Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Cilvēki spēj būt atvērtāki, tas nav murgs.

Atslēgas vārds šajā teikumā ir "cilvēki". Latvieši arī ir cilvēki un tie spēj un ir atvērtāki nekā, manuprāt, pirms gadiem 10. Latvijas sabiedrība ir ļoti progresējusi, to ir grūti noliegt.

Tas jau nav nekas slikts, ka tu to tā neredzi, kā es, vienkārša viedokļu atšķirība. es vienkārši gribēju teikt, ka latvietība ir drīzāk emocionāla, nekā racionāla, drīzāk ēteriska, nekā reāla.
05.03.2014 22:05 |

Reitings 211
Reģ: 23.01.2014
Putins nominēts Nobela miera prēmijai
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/500101-putins_nominets_nobela_miera_premijai

Putins novērsa karu Sīrijā, karu Irānā un novērsīs arī karu Ukrainā!

Putins ir labākais un progresīvākais politiķis pasaulē!
05.03.2014 23:34 |

Reitings 211
Man nav saprotams, kāpēc latviski rakstošās meitenes šeit turpina kurināt rasu naidu pret krieviem!?

06.03.2014 00:16 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jebkurš var jebkuru nominēt. Labrīt :D Ibio ka var nezinat elementaras lietas. Mozgov savsem netu?
06.03.2014 00:21 |

Reitings 27552
Par draudzibu. Labak ir...bet tur jabūīt intelektam lai Okudžavu zinatu vai ne:D

Давайте восклицать, друг другом восхищаться, Высокопарных слов не надо опасаться. Давайте говорить друг другу комплименты, Ведь это всё любви счастливые моменты. Давайте горевать и плакать откровенно, То вместе, то поврозь, а то попеременно. Не будем придавать значения злословью, Поскольку грусть всегда соседствует с любовью. Давайте понимать друг друга с полуслова, Чтоб ошибившись раз, не ошибиться снова. Давайте жить во всем друг другу потакая, Тем более, что жизнь короткая такая. «Скопировано с сайта www.karaoke.ru»
06.03.2014 00:23 |

Reitings 27552
pag lai saprotamak..

Давайте восклицать, друг другом восхищаться
Высокопарных слов не стоит опасаться
Давайте говорить друг другу комплименты
Ведь это все любви счастливые моменты

Давайте горевать и плакать откровенно
То вместе, то поврозь, а то попеременно
Не надо придавать значения злословью
Поскольку грусть всегда соседствует с любовью

Давайте понимать друг друга с полуслова
Чтоб, ошибившись раз, не ошибиться снова
Давайте жить во всем друг другу потакая
Тем более что жизнь короткая такая
06.03.2014 00:25 |

Reitings 211
Domāju, ka Putins Nobela miera prēmijai izvirzīts diezgan pamatoti:
1. Apturēja ASV agresīvo un noziedzīgo politiku Sīrijā;
2. Deva patvērumu ASV noziedzīgās politikas atmaskotājam Snoudenam.
Nemaz nešaubos, ka Zarīna gāzi Sīrijā pret iedzīvotājiem pielietoja opozīcija, tā dodot iemeslu ASV legāli bombardēt šo valsti. Putins to apturēja.
Arī šodien parādās interesanta informācija par snaiperiem Ukrainā, kas liek secināt, ka nemaz tik viennozīmīga tā revolūcija tur nav. Vienus bandītus cenšas nomainīt citi, pie kam bruņotā veidā, kas nekādi nevar tikt atzīts par likumīgu. Pamēģiniet Latvijā ko līdzīgu, un būs jums demokrātijas paraugstunda. Tālu nemaz nav jāmeklē - specvienības uzbrukums protestētājiem pret slimnīcas likvidēšanu Bauskā...
06.03.2014 00:34 |

Reitings 27552
http://www.youtube.com/watch?v=sZ97BTBGCMI

Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Я не люблю любое время года,
В которое я песен не пою.
Я не люблю холодного цинизма,
В восторженность не верю, и еще -
Когда чужой мои читает письма,
Заглядывая мне через плечо.

Я не люблю, когда наполовину
Или когда прервали разговор.
Я не люблю, когда стреляют в спину,
Я также против выстрелов в упор.
Я ненавижу сплетни в виде версий,
Червей сомненья, почестей иглу
Или, - когда все время против шерсти,
Или, - когда железом по стеклу.

Я не люблю уверенности сытой,
Уж лучше пусть откажут тормоза.
Досадно мне, что слово "честь" забыто
И что в чести наветы за глаза.
Когда я вижу сломанные крылья,
Нет жалости во мне, и неспроста:
Я не люблю насилья и бессилья,
Вот только жаль распятого Христа.

Я не люблю себя, когда я трушу,
Я не терплю, когда невинных бьют.
Я не люблю, когда мне лезут в душу,
Тем более, когда в нее плюют.
Я не люблю манежи и арены,
На них мильон меняют по рублю, -
Пусть впереди большие перемены,
Я это никогда не полюблю.
Пусть впереди большие перемены,
Я это никогда не полюблю.

Я не люблю - Владимир Высоцкий
06.03.2014 00:39 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Latvieši ir strādīga un talantīga tauta, un es priecājos, ka esmu daļa no tās. Izjūtu sevi kā latvieti katru dienu, un to man neviens neatņems.

Strādīga ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Aizbrauc tepat, līdz Lietuvai, un pabraukā pa laukiem! Būs iespēja pavērot, cik nezālēm aizaugušu lauku ir tur un cik - šeit, pie "strādīgajiem" latviešiem :-D :-D :-D.
06.03.2014 08:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Strādīga ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Aizbrauc tepat, līdz Lietuvai, un pabraukā pa laukiem! Būs iespēja pavērot, cik nezālēm aizaugušu lauku ir tur un cik - šeit, pie "strādīgajiem" latviešiem .

Melns, Latvijā jau nav vairs tik daudz palikuši tie, kas tos laukus koptu. Esi papētijis datus par aizbraukušajiem tieši no lauku rajoniem? Vismaz manos laukos ir palikuši vieni vienīgi vecīši, kam nav vairs spēka un līdzekļu apstrādāt n-tos ha zemes.
Atceros, bērnībā, kad dzīvojos pa laukiem, visa apkārtnes zeme bija uzkopta, auga labība, ganījās lopi, tika vākts siens, uz dzirnavām bija rinda, viens no otra aizņēmās kombainus. Darbs noritēja pilnā sparā. Tagad tur viss ir aizaudzis un panīcis. Jaunākie pārvākušies uz pilsētām vai ārzemēm, bet vecīšiem vairs nav ne to kombainu, ne tā spēka visu to darīt.
06.03.2014 09:06 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Aizbrauc tepat, līdz Lietuvai, un pabraukā pa laukiem! Būs iespēja pavērot, cik nezālēm aizaugušu lauku ir tur un cik - šeit, pie "strādīgajiem" latviešiem .

Pabraukā vairāk pa Latvijas reģioniem, nevis gar lielceļiem, bet dziļāk iekšā, tad salīdzini. Lietuvā gan auglīgas zemes ( ka Zemgalē) ir vairāk, bet arī Latvijā apstrādātās zemes platības ir diezgan.
Bet tev jau kā daudziem čīkstētājiem un vaimanātājiem tāpat jau Latvijā viss ir un būs slikti.
06.03.2014 09:19 |

Reitings 430
Pabraukā vairāk pa Latvijas reģioniem, nevis gar lielceļiem, bet dziļāk iekšā, tad salīdzini. Lietuvā gan auglīgas zemes ( ka Zemgalē) ir vairāk, bet arī Latvijā apstrādātās zemes platības ir diezgan.
Bet tev jau kā daudziem čīkstētājiem un vaimanātājiem tāpat jau Latvijā viss ir un būs slikti.

Labi, viena lieta ir sirdsbalss. Bet vai tad tu tiešām esi galīgi akls, ja nemitīgi atkārto, ka kāds cits vaimanā? Kādā veidā tev tas tā izliekas? Ja cilvēks ir zaudējis ticību savai valstij tīri reālistiskā kontekstā, tad tas ir nepareizi?
Es kā jau iepriekš minēju arī varu nosaukt gandrīz tikai sliktās lietas un ko man ar to darīt? Valstij jānes labums manā dzīvē un man ir žēl, ka es tā jūtos, žēl, ka šis latviskums nav ne manā sirdī, ne labklājībā. Labklājība priekš manis ir normāla vide.
06.03.2014 10:56 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Esmu viennozīmīgi Krievijas pusē, ka tā aizstāv savus pilsoņus Krimā. Nav kā Latvija, kam savi pilsoņi vienaldzīgi. Nosodu ASV, kas kā vienmēr kurina naidu un visur baž savu degunu. Krima no vēstures vienmēr bija Krievijas sastāvdaļa, ko Hrusčovs atdeva Ukrainai. Līdz ar to Krimā joprojām 90 % ir tieši krievvalodīgo, kas izmisīgi lūdz Krievijas palīdzību cīņā ar pie varas nelegāli nākušajiem bandītiem. Patlaban radā ir tā, - kam speks, tam vara, diemžēl.
06.03.2014 10:57 |

Reitings 3551
Labi, viena lieta ir sirdsbalss. Bet vai tad tu tiešām esi galīgi akls, ja nemitīgi atkārto, ka kāds cits vaimanā? Kādā veidā tev tas tā izliekas? Ja cilvēks ir zaudējis ticību savai valstij tīri reālistiskā kontekstā, tad tas ir nepareizi?
Es kā jau iepriekš minēju arī varu nosaukt gandrīz tikai sliktās lietas un ko man ar to darīt? Valstij jānes labums manā dzīvē un man ir žēl, ka es tā jūtos, žēl, ka šis latviskums nav ne manā sirdī, ne labklājībā. Labklājība priekš manis ir normāla vide.

Daudzi cilvēki apgalvo ka ir vīlušies neatkarīgā Latvijā. Korupcija, izzagšana, birokrātija, oligarhi... . Tas viss tā ir. Tikai ir jābrīnās par cilvēku naivumu kas domāja atkratīšanās no PSRS atrisinās lielākās problēmas. Diemžēl jebkura jaunattīstības valsts iet cauri pamatīgam bardakam. Tas ir tāpat kā mazam bērnam iedot kabatas naudu mēnesim uz priekšu, kuru viņš iztērēs 3 dienās.
Labi atceros 90os gadus, tad viss bija sliktāk nekā tagad. Lai nu kā bet situācija valstī ir uzlabojusies laikam ejot. Tas nenotiek ātri, ir kļūdas un muļķības, bet kopumā iet normāli.
Daudzi vienkārši to nevar aptvert ka Latvija 50 gadus atrādās iekārtā kas ir tālu normālas tirgus ekonomikas un nespēj saprast kāpēc laukos paliek maz cilvēku. Kāpēc kolhozā darbs bija 5000 cilvēku, bet tagad pietiktu ar 50.

Nu bet ja labi gribās vienmēr par atrast par ko pačīkstēt. Jo ir cilvēku kategorija kuriem nekad nebūs labi.
06.03.2014 12:17 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Vāu, idiotisms jaunā pakāpē.
Neviens neliek meklēt šodien - 21. gs latvieša strādīgumu mežā vai pļavā. Pats atradis, interpretējis kkādu kategoriju, kas vairumam vairs nav aktuāla, un brīnās kā teļš uz jauniem vārtiem. Pačukstēšu tādu likumsakarību - ja laukos darba vietas zūd, tad cilvēki nereti pārceļas uz pilsētām un veido savu dzīvi tur. Tas ir pret loģiku likt, piemēram, maniem vecākiem pēc 9h darba dienas pilsētā doties uz 15km attālo meža malu, lai tur uzturētu kkādu saimniecību, kurā vairs nav nevienas dzīvas dvēseles.
06.03.2014 12:54 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Valstij jānes labums manā dzīvē un man ir žēl, ka es tā jūtos, žēl, ka šis latviskums nav ne manā sirdī, ne labklājībā.

Valsts Tev nav neko parādā. Cilvēks pats ir atbildīgs par savu labklājības līmeni. Kamēr indivīdam attīstības līmenis ir trīsgadnieka cienīgs, jo kaut kas tiek nemitīgi gaidīts no pārējiem un prasās, kam pasūdzēties, tikmēr īstenībā pat nav jēgas diskutēt.
Ja nav latviskuma Tavā sirdi, tad atvainojos, bet ej smirdēt kaut kur citur. Nebojā gaisu tiem, kas pasauli neskata caur Tavu apvainotā nabadziņa prizmu. Iemācies pieņemt, ka ir dažādi cilvēki, ar dažādu attieksmi un Tev nav lemts visus pārliecināt par savu taisnību. Esi vīlies valstī - savāc pekeles un brauc uz citu.
06.03.2014 13:08 |

Reitings 430
Valsts Tev nav neko parādā. Cilvēks pats ir atbildīgs par savu labklājības līmeni. Kamēr indivīdam attīstības līmenis ir trīsgadnieka cienīgs, jo kaut kas tiek nemitīgi gaidīts no pārējiem un prasās, kam pasūdzēties, tikmēr īstenībā pat nav jēgas diskutēt.
Ja nav latviskuma Tavā sirdi, tad atvainojos, bet ej smirdēt kaut kur citur. Nebojā gaisu tiem, kas pasauli neskata caur Tavu apvainotā nabadziņa prizmu. Iemācies pieņemt, ka ir dažādi cilvēki, ar dažādu attieksmi un Tev nav lemts visus pārliecināt par savu taisnību. Esi vīlies valstī - savāc pekeles un brauc uz citu.

Ja tev ir tiesības mani apvainot, man ir tiesības justies apvainotai. Es no sirds ceru, ka Tu neesi latviete, jo man ir pretīgi lasīt kā latvietis var otram pateikt - Ej Smirdēt Kaut Kur Citur. Šis ir tas par ko es runāju, bet es apšaubu tavas prāta spējas Kristiana un absolūti noniecinu tavu garīgo līmeni, kurš, esmu pārliecināta, ir zemāks nekā padauzai. Bērns nav attīstījies, bet vismaz nav dvēseliski sapuvis.
06.03.2014 14:54 |

Reitings 430
Piebildīšu, ka es izturos ar cieņu pret ikvienu cilvēku. Un tāpēc man ir šoks, ja cilvēki izturas zemiski.
06.03.2014 14:58 |

Reitings 3551
Piebildīšu, ka es izturos ar cieņu pret ikvienu cilvēku. Un tāpēc man ir šoks, ja cilvēki izturas zemiski.

Apsaukāt Latviešus par pelavām ir cieņas izrādīšna ???
Diezgan zemiski
06.03.2014 15:21 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Tādi latvieši esam. Un tāpēc krievs dara ar mums kā grib. Jo mēs necienām viens otru, ko nu gaidīt no citiem.
06.03.2014 16:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits