļā kādu laiku un pavērot kas notiek. Ar sojas produktiem arī nevajag pārspīlēt, pilnvērtīgu OBV devu var arī no citiem dārzeņiem dabūt.
14.03.2014 14:25 |

Reitings 384
Auzās glutēna nav, bet tur ir arī daudz citu alorgēnu. Un auzas pārstrādā uz tajā pašās rūpnīcās kur citus graudaugus, tā kā glutēna piemaisījums auzās ir. Bet var nopirkt sertificētās "gluten free" auzas.
14.03.2014 14:28 |

Reitings 678
Reģ: 29.01.2014
Kad es kādu laiku neēdu gaļu (kādus 2gadus mazāk) , es biju tiik tieva palikusi, fuj, man nepatika. Atsāku ēst gaļu burtiski spiesta, jo dzelzs trūkums ļoti slikti iespaidoja manu veselību.
14.03.2014 14:31 |

Reitings 384
Cukurvāvere, no olām gan nevajag atteikties. Lai ko arī rakstītu žurnālos, bet organismam holestarīns ir vajadzīgs, bez tam olu dzeltenumā bez tā ir arī holestarīnu noārdošie fermenti. Nedēļā kādas 4-6 olas vajadzētu apēst.
14.03.2014 14:32 |

Reitings 190
Reģ: 27.07.2011
Man svars nemainījās, bet nespēju uzņemt pietiekamo dzelzs daudzumu līdz ar to atsāku ēst gaļu.. Ja grib kļūt par veģitārieti ir rūpīgi jāpiedomā, ko ēd, jo var iedzīvoties pamatīgās veselības problēmās kā es..
14.03.2014 14:36 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
es tieši olas gribētu ēst, jo tās nepērku veikalā, bet gan no mammas mājas vistiņām :)
jautājums par OBV! Kuri tad dārzeņi satur OBV? Kādus produktus ēst, lai tās uzņemtu pietiekamā daudzumā?

Es tagad domāju.. Tā masiere teica, ka nevajag uzņemt obv. Es ceru, ka viņa to bija domājusi tikai par dzīvnieku izcelsmes obv..? :D
14.03.2014 14:46 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Cukurvāvere - pākšaugi.
14.03.2014 14:50 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Paldies par interesantajiem viedokļiem. Pareizi te dažas saka-veselība... Pēc dabas esmu bāla un tieva. Un jā...ja neesmu ēdusi gaļu, jūtu bezspēku. nav jau tā,ka apēdu divas milzu karbonādes, bet kaut tikai cīšiņš dienā, bet man viņš jāapēd. Es vispār esmu negause-ēdu VISU. Es varētu ēst un ēst. Tik,ja kkas labumā ietu :D
14.03.2014 14:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Par olaam-esmu saakusi paarsvaraa eest tikai olu baltumu,jo dzeltenums parasti aiziet sejas maskaas un matos.Ieveeroju ,ka darbaa vairakas vecaas sievietes pasuuta brokastiis vaariitas olas,bet eed tikai baltumu-iipasi oriental kundziites .Izraadaas ,ka man pat loti garso ar smalkiem pipariniem un saali mazliet.
Man galu vispaar neprasaas,es pat nezinu,ko es gribeetu eest vairaak-laikam biezpienu un rupjmaizi...Organismam viss pietiek laikam.
14.03.2014 15:03 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Gaļu no sava uztura esmu izslēgusi jau 4 gadus, jo žēl dzīvnieku un redzot gaļu nespēju nedomāt par to, ka tā karbonāde reiz bija dzīvs dzīvnieks. Šo gadu laikā gaļa nav prasījusies un jūtos lieliski bez tās.
Taču neredzu jēgu gaļu pārtraukt lietot cilvēkiem, kuriem it kā dzīvnieciņu žēl, bet tai pat laikā apgalvo, ka gaļu dievina un bez tās nevar iedomāties ikdienu, jo garšo. Kaut kā neloģiski un dīvaini sanāk. Labāk tad nemocīt sevi.
14.03.2014 15:16 |

Reitings 254
Reģ: 23.12.2013
Es esmu veģetāriete apmēram 3 gadus. Tagad,īpaši šo ziem,ir visādi ģīboņi,asins tecēšana pa degunu,vienvārd sakot visi mazasinības simptomi. Padomā vairāk,vai tiešām tas ir tas, ko vēlies. Mēs savā Latvijā esam ziemeļnieki,mums ir jāēd gaļa,tā ir paredzēts. :( Padomā, visi,kas dzīvo vēl tālāk ziemeļos pārtiek tikai no gaļas,taču tie tajās siltajās zemēs - var neēst gaļu,viņi ir pieraduši dzelzi uzņemt caur augļiem,bet mēs no gaļas.

Labi,jā,vasarā mēs dārzā iestādīsim zemenes,es visu vasaru no tām vien pārtieku,taču ziemā nekā nav. Vai tu maz zināji,ka viss veikalā ir netīra pārtika? Visi augļi apstrādāti tā,ka tur nekā vairs nav,tikai laba garša,tas arī viss. Mēs neko no šiem produktiem neuzņemam,ja arī dzīvojam laukos,ir pazīstami kādi, kas kaut ko laukos audzē - tur taču ļoti jādomā,lai savāktu organismam visu nepieciešamo. Tu pati skābēsi kāpostus,gurķus,žāvēsi augļus,lai ziemā pietiek dzelzs,olbaltumvielas un tauki?

Tas ir ļoti grūti,jāseko līdzi,vismaz pusgadā vienreiz jāiet pie ārsta,jāapskata vai viss pietiek. Pati biju aprunāties ar ļoti gudru ārsti un beidzot pār mani nāca apgaismība.
Tev gaļa garšo - ēd! Dzīvniekiem nav gara,viņi ir tā radīti!!! Man negaršo tā gaļa,bija žēl dzīvnieku,tāpēc mocījos,bet tev es neieteiktu to darīt. Padomā kārtīgi!
Lai veicas! :)
14.03.2014 16:44 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
savādniece - nu taču, beidz runāt aplamības. Tādēļ, ka Tu neesi sekojusi līdzi sabalansētam uzturam , nevajag baidīt cilvēkus. Dzelzi var ļoooti labi uzņemt kaut ar ķirbju sēklām, un nekāda mazasinība nebūs .. Pazīstu daudzus ilggadīgus veģetāriešus un pat vegānus. Nekādu problēmu - visi laimīgi, veselīgi, un nav nedz izkāmējuši, nedz nobarojušies ... abās dzimtēs. Mans gada stāžs īsti netur līdzi, bet nesūdzos.
Ir cilvēki, kam tiešām grūti bez gaļas; tur tiešām nevajag mocīties. Bet lielākais vairums cilvēces tīri tā neko varētu arī bez tās izdzīvot. Ziemeļniekeim ir daudz iespēju pārtikt no "zaļbarības" - sakņaugu, pākšaugi. sēklas, graudi u.t.t.. Variāciju un iespēju ir bez gala. ne viss ir apsmidzinātos lapu salātos un bumbieros ;)
14.03.2014 17:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits