Antikrists

Reitings 20
Reģ: 10.04.2013
Mācos 12. klasē un varbūt to, ko tagad rakstīšu liksies baigi stulbi, bet man vajag padomu. xD Pie mums uz skolu nāks praktikants, kas taisās rādīt filmu antikrists. Uzreiz sapratu, ka ar to nosaukumu aut kas nav riktīgi, nebūs aju nekāda komēdija. :D Palasīju atsauksmes internetā un sapratu, ka tādu murgu nevaru skatīties!!!!!! Nezinu, ko īsti darīt - bastot stundu īsti negribas, jo saderēju ar draudzeni, ka nenobīšos un atnākšu, bet skatīties un bojāt savu noskaņojumu un psihi arī īsti negribas. :/ Nezinu, vispār kāpēc rakstu, bet man vajag dzirdēt jūsu domas. Varbūt kāda ir redzējusi filmu, kā ir, tiešām tik traki? :D

P.S. Filmā sieviete izgriež sev klitoru. Man jau tā ir bagāta fantāzija un es negribu to redzēt dzīvajā. :DDD
02.03.2014 21:10 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Es vispār nesaprotu ideju labprātīgi skatīties uz kaut ko vardarbīgu un pretīgu! Ja kāds saka, ka viņam patīk uz ko tādu skatīties, tad es sāku aizdomāties, vai tam cilvēkam viss ir kārtībā viņa galviņā...

Kādam gribas action'u. Nekas cits jau tur nav. Ir jau daudz interesantu mākslu, kuras neprezentē šabloniskus sižetus. Tas ir interesantāk.
03.03.2014 03:23 |

Reitings 430
Protams, katram viss ir savādāk. Viens nepanes šādas filmas, cits necieš kaut ko citu. Ja reiz ar varu neviens nespiedīs skatīties, varbūt vari kaut kā neierasties uz skatīšanos vai vienkārši aiziet, ja tiešām šķitīs par traku...

Trilleris uz visiem iedarbojas vienādi. Nav tur "katram viss savādāk".
Salīdzinājumam - ko tu darītu, ja tev spiestu skatīties šausmeni?
03.03.2014 03:29 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Es vispār nesaprotu ideju labprātīgi skatīties uz kaut ko vardarbīgu un pretīgu! Ja kāds saka, ka viņam patīk uz ko tādu skatīties, tad es sāku aizdomāties, vai tam cilvēkam viss ir kārtībā viņa galviņā...

Fenomens ir tāds, ka cilvēkiem patīk skatīties uz bīstamām situācijām no malas- drošībā uz dīvāna. Patīk izdzīvot un pastresot, bet tikai tāpēc, ka pašam tas nav jāizbauda. "Aiz labas dzīves" kā saka. Cilvēkiem nav jādzīvo kara apstākļos, nav jāpiedzīvo vardarbība, katastrofas.. Tāpēc ir vajadzīgs "ekšans", kas arī tiek atrasts vardarbīgā māksas izteiksmē. Nesaku, ka tas ir visiem, man pašai arī nepatīk skatīties vardarbību (lai gan Trīrs vispār patīk), bet šādi šis fenoments tiek izskaidrots.
03.03.2014 03:30 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu es saprotu, ka tas viss ir par un ap adrenalīnu. Bet nu tīri cilvēcīgi - vai ir normāli noskatīties, kā tiek ļoti nežēlīgi izvarota sieviete? Vai ir normāli skatīties, kā tiek sakropļots bērns vai pieaudzis cilvēks? Vai ir normāli skatīties visadas šausmas, kuras pats nekad mūžā negribētu piedzīvot? Kāpēc ir tā vēlme ko tādu izjust, pat atrodoties drosībā uz dīvāna? Nervus pakutināt? Bet cik normāli ir kutināt nervus ar kaut ko tādu? Tad jau labāk ir skatīties vienkāršu šausmeni, kur kāds negaidīti izlec ekrānam priekšā - gana kutelīgi priekš nerviem būs...
03.03.2014 03:39 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Pie tam, daudzas te forumā ir tādas izteikti dzīvnieku aizstāves. Vai, vai, vai - pamests sunītis uz ielas un asaru plūdi, bet gan jau starp šīm te jūtīgajām ir arī tādas, kuras labprāt skatās vardarbīgas filmas un "bauda" tur redzēto... Normāli vispār? Kaut kā ļoti liekulīgi...

P.S. Nevēlējos ar šo komentāru pacelt kārtējo strīdu par nabaga dzīvnieciņiem, vienkārši salīdzināju, cik normāli vai nenormāli ir kas tāds kontekstā.
03.03.2014 03:43 |

Reitings 430
Bet nu tīri cilvēcīgi - vai ir normāli noskatīties, kā tiek ļoti nežēlīgi izvarota sieviete? Vai ir normāli skatīties, kā tiek sakropļots bērns vai pieaudzis cilvēks?

Absolūti piekrītu, ka tas nav labi. Pat ja tā ir tikai filma, ideja paliek tā pati - izvarošana, sakropļošana utt.
03.03.2014 03:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
domāju, ka 12. klasē cilvēks ir gana nobriedis, lai pats spētu lemt, gribētu viņš darīt kaut ko vai nē, nevis sekot kaut kādai ļoti apšaubāmai autoritātei. manuprāt, mācību laiks ir jāziedo ievērības cienīgām filmām (no kategorijas must see), un antikrists nav starp tām.
03.03.2014 10:58 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
LO, ja jautājums par šausmeni tika adresēts man, tad varu atbildēt, ka es jebkuru uzspiestu darbību nevēlētos veikt jau tāpēc vien, ka tā būtu uzspiesta. Neatkarībā no tā, vai man spiestu skatīties šausmeni, vai komēdiju. Saprotu, ka akcents laikam bija uz vārdu "šausmene". Es šausmu filmas "panesu" viegli un ar interesi, tāpēc noskatītos, ja vien tiešām tas viss nebūtu, kā tu saki, uzspiests.
Par to, ka "katram viss savādāk", biju domājusi tā, ka gluži vienkārši viens var jau iepriekš izjust izteiktu nepatiku pret tādām filmām, kamēr cits necieš cita veida filmas/darbības/notikumus utt. Protams, sākot skatīties filmu, jā, visi redzētu, ka tas ir tieši trilleris (šausmene, komēdija utt), bet, ja meitenei jau iepriekš bail tik ļoti, ka tas sagādā problēmas, varbūt tiešām vērts neiet...
03.03.2014 12:23 |

Reitings 430
Ellicia Es vairāk domāju šo normu. Skola ir obligāta, stundas parasti ir obligātas. Nu psiholoģiska trillera skatīšanās skolās nevar būt obligāta, jo tā ir vardarbība. Cita runa, ja tas ir kā pasākums. Es te tā uzsveru, jo stundas ir tās obligātās bezierunu nodarbes. Un tad sanāk, ka
bet, ja meitenei jau iepriekš bail tik ļoti, ka tas sagādā problēmas, varbūt tiešām vērts neiet...

meitene nevar neapmeklēt, jo tad tās būtu bastošana utt. Tas nav normāli.
03.03.2014 15:18 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Tāpēc jau ir konkrētā priekšmeta pedagogs un klases audzinātājs. Aizej, izstāsti savas bažas, un gan jau stundas kavējumu būs iespējams attaisnot, izdarot kādu citu darbiņu - sagatavojot referātu par nākamo obligatas literatūras ( tā filma tak paredzēta literatūrā???) darbu vai ko tamlīdzīgu.
03.03.2014 15:24 |

Reitings 812
Reģ: 25.09.2013
LO, jā, domu uztvēru. Ir, ir tas obligātās apmeklēšanas moments, skolās nekur tas neiztrūkst. Vien biju domājusi, ka varbūt autorei sanāks kaut kā izvairīties, paskaidrojot skolā, kāpēc nav varējusi ierasties. No tādas puses raugoties, protams, nav īpaši pareizi likt visiem skatīties šādu filmu. Bet, ja kāds izlemj ierasties un tomēr noskatīties, galvenais - lai domā līdzi. :)
03.03.2014 16:30 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Human Centipede 2 varētu likt vienā līmenī ar Serbian Film
Šito izlasīju, noskatījos Human Centipede 2... ... ... Nu... ... ... Es varbūt nepareizo filmu atradu? Ir vēl kāda? Jo tā, ko noskatījos es ( http://www.imdb.com/title/tt1530509/?ref_=nv_sr_2 ), bija pilnīgi un galīgi līdz stulbumam nereālistiska, absurda, neticama un brīžiem smieklīga, tā ka es pat nesapratu, vai tā ir ļoti slikta šausmene vai tīri laba šausmu parodija. Lai vai kā, smējos daudz. Bija jautrs vakars.
06.03.2014 16:14 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Neko sev, kinostunda ieplānota. Ja man videnē ko tadu gribētu rādīt, tā būtu stunda, kuru es nobastotu. Nu nesaista un nevēlos ko tādu skatīties. Zinu sevi - nav vēlēšanās murgot pēc tam naktīs un pat ja tā ir kkāda pasaules dziļākā un filozofiskākā filma, man personīgi, tas nav tā vērts.
06.03.2014 16:22 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
brīžiem smieklīga

Nopietni? Kkas tik pretīgs un stulbs liekas smieklīgs? Mdāā. Man laikam nav humora izjūtas.
06.03.2014 16:26 |

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Ēēēē, vai šeit iet runa par Larsa Fon Trīera "Antikristu"? Tur vēl Šarlotes Gensburas varone mīlēšanās laikā nepamanīja, ka pa logu izkrita viņas bērns, tad sākās bēdas-skumjas, viņas vīrs, būdams psihoterapeits, mēģina viņu izārstēt... Tālāk aizmigu, jo tīīīk garlaicīgi kļuva.

A kādiem nolūkiem tā filma tiek demonstrēta? Ir taču daudz citu kinematogrāfijas šedevru
06.03.2014 16:39 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kāds nu tur mindfuck? Tā stundu, divas ilgstošā rūgtā pēcgarša pēc filmas noskatīšanās nav nekāds mindfuck. Toties ziniet, kas ir? Gūzma romantisku komēdiju, kuras butriski izskalo sieviešu prātus un vietā iestumj nereālas ekspektācijas par to, kā izskatās ideālā romantiskā mīla un kādam jābūt lieliskajam vīrietim. Tad nu sievietes saskatās šīs masveida filmas un sāk zāģēt savu vīrieti par to un šito. Nedomāju, ka pēc Antikrista noskatīšanās kāds ir gājis mežā un naglojis savu krāniņu pie baļķa. Šī filma šokē, bet neatstāj paliekošu iespaidu smadzenēs. Tomēr to rādīt literatūrā ir maz jēgas, Trīrs jāskatās jaunajiem operatoriem, lai mācās, kadrēšanu.
Man šausmīgāki brīžiem liekas obligātajā literatūrā iekļautie depresīvo latviešu darbi, īpaši jau Blaumanis.
06.03.2014 16:59 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Esmu redzējusi gan Antikristu, gan Human centipede, gan daudzas citas slimās filmas, bet vislielāku traumu man radīja Serbian film. Tā filma kapitāli iedragā psihi. Antikrists liktos kā vakara pasaciņa.

P.s. Man pilnīgi nesaprotams liekas salīdzinājums ar dzīvniekiem, ko te viena meitene minēja, izrietot no Martas diskusijas. Pasakiet, ko es sliktu kādam nodaru, ja noskatos to filmu, a? Es tak neskriešu pēc tam ar nazi killerēt visus pēc kārtas. Un es viņas nebaudu, skatos ar saviebtu seju un puspievērtām acīm, bet mana interese ņem virsroku. Ja padzirdu, tad saprotu, ka man arī vajag redzēt.
06.03.2014 17:11 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Es pat nebastotu. Es vienkārši pateiktu skolotājam, ka neietu un viss, un iepūt. Man tādas filmas RIEBJAS, konkrēti riebjas.
06.03.2014 17:17 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Kkas tik pretīgs un stulbs liekas smieklīgs?
Nu tieši tāpēc, ka tik stulbs.
Pat grūti aprakstīt.

Tas, ka upuri regulāri tiek "izslēgti", iebelžot ar lauzni pa galvu, taču lielākoties tas viņiem pārāk lielas problēmas nesagādā. Arī, kad pēc sitiena asinis gāžas straumēm, cilvēki pēc laiciņa pamostas un jūtas pārsteidzoši labi.
Tātad regulāri sitiem=ni pa galvu, lieli asins zudumi, ilgstoši (laikam tak vairākas dienas, jo filmas laikā tiek rādīti divi brīži, kad psihopāts guļ, tātad var pieņemt, ka no pirmo upuru nolaupīšanas pagājušas 2 dienas) turēti žņaugi uz sašautām ekstremitātēm nemaz nav tika kaitīgi veselībai, kā varētu domāt.

Tas, ka upuri paliek tajā šķūnī / noliktavā / figviņzin, kādā lielajā telpā - viņiem ar izolācijas lentu aizlīmētas mutes, uz muguras sasaistītas rokas un sasaistītas potītes. Kamēr psihopāts ir aizgājis, varētu vnk apvelties otrādi, piecelties kājās, aiziet prom. Nu, ok, varbūt vispirms viens otram palīdzēt noņemt izolācijas lentu, bet tad aiziet. Tomēr visi paliek, guļot uz vēdera tieši tā, kā resnais džeks viņus atstājis.
(Varbūt sakautrējās velties kājās, jo pliki, tāpēc palika guļot uz vēdera??)

Visa scēna ar džeka māti, kas vispirms dūra ar nazi gultā, tad atklājās, ka džeka tur nemaz nav (izgājis naktī pačurāt, vai?), pēc tam māte cenšas pārgriezt vēnas, bet laikam ir tik veca un izkaltusi, ka asinis nemaz netek.

Nu, vēl jau visādi sīkāki wtf. Kāpēc tiem, kas noturēti vairākas dienas, tomēr nav jau iepriekš iztukšojušās zarnas? Kāpēc savukārt pēdējā nolaupītā neapvemjas (un aizlīmētās mutes dēļ nenosmok) no sāpēm, kad viņai sakropļo kāju, tikai rīstās? (Varbūt neko nav ēdusi, lai izskatītos tievāka darba pārrunās?) Kā vispār ar tām sakropļotajām kājām daži upuri tik sparīgi tirina apakšstilbus? Utt, utjp.

Man šķita smieklīgi tas viss.
Serbu filma savukārt ir galīgi savādāka. Pirmās 2/3 skatījos ar ļoti lielu skepsi, nu, nu, ko tad tādu viņi varētu parādīt, ko es nezinātu. NuNeko jaunizdomātu un nekur citur nebijušu jau neparādīja, bet vismaz man bija pārāk daudz tādu smagu lietu pārāk īsā posmā, tā ka pēc tās filmas noskatīšanās man kādu laiciņu bija sajūta "izvairīties no cilvēkie, vislabāk vispār aiziet prom no cilvēces, dzīvot tīru, bezgrēcīgu dzīvi mežā, rūpēties par avēriem un nekad vairs nenodarboties ar seksu" :D Tās filmas nevar salīdzināt.
06.03.2014 17:29 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Tās filmas nevar salīdzināt.

Varbūt arī nevar, nemācēšu pārāk sīki spriest, jo kā jau teicu - nevienu no šīm filmam no sākuma līdz beigām neesmu noskatījusies un nemaz netaisos, neredzu jēgu bojāt sev garastāvokli. Vnk kopīgs ir tas, ka veidotāji ir nedaudz dīvaini, maigi izsakoties. Un aktieri, kas uz to visu parakstījās, arī.
06.03.2014 17:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!