Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Ai, nu tie čīkstētāji - gaida kaut kādu pasaku valsti, bet paši tās veidošanā ieguldīt neko negrib. Kas tad ir valsts? Tie esam mēs paši!
07.03.2014 09:52 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Ja tev ir problēmas - brauc un čupojies citur. Kāpēc jādzīvo nepatīkamā vidē un jāgaudo ka viss ir slikti un cilvēki ir slikti.

Latvija jau gan nav nekāda paraugvalsts. Ir korupcija, oligarhi un viss pārējais.

Palasi arī citus tekstus, kurus pats rakstīji dažas lapas atpakaļ, un salīdzini ar pēdējo! Ak, tad tomēr problēmas ir? Jeb varbūt Tev vide, kurā "ir korupcija, oligarhi un ..." ir "patīkama vide"?
Runa šeit ir par tautu, ar kuru tie paši oligarhi un pārējie, kam vien nav slinkums, var darīt, ko grib. Pietiek tikai iebarot ar hoķīti, tautas dejām un nolasīt kādu patētisku uzrunu pie pieminekļa, lai lielākajai jūsu daļai tie mēsli, kuros jūs līdz kaklam sēžat, izliktos kā augstākais komforts.
07.03.2014 09:52 |

10 gadi
Reitings 1582
Pareizi laikam būtu namaksāt nodokļus un dzīvot ar maksas izglītību un medicīnu, bez policijas, bez infrastruktūras, u.c - laikam valstij tas neko nemaksā

Es tik tiešām labāk dzīvotu tā, jo māku stipri vairāk, nekā deldēt bikšu dibenu kkādas valsts aģentūras krēslā un iestāstīt visiem, cik noderīgs esmu. :-D
07.03.2014 09:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Palasi arī citus tekstus, kurus pats rakstīji dažas lapas atpakaļ, un salīdzini ar pēdējo! Ak, tad tomēr problēmas ir? Jeb varbūt Tev vide, kurā "ir korupcija, oligarhi un ..." ir "patīkama vide"?
Runa šeit ir par tautu, ar kuru tie paši oligarhi un pārējie, kam vien nav slinkums, var darīt, ko grib. Pietiek tikai iebarot ar hoķīti, tautas dejām un nolasīt kādu patētisku uzrunu pie pieminekļa, lai lielākajai jūsu daļai tie mēsli, kuros jūs līdz kaklam sēžat, izliktos kā augstākais komforts.

Jā valstij ir problēmas. Bet patīkama vide ir cilvēki kas te dzīvo ( ar dažiem izņēmumiem) ar dabu, ar kultūru, ar Latviskumu.
Nekad neesmu teicis ka Latvijā valdība ir ideāla. Un tā vēl ilgi nebūs ideāla. Bet tas netraucē te normāli dzīvot, strādāt un labi pavadīt laiku.
07.03.2014 09:57 |

Reitings 3551
Es tik tiešām labāk dzīvotu tā, jo māku stipri vairāk, nekā deldēt bikšu dibenu kkādas valsts aģentūras krēslā un iestāstīt visiem, cik noderīgs esmu.

Pierādi to nevis stāsti gudrības forumos.

Par valsts iestādēm - man arī ierēdņi nešķiet produktīvi darbinieki.
07.03.2014 10:00 |

10 gadi
Reitings 1582
Jā valstij ir problēmas. Bet patīkama vide ir cilvēki kas te dzīvo ( ar dažiem izņēmumiem) ar dabu, ar kultūru, ar Latviskumu.
Nekad neesmu teicis ka Latvijā valdība ir ideāla. Un tā vēl ilgi nebūs ideāla. Bet tas netraucē te normāli dzīvot, strādāt un labi pavadīt laiku.

Nu, re, te acīmredzot, ir atšķirība. Tev- netraucē (nesaprotu tikai, kā, no kurienes un kad radīsies tā lieliskā valdība un valsts pārvalde?), bet man - traucē. Tu droši vien esi tas retais, kuru neskar ne nepamatoti elektroenerģijas cenu paaugstinājumi, ne nodokļu paaugstināšanās, ne citas līdzīgas lietas. :-D
07.03.2014 10:07 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Cik drausmipa dzives tragedija:-( dazi dzivo tur kur tiem viss riebjas. Cik esmu laimiga ka milu Latviju,un man te ir labi:-P
07.03.2014 10:17 |

Reitings 3551
Nu, re, te acīmredzot, ir atšķirība. Tev- netraucē (nesaprotu tikai, kā, no kurienes un kad radīsies tā lieliskā valdība un valsts pārvalde?), bet man - traucē. Tu droši vien esi tas retais, kuru neskar ne nepamatoti elektroenerģijas cenu paaugstinājumi, ne nodokļu paaugstināšanās, ne citas līdzīgas lietas.

Kur radīsies? Šodien nav tas labākais laiks ekonomikā, tā ir. 90os bija vēl sliktāk nekā tagad, lai gan to daudzi ir aizmirsuši. Tagad jau ir salīdzinoši labāka situācija. Tendence ir uzlaboties.

Es pazīstu uzņēmējus kuri krīzes laikā nobankrotēja un zaudēja pilnīgi visu. Uzņēmums bija ar padsmit mlj apgrozījumu treknajos gados. Arī cilvēks varētu sēdēt un gaudot ka valdība un visi pārējie ir vainīgi pie viņa bankrota. Šobrīd jau viņam ir jauns uzņēmums, protams, daudz mazāks, bet tomēr. Cilvēks nepadevās un cīnījās un panāca savu. Arī viņš nav apmierināts ar nodokļu politiku Latvijā. Bet spēj pastāvēt un dot darbu citiem. Var teikt cilvēks ar mugurkaulu.

Tu laikam cerēji ka Latvija divās desmitgadēs uzcels ekonomiku kā Šveicē vai Somijā. Kur reāli ir izlietots 10 reizes vairāk laika to sasniegtu.
07.03.2014 10:20 |

Reitings 3551
Cik drausmipa dzives tragedija dazi dzivo tur kur tiem viss riebjas. Cik esmu laimiga ka milu Latviju,un man te ir labi

Latvijā ir čīkstētāju un gaudotāju kopiena, kuri paši gūst baudu no sūdzēšanās ka viss ir slikti.
Kā mazohisti
07.03.2014 10:22 |

10 gadi
Reitings 1582
Es pazīstu uzņēmējus kuri krīzes laikā nobankrotēja un zaudēja pilnīgi visu. Uzņēmums bija ar padsmit mlj apgrozījumu treknajos gados. Arī cilvēks varētu sēdēt un gaudot ka valdība un visi pārējie ir vainīgi pie viņa bankrota. Šobrīd jau viņam ir jauns uzņēmums, protams, daudz mazāks, bet tomēr. Cilvēks nepadevās un cīnījās un panāca savu. Arī viņš nav apmierināts ar nodokļu politiku Latvijā. Bet spēj pastāvēt un dot darbu citiem. Var teikt cilvēks ar mugurkaulu.

Es, savukārt, pazīstu uzņēmējus, kuri ir paši sev pateikuši: "kam man to vajag?" Un pārreģistrējuši savus uzņēmumus Igaunijā, Lietuvā vai kur citur. Un nav bijis nepieciešams bankrotēt vai samazināt apgriezienus. :-D Mazohisti, visticamāk, ir Tevis pieminētie uzņēmēji :-D.
Atvainojos - jāstrādā.
07.03.2014 10:28 |

Reitings 3551

Es, savukārt, pazīstu uzņēmējus, kuri ir paši sev pateikuši: "kam man to vajag?" Un pārreģistrējuši savus uzņēmumus Igaunijā, Lietuvā vai kur citur. Un nav bijis nepieciešams bankrotēt vai samazināt apgriezienus.

Kas kuram. Kurš prot veikt uzņēmējdarbību Latvijā, kurš nē. Tukša vieta nepaliks.
It kā būvniecības krīze nebijā Lietuvā un Igaunijā. Var redzēt cik daudz no tirgus situācijas tu saproti. Laikam tiešām nav vērts te turpināt.
Labāk plāno pārvākties kaut kur uz citu valsti, mazāk būs tās čīkstēšanas.
07.03.2014 10:36 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Es gribētu lepoties ar ko citu - industriāli attīstītu valsti, kurā iedzīvotāju (un - darba vietu) skaits pieaug, ar pieaugošu eksportu, utml. Nevis ar stikla krellītēm

Kur problēma? Tas, ka mums nesakrīt ar ko lepoties? Tāpēc es esmu sasapņojusies tautu meita un Tu - down-to-earth gudrinieks?

Konkrētajā piemērā es paskaidroju, kas man ir latviskums. Ok, tu nepieņem manu definīciju, bet kurā vietā es Tev lūdzu akceptu manam viedoklim? Tas ir mans viedoklis (atbilde citai komentētājai) un manas vērtības, kas man ir svarīgas un atgādina, ka LV tautu nevar tā vienkārši pasludināt par mirušu.

Jēga gan diskutēt ar cilvēku, kuram šitais tavs viedoklis neskaitās un šitais arī nav pareizs, jo savā dzīvē es tā nedomāju un nedaru.

Ar to, ka valsts nav kko parādā, vairāk gribēju uzsvērt attieksmes maiņu. Sagribējuši visu gatavu! Netaisnība, dodiet man industriālismu, pieaugošo eksportu...! Nu bet ko valstij eksportēt, ja uzņēmējs neražo? Valsti rada un attīsta tās iedzīvotāji (jā, jā, vari smieties, bet ir vēl cilvēki, kas tā domā). Es saprotu, ka ar valdību Tev nav paveicies, bet tad ko darīsim? Tāpēc man arī jāraud stūrī par netaisnību? Tiešām tas ir attaisnojums visām kaitēm un tam, lai apsmietu pārējos, kas tādēļ Latvijai nav pārvilkuši pāri svītru? Kāda vispār ir jēga no cenšanās ieskaidrot savu viedokli?
mēsli, kuros jūs līdz kaklam sēžat, izliktos kā augstākais komforts

Te man nav ko teikt. Tāpēc arī šajā diskusijā šis ir mans pēdējais komentārs. Ok, tupi pats mēslos ar aizvainojumu, ka valdība nav Tev devusi tādu valsti kā vēlies. Bet tas nedod tiesības automātiski norakstīt visu pārējo latviešu dzīvi.
07.03.2014 11:08 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
So vajadzetu slegt. Jo latvietim te jau ir iemeslu vairak ka vajag griezties policija
07.03.2014 12:05 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Pietiek tikai iebarot ar hoķīti, tautas dejām un nolasīt kādu patētisku uzrunu pie pieminekļa, lai lielākajai jūsu daļai tie mēsli, kuros jūs līdz kaklam sēžat, izliktos kā augstākais komforts.

Tāds nicinājums.. Forši, ka mums pat citas tautas nevajag, noraksim sevi paši.
Par uzņēmējdarbību arī no sērijas: pats neko neesmu darījis, bet tāpat zinu labāk. Ieraudziju aizaugušu pļavu un momentā izdarīju secinājumus. Nicinu visu tāpēc, ka neviens nedod gatavu, bet ir jākustina sava pakaļa, lai kaut ko sasniegtu. Un tāpēc, ka nesanāk ar pirmo reizi un kaimiņu Jezupam arī nesanāca. Tāpēc, ka visi, kas te vēl kaut ko mēģina, ir muļķi, kas neredz ,,reālo situāciju,, un netaisās samierināties.
Varbūt ja ir jādzīvo ar tādu naidu, tiešām labāk braukt projām.
tupi pats mēslos ar aizvainojumu, ka valdība nav Tev devusi tādu valsti kā vēlies. Bet tas nedod tiesības automātiski norakstīt visu pārējo latviešu dzīvi.

+++
07.03.2014 12:44 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Bet patīkama vide ir cilvēki kas te dzīvo

Ko tur cepties, te ir forums un apmētāšana ar sūdiem ir tē neatņemama sastāvdaļa. Lielākā daļa tā arī dara,

Veiksmi neredzēt baļķi savā acī. Akcentēju cilvēcību.
07.03.2014 13:39 |

Reitings 3551
Veiksmi neredzēt baļķi savā acī. Akcentēju cilvēcību.

Forumos cilvēki anonīmi izspļauj savas negatīvās emocijas kuras ir sakrājušās. Kurš vairāk, kurš mazāk. Arī man tā gadās. Nevajag forumos pļāpāto uztver ļoti nopietni....
Kāds te sakars cilvēcībai ?
07.03.2014 13:46 |

Reitings 430
Un kas tad forums tev ir kaut kāda īpaša izgāztuve, atdalīta telpa no dzīves?
Man tā nav, es visur esmu viena persona. Tas ir apmēram tā, "man ir "paziņas" pie kuriem es aizeju, izvemjos uz viņiem un tad dodos pie saviem īstajiem paziņām." Ķipa šī ir tava neīstā dzīve?
Es negribētu dzīvē pazīt cilvēku, kuram ir dubulta morāle.
07.03.2014 13:57 |

Reitings 3551
Un kas tad forums tev ir kaut kāda īpaša izgāztuve, atdalīta telpa no dzīves?
Man tā nav, es visur esmu viena persona. Tas ir apmēram tā, "man ir "paziņas" pie kuriem es aizeju, izvemjos uz viņiem un tad dodos pie saviem īstajiem paziņām." Ķipa šī ir tava neīstā dzīve?
Es negribētu dzīvē pazīt cilvēku, kuram ir dubulta morāle.

Man forums ir vieta kur ir dažādas tēmas, diskusijas kur var atklāti izteikt savu viedokli.
Es esmu pabijis daudz un dažādos forumos un varbūt tāpēc manis teiktais izklausās banāls un rupjš, bet tas nav no tukša gaisa ņemts.
Nezinu varbūt forums ir tava īstā dzīve, bet man tā ir diskusiju vide. Ja ir runa par uzskatiem tad tādi kā te, tie ir arī manā dzīvē un es tos neslēpju.
It īpaši ja runa ir par Latviskumu un piederību savai nācijai, par ko sākumā bija runa.
07.03.2014 14:11 |

Reitings 430
Jā, man nav smalku uzskatu par dzīvi, tāpēc man pienākas vircas spainis.
Jē :D
07.03.2014 14:23 |

Reitings 339
Reģ: 29.01.2009
Man ir vienalga kas tur notiek, galvenais, lai NATO neiejaucas. Tas viss, it īpaši informācija soc.medijos, ir vistīrāka propaganda gan no vienas , gan no otras puses. Darbā strādāju gan ar Krieviju, gan ar Ukrainu, viss ir pavisam citādi , nekā mums šo situāciju pasniedz. Mēs ne nieka nezinam, kas tur darās un vispār katra valsts runā rada tikai to, kas ir izdevīgi, lai var vieglāk ietekmēt mūs, pēlēko masu, kura tik rij visu SAGATAVOTU info, lai tik nesak domāt par to, ka pašiem valstī ir pilnīga dirsa.
07.03.2014 14:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits