"Astorija"!
Vispirms paņem skābolus (es paņēmu tos, kas Rimi saucas āboli cepšanai), sagriež šķēlēs, izklāj veidnē ar cepampapīru. Man iztērējās pusotrs ābols uz visu veidni.
Sakuļ 6 olu dzeltenumus ar 140g cukura gogelmogelī.
Pievieno 140g miltu, samaisa.
Saputo olu baltumus stingrās putās, tā, lai zīmējums turas.
Vispirms iemaisa dzeltenumu masā daļu baltumu, lai masa kļūst vieglāka.
Tad iecilā pārējos olu baltumus.
Mīklu lej virs āboliem.
Izlīdzina, liek cepeškrāsnī un cep 170 - 180 C kādu pusstundu.
Rezultātā iznāk šitāds biskvīts.
Hop! - izgāžam no veidnes, noņemam cepampapīru - reku, ābolīši!
Pārgriežam biskvītu uz pusēm. Vienu pusi apziežam ar krēmu - 100g sviesta saputoju ar 4-5 ēdamkarotēm iebiezinātā piena ar cukuru ("sguščonkas" ). Uzliek otru pusi virsū, tā, lai ābolīši paliek vidū.
Virsmu un visu kas pagadās tuvumā, apbārsta ar pūdercukuru.
Magoņu torte.
1 burka skābā krējuma + 1. Tēlkarote sodas, 4 olas, 2 glāzes cukura, pusglāze magones, 3 glāzes miltu.
Pildījumam: 1 paka sviesta + iebiezinātais piens.
Glazūrai:
3 ēdamkarotes piena, 2 ēdamkarotes kakao, 1 glāze cukura, visu uzvāra + 50 gramus sviesta un vēl 3.min pavāra.
Glazūra slinķiem :D : šokolāde bez piedevām, saldais krējums vai piens.
Ūdens peldē ieliek katliņu, samet salauztu šokolādi, pielej nedaudz saldā krējuma, kausē šokolādi, maisa visu, pēc vajadzības lej saldo krējumu, maisa kamēr masa viendabīga, mazliet šķidrāka par krējumu un lej to šoko glazūru pāri kūkai. :) Šī ir mana versija, jo tā otra ir ķēpīga. :D
Cep 3 kārtas no tās mīklas un to kondensēto smērē pa virsu.