Kkas tik pretīgs un stulbs liekas smieklīgs?
Nu tieši tāpēc, ka tik stulbs.
Pat grūti aprakstīt.
Tas, ka upuri regulāri tiek "izslēgti", iebelžot ar lauzni pa galvu, taču lielākoties tas viņiem pārāk lielas problēmas nesagādā. Arī, kad pēc sitiena asinis gāžas straumēm, cilvēki pēc laiciņa pamostas un jūtas pārsteidzoši labi.
Tātad regulāri sitiem=ni pa galvu, lieli asins zudumi, ilgstoši (laikam tak vairākas dienas, jo filmas laikā tiek rādīti divi brīži, kad psihopāts guļ, tātad var pieņemt, ka no pirmo upuru nolaupīšanas pagājušas 2 dienas) turēti žņaugi uz sašautām ekstremitātēm nemaz nav tika kaitīgi veselībai, kā varētu domāt.
Tas, ka upuri paliek tajā šķūnī / noliktavā / figviņzin, kādā lielajā telpā - viņiem ar izolācijas lentu aizlīmētas mutes, uz muguras sasaistītas rokas un sasaistītas potītes. Kamēr psihopāts ir aizgājis, varētu vnk apvelties otrādi, piecelties kājās, aiziet prom. Nu, ok, varbūt vispirms viens otram palīdzēt noņemt izolācijas lentu, bet tad aiziet. Tomēr visi paliek, guļot uz vēdera tieši tā, kā resnais džeks viņus atstājis.
(Varbūt sakautrējās velties kājās, jo pliki, tāpēc palika guļot uz vēdera??)
Visa scēna ar džeka māti, kas vispirms dūra ar nazi gultā, tad atklājās, ka džeka tur nemaz nav (izgājis naktī pačurāt, vai?), pēc tam māte cenšas pārgriezt vēnas, bet laikam ir tik veca un izkaltusi, ka asinis nemaz netek.
Nu, vēl jau visādi sīkāki wtf. Kāpēc tiem, kas noturēti vairākas dienas, tomēr nav jau iepriekš iztukšojušās zarnas? Kāpēc savukārt pēdējā nolaupītā neapvemjas (un aizlīmētās mutes dēļ nenosmok) no sāpēm, kad viņai sakropļo kāju, tikai rīstās? (Varbūt neko nav ēdusi, lai izskatītos tievāka darba pārrunās?) Kā vispār ar tām sakropļotajām kājām daži upuri tik sparīgi tirina apakšstilbus? Utt, utjp.
Man šķita smieklīgi tas viss.
Serbu filma savukārt ir galīgi savādāka. Pirmās 2/3 skatījos ar ļoti lielu skepsi, nu, nu, ko tad tādu viņi varētu parādīt, ko es nezinātu. NuNeko jaunizdomātu un nekur citur nebijušu jau neparādīja, bet vismaz man bija pārāk daudz tādu smagu lietu pārāk īsā posmā, tā ka pēc tās filmas noskatīšanās man kādu laiciņu bija sajūta "
izvairīties no cilvēkie, vislabāk vispār aiziet prom no cilvēces, dzīvot tīru, bezgrēcīgu dzīvi mežā, rūpēties par avēriem un nekad vairs nenodarboties ar seksu" :D Tās filmas nevar salīdzināt.