Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Salāti

 
Reitings 534
Reģ: 03.11.2011
Sveikas!

Padalieties ar savām salātu receptēm svinību galdam! Gribas dzirdēt svaigas idejas, jo vienmēr, kā standarts, galdā tiek likts rasols, pupiņu salāti, Cēzara salāti, vistas-rīsu un pakaronu-šķiņķa... Jau apnicis... vismaz man :D
06.03.2014 11:56 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
500 g sasaldētu krabju nūjiņu
400 g konservētu zaļo zirnīšu
200 g konservētas kukurūzas
200 ml skābā krējuma
200 ml majonēzes
1 neliela sarkanā paprika
dilles
malti melnie pipari
sāls

Pagatavošana:

Atsaldē krabju nūjiņas. No konservētajiem zaļajiem zirnīšiem un kukurūzas nolej šķidrumu. Krabju nūjiņas sagriež sīkos gabaliņos un klāt pievieno zaļos zirnīšus, kukurūzu, krējumu, majonēzi un sagrieztu papriku. Pēc garšas pievieno dilles, maltus melnos piparus un sāli. Kārtīgi visu samaisa un ļauj sastāvdaļām ievilkties vismaz 15 minūtes.

Variants: Šādus salātus varat pasniegt, pildītus sāļās mīklas groziņos.


06.03.2014 12:00 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Sastāvdaļas – 1 nelielu iepakojumu ar lobītām garnelēm, vēlams lielās, 6-8 ķiršu tomātiņi (var izvēlēties arī gurķus vai pat abus divus), 4-6 vārītas paipalu oliņas, avokado, ledus salāti, ½ citronu, jogurta vai olīveļļas salātu mērce.

Pagatavošana – salātu lapas saplucina un liek uz liela šķīvja, uz tām kārto tomātiņu un olu pusītes, avokado šķēlītes, pa virsu uzber garneles, apslaka ar citrona sulu un olīveļļas vai jogurta salātu mērci.



06.03.2014 12:00 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Sastāvdaļas (Rimi Pyrex ovālajam stikla traukam):
1 rupjmaizes ķieģelītis;
~5-6 vidēji tomāti;
1 lielā bundža vai 2 mazās bundžas konservētas kukurūzas;
3-4 ķiplokdaivas (ja vēlas pikantāku, var likt vairāk);
500g skābā krējuma;
350-400g (~1,5 pac.) majonēzes;
~250-300g Holandes vai Krievijas siera;
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Rupjmaizes ķieģelītim nogriež garozu, un ķieģelīti sagriež šķēlēs, pēc tam kubiņos. Kubiņus apcep eļļā gaiši brūnus. Tomātus sagriež kubiņos, sieru sarīvē uz skaidiņrīves.
Gatavo mērci. Mērcei samaisa krējumu ar majonēzi, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiplokdaiviņas un sāli, piparus pēc garšas. Ja vēlas, mērcei var pievienot zaļumus.

Liek kārtas stikla traukā:
1.kārta: Grauzdiņi;
2.kārta: Mērce;
3.kārta: Tomāti;
4.kārta: Mērce;
5.kārta: Kukurūza;
6.kārta: Mērce;
7.kārta: Rīvēts siers

Rezumē:
Salātus var ēst tajā pašā dienā, kad grauzdiņi ir kraukšķīgi (tā garšo man) vai arī nākamajā, kad salāti savilkušies un grauzdiņi mīksti (tā garšo manam vīram).
06.03.2014 12:04 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
sastāvdaļas
/1 porcijai/ 40 g mango 40 g kivi 40 g apelsīnu 50 g melones 20 g vīnogu 40 g banānu 40 g dabīgā jogurta 10 g apelsīnu sulas 5 g medus


Pagatavošana: 20 min.
Vīnogām izņem kauliņus, pārējos augļus nomizo un sagriež kubiņos. Sajauc jogurtu ar apelsīnu sulu un pārlej augļiem. Pa virsu liek medu. Pasniedz ar piparmētru.


06.03.2014 12:07 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Augļu salāti ananāsā
apelsīni - 3.gb.
ananāss - 1.gb.
āboli - 3.gb.
valrieksti - 20.gr.
plūmes - 20.gr.
rozīnes - pusglāzi
krējums - 500.gr.
cukurs - 1. glāze

Apelsīnus attīrīt, sadalīt uz daiviņām.Ābolus sašķēlēt, riekstus sasmalcināt.Ananāsu sagrieziet uz pusēm, izņemiet mīkstumu un serdi.Mīkstumu sašķēlēt.Pievienot rozīnes un plūmes.Visus komponentus samaisīt,ielikt ananāsa pusītēs un aizliet salātus ar krējumu,sakulto ar cukuru.
06.03.2014 12:08 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


300 g vistas filejas,
400 g šampinjonu,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas.

3 olas,
150 g jebkura cietā siera,
1 bundžiņa tumšo olīvu bez kauliņiem,
1 sīpols,
200 g burkānu,
majonēze pēc vajadzības (varat lietot pašgatavotu majonēzi, recepti atradīsiet šeit),
jebkuri ovālas formas čipsi,
dažas svaigas salātu lapas (nav obligāti).


Pagatavošana:

1. Vistas fileju kopā ar notīrītiem burkāniem un šampinjoniem novāra ūdenī, kuram pievienota sāls un pipari. Fileju, burkānus un sēnes izņem no katla un atdzesē. (vistas novārījumu vēlāk varat izmantot buljona vai zupas pagatavošanai)

2. Vistas fileju un šampinjonus sagriež kubiņos.

3. Sīpolu sīki sagriež un kopā ar sasmalcinātajiem šampinjoniem eļļā apcep.

4. Olas novāra atdzesē un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

5. Burkānus tāpat sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

6. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

7. Ņem skaistu trauku, izklāj to ar svaigām salātu lapām (taču var iztikt arī bez tām) un liek kārtās salātus, starp katru kārtu klājot majonēzi.
Kārtu secība: vista- sīpoli ar šampinjoniem- burkāni- olas- siers. Virs siera kārtas majonēze vairs nav nepieciešama.

8. Olīvas pārgriež uz pusēm un skaisti kārto virs siera kārtas.

9. Salātus liek ledusskapī uz dažām stundām savilkties.

10. Pirms pasniegšanas salātus izrotā ar ovālas formas čipsiem, apliekot tos apkārt traukam, lai veidotos saulespuķes forma. Katra čipsa vidū var uzkaisīt nedaudz olu dzeltenuma.

Vēl tikai gribu piebilst, ka tie, kam negaršo olīvas, to vietā var izmantot sarkanās vīnogas.

Labu apetīti jums un jūsu viesiem!
06.03.2014 12:16 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Liekas crazy variants,bet man ļoti garšo. ļoti elementāri salāti: krabju nūjiņas+sarkanās vīnogas pārgrieztas uzpusēm+sarkanais sīpols pusapļos+majonēze. Ļoti maiga garša sanāk!
06.03.2014 12:20 |
 
Reitings 349
Reģ: 14.02.2012
Kubiete!

Tas ir kaitīgi ielikt tādas receptes, man tagad datoram klaviatūra ar siekalām.
06.03.2014 12:24 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man ļoti garšo salāti: konservēta kukurūza, tomāti, grauzdiņi, krābju nūjiņas, rīvētais siers un ķiploki. Salāti ir kārtaini, secību īsti neatceros, bet katru slāni ar majonēzi asmērē.. Patrekni gan, bet reti pa retai reizei var
06.03.2014 12:26 |
 
Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
kīnas kāposti vai aizbergs + kūpināta vista + ananāsi konservēti gabaliņos +paprika + majonēze. :) Brīnumgardi sanāk.
06.03.2014 12:37 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Kūpināta vista+ananāsi konservēti+valrieksti+ majoneze
06.03.2014 12:51 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012



Salātiem:

3 kartupeļi;
3 burkāni;
2 olas,
3 kūpināti vistas šķiņķīši;
2 āboli,
saišķītis zaļo lociņu;
170 g konservētas kukurūzas;

Salātu dekorēšanai:
2 ķiršu tomātiņi;
1 parastais tomāts;
dažas bazilika lapiņas
3 olīva3.
1. Kartupeļus, burkānus un olas novāra un nomizo;


2. Nomizotos burkānus, kartupeļus, ābolus un olas sagriež mazos kubiciņos, pievieno sasmalcinātus vistas šķiņķīšus un pieber kukurūzu. visu kārtīgi izmaisa. Salātiem pievieno sāli, majonēzi un vēlreiz izmaisa.


3. Salātus liek bļodā, pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.


4. Dekorē ar mārītēm un rozi. Mārītes veido no uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un olīvām: tomātu pusītei (mārītes ķermenis) pievieno uz pusēm pārgrieztu olīvu (mārītes galva) ar caurumiņu uz augšu. no olīvām izgriež radziņus, ko iesprauž galvas caurumiņā (olīvas galā). Ķermeņa raibumiņus arī izgriež no olīvām un iesprauž tomātā, pirms tam ar asu nazi tomātā izdarot krusteniskus iegriezumus.

Rozi veido no smalki sagrieztām tomātu pusripiņām, vidū ieliekot pusolīvi un par rožlapiņām izmantojot svaigas bazilika lapiņas.

Labu apetīti jums un jūsu viesiem!
06.03.2014 12:54 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Nepieciešams:
4 ar mizu vārīti kartupeļi
2 vārīti burkāni
4 cieti vārītas olas
300 g krabju nūjiņas
majonēze
Pagatavošana:
Kartupeļus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, krabju nūjiņas sagriež mazos gabaliņos. Olām atdala baltumus no dzeltenuma, baltumus - sakapā, dzeltenumus - sadrupina. Uz lēzena šķīvja liek kārtās šādā secībā, pa vidu katrai kārtai liekot plānu kārtu majonēzes -
mazliet vairāk par pusi kartupeļu - krabju nūjiņas - olu baltumi - burkāni - pārējie kartupeļi - olas dzeltenumi.
06.03.2014 12:59 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Žāvēta vistiņa, mar. šampinjoni, svaigs gurķis un majonēze. Citi vēl ananāsus pieliek.
06.03.2014 13:56 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
O, super! Man sestdien galds jātaisa! Tagad jau zinu kādus salātus likt galdā :)
06.03.2014 14:06 |
 
Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Labi, ka tikko paēdu :D
Man ļoti garšo tāds vienkāršs salikums - saldskābi āboli, marinēti gurķi, vārītas olas un viss samaisīts ar krējumu + sāls un melnie pipari ;)
06.03.2014 14:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits