Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Saldētas sēnes

 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Saldētavas dziļākajā nostūrī uzgāju sen aizmirstas saldētas meža sēnes. Mest ārā žēl, bet aizdomājos, vai apmēram 2 gadus atradušās saldētavā, tās joprojām ir ēdamas? Gribētos dzirdēt kādu viedokli, ja nu kādai ir pieredze ar vecām, saldētām sēnēm :D
08.03.2014 12:06 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Saldētas viņas vecas nepaliek. :D
Bet gailenes pēc atsaldēšanas ir rūgtas.

Pārējās, šķiet, ka nemainīgi labas.
Es gan dodu priekšroku saceptas meža sēnes konservēt burciņās. :D
08.03.2014 12:10 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ir, ir pieredze! :)
Ja kārtīga saldētava, respektīvi pastāvīga - temperatūra, viss ir kārtīgi sasalis un arī pa glabāšanas laiku nav bijis kkur izņemt, izkusis, tad salikts atpakaļ - viss ir oki!

Vienīgais tik ilgi glabātiem saldētiem produktiem ir citreiz tāda specifiska piegarša, ka jūt, ka ilgi bijis saldēts, tad gan es pagaršoju (jo sēnes izvārītas un tad sasaldētas man ir), ja ir, tā piegarša - sviežu laukā, nevaru to ciest, bet visādi citādi viss ir ēdams!
08.03.2014 12:11 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Sēnes sasaldētas jau vārītas un gaileņu tur ir maz. Garšas īpašības, īpaši ar saldo krējumu, gan jau nebūs zaudējušas. Cerams, nav palikušas indīgas :D
08.03.2014 12:12 |
 
Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Bet gailenes pēc atsaldēšanas ir rūgtas.


Sēnes saldēju regulāri, bet nekad gailenes pēc atsaldēšanas nav bijušas rūgtas. Šādu apgalvojumu par rūgtumu esmu dzirdējusi vairākas reizes, bet pēc pieredzes nekad pati neesmu ar to saskārusies.
08.03.2014 12:15 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Honeey

Es gan esmu vairākas reizes uzrāvusies. Cik mēģināts, tik bijušas rūgtas.
Tev vienkārsi ir maģiskā saldētava. :D
08.03.2014 12:22 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Stella, a Tu tās vārītas saldē? Ir dzirdēts, ka rūgtas vai nu ir nevārītas nemaz, vai tikai aplietas ar verdošu ūdeni, kkā tā.

Man arī nekad nav bijušas rūgtas gailenes.
08.03.2014 12:25 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Mēs arī katru gadu saldējam gailenes. Nekad nav rūgtas.
Pirms saldēšanas apcepam (pasautējam) bez sāls, tad lai atdziest un saldētavā iekšā. Viss vienmēr bijis kārtībā :)
08.03.2014 13:06 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kaut kas man teica, ka vārīas gailenes būšot pļurīgas un bezgaršīgas pēc vārīšanas - saldēšanas procesa. Tad, nekad neesmu mēģinājusi viņas vārīt.
Ko tik cosmo neuzzināsi - paldies, šogad kad būs sēņu laiks izmēģināšu! :)
08.03.2014 13:16 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
No saldētām gailenēm taisu gaileņu mērcīti, gaileņu zupu vai gaileņu-kartupeļu sacepumu. Viss vienmēr super!

Galvenais tās sēnes nepārcept pirms saldēšanas - jācep tik ilgi kamēr viss ūdens, kas tika uzsūkt sēņu mazgāšanas procesā, ir iztvaikojis no pannas :)
08.03.2014 13:51 |
 
Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Es saldēju svaigas gailenes, bet tāpat nekad nav bijušas rūgtas pēc atsaldēšanas.
08.03.2014 14:02 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Meitenes, kā tās sēnes visātrāk atsaldēt? Vienkārši ielikt bļodā, un gaidīt, ja gribu taisīt mērci?
08.03.2014 14:39 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Es to visu ledus kluci lieku katliņā, pieleju vēl nedaudz karstu ūdeni un tad uz uguns sildu, lai ledus maksimāli ātri izkūst, tad ūdeni noleju un gatavoju tālāk - parasti cepu. Ja sēnes lēni laidina kā, piemēram, gaļu tās atkušanas procesā piesūcas ar ūdeni un paliek ūdeņainas, bezgaršīgas.
08.03.2014 15:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits