Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tu nepiederi pats sev

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Uznāca pārdoams par tēmu- vai mēs piederam paši sev? Ar mums manipulē visur un vienmēr- tiek uzspiesti uzskati, vēlmes, gaume. Mēs vairs neesam brīvi cilvēki. Tā riebjas šis stāvoklis, kad tu nepiederi pats sev. Protams, daudzas iespējams teiks, ka tā nu nav, bet......
Mode, mūzika, attiecību modelis, skaistums, karjera- viss tiek modificēts.
Ko jūs par to domājat?
03.03.2014 18:21 |

Reitings 213
Mēs esam tik nozombēti, ka paši to vairs neredzam vai negribam redzēt.
Par to spriežu arī pēc diskusijām šajā portālā- ja kāds atļausies paust mazliet citādāku viedokli kā vairums sabiedrībā, tad tas tiks izsmērēts pret sienu, jo tā redz nav pareizi.
03.03.2014 18:24 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas,ka ir jaabuut loti speeciigam cilveekam ,lai vareetu notureeties mieriigi "uz uudens",izsakot te(piemeers) savu viedokli , mieriigi noklausiities cita viedokli,kas ir negatiivs ,un "nesmuki pasniegts".
03.03.2014 18:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man atkal jautājums - kāpēc mums tik ļoti jātiecās uz to, lai mēs piederētu paši sev? Man kaut kā netraucē viss apkārt notiekošais... Visas tās sazvērestības teorijas pilnīgi vienaldzīgas... Mana dzīve rit savu gaitu un man kaut kā pa lielam vienalga - piederu es sev vai nē tādā filozofiskā plāksnē. Ir reklāmas un viedokļi, kuri man patīk un kuri iedvesmo un motivē - vai tad tas ir slikti, jo nav manis pašas, bet kāda sveša cilvēka ideja, kas iespaido manu dzīvi?...
03.03.2014 18:36 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ja tā, skatās, tad, protams, tā arī ir, bet tas arī ir atkarīgs no tā, cik sāpīgi vai vispār kā mēs to uztveram? Protams, kāds izlemj, ko mēs skatāmies, velkam utt., bet no otras - man ir dota brīvība, ko tieši no visa piedāvājuma izvēlos es. Otra galējība ir sadedzināt savu pasi un iet dzīvot Altajā vai Sibīrijas mežos, tā teikt, atbrīvojoties no visaptverošās kontroles, iegūstot brīvību, bet man gan tas nebūtu pieņemams, man patīk izvēlēties opcijas no tā, kas man it kā tiek no augšas uzspiests! :)
03.03.2014 18:36 |

Reitings 213
Par dzīvošanu Altajā varētu būt stipri pārspīlēts :D
Bet es gribu runāt mazliet šaurākā nozīmē, piemēram, es esmu vegāns un kādus tik shit cunami man nav nācies klausīties par šo tēmu. Uzkrāsoju spilgti sarkanas lūpas DIENAS LAIKĀ - OMG, kas par mauku. Ēdu kartupeļu pankūkas ar zapti- vēl lielāka mauka :D
03.03.2014 18:42 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
es to neuztveru saapigi.
Man neviens nevar uzspiest klausities Mailiju, jo es gribu klausities Nirvanu. man neviens nevar uzspiest vilkt sifona garos svarkus,ja gribu minukus vilkt.
Nee,man patik dzive ar modi,kino,muziku utt.
03.03.2014 18:44 |

10 gadi
Reitings 10290
dazreiz, nedzerot alko, ari esmu sajutusies,ka mauka, bet saja vecuma man apkartejie cilveki neizsaka piezimes par kaut ko. Un ja gadas tadi eksemplari,tad nu viniem visticamak pasiem ir kads problemucitis.
03.03.2014 18:47 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Johansone, bet tad pafiltrē, kas ir apkārt. Man, piemēram, darbā ir vegāns, pat plašākā mērogā divi, es nekad un man pat prātā nav ienācis viņam kaut ko pārmest un mācīt kā, manuprāt, būtu pareizi jādzīvo. Mums nav problēmu aiziet uz restorānu un ēst katram savu - es gaļu, viņš, kaut kādu smalko ķirbi. Tas tikai viens piemērs, un es nedomāju, ka pilnīgi viss ir jāņem pie sirds. Nu cilvēks saka, ka mauka, jo ēd pankūkas ar zapti, nu lai viņam tiek, padomā, vai viņš tavā dzīvē tāds nepieciešams?
03.03.2014 18:49 |

Reitings 16208
Man liekas ,ka savas domas noteikti vajag pateikt,citaadi jau diskusija nebuus diskusija...Man patiik dazaadas domas-tas padara dziivi interesantu.Es piemeram, ar loti lielu interesi sekoju Chanely ,jo vina ir pilniigi citas eedienkartes piekriteeja,interesanti paveerot cilveeka domas,kas ir preteejas...
Piparene+
Domaaju ,ka es arii noteikti nemainiisu savu geerbsanas stilu,dziives veidu,izteiksanaas manieri tikai taapeec,ka kaadai tas nepatiik-arii dziivee.
03.03.2014 18:51 |

Reitings 11996
Nu tikai un vienīgi sev tu piederēsi, ja dzīvosi absolūtā vientulībā un ne ar vienu nekomunicēsi! Pretējā gadījumā, kāds blakus esošs cilvēks atļausies domāt vai pateikt kaut ko tādu, kas tev var nepatikt un nebūs saskaņā ar tavu pārliecību.
03.03.2014 18:51 |

Reitings 213
Es neņemu personīgi, vienkārši konstatēju faktus. Dažādie viedokļi nemainīs manus uzskatus un rīcību. Vienkārši neviens vairs nedzīvo patiesi un īsti, bet tā kā ir pieņemts. Tas ir skumji
03.03.2014 18:53 |

Reitings 11996
Bet ir taču jāsaprot, ka sabiedrībā vienmēr pastāvēs dažādi viedokļi! Pat, ja mēs dzīvotu akmens laikmetā - tāpat gan jau atrastos kāds, kuram nepatiks tas vai šitas no tā, ko daru es...
03.03.2014 18:59 |

10 gadi
Reitings 1288
esmu vegāns un kādus tik shit cunami man nav nācies klausīties par šo tēmu. Uzkrāsoju spilgti sarkanas lūpas DIENAS LAIKĀ - OMG, kas par mauku. Ēdu kartupeļu pankūkas ar zapti- vēl lielāka mauka

Ha-ha! Mēs esam līdzīgas. Ok, es neesmu vegāne, biju veģetāriete, bet zinu šo cilvēku smadzeņu skalošanu. Man tas tā riebās, bet es sapratu, ka nevajag strīdēties. Vienkārši laid gar ausīm, padungo kādu dziesmu, protams,ja esi vegāne, tad vispār čau. Man arī patīk staigāt ar sarkanām lūpam, jāsaka, ka sliktus komentārus, gan neesmu dzirdējusi. Kartupeļu pankūkas arī ēdu ar zapti, vienīgi ome brīnās par mani :D
Man liekas, ka tu pārspīlē nedaudz. Nedomāju, ka kāds tevi sauc par mauku tikai tādēļ, ka esi uzkrāsojusi sarkanas lūpas un ēd kartupeļu pankūkas ar zapti.
03.03.2014 19:00 |

Reitings 16208
Man liekas,ka cilveekiem bail izteikt savas domas,jo baidaas no taa,kaa citi reages....un taa mees pazaudeejam sevi.Neviens negrib dzirdeet negaacijas-par to pasu eesanu piemeeram.
Var ieteikt kaut ko,bet vai tas otrs cilveeks to pienems,nepienems -tas ir katra pasa zinaa...!Taapat arii par modi ,dziives veidu,attieciibu modeli utt.
03.03.2014 19:00 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ja vajag drūmu un eksistenciālu teoriju - mēs piederam naudai.
Vismaz tā šķiet man, jo tā ir vienīgā lieta, kas ierobežo manu brīvību ceļot, mācīties, izklaidēties, respektīvi - darīt, ko gribu.
Tomēr mans redzesloks ir gana plašs, lai es no visa gatvā, kas pasaulē ir, varētu izvēlēties savai gaumei atbilstošāko. Ja modē ir klausīties Katy Perry, es būšu par to informēta, taču tas man netraucēs meklēt kaut ko, kas sirdij tuvāks. Ja es gribu ēst gaļu ar zapti, es to daru. Ja gribu krāsot lūpas pusdienlaikā, es to daru. Mani neierobežo apkārtējo uzskati un man tie netraucē.
Es nepirkšu konkrēto veļaspulveri, jo to reklamē visbiežāk un es neiešu uz Kings of leon, pat ja visi mani draugi iet. Ja vēlos, piektdienā sēžu mājās, ja vēlos, otrdienā eju ballēties. Mode ir plaša un dažāda, tāpat kā kino, literatūra un mūzika. Katrs stils, žanrs un paveids ir kāda cilvēka individualitātes un ideju radītais auglis, kuram tiek atrasti atbalstītāji, radot lielākas interešu grupas?
Kas tad cilvēkiem būtu kopīgs, ja tie dzīvotu katrs sava superunikālā prāta pasaulē?
Ja Tevi traucē citu viedokļi, vai neesi pati savas nedrošības gūstā?
Es nedomāju, ka dzīve mežā - palikšana ar savām domām, savu (un ja paveicas mīļotā) ķermeni un savu kartupeļu lauku ar ko to ķermeni uzturēt dzīvu, ir tā absolūtā brīvība. Es brīvību uztveru kā iespēju darīt, ko vēlamies, neierobežojot citu cilvēku brīvību.
03.03.2014 19:02 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Kaut kādos rāmjos jau visi ietilpstam, bet man personīgi nav sajūtas, ka kāds man kaut ko uzspiestu.

ja kāds atļausies paust mazliet citādāku viedokli kā vairums sabiedrībā, tad tas tiks izsmērēts pret sienu, jo tā redz nav pareizi.

Tā ir bijis un būs. Ja izvēlies iet pret straumi, tad jārēķinās ar pretplūsmu.
03.03.2014 19:21 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Man liekas ,ka savas domas noteikti vajag pateikt,citaadi jau diskusija nebuus diskusija

protams, Emmanuellei vienmēr būs ko teikt, tikai lielākoties ne par tēmu.. es es man man mani mani es es.
pateicoties tavam uzbraucienam man, kur tu publiski atļāvies apšaubīt faktus par manis teikto un manu dzīvesvietu, kaut gan tev tiešām nav nekādu tiesību uzdot tādus jautājumus svešam cilvēkam, man nemaz vairs nav prieka te nākt un lasīt viedokļus. kaut arī kādreiz bija ļoti interesanti un noderīgi, vai izklaidējoši, pēc noskaņojuma. bet es sapratu, ka negribu vairs to visu zināt. daros savā pasaulē klusi un mierīgi..
03.03.2014 20:22 |

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
es neesmu briva, jo manasvelmes, intereses neaprobezojas ar es gribu, bet ar to ka bus labak manai gimenei.
03.03.2014 20:26 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Manas domas pieder man- domāju ko gribu, tāpat to neviens neredz. Viss, ko es daru, protams, ir atkarīgs ne tikai no manis pašas, bet daudziem citiem apstākļiem, tāpēc, jā, līdz galam es sev nepiederu. Manā varā ir tikai domas.
Sajūta, ka man kaut kas tiek uzspiests? Nē, man tā nav. Daudz kas ietekmē, bet uzspiests gan netiek. Varbūt arī kaut kādā ziņā tiek, bet es to tā neuztveru.
03.03.2014 20:29 |

Reitings 16208
Mau 5-vai tu zini ,ko nooziimee "uzbrauciens"?Es gan so izteicienu nelietoju,bet cik atceros tavus tekstus manaas diskusijas , man adreseetus,tad nekad tu neesi neko labu man veel pateikusi,esmu dzirdeejusi tikai kritiku,negatiivas pieziimes ...!Es neatceros, kad buutu tev "uzbraukusi",atceros vieniigi , teicu-domaaju ,ka tu dziivo Amerikas otraa pusee...Vai teicu,ka tas ir slikti?
Es parasti neaizskaru pilniigi nevienu seit,pat taas daliibnieces,kuras mani noteikti nemiil.
03.03.2014 20:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits