Marihuāna - Jūsu domas.

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Sveikas, meitenes! Par cik manā paziņu lokā ir ļoti daudz zāles smēķētāju, vēlējos uzzināt Jūsu domas par zālīti - laba vai slikta, ko nodara, vai tieši otrādāk, ir izdarījusi labu?
Piefiksēju, ka tagad ļoti daudzi jauni puiši smēķē zālīti, caur paziņām zinu tādus, kas jau smēķē vairākus gadus un viņu reakcijas spējas ir palēlinātas, ļoti daudz ko aizmirst utml. Kāda ir Jūsu pieredze ar to visu?
10.03.2014 18:53 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja kāds tik ļoti aizstāv marihuānu vai citu apreibināšanos, tad tas jau tieši norāda uz atkarību.
11.03.2014 10:56 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Ja kaņepes smēķētājam dos pasaules izcilāko zinātnieku apstiprinājumu, ka marihuāna bojā neironus un citas lietas, tāpat neticēs, jo negrib ticēt. Smēķēt ir foršāk kā nesmēķēt.
Veselības problēmas var parādīties gados 60. Būsiet slimnīcā ar kādu elopšanas slimību, jo ar katru dūmu paaugstinat saslimšanas risku, neviens jau nevaicās, cik gadus nosmēķēji marihuānu, jo nevar zināt, kas izraisīja elpvadu slimību, bet, ja pastāstīsi, ka 20 gadus zāli vilki, būs skaidrs, kas to izprovacējis. Turklāt labas, veselīgas un kur nu vēl vielas, kas paaugstina IQ, nav jaaizliedz. Jums tā neliekas? Būtu pie konču stenda jātirgo tādu labu mantu. Neviens neslimotu un visi būtu ģeniāli cilvēki. Nevaru saprast, kādēļ šī brīnumlabā viela ir pie aizliegtajām.
11.03.2014 10:57 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Excite, es tev astotās lapas beigās atstāju komentāru, uz kuru gribētu dzirdēt tavu atbildi.
Tu tikai prasi pētījumus un hard evidence par zāles kaitīgumu, bet kaut kā neredzu to pašu no tavas puses.
Varētu uzzināt, no kurienes tu izrāvi šo?

Šim pat es varētu piekrist- patiešām 100+ gadu laikā tā patiešām var notikt. Tikai līdz šim cilvēki ir paspējuši nomirt līdz tam. Es nesākšu uzskaitīt kā un kāpēc.
11.03.2014 10:59 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tu tikai prasi pētījumus un hard evidence par zāles kaitīgumu

pubmed.com .. lai pats meklē! Es iemetu linkus, bet tāpat izbrāķēja :D
11.03.2014 11:04 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Nu, tak nevarat rimties?
11.03.2014 11:10 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Mana attieksme pret ticēšanu/neticēšanu balstās uz interesantu pretnostatījumu.

Ir pasaules klases zinātnieki, kas saka, ka marihuāna nodara šo un to un ir super duper kaitīga.
Ir pasaules klases zinātnieki, kas saka, ka marihuāna NAV kaitīga.

Un ir statistika. Vienkārša statistika, par tautām, nācijām, valstīm, noziegumiem, slimībām un nāvēm.

Un šī statistika ir īpaša ar to, ka tā liecina par labu tikai un vienīgi tiem pasaules klases zinātniekiem, kas uzskata, ka marihuāna nav kaitīga.
11.03.2014 11:18 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Zāle ir viens no šizofrēnijas palaidmehānismiem.

Tā ir, tikai neaizmirsīsim, ka šī slimība ir salīdzinoši izplatīta un zāle ir tikai VIENS NO palaidmehānismiem. Tāpat to var atbrīvot pārdzeršanās, halucigēnu nomēģināšana (ar sēnītēm ir vislielākais risks), izraisītājs var būt arī emocionāla vai fiziska galvas trauma. Tomēr neko nevar palaist, ja tas jau nesēž iekšā.
Runājot par legalizāciju, es, kā smēķētāja, varu droši apgalvot, ka esmu pret. Ja es to daru un nesaskatu tajā neko sliktu, tas nenozīmē arī, ka es to atbalstu. Es neko sliktu nesaskatu arī iedzeršanā reizi nedēļā, bet es neiebilstu, ja mēs paietos solīti tuvāk sausā likuma virzienā. Es šad un tad uzsmēķēju pa cigaretei, bet man nebūtu iebildumu, ja to cenas paceltos vēl divtik (ar risinājumiem kontrabandas kontrolei, protams).
Es negribētu, ka mana mazā māšele 13 gadu vecumā svētdienas pēcpusdienā ar klasesbiedrenēm tītu kāsīti, es sajūsmināti neaplaudētu arī tad, kad viņa to darītu 18 gadu vecumā. Tomēr mana attieksme pret alkoholu un tā ietekmi uz organismu ir negatīvāka. Ja reiz tas mums ir legāls un super-lēts, marihuānas un hašiša dekriminalizācija gan vaētu būt variants, ar atlaidi lietotājam nevis tirgotājam. Šobrīd kriminālsodība draud par, ja nemaldos, 1 grama + nēsāšanu, es ierosinātu šo latiņu pacelt ar nesodāmību (bet iespējamu uzskaiti) līdz 2 gramiem, administratīvo līdz 5 un kriminālo virs 5 gramiem. Vai kaut kā tā. Var jau arī sekot Spānijas modelim ar 2 stādu audzēšanas atļauju savām vajadzībām. Protams, nepilngadīgajiem viss tāpat kā alkohola aprites likumā. Nedrīkst un viss.
11.03.2014 11:19 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Excite, izskatās, ka Marihuāna ir visa Tava dzīve. Tas jau vien par daudz ko liecina.
11.03.2014 11:21 |

Reitings 649
Sarindojot uz labu laimi pāris, šeit pieminētās kaitīgākās vielas, es teiktu- apmēram šādi:

1. heroīns
2. kokaīns, metamfetamīns, utt
3. alkohols
4. visādi spaisi un viss tas, ko cilvēki vēl iedomājas sadarīt, lai apreibinātos
5. cigaretes/tabaka, utt.

Saraksta beigas.

Marihuāna. Ietekme- viennozīmīgi ir. Kaitīgums nav pierādīts.
11.03.2014 11:22 |

Reitings 649
Luīze.. Ne gluži. Es neesmu pīpējis lapiņu gadus divus vismaz. :)
11.03.2014 11:23 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Mana attieksme pret ticēšanu/neticēšanu balstās uz interesantu pretnostatījumu.

Ir pasaules klases zinātnieki, kas saka, ka marihuāna nodara šo un to un ir super duper kaitīga.
Ir pasaules klases zinātnieki, kas saka, ka marihuāna NAV kaitīga.

Un ir statistika. Vienkārša statistika, par tautām, nācijām, valstīm, noziegumiem, slimībām un nāvēm.

Un šī statistika ir īpaša ar to, ka tā liecina par labu tikai un vienīgi tiem pasaules klases zinātniekiem, kas uzskata, ka marihuāna nav kaitīga.

Manuprāt, ar šo arī viss būtu jābeidz. Neviens te negrasās apgalvot, ka Marihuānas lietošanai nav itin nekādu negatīvu seku uz veselību. Ļoti iespējams ir - tā pati šizofrēnija kādam nelaimīgākam gadījumam, varbūt smadzeņu šūnu bojāšana, varbūt plaušu bojāšana. Bet fakts ir tāds, ka alkoholam arī ir negatīvas sekas uz veselību, lielai daļai mūsu pārtikas arī ir negatīvas sekas uz veselību, taču lielākā daļā ar prieku lieto alkoholu. Abām šīm substancēm ir pilnīgi atšķirīgs efekts, un, manuprāt, ja skatās uz kādu kas ir ''high'' no marihuānas un kādu, kas ir apreibis no alkohola, es daudz vairāk uztraukšos par apkārtējo drošību apreibuša cilvēka sabiedrībā. Un par pašu cilvēku arī.
11.03.2014 11:27 |

Reitings 2739
Samaara - tu man jau sen likies sakarīga meiča. Tagad vēl jo vairāk.
11.03.2014 11:29 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Sarindojot uz labu laimi pāris, šeit pieminētās kaitīgākās vielas, es teiktu- apmēram šādi:

Alkoholiķis apakšā liks alkoholu
Narkomāns - heroīnu vai citu narkotiku.

Kurš ko aizstāv to arī uzskata par nekaitīgu.
Tīri subjektīvi.
11.03.2014 11:32 |

Reitings 16391
Neviens te negrasās apgalvot, ka Marihuānas lietošanai nav itin nekādu negatīvu seku uz veselību. Ļoti iespējams ir - tā pati šizofrēnija kādam nelaimīgākam gadījumam, varbūt smadzeņu šūnu bojāšana, varbūt plaušu bojāšana

Arī atmiņas bojājumi, sirds ritma traucējumi, motorie traucējumi utt.

Lūk, ko narkologi ir sarakstījuši.. mazais citātiņš:
salīdzinot, piemēram, ar alkoholu, lietotājs pats pasliktināšanos nespēj kontatēt.
11.03.2014 11:36 |

Reitings 2739
cormeum - tas ne mazākajā mērā neizslēdz to, ko mēs, ''fanātes'' šeit mēģinam pateikt.

Un, ok, neesmu ārsts, bet šobrīd nespēju iedomāties, kāpēc lai līdzīgas veslības problēmas lietotājs nevarētu pamanīt vienalga vai vaininieks ir alkohols, cigaretes vai zāle. Ja man plauša sajāta, tad kaut vai puteklis pie vainas, es tak to jutīšu. Bet varbūt kļūdos.
11.03.2014 11:40 |

Reitings 203
Reģ: 31.01.2014
Dikti aizsvilāties par to, ka pīpētājiem pasliktinās tas un šitas.. Zinu daudz cilvēkus, kuriem nekas nav pasliktinājies, pīpējot arī ilgāku laiku, dzīve pat ir uzlabojusies! Tie, kuriem ir galva uz pleciem un gana prāta, lai apzinātos, ko dara, tas pat nāk par labu, jā, atbrīvo, ļauj relaksēties.. tāpat, ja iedzer mazliet alko.. ar mēru;)
11.03.2014 11:42 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Luīze.. Ne gluži. Es neesmu pīpējis lapiņu gadus divus vismaz.

Eu, nu, meičuki, nau vērc.. :D

Cilvēks 2 gadus nopīpējis un pīpēs vēl, protams, ka viņai visa skala sagriezusies citādāk...

Cik stulbam ir jābūt cilvēkam, lai kliegtu, ka zāle ir nekaitīga?
11.03.2014 11:45 |

Reitings 16391
Plauša nesajāsies vienā dienā.. pakāpeniski pasliktināsies tās funkcija un tad:
bet kā tas tā gadījās? :)

Tā ir klasiska problēma. Protams, ja kaitīgā viela rada tūlītēju bīstamu efektu, no tās nobīstas! Bet tās problēmas jau veidojas pakāpeniski. Tas ir kā aisbergs.. tā lielā daļa nav redzama :)
11.03.2014 11:45 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Pieredzes nav, neatbalstu.
11.03.2014 11:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits