liekais svars

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Sākšu ar to, ka rakstu šo visu vairāk priekš sevis, lai kontrolētu ko daru. Esmu 1,67m gara un sveru 76kg..liekais svars ir vismaz kādi 15 kg, neskatoties uz to, ka esmu tikai 22 gadus jauna..
ar lieko svaru jau dzīvoju kādus piecus gadus, bet beidzot ir noticis kkāds klikšķis un vnk gribas to visu nomest, lai vieglāk dzīvot..arī iepriekš ir bijuši klikšķi, kas ātri vien ir aizmirsti, tāpēc ceru, ka šoreiz tā nebūs un spēšu noturēt sevi grožos..
ar sportu vispār esmu uz "jūs", tāpēc saprotu, ka jāsāk ar mazumiņu..palasot diskusijas par visiem insanity un Jillian Michaels, vispar jūtos nožēlojami, jo es reāli neko nevaru izturēt no tā..domāju sākt ar ātru staigāšanu, lai vismaz kkā sāktu sevi pieradināt kko darīt, šodien un vakar nostaigāju katru dienu pa 10km, un mēģināju pildīt 8min workout, pēc kuriem vnk sirds dauzās kā negudra un šodien kājas tā sāp, ka knapi uz poda var apsēsties..viss nereāli sāp..domāju arī par uztura sakārtošanu, bet reāli nezinu ko lai ēdu tādu, ko varētu ēst arī visa pārējā ģimene piem vakariņās..
katru dienu centīšos šeit piefiksēt ko esmu darijusi un kā jūtos.
Būšu priecīga, ja kāda padalīsies ar padomiem, ko un kā man labāk darīt..
kā arī priecāšos, ja kāda, kurai ar ir grūti un nav ar ko parunāt, pievienosies man, lai varētu dalīties iespaidos, sajūtās un padomos :)
11.03.2014 22:04 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Palasi info par Dikāna diētu - varēsi ēst gaļu, cik vien lien un svars smuki kritīsies. Veiksmi!

Kādu gaļu? Ne jau kuru katru cūkgaļas gabalu, pagatavotu karbonādes veidā.
12.03.2014 09:55 |

Reitings 10
Reģ: 01.11.2013
Par to visas ģimenes barošanu - ar laiku var radināt arī pārējos pie veselīgāka uztura, tomēr ēst pašai kaut ko citu nemaz nav tik grūti. Var sacept pārējiem karbonādes vai pagatavot miltainu, krējumainu mērci, bet sev uzvārīt vistas fileju, tik vien papildus darbības, kā iemest fileju katliņā, kamēr turpat pie plīts grozies. Var cept gaļu cepeškrāsnī bez papildus taukvielām, tad vispār visiem garšos. Piedevām var izvārīt/izcept kartupeļus un pagatavot dārzeņu salātus, bet pašai ēst tikai salātus. Tās pašas aknas - var pārējiem cept, sev izvārīt. Vienkārši katru reizi domā, kā Tu sev to pašu ēdienu, ko ēdīs pārējie, vari pagatavot liesāk. Atceries - ja vienu reizi noraujies un saēdies tās karbonādes, nekas nav zaudēts, turpini ēst liesi un viss izdosies. Par riteņbraukšanu ļoti labs ieteikums - pagājušajā vasarā atmetu ar roku sabiedriskajam, visur braucu ar riteni, lēti un ērti, deg kalorijas, turklāt pati sev noteicēja :)
12.03.2014 10:13 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Man palīdzēja neēšana pēc 18iem. Lai gan daudzas šo metodi kritizē, man kāda gada laikā 8 kg bija nost, ņemot vērā, ka pa dienu neliedzu sev ne kūkas, ne čipšus, ne citus sūdus.
Ja arī dienā ēstu normāli, ņoteikti svērtu kādus max 50 kg, bet man garšo ēst.

Kas attiecas uz sportošanu, es ieteiktu aerobiku. Agrāk gāju skriet uz zāli, bet man reāli tās nepatika. Vienīgi pēc tam bija laba sajūta. Grupu nodarbībās baigais pluss ir tas, ka tur nevar laist luni, jo mājās var apnikt utt. ja Tev treneris stāv blakus, tad to stundu gribot negribot ir jāstrādā.
12.03.2014 10:39 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mana metode bija atteikties no glutēnu saturošiem produktiem (kviešu milti un to izstrādājumi galvenokārt). Tiesa, es viņus beidzu ēst nevis lai notievētu, bet tievums bija labs bonuss :D Protams, nekādas majonēzes un crap food, sāli lietoju mazāk. Tagad ļoti grūti ārpus mājas liekas ēst, jo viss liekas sāļš :D
12.03.2014 10:48 |

Reitings 300
esmu mēģinājusi neēst pēc 6iem vakarā, darba dienās ir daudz maz ok. bet kā pienāk brīvdienas un pasēdēšanas ar draugiem, tā visa mana neēšana kaput..jau ar bailēm gaidu nedēļas nogali, kad savāksimies visi-parasti bez visādiem krekeriem un grauzdiņiem tur neiztikt..un man vinji tā garšo..būs tik grūti noturēties.
12.03.2014 11:14 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Nepārdzīvo par nedēļas nogalē apēstiem pāris grauzdiņiem. Ievies draugu vidū jaunus uzkožamos. Dārzeņu plati ar mērcītēm. ;)
12.03.2014 11:17 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Lai kaut kas tiešām mainītos, ir jāmaina domāšana, lai tie krekeri un grauzdiņi emocionālā līmenī vairs nešķiet nekādā ziņā pievilcīgi.
12.03.2014 11:22 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
jau ar bailēm gaidu nedēļas nogali, kad savāksimies visi-parasti bez visādiem krekeriem un grauzdiņiem tur neiztikt..un man vinji tā garšo..būs tik grūti noturēties.

Pirms būsi sakārtojusi savu ēdienkarti, būs ļoti grūti atturēties. Tāpēc dari kā Endy* saka, paņem līdzi dārzeņu plati un neļauj sev ēst krekerus. Vienkārši neļauj un grauz burkānus!
Man noteikti nestrādā princips - ai, paņemšu tikai vienu. Labāk nepērku un ja ir viesībās uz galda, nemaz negaršoju :)

P.S. man arī kādreiz bija līdzīgs svars kā Tev, tikai esmu garāka.
12.03.2014 11:28 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
sākumā, protams, būs grūti un visas maliņas sāpēs, kamēr tā pieradīsi,kad bes sporta nevarēsi dzīvot.

Ja neizdodas sakārtot uztura jautājumu internetā daudzi piedāva sastādit ēdienkarti no 10euro
12.03.2014 11:29 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ir tas teiciens - viena neveselīga diena daudzu veselīgo skaitā, neko nemainīs. Tāpat arī otrādi.
Ja esi gatava ieviest kārtīgas uztura, arī domāšanas, korekcijas darba dienās, kustēties, tad tās brīvdienas neko neietekmēs. Tas pat var būt labi vielmaiņai.
12.03.2014 11:36 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kāpēc tik daudzas iesaka atteikties no maizes, kartupeļiem?

Maize ir nepieciešama! Jā, baltmaize nē, bet rupjmaize, kliju maize. Ar mēru var, bet ne pilnībā izslēgt. Ar kartupeļiem tas pats.. pat uztura speci;alisti skeptiski skatās uz kartupeļu izslēgšanu no uztura. Atkal - ar mēru!

Un sāls.. pa lielam jāatsakas, bet tie paši uztura speciālisti/dietologi saka, ka dienā cilvēkam jāapēd 1 t.k. sāls. Te gan skaitās gan tīrā veidā uzņemts sāls (sālīt klāt, pievienot ēdienos, kā arī sāls, kas ir citu produktu sastāvā).

Piekrītu, ka veselīgs veids NAV diēta. Tas pa lielam uz mūžu, tāpēc izslēgt maizi, sāli, kartupeļus pavisam nav prāta darbs. Cita lieta, ka uz laiku, kad notiek tas tievēšanas process, svara nomešana.

Piekrītu meitenēm, ka info jāfiltrē.

ko varu teikt.. agrāl man bija totāli nepareizs dzīves veids.. Esmu saņemusi sevi rokās un mēģinu darboties. Uz aerobiku staigāju jau gadu, 2x nedēļā. Pierakstījos nesen uz sporta zāli. Tagad sports man ir 5x nedēļā un man neapnīk, pat savā ziņā baudu sagādā. Jā, protams, ir arī nekonegribu dienas, bet tādasir katram cilvēkam. Pārskatīju savu ēdienkarti, sāku dzert vismaz 1.5 l ūdens dienā. Nevarēju sevi agrāk piespiest.Bet tagad, no paša rīta ieleju 0.75 L pudelē ūdeni un pa dienu dzeru. Kā jau minēju - sportoju 5x/nedēļā, tad attiecīgi atlikušo ūdensdaudzumu vēsā mierā izdzeru treniņa laikā. Kaut kā tā.. pakāpeniski.. esmu tikai pašā sākumā, bet visu laiku tagad štukoju, ko varu darīt vēl, kā vēl labāk uzlabot savu dzīves veidu utt.

VEIKSMI!
12.03.2014 11:48 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
2012.gada jūnijā mans svars bija 86kg uz 183cm auguma. Neizklausās jau tik traki, bet veidojās dubultzods, riepa spītīgi līda pāri biksēm un pleci izskatījās gaļīgi, ciskas jau rāvās apelsīnu miziņā. Bija mazkustīgs darbs. Trakākais bija, ka nemaz tik daudz neēdu, tikai brokastīs kādu jogurtu un aizejot mājās ap 20-tiem tad uztaisīju vakariņas. Nekad neesmu aizrāvusies ar veselīgu ēšanu, jo daudzus dārzeņus vienkārši neēdu. Ar sportu arī man ir grūti nodarboties dēļ skoliozes - briesmīgi sāp mugura pat no skriešanas, nerunājot nemaz par presītēm. 2012.gada decembrī mans svars bija 70.5kg.... Es vienkārši kafijas vietā dzēru zaļo tēju bez cukura, cukuru un cukuru saturošus produktus atmetu, neēdu vairs makaronus, baltmaizi, pankūkas u.c. miltu izstrādājumus. No čipšiem u.c. junk food man nebija gribasspēka atteikties.... Darbā daudz dzēru tīru ūdeni, apm tos 2l dienā sanāca izdzert. Svars pazuda pāris mēnešos, pie tam pazuda arī apkārtmērs. Gaļu sev neliedzu nekādu, trekna vista bija tieši laikā, tikai stingri skatījos uz piedevām. Ā, un majonēzi aizmirsu!!!
Mana draudzene, kurai arī pēc 1.bēbja svars bija tuvu jau pie 90 (!) kg (viņa ir 175cm gara), nometa svaru uz 68 kg citā veidā. Viņa rija visu, kas nekustējās, bet pa mazām porcijām vairākas reizes dienā, nopirka steperi, uz kura katru dienu padarbojās vism 15min. un ievēroja atslodzes dienu reizi mēnesī, kad ir pilnmēness. Tajā dienā viņa pārtiek tikai no zāļu tējas. Ja nu nenormāli gribas, tad kādu krekeru apēd. Un tā 24 h. Tagad viņai ir 3 bērni un svars ideāls. Vienīgi daudz liekās ādas....
Katram jau ir sava recepte, kā svaru kontrolēt....
12.03.2014 12:00 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ļoti piekrītu demoiselle. Ja nepatīk vingrot un skriet, tad agrāk vai vēlāk tās būs baigas mocības sevi piespiest. Vislabākais tiešām ir atrast tādu sporta veidu, kas patīk.

Ēdienkarte un ūdens manā skatījumā ir pirmais , kas ir jāsakārto.
Pakāpeniski palielinot slodzi un prasības, tas ir staigāšana, sportošana. Ieteiktu dienā maksimāli daudz pietupties un kāpt pa trepēm. Izklausīsies jautri, bet nelieli pietupieni dienas laikā ir veselīgi. Tāpat maksimāli visur kāpt pa trepēm. Nelielas staipīšanās. Radināt sevi pie fiziskām aktivitātēm.
Ūdeni jā, daudz un ļoti daudz. Jā, uz tualeti iesi bieži, bet tas ir ļoti labi.
Ja esi to skaitā, kam ir izstaipīts kunģis (kā gala rezultātā vienmēr gribas ēst), nedēļu vajadzētu sevi ierobežot ēšanā (samazinātas porcijas), ēšanai ieviest laikus un vienmēr, VIENMĒR ēst pie galda.
12.03.2014 13:24 |

Reitings 3548
Starp citu, ūdeni vairāk var iedzert, ja to dzer caur salmiņu. Ēšanas laikā nedrīkst darīt vēl ko citu - skatīties televizoru vai lasīt, vai tupēt Cosmo. Un vislabāk, ja ēd pie galda. Baltmaize ir slikta, bet rupjmaizi var ēst mierīgi. It sevišķi tās lauku tirgus rupjmaizes vai Lāču maizīti. Tur jau ar 2 šķēlēm pietiek, lai vēders būtu pilns.
12.03.2014 13:32 |

Reitings 300
Kā ir ar zupām-tā varu ēst droši? Protams nepārāk lielās porcijas..
12.03.2014 14:16 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
belisima, jā, ja tas nav krēmzupas, bet parastās. Tur nudien nav ko baidīties..
12.03.2014 14:19 |

Reitings 300
Nu es vairāk domāju par visām vistu un kāpostu zupām..paldies meitenes :)
12.03.2014 14:28 |

Reitings 3548
Tikai, ja vāri vistu, tad tikai BEZ ādas. Ādā ir visi tie tauki, kas nosēžas gurnos.
12.03.2014 14:31 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
tauki nenosezas tikai konkreti gurnos.. nav tadi tauki kas nosezas kada konkreta vietaa.. tauki uzkrajas +- proporcionali pa vius kermeni... protams ir ari tadi cilveki kuriem kada konkreta kermena rajona ipasi daudz tie nosezas bet citur mazaak.. bet tikunta kaut biski nosezas visur
12.03.2014 17:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam eedu veseliigi,skrienu katru riitu 5km,viss it kaa buutu pareizi ,un tomeer mieriigas dziives iespaidaa, pieneemos 2kg-man tas bija liels briinums,jo svars jau loti ilgu laiku ir viens un tas pats.Izskataa pat nevar neko daudz maniit-taapat neesaaju 6.izmeera dreebes,bet ieveeroju tomeer stingraakas,tad viirs man teica,lai pameeginu eest brokastis(taas eedam atseviski)vienmeer normaali pie galda, un leeni...nekaadaa gadijumaa pie datora-lasiit uttTiesi nedeelu pameeginu ieteikto ,un 1kg jau mazaak.
Es zinaaju,ka lasiit un eest nav veseliigi,bet nekad nedomaaju,ka tas tiesaam taa ietekmee arii svaru...!
12.03.2014 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits