Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

dzīvošana pie drauga vecākiem

 
10 gadi
Reitings 195
Reģ: 11.02.2014
zinu, ka noteikti neesmu vienīgā, kas dzīvo ar draugu pie drauga vecākiem, vai pie saviem vecākiem... gandrīz jau gadu dzīvojam pie drauga vecākiem, un man tā pacietība lēnā garā sāk pazust, nav jau varbūt tik traki, bet lēnām paliek grūti... te dzīvo arī vecmāmiņa, liela māja, bet uzklausīt katra viedokli un izpatikt visiem, nu jūs, kas dzīvojat, noteikti mani saprotat... grūti pat ēst taisīt, jo nav tā, ka tikai pats sev taisi, jāuztraucas vnmēr, vai visiem garšos uc... nu visādi tādi sīkumi, kas beigās tomēr sakrājas...nu tā, kā man darbiņš vēl līdz augustam ir gandrīz blakus mājā, tad pārvākties kkur citur arī nav īsti izdevīgi... pēc augusta jau domājam kko meklēt atsevišķi, bet līdz tam vēl jāpaciešas, bet jau tagad sanāk bieži paraudāt, un sajūta ka vairs neizturēšu ...

tad nu gribēju pajautāt, kā jūs tiekad galā, un kā jums iet ... vai varbūt jums tā dzīvot ir ideāli un nav nekādu problēmu ;)
09.03.2014 20:07 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man nebija problēmu sadzīvot, bet es saprotu, kā tas ir - gribēt SAVAS mājas. 2 gadus par to sapņoju un nu man atlicis tikai mazliet, mazliet uzgaidīt līdz lielajam prieciņam. :D
09.03.2014 20:10 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Esmu šajā ziņā ļoti emocionāla - man ir ļoti svarīgi būt saimniecei savā mājā. Dzīvojot pie citiem, nekad tā nevarētu justies un es to nevarētu izturēt. Mums arī bija lieliska iespēja dzīvot pie vīra vecākiem, bet es neparko nepiekritu (vīrs sākumā tā kā gribēja, bet tagad jau pats arī sapratis, ka tas nekam neder), sūri grūti strādājam, lai maksimāli ātri tiktu pie sava jumta virs galvas.
Tā ka nevaru neko diži ieteikt (ja neskaita izvākšanos), bet vismaz zini, ka Tu neesi vienīgā, kura nespēj sadzīvot ar vīra vecākiem.. =/
09.03.2014 20:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nekad negribētu dzīvot kopā ar saviem vai vīrieša vecākiem, lai cik ideālas arī nebūtu attiecības.. Pietika ar pāris nedēļām remonta laikā pirms daudziem gadiem..

Ieteikt jau Tev neko nevarēs, jāpaciešas līdz tam augustam. Ieplānojiet vakaros un brīvdienās kādus pasākumus, lai mazāk laika pavadāt mājās.
09.03.2014 20:23 |
 
10 gadi
Reitings 195
Reģ: 11.02.2014
upp
10.03.2014 08:39 |
 
Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Kamēr krajām savam dzīvoklim, pārvācamies dzīvot pie maniem vecakiem uz pusgadu. Vīram nebija problēmu, bet ja butu dzīvojuši pie vīra vecākiem, es noteikti nebūtu pat mēnesi izturējusi.
Jo jau tagad, kaut aizbraucot ciemos pie viņa vecakiem, viņi mani spēj iztracināt jau pāris stundu laikā :D
10.03.2014 08:45 |
 
Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
nu un, ka izdevīgāk dzīvot tur? zini, man arī ir daudz izdevīgāk dzīvot pie drauga (ar viņa vecākiem), bet es to kategoriski atteicos to darīt, lai arī drauga mamma ļooooti gribēja, lai ejam pie viņiem. kāpēc nē? Tieši tāpēc, ka pie drauga vecākiem. Man svarīgāks mans komforts, lai esmu savā komforta zonā, man dzīvesvieta ideālā vietā - mežš ,ezers blakus, tas nekas, ka tālāk jābraukā. šeit mana vide, mana mamma, (kura praktiski nekad nav mājās :D ), mana virtuve, mana vannas istaba viss MANS. Kad būs savs dzīvoklis mums abiem, tas jau cits jautājums - tur es arī varēšu būt saimniece visam :D es nevaru nemāku un negribu dzīvot pie kāda, kur man nav nekāda teikšana un lai ari cik forsi ir drauga vecāki (kuri tiešām ir forsi) es tur nekad nespetu uzvesties ka mājās.
10.03.2014 08:56 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Neesmu nekad ne ar vienu draugu dzīvojusi pie vecākiem. Vispār manā ģimenē ir tāda strikta nostāja - gribi dzīvot kopā, tad atsevišķi. Ja nevari atļauties, tad neesat vēl tam gatavi.

Protams, saprotu tādus gadījumus kā uz brīdi remonta laikā utmldz. Bet lai vai cik forši man liktos drauga vecāki, nezinu vai ilgi izturētu dzīvošanu kopā, tādā ziņā esmu tipiska sieviete - manas mājas, mana kārtība, mana virtuve.

Bet Tev, gigy, ja dzīvojat pie vecākiem, tad ir jāpieņem vecāku nosacījumi, jo tās ir viņu mājas. Vai nu paciet vai meklējat citu dzīvesvietu. Tik vienkārši...
10.03.2014 08:57 |
 
Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Pāris mēnešus bijām padzīvojuši pie maniem vecākiem, nebija nekādu nesaskaņu - jo augšstāvs mums; vecāki apakšstāvā.
Jāsaka, ka viņi bija priecīgi .. bija, kas palīdz mājas darbos, ēst gatavošanā, u.tt.

Bet - tas noteikti nevar būt uz ilgu laiku, jo gribu būt pilnvērtīga saimniece savās mājās. Mana vide, mana kārtība.

Iedomājoties vien, ka man būtu jādzīvo ar drauga vecākiem, iestājās panika.
Nav jau tā, ka viņi ir slikti, tieši pretēji - brīnišķīgi cilvēki, taču redzot kāda ir viņu kārtība, saprotu, ka es būtu tā, kas to vien dara kā gatavo ēst un berž māju. + Drauga mamma raksturā ir diez gan haotiska, kas bieži vien tiek realizēts arī dzīvē, piemēram, virtuvē stāv tādas lietas, kam nemaz tur nevajadzētu būt.
Es tā nevarētu .. tieši tā iemesla dēļ, ka katram savs. :)
10.03.2014 09:22 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Mēs ar vīru uzsākām kopdzīvi pie manas mammas un audžutēta. Nu paldies viņiem, ka viņi to atļāva! Es biju ļoti jauna un ja mamma nebūtu ļāvusi draugam dzīvot pie mums, es būtu pārvākusies pie viņa vecākiem, bet mamma negribēja mani laist uz citu pilsētu prom no acīm (un pareizi darīja toreiz :D , nekas prātīgs tur nebūtu sanācis). Tagad jau sen kā esam prom, attiecības foršas, bet vairs negribētu dzīvot kopā ne ar vienu no vecākiem. Tieši tā - gribu būt pati saimniece savās mājās. Vīrs gan negribēja iet prom no manas mammas mājām :D
Ar viņa vecākiem neesmu dzīvojusi kopā patstāvīgi, bet periodiski - dažas nedēļas vasara un man pietika. Visi forši, visi laipni, tomēr, nē, paldies :D
10.03.2014 09:26 |
 
10 gadi
Reitings 260
Reģ: 30.07.2012
Ahh, tieši mana situācija. Viss itkā ir labi, bet ir lietas, kas kaitina, kas izved. Arī gribās būt pašai saimniecei un visu darīt tā, kā man patīk, jo drauga mamma ir diezgan piekasīga, gan pie tā, kā taisu ēst ( kaut gan es taisu priekš drauga,viņam garšo,protams, arī vecākiem līdz ar to taisu, bet viņa mammai nekad nav labi), vispār tas baigi grauž un arī kaitina. Arī paklājus, ja izsūkšu 5 min vēlāk, tad būs nāvējošs skatiens uz manu pusi vērsts. Arī par naudas lietām viņa mamma cenšas ielīst mūsu makos un koriģēt. Katrā ziņā, viņa nav slikta, bet esmu sapratusi, ka atnākt dzīvot pie drauga vecākiem ir mana lielākā kļūda. Ja varētu izvāktos kaut tagad, bet nav pietiekami to līdzekļu iekrāto. :( Bet tāpēc arī sāku nesen strādāt un cerams jau, ka drīz varēsim izvākties, ja ne gan man, gan draugam nervi būs čupā. Vispār, vismaz mūsu gadījumā, šitā baigi var sanaidoties un arī iepazīt tos drauga vecākus no tām pusēm, no kurām nemaz nevajag. :D katrā ziņā ar otru pusīti pie vecākiem dzīvot tomēr nevajag - vēl viena mācība man.
10.03.2014 09:32 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Maijā- jūnijā arī ar draugu domājam sākt dzīvot kopā. Sākumā vienā dzīvoklī ar viņa mammu. Dzīvoklī mums vieta pietiktu. Par to problēmu nav. Bet tas arī, es vismaz ļoti ceru, būs tikai uz kādu laiciņu- kamēr Rīgā atradīšu darbu un sakrāsim, lai īrējot dzīvoklīti varētu pirmo iemaksu veikt. Draugs arī uztraucas par to, kā viņa mamma finansiāli viena pati varēs pavilkt. Neesmu tieši jautājusi, bet esmu sapratusi, ka viņš ir jau pieņēmis, ka mamma vien būs jāatstāj. Man jau pašai žēl.
Taču, kā varēšu sadzīvot, es nezinu. Man daudz kas liekas viņas kārtībā (man jau liekas mazliet nekārtība) nepieņemami. Es nevaru pat iedomāties, kā būs. Draugs jau saka, ka tas būs tāpat kā tagad, kad esmu pie viņa 2-3 dienas nedēļā, tikai tad būs tā, ka es būšu visu laiku. Man liekas, ka es nevarēšu iedzīvoties, ka nejutīšos kā mājās. Bet tad nu redzēs kā būs.

Un, ja runāju par tēmu. Es pagaidām dzīvoju kopā ar vecākiem. Privātā mājā. Man arī priekš visiem ir jāgatavo. Man tas ir tā pieriebies, ka es nevaru tikai sev kaut ko pagatavot. Arī te dzīvo vecmamma un tēta brālis. Man ir jāgatavo, jāmazgā aiz visiem trauki, jāvāc māja. Tā kā istabā vēl ir sunītis, tad es visu laiku vācu, slauku, sūcu grīdas, uz kurām ir spalvas. Arī man ir viss apnicis. Kā es kaut ko gribu pagatavot, man ir jāpadomā, ka man ir jātaisa priekš veselas "fermas". Skarbi jau izklausās. Tas vēl varbūt nebūtu tik traki, ja nelīstu klāt un nejautātu visu laiku, ko es taisīšu. Tāpat kā tētis nāk pie manis istabā, prasa, ko es daru. Es dažreiz pat jūtos tā, ka man nav pašai sava privātā telpa. Kā ieslēdzu kaut vai to pašu matu fēnu, nāk skatīties, kas tur tā skan. Es saprotu, ka tas ir aiz neko darīt. Laikam īsti vēl nav sapratis, ka neesmu vairāk maziņa.
Taču es to visu pacieši ar domu, ka tas tā vairāk nebūs ilgi. :)
Tā kā turies!
10.03.2014 09:36 |
 
10 gadi
Reitings 4133
Reģ: 02.01.2011
Neesmu dzīvojusi un negribētu.
Iesaku paciesties līdz tam augustam un uzreiz meklēt sev mitekli.
10.03.2014 09:45 |
 
Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Mēs tieši tā dzīvojam- ar draugu pie manis- dzīvoklī, kur vienmēr esmu dzīvojusi. Protams, ir ļoti grūti un zinu, ka tas ir tikai uz laiku.Bet kāpēc tāda izvēle? Pirmkārt, man bija/ir svarīga māju sajūta un tā kā tagad nepirktu dzīvokli, tad īrēt noteikti negribētu, jo bieži vien tas tomēr nozīmē pārcelšanos no viena īrēta dzīvokļa uz citu ik pa laikam, bet ja paveicas īrēt uz ilgāku laiku- apziņa, ka tās tomēr nav manas mājas man traucētu. Bet tagadējais dzīvoklis ir arī mans, arī no likuma puses. Turklāt man patīk savs dzīvoklis, meitai b/d tepat netālu no mājas, sakopts, skaists pagalms- visādi citādi man te patīk. Ja vien tā sadzīvošana..
10.03.2014 09:59 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Neesmu nekad ne ar vienu draugu dzīvojusi pie vecākiem. Vispār manā ģimenē ir tāda strikta nostāja - gribi dzīvot kopā, tad atsevišķi. Ja nevari atļauties, tad neesat vēl tam gatavi.
10.03.2014 10:02 |
 
Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Kopā ar vecākiem neesam dzīvojuši, man bija savs īrēts dzīvoklītis (bet sava vietiņa). Kad satiku savu vīru, tad pusgadu padzīvojām manā dzīvoklī. Taču viņam pašam ir privātmāja, kur dzīvo arī jaunākais brālis. Tā kā man maksāt par īri un vīram uzturēt priv.m., lai gan tur nedzīvo ir dārgi, nospriedu pārvākties pie vīra uz priv.m. LIELĀKĀ KĻŪDA MANĀ MŪŽĀ! Es no saimnieces pārvērtos par kalponi! Iedibināju savu kārtību kā saimniece, bet jaunākais brālis pieradis pie neatkaribas iet un nāk kad pagadās, mūziku klausās pa visu māju, aiz sevis nekaunīgi atstāj netīros traukus un virtuve ir kā cūku kūts jau pēc 2h kopš iztīrīju. Strīdi, runāšana, bļaušana nelīdz. Drīz būs gads, kopš šādi dzīvoju un nezinu, cik ilgi vēl izturēšu.
10.03.2014 10:30 |
 
Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Mēs pašlaik dzīvojam pie manas omes . viņai neviena nav ,tad es palidzu visu . Un vinai ar veselibu ar diezgan švakri . Saimniece jau protams neesmu es ,vinja tapat paskatās ko daru un prasa kas bus vakarinās un ko daru ,kā iet vīram darbā ar uzprasa...saprotu vinai jau gruti , un pieciešu to ,bet negribetu nemužam dzivot pie kāda cita .....gribu būt pati saimniece ,izlemt visu pati , un darit mjas ko gribu ,kaut vai kaila staigāt vai sauloties vasarā bez krūstura savā ķiršu dārzā , .....
10.03.2014 10:39 |
 
Reitings 837
Reģ: 22.05.2012
Mēs abi dzīvojam pie manas omes tieši tapēc, ka tur ir 3istabu dzīvoklis, tur ir viss ko vajag, pagaidām abi nepelnam tik daudz, lai visu algu atliktu īrei un komunālajiem, taču krājam pirmajai iemaksai bankai, lai pirktu savu dzīvokli tepat mazpilsētā. Te cenas ir ļooooti ok.
Tā kā mana ome pārsvarā dzīvojas pa savu istabu un no rīta lidz vakaram ir darbā, tad viņa mums vispār netraucē un arī nebāžās virsū, nav uzstādīti savi noteikumi. Viņa priecājas, ka esam te. Un saimniekojam principā mēs ar draugu, taisam ēst uc.
10.03.2014 11:54 |
 
10 gadi
Reitings 558
Reģ: 30.08.2010
Bērndārzs! Man tā liekas liela cūcība -baudīt drauga vecāku viesmīlību un vienlaicīgi aiz muguras forumā sūdzēties par viņiem!
10.03.2014 12:04 |
 
Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Tagad jau pusgadu dzīvojam ar drauga mammu. Lai gan viņu es praktiski neredzu, es tāpat gribu citu dzīvokli, kur esam tikai mēs divi vien. Pavisam drīz arī pārvāksimies :)
10.03.2014 12:09 |
 
Reitings 265
Reģ: 03.09.2012
es arī dzīvoju pie drauga vecākiem pāris mēnešus, itkā liels dzīvoklis, bet tik un tā gribējās savu mājokli, jo nejutos kā saimniece. Vecāki pārsvarā mājās bij, citreiz tiešām bij grūti izturēt, ka viņi tur ir, bet tā jau attiecības mums ļoti labas. Tagad beidzot mums ir savs dzīvoklis, un tiešām jūtos ļoti laimīga. :)
Iesaku, tev paciesties, līdz augustam jau nav vairs tālu.
10.03.2014 12:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits