Pārmaiņas - mati

Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Gan jau katrai dzīvē reiz ir bijusi vēlme pēc vizuālajām pārmaiņām (matu krāsa/garums u.t.t.). Gribēju uzklausīt jūsu pieredzes stāstus un smieklīgus atgadījumus, kas lika nožēlot veiktās pārvērtības, lai atgaiņātu domas par matu nogriešanu un krāsošanu :)

Man šobrīd ir gari, gaiši brūni mati (kopš sevi atceros) un vēlos apmēram šādus (ne tik dzeltenus :D)
09.03.2014 14:31 |

Reitings 195
Reģ: 14.09.2013
Bija man ļoti gari dabīgi šokolādes krāsas mati. Izdomāju, ka taisīšu ombrē. Sanāca līdzīgi, kā Ance ieliktajā bildē. Pāris mēnešus pastaigāju un sapratu, ka nepatīk man. Nogriezu šādus: http://www.zhairstyles.com/wp-content/uploads/2012/11/Medium-Length-Hairstyles-2013-211x300.jpg
Esmu priecīga, jo piestāv man šāds matu griezums. :)
09.03.2014 21:00 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Šodien spontāni izdomāju, ka vēlos nokrāsot matus. Paņēmu tonējošo šampūnu, tumši blondu toni. Esmu starā. Tik fantastisks rezultāts, lai arī sanāca tumšāki. Nekad nebiju domājusi, ka man piestāv brūns tonis.
No blondīnes, tapu par bruneti. Sapratu, ka nekad vairs negribēšu gaišus matus.
Rezultāts precīzi kā bildē.

Vienīgi nezinu, vai krāsot ar krāsu, lai būtu tāds tonis kā tagad. Vai regulāri mazgāt ar šampūnu? Ierosinājumi, meitenes?
02.06.2015 19:29 |

10 gadi
Reitings 126
Reģ: 29.01.2009
Mazliet novirzīšos no tēmas, bet jo vairāk skatos, jo vairāk gribas :-D
Tātad - kā dabūt tādas smukas lokas, kā autores ieliktajā sākuma bildē?
02.06.2015 19:36 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Man arī nesen sanāca čē pē, pr krāsu būtu sīkums, bet lūdzu frizierei apgriezt čolku, kas bija ataugusi un ieveidot matus, lai dotos uz pasākumu.Rezultāts bija tāds, ka es raudāju, un nākas tagad staigāt ar atspraustiem matiem.Man reāli izskatījās it kā būtu parūka uz galvas.Čolku nogrieza par īsu, izskatos pēc pamuļķes.Būtu pārējie vēl gari, tad tā.Atnācu no friziera un vīram teicu: viss, es audzēšu, nekad vairs neiešu pie friziera.
02.06.2015 19:41 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
uj, veca tēma.:'-(
02.06.2015 19:43 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Uij, kā tik neesmu mainījusi matu krāsas un pēc tam to nožēlojusi. Agrāk bija melni mati, tad sarkani, tad violeti, tad atkal melni, beigu beigās sakārojās kardināli mainīt matu krāsu. Sāku balināt. Diemžēl - ne īpaši veiksmīgi. No matiem, kuri sniedzās teju līdz dibenam, tiku pie karē, jo mati vienkārši šķipsnām izkrita ārā. Nu jau būs pagājuši kādi 5 gadi kā cenšos atgūt matu garumu, bet liekas, ka tie vienkārši pārstājuši augt. Jau gadus 3 matu garums nemainīgs. Esmu atgriezusies pie mīļās, koši sarkanās matu krāsas, iespējams, pēc daudziem gadiem arī atgūšu veco matu garumu, taču ekstrēmām matu krāsas pārvērtībām gan turpmāk teikšu stingru .

Ašais jautājums jums, meitenes! Kā labāk rūpēties par matiem, lai tie ne tikai ātrāk augtu, bet arī beigtu krist ārā? Izmēģināts daudz kas, bet nekāda redzama rezultāta. Jāpiebilst, ka ikdienā ir daudz stresa, kas noteikti ietekmē matu izkrišanu, taču varbūt ir iespējams to kā mainīt, jo nu jau māc bēdīgas domas, ka pēc kāda laiciņa būs jāvalkā parūka, jo pēc katras matu mazgāšanas reizes visa vannasistaba un matu ķemme pilna ar matu kušķiem. :-/
02.06.2015 20:02 |

Reitings 28
Reģ: 27.12.2013
Emilie iesaku pamēģināt krievu šampūnu no Zeļonaja Apteka sērijas, man palīdzēja! Tur ir viens speciāli pret matu izkrišanu (ar dadžiem laikam). Un vēl arī aptiekā ir nopērkams viens labs līdzeklis, vairs neatceros kā sauc, pirku sen, bet iesaku painteresēties, ko viņi vispār piedāvā :)
02.06.2015 20:14 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Ar tiem tonējošiem šampūniem pēc tam dvielis nepaliek netīrs? Viņu var tā labi izskalot?
02.06.2015 20:17 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
Ar tiem tonējošiem šampūniem pēc tam dvielis nepaliek netīrs? Viņu var tā labi izskalot?

Kārtīgi izskaloju, dvielis tīrs.
02.06.2015 20:36 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Forša diskusija. Pamatskolā dabīgos nokrāsoju par tumši brūniem ar rižu apakštoni.. Un audzēju ārā, neredzēju par vajadzīgi turpināt krāsot. Vidusskolas laikā (3 gadi) gan izmazgājās, gan atauga, tā arī nostaigāju ar dabīgajiem. Līdz mirklim, kad es izdomāju, ka man vajag baltus. Pie tiem, protams, es netiku, bet bija ļoti, ļoti gaiši blondi. Pēc pusgada laikam es gribēju sudrabainus (pirms sākās šis sudraboto matu bums) taču man netīšām sanāca violeti. Tā nu nostaigāju ar tiem arī pusgadu un tad man lika pārkrāsot darbs un kļuvu par tumšu bruneti. Ar tiem es nodzīvoju nedēļu, pamodos sestdienas rītā, ar riebumu skatījos spogulī un divu dienu laikā kļuvu par rižo ar pleķiem no iepriekšējā lillā. Nu ir pagājis kāds mēnesis, koši rižais ir izmazgājies, nomierinājies un tagad esmu tāda... mierīgi orandžīga ar saviem rozīgajiem pleķiem. Tīri tā neko, ir feini :D
Kas attiecas par matu griezumiem.. Pie friziera gadiem nebiju bijusi, jo nekad nenogrieza kā vajag, tad pirmo reizi pēc tiem vairākajiem gadiem, laikā, kad man bija blondi ar zilu strīpu, apgriezu galus, uzticējos kādam citam. Rezultāts bija labs, taču tāpat nākamajā dienā pati apškērējos mājās, neko vēl nezinādama par šķērēšanos.
Praktiski neviens man nekad nenogriež kā es gribu, tad es pati sev mājās eksperimentēju un meistarojos ar savu galvu un ar griezumiem līdz šim sanāk tā, kā es vēlos. Pašlaik pakausī arī nu jau ataudzis izskuvums.
02.06.2015 20:38 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Īpaši ekstrēmas pārmaiņas neesmu veikusi. Man ir dabīgi rudi mati. Agrāk balināju šķipsnas, godīgi sakot nedaudz nožēloju, ka balināju, jo matus ļoti esmu sabojājusi. Tad vēl tumši brūnas šķipsnas iekrāsoju. Tās gan sākumā ļoti nepatika, pat raudāju un vairākas reizes mazgāju matus vienā reizē ar domu, lai krāsa paliek blāvāka. Vēl tajā brūnajā krāsā nokrāsoju matus zem virsējiem. Nu tā, ka iekšējie mati ir tumšāki nekā virsējie. Īstenībā tāds variants gan man patīk. Nesen vēl nogriezu daudz īsākus matus, iepriekš bija ļoti gari. Domāju, kad ataugs, tad atkal apgriezīšu.
02.06.2015 20:44 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Šobrīd kādu laiciņu dzīvoju ar savām pēdējām pārmaiņām - izdzinu matus vienā sānā.
Labākā izvēle ever. Labākās pārmaiņas, kas man bijušas tieši griezumu ziņā. Krāsa šobrīd ir dabiskā, kas man nepatīk, bet drīz krāsošu kko uz rudo pusi. Šobrīd nedomāju neko savādāk griezt vai ataudzēt - ļoti patīk šis variants un savākt arī šādus matus man ir daudz labāk.
Sākumā baidījos par šo izvēli, bet priecājos, ka to izdarīju :)
02.06.2015 20:51 |

Reitings 803
Reģ: 16.11.2010
Nogriezu garos biezos matus no līdz dibenam, līdz bik pāri plecam- manu izvēli nesaprata, joprojām nesaprot neviens :-D neesot jau slikti,bet ar, bijis nu tiik labi :-D
kad šita dzirdēju, domāju cik cilveki neaudzināti,un ne jums viņus divas reizes ilgāk žāvēt un kondicionieri pirkt x2 :-D
bija

ir ( tikai ne tik blondi)
02.06.2015 20:59 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Man daudzi saka , ka tagadējā dabīgā LV pelēkā ir smuka un piestāv, bet pašai vislaik šķiet, ka es pēc pelēkas peles izskatos un kaut kā nevaru nomierināties... gribas kaut ko mainīt atkal :(

Gadu audzēju līdz ataudzēju krāsotos.. bet tagad kad tikko atauguši, gribas atkal ķerties klāt krāsai vai iet pie friziera, kko griezt, vai kko darīt... Ciešos, jo gribas beidzot izaudzēt garus :)
02.06.2015 21:15 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Man laikam nav bijušas baigās katastrofas uz galvas, bet runājot par pārmaiņām ir viena problēma- mūžīgi svārstos starp melniem matiem un tumši brūniem (konkrēti kastaņbrūniem)- pārsvarā ir melni, tad izdomāju, ka gribu brūnus, kad beidzot tieku pie brūniem, saprotu, ka melnie ir "manējie" un atkal krāsoju melnus, bet pēc neilga laika atkal gribu brūnus. Un tā visu laiku. Tagad atkal gribu brūnus, bet tāpat zinu, ka, tiklīdz pie tādiem tikšu, atkal ātri vien atgriezīšos pie melnajiem. Vienkārši gribas pārmaiņas,bet tik labi jūtos ar melnajiem, ka pārmaiņas nekad nav uz ilgu laiku. Reāli tas pārmaiņu laiks, kamēr no vienas krāsas pāreju uz otru, ir ilgāks nekā tas laiks, kurā man ir brūni mati.
02.06.2015 21:16 |

10 gadi
Reitings 8191
watchingandtalking, tonē! nav obligāti jābūt blondiem matiem, ir iespējams arī pie friziera notonēt, lai piešķirtu spīdumu un kādu nelielu tonīti. Izmazgājas! tādējādi varēsi turpināt audzēt savus matus un nebūsi tik pelēka.
02.06.2015 21:19 |

Reitings 18
Reģ: 25.02.2015
Runājot par tonēšanu- ko jūs iesakat tonēšanai mājas apstākļos? Tagad gribu ataudzēt dabīgos (a-la lv pelēkos), šobrīd krāsa ir silti brūna- nav ne gaiša, ne tumša..vidēji brūni (krāso kā gribi- viss ātri izmazgājas un paliek pat nedaudz riži (kā nu kurā apgaismojumā).)
:)
02.06.2015 21:32 |

10 gadi
Reitings 8191
kad ataudzēsi dabīgos, tad parunāsim :D tonēt jau krāsotus brūnus nav jēgas
02.06.2015 21:36 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Winterra

Nu es jau mēģinu, dažas šķipsnas pabalināju un tā, bet vienalga, kamēr nav nekādas krasas pārmaiņas nav miera, man tā uznāk reizi gadā un tad pēc tam parasti nožēloju to ko izdaru :)
02.06.2015 21:37 |

Reitings 18
Reģ: 25.02.2015
Bet tās ataugušās saknes gribu pietonēt, jo man jau gabals ir pelēkais un pārēje brūnie. :D Vai arī tam nav jēgas? :D
02.06.2015 21:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)