S80.
Padomju laikos bija tāds joks, ka īstam krievam jāpazīst savas ienaidnieks un tāpēc PSRS kā pirmā svesvaloda skolās bija vācu valoda.
Sabruka PSRS un tad visi iesmēja, ka īstam krievam tagad jāzina visu 16 brālīgo tautu republiku valodas. :D
Kā redzam- 25 gadi pagājuši un mēs, trīs sīkās Baltijas valstis ar visām savām neizrisinātajām problēmām un esošajiem DRAUDIEM esam no krieviem tikuši VISTĀLĀK. Par ko tas liecina?
Es esmu 1/4 krievs. Nu un? Es arī 3 gadu vecumā esmu bijis Baltijas ceļā. Nu un?
Neviens nav pārāks. Es teicu- TUMŠA tauta. Jā, laukos- pirtiņā pie krieviemn- forši. Bet saskarē ar latviešiem- TUMŠA tauta. Un es nelieku vienā maisā. Viņi paši sēž vienā lielā maisā. Pat, ja mēs noņemam nost to saujiņu krievu, kas sevi sauc par Latvijas patriotiem- pāri paliek tā LIELĀKĀ daļa..
Runa ir par tagadni. Un, skatoties uz to, kas notiek tagad- mēs nevaram neņemt vērā, ka VISS ir saistīts. Un, skatoties gan no 20gs. vēstures, gan no Gruzijas piemēra- mēs NEVARAM izslēgt, ka Latvija ir rindā nākamā- lai cik optimistiski twitterii runātu mūsu optimistiskie politiķi.
Un, kas mani uztrauc? Tas, ka mūsu pašu vidū ir 1)nacionālisti- kas ir tikai normāli, jo Latvija ir valsts, kas dibināta, kā nacionāla valsts 2) cilvēki, kas stāv pretējā nometnē un, tiekot pie ieroča, pavērsīs to nevis pret iebrucēju valstī- bet savu kaimiņu- latvieti un 3)cilvēki, kuriem viss ir vienalga. Jo visi "ir labi cilvēki" un viņi tik ilgi dzīvojuši bez nacionālās piederības, ka viņiem ir vienalga, kādā valodā runāt, kādas ziņas klausīties vai kādu himnu dziedāt. Prieks par viņiem. es arī gribētu visu tik viegli uztvert.