Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Apsaukāt Latviešus par pelavām ir cieņas izrādīšna ???
Diezgan zemiski

Lūdzu pamato savu viedokli! Pierādi, ka esmu kādu apsaukājusi! Es paudu savu attieksmi, iegaumē to Dionysus. Jo šobrīd tavs komentārs ir vai nu tava nezināšana, vai muļķība.
06.03.2014 16:22 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Man daudz darama, bet vai taisniba ko lasu,ka Krievija liegusi eksportu LV?
06.03.2014 16:26 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Es gan pati lieliski tieku galā ar pašvērtējuma aspektu, bet man ir prieks, ka Tu spēj novērtēt manas prāta spējas un garīgo līmeni. Noprotu, ka regulāri uzturies atbilstošajā sabiedrībā, ja tik veiksmīgi spēj mani ielikt konkrētajā kategorijā. Cienu Tavu pamatoto viedokli, ja reiz tā ir Tavu zināšanu joma.
Vēl varu paust apbrīnu par to, ka cilvēks, kurš ar saviem izteikumiem apvaino latviešus kā tautu kopumā, gaida plecu uz kura paraudāt un ir šokēts par aizstāvību no apvainoto puses.
Latvija nav mirusi un latvieši kā tauta arī nav norakstāma. Ja tās ir Tavas domas, tad ok, izteicies un pietiek! Ja kāds cilvēks jūt latvietības izpausmes sevī, tad Tev nav tiesību brēkt virsū, ka tās ir muļķības. Atļaušos uzsvērt vēlreiz - cilvēki ir ārkārtīgi dažādi. Arī vērtības mums ir dažādas.
Es esmu latviete vairākās paaudzēs, un ja Tu man liec noprast, ka tie, kas pastāv par savu valsti un tautu, ir muļķi, tad neko citu, kā ko Tu meklē Latvijā Tu arī nedzirdēsi.
06.03.2014 16:29 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Lūdzu pamato savu viedokli! Pierādi, ka esmu kādu apsaukājusi! Es paudu savu attieksmi, iegaumē to Dionysus. Jo šobrīd tavs komentārs ir vai nu tava nezināšana, vai muļķība.

Tavs teksts:

Nav tā sirdslieta. Latvietība ir tautā, cilvēkos. Latvietība bija kaut kad kad manis nebija un tad nāca kāds kurš to brutāli nokāva. Un tagad ir pelavas Nav nekādas tautas, jo nepietiek reizi gadā uzrīkot dziesmu svētkus nobirdināt asaru un viss visus pārējos gadus cīnīties ar nelaipniem cilvēkiem uz ielas, kantoros visā Latvijā.
06.03.2014 16:46 |

Reitings 430
Vēl varu paust apbrīnu par to, ka cilvēks, kurš ar saviem izteikumiem apvaino latviešus kā tautu kopumā, gaida plecu uz kura paraudāt un ir šokēts par aizstāvību no apvainoto puses.
Latvija nav mirusi un latvieši kā tauta arī nav norakstāma. Ja tās ir Tavas domas, tad ok, izteicies un pietiek! Ja kāds cilvēks jūt latvietības izpausmes sevī, tad Tev nav tiesību brēkt virsū, ka tās ir muļķības. Atļaušos uzsvērt vēlreiz - cilvēki ir ārkārtīgi dažādi. Arī vērtības mums ir dažādas.
Es esmu latviete vairākās paaudzēs, un ja Tu man liec noprast, ka tie, kas pastāv par savu valsti un tautu, ir muļķi, tad neko citu, kā ko Tu meklē Latvijā Tu arī nedzirdēsi.

Kā es tev lieku noprast, ka es aizvainoju latviešus? :o Tā vietā, lai pierādītu, ka tu neesi pelavas Tu pierādi ka esi vēl kaut kas briesmīgāks.
Zini kā es atbildētu, ja dzirdētu kaut ko savai ausij netīkamu? Es pajautātu kāpēc tas cilvēks izvēlas lietot šādus vārdus? Un tiešām kāpēc Tu mani pretī apsauc iet smirdēt, ja tu pat nenojaut kāda es esmu. Tev tiešām no visas sirds šķiet, ka esi visgudrākā un labākā persona pasaulē? Un, ka tikko sadzirdi kaut ko kas pat nav mērķēts kā apvainojums, met man apzināti virsū savu žulti, ja tā var teikt? Ja Tu spēj šādi rīkoties, tad tas nedara nekādu slavu vai pozitīvu iespaidu cilvēkam kā tādam. Un tieši tas ir tas par ko diskutēju. Nē Kristiana, es nedzīvoju baudā kādu apvainot. Man tas liekas negodīgi un pazemojoši pirmkārt pret sevi.

Man vairs nav neskaidrību savā jautājumā, jo es skaidrību saņēmu tādā stilā kā varēju gaidīt.
06.03.2014 17:04 |

Reitings 430
Dionysus Iezīmē precīzu teksta rindu, kura aizskāra tevi vai kādu citu! Un pie reizes paskaidro kādā ziņā konkrētā rinda/vārdi Tevi aizskāra.
Un arī kāda ir tava interpretācija par manu šo tekstu. Jo šķiet, ka tu to nesaproti, tikai uztver to ar jūtām, nevis pielietojot prātu izsecini manu konkrētu neizpratni/viedokli.
06.03.2014 17:10 |

Reitings 430
Noslēgumā vēlos piebilst, ka mans mērķis bija izzināt kāds ir cilvēks. Ja kādu es netieši apvainoju (acīmredzot ar vārdu pelavas) tad man ir žēl. Bet atbildi jau man nepalika parādā. No kā arī varu tagad izdarīt savus secinājumus par to kas mani interesē.
Mans viedoklis - pirms apmētāt otru sūdiem, izzināt šī cilvēka mērķus, jo varbūt viņš nemaz nevēlas Jūs apvainot.
06.03.2014 17:21 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Esot te nedēļu, sapratu, ka nav jēga diskusijām dziļām, jo ne te kāds kādu pazīst, neko,tukši salmi.
06.03.2014 17:23 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Dionysus Iezīmē precīzu teksta rindu, kura aizskāra tevi vai kādu citu! Un pie reizes paskaidro kādā ziņā konkrētā rinda/vārdi Tevi aizskāra.
Un arī kāda ir tava interpretācija par manu šo tekstu. Jo šķiet, ka tu to nesaproti, tikai uztver to ar jūtām, nevis pielietojot prātu izsecini manu konkrētu neizpratni/viedokli.

Vienkārši nevajag izgāzt žulti un pēc tēlot vislabāko enģelīti

Noslēgumā vēlos piebilst, ka mans mērķis bija izzināt kāds ir cilvēks. Ja kādu es netieši apvainoju (acīmredzot ar vārdu pelavas) tad man ir žēl. Bet atbildi jau man nepalika parādā. No kā arī varu tagad izdarīt savus secinājumus par to kas mani interesē.
Mans viedoklis - pirms apmētāt otru sūdiem, izzināt šī cilvēka mērķus, jo varbūt viņš nemaz nevēlas Jūs apvainot.

Ko tur cepties, te ir forums un apmētāšana ar sūdiem ir tē neatņemama sastāvdaļa. Lielākā daļa tā arī dara, nevajag visu ņemt par pilnu. Arī es neesmu nekāds enģelis.

Tie kuri visvairāk cenšās sevi parādīt kā baltu un pūkainu parasti visvairāk arī mēslus gāž citiem virsū.
06.03.2014 18:57 |

Reitings 200
Reģ: 07.04.2012
Latvija ir mirusi vai pamirusi.

????? Nopietni? Piemeram, mani shis aizvaino visvairak.
LO, es nesaprotu, par ko tu brinies, ja kāds aizstavas pret taviem nepamatotajiem pienemumiem? Latvijas jau tikpat kā neesot, latviešu dziesmu svētki arī kaut kāds cirks..? Paši latvieši kaut ko sadomājušies..
Ja mes shita turpinasim domat, ta ari notiks. Vai tas tiesam ir vajadzigs?

Varbut izteikties vajag ta, lai visiem butu skaidrs, ka nevelies apvainot. Skaids, musu valsts tev ir mirusi, bet atlauj tacu citiem savu viedokli.
06.03.2014 21:58 |

Reitings 423
Kā es tev lieku noprast, ka es aizvainoju latviešus?

Tu aizvainoji mani kā Latvieti. Pārlasi pati savus komentārus. Man svarīgas vērtības Tu nosauc par mirušām bez jebkāda normāla pamatojuma.

Nē, es neko nepierādu. Tu pati izlem kādā kategorijā mani ievietot. Es saprotu, ka Tevi visi apbižo un taisnības uz pasaules nav, bet tad netēlo pārsteigumu, ja kāds nereaģē tā, kā Tu sagaidi.
tu pat nenojaut kāda es esmu.

Toties man prieks, ka Tu pati ar mani esi iepazinusies pilnībā. :D Tavi vārdi:
es apšaubu tavas prāta spējas Kristiana un absolūti noniecinu tavu garīgo līmeni, kurš, esmu pārliecināta, ir zemāks nekā padauzai.
Ja tēlo svēto mocekli, tad rādi vismaz piemēru. Vispār neaizmirsti, ka gribi vai negribi, bet arī Tu pati esi latviete. Un ja Tev kādam būtu jābaksta ar pirkstu sejā, tad tā esi Tu pati. Pēc loģikas Tev pat nav tiesību prasīt no otra tādu līmeni, ko pati nespēj sasniegt.
kas pat nav mērķēts kā apvainojums

Izbeidz attaisnoties!

Turklāt nenācu diskusijā ar primāro vēlmi radīt pozitīvu iespaidu. Nācu diskutēt. Beidz izturēties tā, it kā pārējiem vien no ādas jālien ārā, lai atstātu iespaidu par latviešiem, kurus Tu pati jau sen esi norakstījusi.
Viss pārējais no Tava komentāra ir vnk wtf.
06.03.2014 22:21 |

Reitings 423
Man ir ārkārtīgi svarīga Latvija un latvieši kā tauta.
Mani vecāki piedzīvoja Trešo atmodu; stāvēja Baltijas ceļā. Mani ārzemju draugi labprāt brauc ciemos un šo gadu laikā (kas mani izbrīnija) ne reizi nav aizmirsuši apsveikt 18. novembrī. Pati skolas laikā pie pieminekļa karā kritušajiem esmu teikusi uzrunu pilsētai. Tagad - savā specialitātē - pārstāvu Latviju starptautiskā mērogā. Spēju apjaust, ka tiem pašiem Dziesmu svētkiem dalībnieki gatavojas ilgu laika periodu, to visu LV kultūru ieviešot par dzīvesveidu, ne tikai sakrīt čupiņā uz vienu vakaru un pēc tam - katrs pa mājām. Pašai škiet, ka daudz zinu par Latvijas kultūru kopumā, pēdējā laikā pat aiz nejaušības uzroku informāciju par latviešu tautasdziesmām un to, kādas dzīvesziņas tur paslēptas. Ne tikai tās - acīm redzamās, bet daudz dziļākas un simboliskas. Sekoju līdzi Latvijas sportam, ne tikai olimpiāžu laikā, bet arī starplaikos. Esmu cēlusies un celšos kaut trijos naktī, lai skatītos atsevišķu latviešu sniegumu pasaules mērogā. ... ... ...
Lūk, kur mana latvietība. Vismaz neliela daļa. No vienas puses - varbūt muļķīgi kkādi atsevišķi piemēri. Bet no otras puses - nu negaidiet, ka tāds cilvēks kā es samierināsies, ka viņa tautu sauc par pārpratumu. Nu nesaprotu par ko ir spuras gaisā, ja es nicinu no gaisa parautu viedokli par to, ka viss, kas man dārgs, patiesībā s*ds vien ir!
Aizejiet kāds LV krievam acīs pateikt, ka Tu nekas neesi, jo dzīvo valstī, ko ienīsti, bet uz Krieviju arī nebrauc un nebrauksi!
Es esmu ārkārtīgi lepns cilvēks, turklāt es neatzīstu visu savu nelaimju novelšanu uz neīsto laika prognozi. Igauņu ir vēl mazāk nekā latviešu, bet neesmu tā kā dzirdējusi, ka viņi jau sev būtu paspējuši uzbērt trīs saujas smilšu.
Tas tā fonam, lai skaidrāk izprotama mana attieksme, un Kristinana nebūtu jāsauc par tikai par padauzu ar kavētu garīgo attīstību. :D
06.03.2014 23:07 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Ugunszīme Arēna Riga, nevarēju atcerēties kam līdzīga.
06.03.2014 23:35 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ugunszīme ir ļoti daudzām tautam jau miljiniem gadu.Hilteram ta iepatiaks un panema sev, bet...mazliet pagrieza...un no aizsardzibas zimes, ja pagriez tā nozimee pašiznīcināšanos.

JA ESI TUPA UN NEZINI VESTURI ELEMENTARO PAKLUSE :D
06.03.2014 23:41 |

Reitings 27552
Ugunskrusts ir simbols, kas vairākām tautām vēsturiski apzīmē sauli, gaismu, saules ceļu, aizsardzību. 20. gadsimtā šis simbols ieguva negatīvu slavu, jo vienžubura pa kreisi rotējošs Ugunskrusts tika plaši izmantots nacistiskās propagandas ietvaros - tas ir iemesls tam, ka bieži jebkurš Ugunskrusts (arī vairākžuburu un pa labi rotējošs) kļūdaini tiek uztverts kā nacismu slavējošs simbols.

Trojā Ugunskrusts gan guļus, gan stāvus sastopams uz māla izstrādājumiem: podiem, vārpstu skriemeļiem, sarkofāgiem, arī uz saktām, naudas gabaliem. Ēģiptē Ugunskrusts nav bijis visai iecienīts, tas sastopams gandrīz vienīgi Meandras līkloču krustojumos. Itālijā Bronzas laikmetā Ugunskrusts bieži sastopams - daudziem ar Ugunskrustu izgreznotiem priekšmetiem piešķirta amuleta nozīme. Par to, ka Ugunskrustam piešķirta ļaunuma novērsēja nozīme, liecina ar to klātās urnu durvis. Ķeltos Ugunskrusts parādās saistībā ar viņu lielāko dievību - Saules dievu un ir redzams uz bruņu cepurēm, bronzas jostām, vairogiem. Ģermāņos Ugunskrusts parādās jaunākā Bronzas laimētā. To sastop uz šķēpiem, lai piešķirtu ierocim spēku, un uz brakteatēm - amuletiem. Mazāzijā uz kāda naudas gabala redzams Ugunskrusts ar četriem pusmēnešiem stūros, kas simbolizē Sauli. Indijā Ugunskrusts ieņem redzamu vietu kā laimes simbols arī mūsdienās. Jaunu gadu sākot, to zīmē uz mājas sienām sarkanā krāsā, kāzās un citās svinībās - baltā krāsā uz grīdas un sienām. Tibetā ugunskrustu vēl tagad lieto apģērbā kā greznojumu. Miroņiem to liek uz krūtīm, domājams, kā dzīvības zīmi. Ķīnā ugunskrusts parādījās reizē ar budismu l .gs.m.ē. un to sākumā sastapa Būdas tēlam uz krūtīm. Ķeizarienes Vu (684. - 704.) izsludinātā pavēlē vārds “saule” tiek apzīmēts ar gulošu augunskrustu gredzenā. Vēlāk, lai pastiprinātu šīs zīmes svētumu, ķeizars Tai Tsung (763. -779.) aizliedza lietot Ugunskrusta rakstu zīda ražojumos. Ķīniešu valodā ugunskrustu sauc “van”, kas apzīmē bezgalību, tātad arī ilgu mūžu, svētību, laimi. Japānā Budisms un līdz ar to Ugunskrusts parādās 6.gs.m.ē. uz Būdas tēla un pēc tam uz porcelāna izstrādājumiem. Amerikā tas satopams kā amulets, karazīme (Kanzas indiāņiem), kulta zīme Saules pielūdzējiem (Jaunmeksikā) un ārstu pūšļotāju burvju saitēs.

Ugunskrusts kā rotējošs Saules simbols cilvēkiem bija pazīstams jau ļoti sen. Daudzus gadus zinātnieki uzskatīja, ka saules vainags, kurš sastāv no plazmas un magnētiskā lauka, ir viendabīgs. Pēdējo gadu pētījumi ir mainījuši šo priekšstatu. Izrādās, ka ap Sauli bez globālā pamatlauka veidojas vēl citu struktūru, mazāku lauku kombinācijas. Šie lauki ekvatora līmenī formē rotējošas struktūras, kuras atgādina Laimes krustu - gan pusi no tā. Sektoru veidošanos var izskaidrot ar plazmas virpuļveida kustību gan Saule kodolā, gan arī ārējos apvalkos. Lauku izolīnijas kopā ar plazmas plūsmām stiepjas uz visām pusēm, aizsniedzot planētu orbītas. Interesanti, ka visas planētu orbītas atrodas šajā Saules vēja zonā, tātad tas varētu būt arī dzīvības nesējs. Ja paskatāmies debesīs caur teleskopu, varam ieraudzīt, ka daudzas galaktikas veidotas kā Ugunskrusti

06.03.2014 23:45 |

Reitings 27552
Senie latvieši uzskatīja, ka ugunskrusts ir enerģētiski spēcīga zīme. Dažādām variācija ir piedēvēta dažāda "enerģētiskā kvalitāte" un tās ir tikušas izmantotas noteiktos gadījumos. Šīs variācijas ir sastopamas daudzās rotās - Stāmerienas sagšas nelielajā saglabātajā daļā ir atrodami 37 ugunskrusti 20 dažādās variācijās. Slavenajā Kaldebruņas jostā no 49 elementiem 36 ir Ugunskrustu variācijas.
Pērkons ir viens no vecākajiem senču dieviem un tiek dēvēts arī par Veco tēvu. Latvijā Pērkona krusts sastopams jau no 3. - 4. gs. izrakumos atrastajās lietās. Agrajā dzelzs laikmetā tas attēlots, piemēram, latgaļu bronzas rotās un somugru cilšu emaljētajās saktās. Vēlajā dzelzs laikmetā rakstam parādās jau daudz dažādu atvasinājumu un ir sastopami dažādi krāšņi varianti.
Šai zīmei ir vairāki nosaukumi - svastika, ugunskrusts, Pērkona krusts vai zarukrusts. Ugunskrusts jeb Pērkona krusts simbolizē un piesaista laimi, enerģiju, uguni , pērkonu un vēju. Šai zīmei ir ļoti liels variantu skaits. Ugunskrusts ir saistīta ar Sauli, Laimu, un Pērkonu, tādēl to mēdza iegriezt bērna gultiņas galā, kā arī ieaust jostā ar kuru bērnu satin. Kādreiz Augškurzemē bija paraža, bērniņam piedzimstot, mājas spāres galā pakārt kokā grieztu ugunskrustu, kuru noņem tikai cilvēkam nomirstot. Šī zīme, tāpat kā Jumis, bieži ir redzēta uz svētakmeņiem, kā arī plaši izmantota amuletos, rotās un zintniecībā. Jostās, sagšās, cimdos, zeķēs un kreklos šo zīmi ierakstīja, lai nēsātāju pasargātu no visa ļaunā. Pērkons darbojas kā visu ļauno spēku vajātājs.
Jostās un citur ornamentos bieži vien blakus esoši kāršu krusti savienoti tā, ka vienam gali noliekti Saules kustības, bet otram - pretējā virzienā. Kompozīcijās Pērkona krusts bieži vien ir novietots stūrainās saulītes centrā.
Ne vienmēr ugunskrustu viegli pazīt. Garenajās joslu kompozīcijās mēdza izmantot tikai pusi vai pat ceturto daļu raksta, brīvās vietas aizpildot ar citiem, sīkākiem rakstiem.

Laimes, enerģijas, Saules un uguns zīme. Viens no vecākajiem rakstiem, sastopams daudzu tautu un it īpaši baltu ornamentikā. Ugunskrusts veidojies no diviem krustotiem zibeņiem. Lietots kā ļaunuma atbaidītājs un pasargātājs no nevēlamām dabas parādībām. Latviešu mitoloģijā šī zīme simbolizē, gaismu, uguni, dzīvību. Šis ir arī Laimas krusts- piesaista laimi un atvaira nelabos spēkus
Ugunskrusts ir saistīts ar Sauli, Laimu, un Pērkonu, tādēļ to mēdza iegriezt bērna gultiņas galā, kā arī ieaust jostā ar kuru bērnu satin. Pērkons darbojas kā visu ļauno spēku vajātājs.
06.03.2014 23:46 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Vajadzētu pirms spēles pret kādu Izraēlas komandu ar uztaisīt līdzīgu priekšnesumu. Cerams nesekos Latvijas embargo un iztiksim tikai ar nelielām ekonomiskām sakcijām :D

Nav svarīgi, kas šī zīme bija agrāk, svarīgi ko tā simbolizē šobrīd.

Jebkādas ugunszīmes jeb svastikas rādīšana publiskos pasākumos ir provokācija un es darīšu visu iespējamo un neiespējamo, lai šo provokāciju autori tiktu sodīti.
06.03.2014 23:47 |

Reitings 27552
savukārt šādi skati krieviaj vairs nav retums:D
06.03.2014 23:49 |

Reitings 27552
Nav svarīgi, kas šī zīme bija agrāk, svarīgi ko tā simbolizē šobrīd.
tad apskaties kada ta ir latviesiem, un kada krievu nacionalistiem un Hitleram.Nozime pilnigi cita. Macies vesturi. Latviesiem ši aizsardzibas zime ir svariga VIENMER... ieausta tautasterpa jostās...a kam es skaidroju? Muļkei kas paris klasites tik beigusi.
06.03.2014 23:52 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Te jau sen neviens par Ukrainu nerunā. Tā kā tirgus bābas. :D
06.03.2014 23:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits