Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Jūs, latvieši, esat individuālistu un egoistu bars, kurš runā vienā valodā, nevis - nācija. Sekojoši - piederu es jums vai nepiederu - viens pīpis. Starpības - nekādas. Katrs par sevi. Nekā kopīga, izņemot valodu. Varētu uzrakstīt vēl, bet negribas, jo laikam jau nav vērts, - lielākajai daļai no jums tā ir labi.

Mans mērķis- dzīvot Latvijā, nodrošināt savu ģimeni, saglabāt Latviskumu, uzturēt labas attiecības ar radiem un draugiem. Atbalstīt Latvijas cilvēkus, uzņēmumus, kultūru.

Ko tad tavuprāt vajag darīt - rakt ierakumus un dzīvot poligonā. Iekarot kaimiņvalstis ? Vai būvēt globālos plānus?

Latvieši nedzīvo ģerevņās un nestaigā kopīgās guļankās. Latvieši nāk no viensētām, kur prot ar visu tikt galā paši, bez skriešanas pie kaimiņiem, dēļ katra sīkuma. Latvieši nekrīt katram pretīmnācējam ap kaklu un neaicina garāmgājējus savās viesības. Un man patīk tādi kādi tie ir. Manuprāt tā ir labākā tauta pasaulē.

Ja tev ir problēmas - brauc un čupojies citur. Kāpēc jādzīvo nepatīkamā vidē un jāgaudo ka viss ir slikti un cilvēki ir slikti.
05.03.2014 17:20 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Tev kripatiņas kritiskās domāšanas maz ir?

Man ir kritiskā domāšana. Bet atšķirība vienkārši ir mūsu abu lietu uztverē.
Es uzskatu, ka Krievija slikti rīkojas, jo ieved savu karaspēku Ukrainā un grib diktēt tur savus noteikumus. Es neuzskatu, ka ASV ir brīva no grēkiem, jo uzskatu, ka viņi paši sarīkoja 11. septembri un ir vēl atsevišķas lietas, kur varētu apstrīdēt to, ka viņi ievēro visas cilvēktiesības. Bet tas ir vienīgais nopietnais pretinieks Krievijai.
Pēc visa, ko esmu pēdējā laikā redzējusi un lasījusi manas domas par Ukrainu ir tādas, ka ukraiņi sāka rīkot protestus personīgu motīvu dēļ, lai kaut kas mainītos uz labo pusi, nevis pēc pasūtījuma. Tad pa vidu tika iepītas personas, kuru mērķis bija visu padarīt dramatiskāku un sajaut visiem prātu. Es vēl jo projām uzskatu, ka viņu bijušais prezidens ir galvenais iemesls, kāpēc nemieri sākās un uzskatu, ka viņš būtu jāsoda.

Morgan, vai tu esi redzējusi Suņu Būdas raidījumu, kurā bija uzaicināts protestans no Ukrainas, kurš ārstējas Latvijā un nemieru laikā ir zaudējis aci? Viņš skaidri un gaiši pastāstīja, kādi bija galvenie protestu iemesli, un es tiem ticu par visiem 100%. Arī mūsējais nemiers 13. janvārī varēja izaugt par kaut ko lielāku, bet, par laimi, nekas tālāk nenotika. Viņu motīvs bija tieši tāds pats - neapmierinātība ar esošo varu.
05.03.2014 18:10 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Zini, piederībai jebkam (organizācijai, partijai, reliģijai un arī - latviešu tautai) ir jēga tiktāl, ciktāl šī piederība palīdz atrisināt man un Tev kaut kādas lietas, situācijas un problēmas, kuras man vienam atrisināt būtu grūti vai - neiespējami. Jūs, latvieši, esat individuālistu un egoistu bars, kurš runā vienā valodā, nevis - nācija. Sekojoši - piederu es jums vai nepiederu - viens pīpis. Starpības - nekādas. Katrs par sevi. Nekā kopīga, izņemot valodu. Varētu uzrakstīt vēl, bet negribas, jo laikam jau nav vērts, - lielākajai daļai no jums tā ir labi.

Es kaut kādā mērā piekrītu šim, jo tā jau arī ir realitāte. Vispār nevar just, ka man blakus ir kāds latvietis. Es tādu neesmu satikusi.

Mans mērķis- dzīvot Latvijā, nodrošināt savu ģimeni, saglabāt Latviskumu, uzturēt labas attiecības ar radiem un draugiem. Atbalstīt Latvijas cilvēkus, uzņēmumus, kultūru.

Kas tas ir Latviskums un kur ir atrodams latviskums? Vai Latviskums ir dziesmu svētkos? Tiešām šķiet, ka ar to pietiek?
Kāda ir Latvijas kultūra?
Kur vispār ir Latvieši?
Es aizeju uz kādu valsts iestādi un man pretī ir tikai dusmīgi, rūgti, īgni ģīmji? Vai tādā veidā izpaužas latvietis?
Lūdzu pastāsti un parādi - kāds ir Lielais Cēlsirdīgais Latvietis??

Man nav nekādas ticības Latvijai. Ir tikai viena konkrēta lieta kas mani pietur šeit. Un šī iemesla dēļ man būtu žēl aizbraukt prom no Latvijas kuras jau vispār nav.
05.03.2014 18:43 |

Reitings 430
Man liekas, ka Latvija ir mirusi vai pamirusi.
05.03.2014 18:45 |

Reitings 430
Man liekas, ka Latvija ir mirusi vai pamirusi.
05.03.2014 18:51 |

Reitings 3551
Kas tas ir Latviskums un kur ir atrodams latviskums? Vai Latviskums ir dziesmu svētkos? Tiešām šķiet, ka ar to pietiek?
Kur vispār ir Latvieši?
Es aizeju uz kādu valsts iestādi un man pretī ir tikai dusmīgi, rūgti, īgni ģīmji? Vai tādā veidā izpaužas latvietis?

Vēl viens vaimanātājs...
Nu cik viss ir slikti, nu tik slikti, vai vai vai

Jūs ar Melno varētu kopīgi vaimanāt un raudāt ka viss ir tik slikti
05.03.2014 19:18 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Kur vispār ir Latvieši?

Vēl viens vaimanātājs...

Esmu vismaz desmit kultūras darbiniekiem, žurnālistiem un citādiem vārda "latvietība" lietotājiem jautājis, kas tā latvietība tāda ir un ar ko es atšķiros, teiksim, no zviedra, kurš ir apprecējis latvieti, dzīvo šeit, svin jāņus, ziemassvētkus, utt., runā latviski, utml.? VIENA atbilde, par kuru būtu vērts aizdomāties! :-D :-D :-D. Tad nu vīna dievam ir iespēja paspīdēt ar savām zināšanām un latvietības izpratni. Atbildi - studijā!!!!!
05.03.2014 19:27 |

Reitings 3551
Esmu vismaz desmit kultūras darbiniekiem, žurnālistiem un citādiem vārda "latvietība" lietotājiem jautājis, kas tā latvietība tāda ir un ar ko es atšķiros, teiksim, no zviedra, kurš ir apprecējis latvieti, dzīvo šeit, svin jāņus, ziemassvētkus, utt., runā latviski, utml.? VIENA atbilde, par kuru būtu vērts aizdomāties! . Tad nu vīna dievam ir iespēja paspīdēt ar savām zināšanām un latvietības izpratni. Atbildi - studijā!!!!!

Latvietība, jeb nacionālā identitāte ir sirdslieta. Tā ir tā kā mīlestība pret mīļoto cilvēku, pret savu bērnu. Izjust kopību, saderību ar saviem tautiešiem. Esot svešumā un redzot savus tautiešus sajust ka jums ir viena dzimtene, viena valoda, jūs esat no viena celma. Atgriežoties no ārzemēm Latvijā - sajūta ka esi mājās, pie savējiem. Vietā kur vienmēr gribās atpakaļ un gribās nodzīvot visu mūžu.
05.03.2014 19:41 |

Reitings 430
Latvietība, jeb nacionālā identitāte ir sirdslieta. Tā ir tā kā mīlestība pret mīļoto cilvēku, pret savu bērnu. Izjust kopību, saderību ar saviem tautiešiem. Esot svešumā un redzot savus tautiešus sajust ka jums ir viena dzimtene, viena valoda, jūs esat no viena celma. Atgriežoties no ārzemēm Latvijā - sajūta ka esi mājās, pie savējiem. Vietā kur vienmēr gribās atpakaļ un gribās nodzīvot visu mūžu.

Nav tā sirdslieta. Latvietība ir tautā, cilvēkos. Latvietība bija kaut kad kad manis nebija un tad nāca kāds kurš to brutāli nokāva. Un tagad ir pelavas. Nav nekādas tautas, jo nepietiek reizi gadā uzrīkot dziesmu svētkus nobirdināt asaru un viss visus pārējos gadus cīnīties ar nelaipniem cilvēkiem uz ielas, kantoros visā Latvijā.
05.03.2014 19:56 |

Reitings 430
Vēl viens vaimanātājs...

Es nevaimanāju, es neticu Latvijai.
Kaut nereti arī mani pārņem emocijas. Tikai velti. Visi jau sen sākuši runāt puslatviski, pusangliski.
05.03.2014 19:59 |

Reitings 430
Gribētu reālu situācijas analīzi kā Latvija varētu attīstīties pozitīvā atdzimšanas virzienā!
05.03.2014 20:02 |

Reitings 3551
Nav tā sirdslieta. Latvietība ir tautā, cilvēkos. Latvietība bija kaut kad kad manis nebija un tad nāca kāds kurš to brutāli nokāva. Un tagad ir pelavas. Nav nekādas tautas, jo nepietiek reizi gadā uzrīkot dziesmu svētkus nobirdināt asaru un viss visus pārējos gadus cīnīties ar nelaipniem cilvēkiem uz ielas, kantoros visā Latvijā.

Nu ja tev ir pelavas, tad dzīvo pelavās.
Latvietība nav tikai Dziesmusvētki, vai Jāņi. Tas ir savas nacionālās identitātes mugurkauls.
To neviens nevar nokaut vai iznīcināt un tas nav atkarīgs no tā kas dzīvo apkārt.
Diemžēl daudzi cilvēki ir pārāk gļēvi un ķēli kuri vaid un pukst ja to neviens neauklē vai nebaro ar karotīti.
05.03.2014 20:08 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
LO - kāpēc Tu dzīvo šeit, ja Tev šeit tik ļoti riebjas?
05.03.2014 20:14 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
LO, nesaprotu, kāpēc tik uzstājīgi runā par kaut ko, ko nesaproti un neatzīsti. Vienaldzība ir vienaldzīga, bet šis man nav izprotams. Tas pats, kas kādam teikt, ka viņa mīlestība ir nepatiesa vai viņa prieks - neīsts. Nevienam nav tādu tiesību. Ja latvietība tev asociējās tikai ar nīgrumu un naidu, tad tās ir tās īpašības, ko esi pieradusi saskatīt citos un tās ir tās jūtas, kas tevī ņem virsroku. Un pie tā nav vainīga nedz valsts, nedz tauta.
05.03.2014 20:20 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Latvieši nedzīvo ģerevņās un nestaigā kopīgās guļankās. Latvieši nāk no viensētām, kur prot ar visu tikt galā paši, bez skriešanas pie kaimiņiem, dēļ katra sīkuma. Latvieši nekrīt katram pretīmnācējam ap kaklu un neaicina garāmgājējus savās viesības. Un man patīk tādi kādi tie ir. Manuprāt tā ir labākā tauta pasaulē.

Neiesaistīšos kopējā diskusijā, bet aaaaaaa cik labi pateikts!!! :) Latvieši ir strādīga un talantīga tauta, un es priecājos, ka esmu daļa no tās. Izjūtu sevi kā latvieti katru dienu, un to man neviens neatņems.
05.03.2014 20:28 |

Reitings 430
LO, nesaprotu, kāpēc tik uzstājīgi runā par kaut ko, ko nesaproti un neatzīsti. Vienaldzība ir vienaldzīga, bet šis man nav izprotams. Tas pats, kas kādam teikt, ka viņa mīlestība ir nepatiesa vai viņa prieks - neīsts. Nevienam nav tādu tiesību. Ja latvietība tev asociējās tikai ar nīgrumu un naidu, tad tās ir tās īpašības, ko esi pieradusi saskatīt citos un tās ir tās jūtas, kas tevī ņem virsroku. Un pie tā nav vainīga nedz valsts, nedz tauta.

Tās nav asociācijas par ko es diskutēju. Es diskutēju par Latvietību. Arī nevainoju valsti, bet es nevaru mainīt to, ka mana pieredze ar latviešiem ir negatīva. Un nevajag teikt, ka esmu pieradusi saskatīt negatīvo. Šī pieredze nāk no bērnības.
Attiecīgi es arī nesaskatu šo Latvietību. Un nav jau tikai runa par to ko es saskatu. Vai tad kādam ir svešā reālā situācija mūsu valstī?
05.03.2014 20:31 |

Reitings 430
Ance, tev nešķiet, ka, lai cilvēks justos labi, viņam jāsaņem no līdzcilvēka smaids nevis rūgta replika?
05.03.2014 20:37 |

Reitings 5516
LO, tā ir tava interpretācija. Situāciju valstī arī var interpretēt dažādi. Tas, ka tu nesaskati šo latvietību gan nenozīmē automātiski, ka tās nav. Ja tev tāda pieredze ir no bērnības, tad vēl jo vairāk pierādās, ka mans pieņēmums par negatīvā saskatīšanu ir patiess. Man no bērnības nāk vislabākā pieredze, tāpēc tādi apgalvojumi kā "latvietības nav, tās ir pelavas", man ir aizskaroši. Latvietība ir un tā būs, kamēr es būšu vismaz. Tā ir manī un nevienam nav tiesību teikt, ka tā nav. Tā ir tava pieredze un ar to arī vajag sākt: "Labdien, mani sauc LO, esmu visa latviskā nēdēja, jo man bērnība nebija tik veiksmīga kā gribētos un pārdevēja veikalā šorīt neuzsmaidīja."

Vēl viena lieta - latvietībai ir tikai attāls, netiešs sakars ar valsti un tās pārvaldi. Latvietība slēpjas zemē un cilvēkos, nevis likumos un karogos, tas ir spēks Ja tu to neesi izjutusi, tad diemžēl neesi kompetenta par to spriest.
05.03.2014 20:45 |

Reitings 5516
LO, es neuzskatu, ka visa tauta ir radīta, lai man uzlabotu garastāvokli, nē. Nīgri cilvēki ir katrā pasaules tautā, nemaz nevajag piesaukt to "ārzemēs visi ir atvērtāki" murgu. Esmu pietiekami paceļojusi un padzīvojusi citur. Bet es redzu, ka tu nesaproti, tu runā par virspusējām lietām.
05.03.2014 20:49 |

Reitings 430
"Labdien, mani sauc LO, esmu visa latviskā nēdēja, jo man bērnība nebija tik veiksmīga kā gribētos un pārdevēja veikalā šorīt neuzsmaidīja."

Neesmu visa latviskā nīdēja, arī pārdevējai veikalā nebija jāsmaida. Ir atšķirība - vienkārši smaids vai iekšēja dziļa inteliģence. Labprāt izprastu to par ko Tu runā.
Diezin vai es esmu tā, kura nu varētu veidot pati savu nacionālo identitāti. Jā esmu vēlējusies to radīt sev apkārt.

Nīgri cilvēki ir katrā pasaules tautā, nemaz nevajag piesaukt to "ārzemēs visi ir atvērtāki" murgu.

Cilvēki spēj būt atvērtāki, tas nav murgs.
05.03.2014 21:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits