Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kūkas, kuras nav jācep!

 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
help, lūdzu iesakat garšīgas kūkas, kuras nebūtu jācep?? :)
10.03.2014 23:59 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Oo, jā! esmu klausītāju/skatītāju pirmajā rindā! :)
11.03.2014 00:03 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Paskati to diskusiju, kur prasīji man tās receptes, tur ir viena kūka (Bonaffe) kura nav jācep.
11.03.2014 00:04 |
 
Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Tiramisu :)
11.03.2014 00:06 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012




nepieciešamie produkti:
1 biskvīta mīklas ripa -var būt pirkta gatava,šoreiz pašcepta
1 lielais skābais krējums,mums bija kelmes 30%
300g bezē cepumi,parasti ir Maximā
0,5 l džema -orģinālreceptē citronu,mums bija kabaču/ingvera

1)Biskvīta ripu ieliek cepamformā ar noņemamo malu
2) bagātīgi pārsmērē ar džemu
3) cepumus sadrupina,sajauc ar skābo krējumu, pārlej pāri.
4) uzber saldētas (mums mellenes un kazenes) vai svaigas ogas
5) liek saldētavā uz pāris stundām.
ja ilgāk -tad lietošanai jāizņem kādas 20 min ātrāk,lai atlaižas
11.03.2014 00:08 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Neceptās baltās šokolādes un siera kūkas šķēles

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/konditoreja/recipe.php?id=47971

11.03.2014 01:08 |
 
Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Tobiš tāda, kas jātur pāris H ledusskapī ir uzmanbas vērta?
11.03.2014 02:56 |
 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
paceļu :)
11.03.2014 08:28 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013

Ļoti garšīga, lēta un vienkārši pagatavojama.

http://www.receptes.lv/receptes/krejuma-mellenu-kuka/
11.03.2014 08:33 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man tagad topā ir jogurta kūkas :) Bija zemeņu, šodien taps kāda savādāka.
11.03.2014 09:14 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
DIO,
kādu receptīti studijā:)
11.03.2014 09:20 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Raella,

te būs recepte un bilde, diemžēl man bilde nav sanākusi tik veiksmīga kā gribēju .. bet kūka bija ļoooti laba un nesalda.

SASTĀVDAĻAS

Masai
1 paciņa naturālā jogurta (300gr);
1 mazā paciņa saldā krējuma; (200ml);
200 ml trekna piena;
250 gr svaigas zemenes;
5 gb želatīna plāksnes (izmantoju firmas PANEANGELI);
1 pāksts vaniļas pupiņas (šeit var lietot visu – medu, cukuru, stēviju saldināšanai);
svaigas piparmētru lapiņas;
viena citrona rīvēta miziņa;
puscitrona svaigi spiesta sula.

Pamatnei
250 gr smilšu cepumi;
4 t.k. nesaldināta kakao;
sauja lazdu riekstu;
dažas ēdamkarotes akācijas medus (tumšais medus) pēc izjūtām, tā lai masa turās kopā.

Dekorēšanai
Kūka nesanāk salda, bet gan ļoti maigas, krēmīgas konsistences. Tamdēļ mans ieteikums ir dekorācijām izmantot saldenumu, piemēram, šokolādes mērce, karameļu, zemeņu zapte, vaniļas mērce utt.
Biju izmēģinājusi ar pistācijas cepurīti, taču sāļums atņem vieglās zemeņu garšas, kā rezultātā tā nebija pati veiksmīgākā kombinācija. Mana izvēle ir šokolādes mērce.

PAGATAVOŠANA
Kūkas formā 26cm diametrā ar noņemajām malām izklāj cepampapīru (var arī neklāt). Cepumus ar lazdu riekstiem sasmalcina līdz smalkākai pakāpei (ja gribas to kraukšķīgo pamatni, tad smalcināšana ir obligāta). Pievieno kakao pulveri un visu samaisa, līdz masa izveidojusies viendabīgā krāsā. Pievieno medu, sajauc. Izklāj masu, viendabīgi izlīdzina pa visu pamatni. Liek leduskapī uz laiku, kamēr gatavo masu.
Pienā liek želatīna plāksnes, lai uzbriest 10 minūtes. Bļodā liek saldo krējumu un mazliet ar rokas slotiņu sakuļ, bet viegli. Pievieno jogurtu (vēlams izvēlēties jogurtu ar pēc iespējas neitrālāku skābuma garšu), pievieno citrona miziņu, sulu, vaniļas pupiņas. Visu sajauc, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno sablenderētas zemenes ar piparmētru lapiņām, viegli iemaisa un atstāj uz brīdi. Pievēršamies atkal želatīnam. Katliņā vāra pienu ar želatīnu, tikai tik daudz kamēr želatīns izšķīst pavisam. Pievieno masai, visu samaisa kārtīgi kopā un izklāj virsū kūkas pamatnei. Pa virsu liek pārtikas plēvi un tur 3h ledusskapī, līdz masa ir sastingusi. Pasniedzu ar šokolādes mērci. Tik vienkārši. Voilà!
11.03.2014 09:26 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Paldies,
par cik zemenes šobrīd ir tādas bezgaršīgas, pievienošu kādu citu augli, be izklausās labi:)
11.03.2014 09:43 |
 
Reitings 156
Reģ: 20.03.2011
kubietes ieliktā kūka no praņikiem un banāniem tiešām ir ļoti viegli pagatavojama un garšo ļoti labi.
es pārsvarā taisu jogurta un siera kūkas. pamatnei vienmēr izmantoju selgas cepumus, kurus sasmalcinu un samaisu kopā ar spilvas sīrupu. lielākoties visi taisa pamatnes no sviesta un cepumiem, bet man nepatīk, ka tur ir jāizmanto tik daudz sviesta, tāpēc izdomāju kā alternatīvu izmantot parastos sīrupus. pamatne sanāk tāda pati kā ar sviestu taisīta - nedrūp. :)
11.03.2014 10:32 |
 
Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
pamatnei vienmēr izmantoju selgas cepumus, kurus sasmalcinu un samaisu kopā ar spilvas sīrupu.

To sīrupu, kas domāts šķaidīšanai ar ūdeni un dzeršanai?
11.03.2014 10:38 |
 
Reitings 156
Reģ: 20.03.2011
Dellicious, jā, to pašu.
11.03.2014 10:40 |
 
10 gadi
Reitings 345
Reģ: 29.01.2009
Zemeņu- zefīra kārtojums


Parasti papildus lieku klāt arīl citus augļus un ogas un pamatnei vēl Selgas cepumus.
11.03.2014 10:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits