liekais svars

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Sākšu ar to, ka rakstu šo visu vairāk priekš sevis, lai kontrolētu ko daru. Esmu 1,67m gara un sveru 76kg..liekais svars ir vismaz kādi 15 kg, neskatoties uz to, ka esmu tikai 22 gadus jauna..
ar lieko svaru jau dzīvoju kādus piecus gadus, bet beidzot ir noticis kkāds klikšķis un vnk gribas to visu nomest, lai vieglāk dzīvot..arī iepriekš ir bijuši klikšķi, kas ātri vien ir aizmirsti, tāpēc ceru, ka šoreiz tā nebūs un spēšu noturēt sevi grožos..
ar sportu vispār esmu uz "jūs", tāpēc saprotu, ka jāsāk ar mazumiņu..palasot diskusijas par visiem insanity un Jillian Michaels, vispar jūtos nožēlojami, jo es reāli neko nevaru izturēt no tā..domāju sākt ar ātru staigāšanu, lai vismaz kkā sāktu sevi pieradināt kko darīt, šodien un vakar nostaigāju katru dienu pa 10km, un mēģināju pildīt 8min workout, pēc kuriem vnk sirds dauzās kā negudra un šodien kājas tā sāp, ka knapi uz poda var apsēsties..viss nereāli sāp..domāju arī par uztura sakārtošanu, bet reāli nezinu ko lai ēdu tādu, ko varētu ēst arī visa pārējā ģimene piem vakariņās..
katru dienu centīšos šeit piefiksēt ko esmu darijusi un kā jūtos.
Būšu priecīga, ja kāda padalīsies ar padomiem, ko un kā man labāk darīt..
kā arī priecāšos, ja kāda, kurai ar ir grūti un nav ar ko parunāt, pievienosies man, lai varētu dalīties iespaidos, sajūtās un padomos :)
11.03.2014 22:04 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
nav svarigi vai ed pie datotra vai sezot uz poda.. svarigi ir cik baribas vielas nonak kungii - vide kada tas tiek uznemts nav noziimes.. - neklusti smiekliga..

ja skreji bet tikunta nenotieveeji - tatad needi savam merkim pareizi....

P.s. - 1-4 kg surpa turpaa nav nekads rezultats.. to var panakt ari uz tuksa kunga rekina bet reali neko nenometot no tauku masas... starpcitu cilvekam svars ikdiena staigaa pa ~1 kg... tikpatlabi varetu but ari ta ka sveries cita laiak un pirmstam nepaedi un svars jau citadaaks..
12.03.2014 17:38 |

10 gadi
Reitings 4443
iesaku nevis domat kur est - bet gan nemt un sakartot uzturu .....
12.03.2014 17:40 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Vispār ir svarīgi, vai tu ēd pie datora vai pie virtuves galda. Vai nekad neesat uztaisījušas desmaižu šķīvi, apsēdušās pie datora un pamanījušas, ka desmaizes kaut kur pazudušas? Nodarbojoties ar blakuslietām ēšanas laikā zūd sāta sajūtas kontole un cilvēks reāli var apēst vairāk. Tāpat ar to dzeršanu. Ja 0.5l ūdens ir glāzē un tagad mēģina to izdzert, tad ir grūti to izdarīt, bet dzerot ar salmiņu ūdens izdzeras ātrāk. Vienkarši pamēģiniet!
12.03.2014 17:50 |

10 gadi
Reitings 4443
bet pats pamats paliek - svarigakais cik reali apeed.. jaa psihologiski kadam tas var palidzeet vai edis pie galda vai pie datora.. bet butiba tas nemaina- edisi pa daudz un nepareizi - neka no tievesanas nesanaks
12.03.2014 17:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lollipop-ja es nebuutu pati to uz sevi izjutusi-nekad neticeetu-godiigi.Piekriitu pilniigi visaam,kas saka - jaaeed pie galda un leeni, nekaadas aviizes lasiisanas(kaa raada filmaas!:D)
12.03.2014 17:56 |

Reitings 217
Reģ: 20.06.2013
paldies meitenes par ieteikumiem, jau kādu laiku sekoju veselīgai ēšanai, bet šis viss iedvesmoja vēl vairāk to visu darīt.

P.s itkā visu lasīju, bet neredzēju, ka kāda min par ūdeni,piemēram, vienu vai divas glāzes tukšā dūšā un tad ēst paiku. :)
12.03.2014 18:01 |

Reitings 16208
Zuzu-es uudeni nedzeru uzreiz daudz-no riita vispirms iedzeru uudeni -mazliet mazaak par puss glaazi ,un tad dzeru kafiju.Visas dienas laikaa izdzeru kaadus 2litrus-es neizdzeru uzreiz "vienaa elpas vilcienaa" to pudeli,bet ik peec laika iedzeru-iipasi aaraa straadaajot...
12.03.2014 18:07 |

Reitings 217
Reģ: 20.06.2013
Emmanuelle - kad esmu lekcijās un pārnāku mājās (tas ir vēlu, ap sešsiem) tajās dienās, tad nesanāk tik daudz izdzert ūdeni. bet pārējās dienās tos 2 litrus izdzeru. + sporta aktivitātes no rītiem. bet tikuntā lielie kg nekrīt. :/
12.03.2014 18:15 |

10 gadi
Reitings 4443
nekrit jo nav kaloriju deficits
12.03.2014 18:16 |

Reitings 16208
Es piedomatu pie cukura daudzuma uzturaa-cukurs ir gandriiz visur ,un to var tiesaam paardozeet.Meeginaatu eest katras 4-5 stundas,kaut nedaudz ,bet uzeestu...nekaadas naskosanaas starplaikos ,un tad jaakriitaas... Sabalanseti un saatiigi,bet ne daudz.
12.03.2014 18:20 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Piekrītu kabans. Nav svarīgi, vai Tu ēd pie datora/galda. Svarīgi ir tas, KO un cik DAUDZ Tu apēd. Ja Tu uztaisīsi šķīvi ar sviestmaizēm un apēdīsi pie galda, domā, ka uzņemsi mazāk kaloriju, ja apēdīši to pašu šķīvi pie datora? Nē taču! Cita lieta, ja sēžot pie datora, vai pie galda lasot avīzi, nemanāmi roka stipejas pēc kaut kā un nav ēšanas kontroles. Tas jau pavisam kas cits. Jāsaprotu, kāpēc neiesaka ēst pie datora vai kur citur.
12.03.2014 18:23 |

10 gadi
Reitings 4443
eemmanuelle - oec taviem tekstiem nevies ticibu ka vispar zini kas ir sabalansets uzturs... ja uzturs tiesam butu kartigi sakartots + kardio... svars kristu jau no 1. nedeljas....
12.03.2014 18:23 |

Reitings 16208
Kabans -paldies par tavaam domaam,bet es jau laikam teicu,ka man iisti vispaar nav liekaa svara...:DLaikam savaa dziive daru kaut ko pareizi,ja augums tomeer ir labs -es tiesaam lepojos ar savu augumu-es nedomaaju ,ka tas 6 ir liels izmeers:D
Katrs var dariit kaa veelaas-es censos neko neuzspiest nevienam-iesaku no savas pieredzes...
Maza piebilde -es eju arii veel uz aerobiku ,speleeju tenisu,braucu ar kalnu riteni un ziemaa sleepoju slalomu!Veiksmiigu dienu tev!
12.03.2014 18:30 |

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Atskaite par šodienu- brokastīs rupjmaize ar sieru(pusotra rika), tēja(pagaidām vēl ar vienu karoti cukura, bet centīšos to aizstāt ar citrona šķēlīti) un viens apelsīns..pusdienās uz vakariņās vistas zupa(gandrīz uz pusi mazāka porcija nekā parasti), pa vidam vēl kāds apelsīns un sauja rozīņu.
No rīta izpildiju ieteiktos kleoo.lv 8min vingrinājumus tos visus 4us+ sākumā un beigās vēl 8min iesildīšanās un atsildīšanās..pildot vingrinājumus bija grūti..visu precīzi izpildīt neizdevās..muskuļi sāpēja..bet tagad vakarā, kad ir pieveikta jau arī 10km garā pastaiga, sajūta ir laba..muskuļus jūtu, bet ir ciešami..
Par ūdens dzeršanu- maximums kādu pusotru litru esmu izdzerusi..un uz tualeti skraidu ļoti,ļoti bieži.

Un-paldies visām kuras devušas padomus :)
12.03.2014 19:46 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Cita lieta, ja sēžot pie datora, vai pie galda lasot avīzi, nemanāmi roka stipejas pēc kaut kā un nav ēšanas kontroles.
Par to jau arii ir runa. Neviena meitene sheit neteica, ka pie datora apeesta sviestmaize "sver" par 100 kalorijaam vairaak, nekaa taa pati sviestmaize pie galda. Ir tik ljoti viegli skatoties TV eest visaadas garshiigas lietas un taas pat neizbaudiit. Te jau tas psihologiskais speelee lielu lomu. Kopsh es eedu pie galda kaartiigi, es esmu sapratusi, ka apeedu mazaak paartikas dienas laikaa.
12.03.2014 20:03 |

Reitings 16208
Es veel no savas puses ieteiktu katraa eedienreizee proteinu-vairaak ,vai mazaak ,un tad klaat kaut ko no sakneem,salatus-bet vienaadaas dalaas...nevar buut taa,ka pilns skiivis ar salaatiem un taa zivs,galina pavisam maz...Tas taads piemeers.
Ja loti gribaas kaut ko saldu,vairak centreetos uz kaadu augli,riekstiem mazliet,melno sokolaadi.Nekas jau nenotiks,ja tiks apeests kaadreiz arii tas cepums...lieta ir taada,ka cilveekiem gruuti apstaaties ,un kaa Demoiselle pareizi saka-taa roka stiepjaas veel un veel peec...!Taa tiesaam ir psihologiska speele.
12.03.2014 20:38 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Te vari pašpikot idejas ēdienreizēm, pluss nesanāks badošanās.

http://www.edunsporto.lv/2014/03/fitnesa-edienkarte-1500-kcal/
12.03.2014 20:59 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vēl gribēju teikt, ka tev domāšana pašā saknē ir baigi greiza, jo tu saki - brīvdienās būs tas un tas, nezinu kā nenoraušos..

Bet zini kā, jāsaprot, ka tu šobrīd gribi un sāc ceļu uz citu dzīvesveidu, tā nav mēneša vai divu nedēļu diēta. Tā ir dzīve. Protams, ka tu apēdisi vēl miljons reižu cepumu pakas un šokolādes, tas ir normāli! Galvenais ir sākt ar kaut ko un vismaz par 80% censties ēst tīri. Jāsaprot tomēr, ka būs gan tās dzimšanas dienas, gan citi svētki, kuru laikā tu apēdīsi gan majonēzes salātus, gan kūku, iespējams, bet tu atkal vari censties konktrolēt porciju.

Un nepadodies pie pirmajām grūtībām. Ja tas būtu tik viegli, visiem būtu skaisti augumi. Bet nav. Ja tu gribi būt tā slaidā sieviete, tad rīkojies kā slaida sieviete. Veiksmes! ;)
12.03.2014 21:03 |

Reitings 503
Reģ: 11.05.2011
Varu padalities pieredzee. Man no liekajiem kg palidzeja tikt valja vegetars uzturs. Sakotneji pat tas nebija mans merkjis, jo neticeju, ka tas palidzes, bet nu jau pus gada laika -10 kg prom. Kā arī bonusa naca vel visadas labas lietas - tiraka ada, celulita vairs nav, labaks garastavoklis, ir energija un taa feinaa sajuta, ka tu need citu radibu. Protams neagiteju neko te. Tas viss pēc sajūtām, man galju kā tādu vsp vairs neprasās, bet zinu citus, kam bez galjas sakas lomkas ;p
12.03.2014 21:41 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par to jau arii ir runa. Neviena meitene sheit neteica, ka pie datora apeesta sviestmaize "sver" par 100 kalorijaam vairaak, nekaa taa pati sviestmaize pie galda.

Interesanti arī tas, ka neviena neteica pretējo. To pirmais/pirmā minēja kabans. Jo pirms tam teksti bija, ka sēžu un ēdu pie datora, svars aug. Pamēģināju pie galda- samazinās, nepaskaidrojot, kāpēc. Tiešām var padomāt, ka neēšana pie galda pievelk kalorijas kā ar magnētu.
Es vairāk to adresēju autorei, kura ir pašā sākumā un līdz ar to, domāšanai un saprašanai jābūt no pamatiem. Tāpēc, ka zinu to no savas pieredzes. Tik vienkārši!
12.03.2014 22:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits