Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mafinu recepte.

 
Reitings 41
Reģ: 02.02.2014
Sveikas. Varat ieteikt kādu mafinu recepti? Nedēļas nogalē vēlētos uzmeistarot kaut ko. : )
03.03.2014 16:27 |
 
Reitings 452
Reģ: 07.02.2011
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mana ideālā mafinu recepte, sanāk ļooti mīksti un mitri mafini. Piedevas var variēt arī saldumu var mainīt. Šoreiz dalīšos ar recepti, kas ir nesalda drīzāk ar rūgtenu piegaršu, brokastu mafins.
SASTĀVDAĻAS
4 olas;
100 gr baltais cukurs;
130 gr augstākās kvalitātes kviešu milti;
170 gr izkausēta sviesta;
1 t.k. pārtikas soda;
1 greipfrūta svaigi spiesta sula;
1 citrona rīvēta miziņa;
1 citrona svaigi spiesta sula;
sauja saulespuķu sēklas.
SASTĀVDAĻAS
Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Olas saputo ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno greipfūta, citrona sulu un citrona miziņu. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar pārtikas sodu. Divās reizēs iesijā masā pie olas krēmīgās masas. Pievieno lēnām izkausēto sviestu, kārtīgi izmaisa. Pievieno saujiņu saulespuķu sēklas. Mafinu pannu ietauko ar sviestu (var jau izmantot gatavās papīra formiņas, taču vislabākais efekts ir tomēr ietaukots ar sviestu). Pilda 3/4 pilnu mafina formiņu. Liek krāsnī uz 10-15 minūtēm. Mafinu gatavību pārbauda iedurot koka irbulīti mafinā. Ja irbulītis iznāk tīrs, mafins gatavs. No šīs masas kopā sanāk 18 mafini. Tik vienkārši. Voilà!
03.03.2014 20:08 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Tā, izmēģinu funkciju "sekot sarunai", lai vajadzīgas gadījumā atradu DIO recepti.
Bet par tēmu - es esmu taisījusi neskaitāmas reizes pēc dažādām internetā atrastām receptēm, un vienmēr ir sanācis garšīgi! Piekrītu DIO, ka labāk cept mafinu pannā, nevis papīros, jo es nesaprotu, kāpēc citreiz pielīp pie papīra, bet citreiz nē! Droši vien atkarīgs no taukvielu daudzuma mīklā.
03.03.2014 20:25 |
 
Reitings 41
Reģ: 02.02.2014
Liels paldies! Noteikti sataisīšū! : )
03.03.2014 20:28 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Silvas receptes rullē. Sanāca perfekto! tādi nesausi..mmmm..ņamma!!
http://silva.prieksgatavot.lv/sokolades-mafini/
03.03.2014 20:31 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Es taisīju pēc šīs receptes. Daudz veselīgāk un figūrai draudzīgāk, nekā balto miltu variants.
http://www.ambitiouskitchen.com/2013/03/oatmeal-blueberry-applesauce-muffins-with-walnut-oat-streusel/
03.03.2014 20:39 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Mana šokolādes mafinu recepte:
1 šokolādes tāfelīte mīklai + vēl viena pildījumam
100gr cukurs (es lieku brūno, bet var balto)
100gr sviests
100gr milti
2olas
1/2tk cep.pulv
nedaudz tumšā ruma, brendija vai balzāma ja vēlas

Kā jau parasti mafiniem-izkausē sviestu+šokolādi no vienas tāfelītes. Sajauc olas ar cukuru un pievieno sviesta-šokolādes masai, pievieno alkohola devu ja vēlas. Atsevišķi samaisa miltus+cep.pulv. Prātīgi miltu masu iesijā mitrajā masā. Liek mafinu pannā tējkaroti mīklas, ieliek viducī šokolādes gabaliņu un virsū vēl tējkaroti mīklas masas.
Cep 200 grādos apmēram 15-18min.
03.03.2014 20:45 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
sunscreen,

Pateikšu kādu noslēpumu, cik nu noslēpumu :D Jebkuram konditorijas izstrādājumam - kūkai, bulkai utt jo vairāk sviesta, jo labāk.. nu jā šīs noteikti nav par labu meitenēm kurām ir diēta, augsts holesterīna līmenis utt... bet retās reizēs mazu gabaliņu var :)
04.03.2014 09:23 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man patīk likt maffinus papīrīšos, jo baigi smuki izskatās :D

Vienreiz taisīju ar greipfrūtu, varbūt par daudz pieliku sulu klāt, bet man mīkla tik labi neuzbrieda, nebija pufīga :( Bet jā, ļoti garšoja.
04.03.2014 09:38 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits