Jūs, latvieši, esat individuālistu un egoistu bars, kurš runā vienā valodā, nevis - nācija. Sekojoši - piederu es jums vai nepiederu - viens pīpis. Starpības - nekādas. Katrs par sevi. Nekā kopīga, izņemot valodu. Varētu uzrakstīt vēl, bet negribas, jo laikam jau nav vērts, - lielākajai daļai no jums tā ir labi.
Tev kripatiņas kritiskās domāšanas maz ir?
Zini, piederībai jebkam (organizācijai, partijai, reliģijai un arī - latviešu tautai) ir jēga tiktāl, ciktāl šī piederība palīdz atrisināt man un Tev kaut kādas lietas, situācijas un problēmas, kuras man vienam atrisināt būtu grūti vai - neiespējami. Jūs, latvieši, esat individuālistu un egoistu bars, kurš runā vienā valodā, nevis - nācija. Sekojoši - piederu es jums vai nepiederu - viens pīpis. Starpības - nekādas. Katrs par sevi. Nekā kopīga, izņemot valodu. Varētu uzrakstīt vēl, bet negribas, jo laikam jau nav vērts, - lielākajai daļai no jums tā ir labi.
Mans mērķis- dzīvot Latvijā, nodrošināt savu ģimeni, saglabāt Latviskumu, uzturēt labas attiecības ar radiem un draugiem. Atbalstīt Latvijas cilvēkus, uzņēmumus, kultūru.
Kas tas ir Latviskums un kur ir atrodams latviskums? Vai Latviskums ir dziesmu svētkos? Tiešām šķiet, ka ar to pietiek?
Kāda ir Latvijas kultūra?
Kur vispār ir Latvieši?
Es aizeju uz kādu valsts iestādi un man pretī ir tikai dusmīgi, rūgti, īgni ģīmji? Vai tādā veidā izpaužas latvietis?
Lūdzu pastāsti un parādi - kāds ir Lielais Cēlsirdīgais Latvietis??
Kas tas ir Latviskums un kur ir atrodams latviskums? Vai Latviskums ir dziesmu svētkos? Tiešām šķiet, ka ar to pietiek?
Kāda ir Latvijas kultūra?
Kur vispār ir Latvieši?
Es aizeju uz kādu valsts iestādi un man pretī ir tikai dusmīgi, rūgti, īgni ģīmji? Vai tādā veidā izpaužas latvietis?
Lūdzu pastāsti un parādi - kāds ir Lielais Cēlsirdīgais Latvietis??
Vēl viens vaimanātājs...
Nu cik viss ir slikti, nu tik slikti, vai vai vai
Jūs ar Melno varētu kopīgi vaimanāt un raudāt ka viss ir tik slikti
Esmu vismaz desmit kultūras darbiniekiem, žurnālistiem un citādiem vārda "latvietība" lietotājiem jautājis, kas tā latvietība tāda ir un ar ko es atšķiros, teiksim, no zviedra, kurš ir apprecējis latvieti, dzīvo šeit, svin jāņus, ziemassvētkus, utt., runā latviski, utml.? VIENA atbilde, par kuru būtu vērts aizdomāties! . Tad nu vīna dievam ir iespēja paspīdēt ar savām zināšanām un latvietības izpratni. Atbildi - studijā!!!!!
Latvietība, jeb nacionālā identitāte ir sirdslieta. Tā ir tā kā mīlestība pret mīļoto cilvēku, pret savu bērnu. Izjust kopību, saderību ar saviem tautiešiem. Esot svešumā un redzot savus tautiešus sajust ka jums ir viena dzimtene, viena valoda, jūs esat no viena celma. Atgriežoties no ārzemēm Latvijā - sajūta ka esi mājās, pie savējiem. Vietā kur vienmēr gribās atpakaļ un gribās nodzīvot visu mūžu.
Vēl viens vaimanātājs...
Nu cik viss ir slikti, nu tik slikti, vai vai vai
Jūs ar Melno varētu kopīgi vaimanāt un raudāt ka viss ir tik slikti
Nav tā sirdslieta. Latvietība ir tautā, cilvēkos. Latvietība bija kaut kad kad manis nebija un tad nāca kāds kurš to brutāli nokāva. Un tagad ir pelavas. Nav nekādas tautas, jo nepietiek reizi gadā uzrīkot dziesmu svētkus nobirdināt asaru un viss visus pārējos gadus cīnīties ar nelaipniem cilvēkiem uz ielas, kantoros visā Latvijā.
Latvieši nedzīvo ģerevņās un nestaigā kopīgās guļankās. Latvieši nāk no viensētām, kur prot ar visu tikt galā paši, bez skriešanas pie kaimiņiem, dēļ katra sīkuma. Latvieši nekrīt katram pretīmnācējam ap kaklu un neaicina garāmgājējus savās viesības. Un man patīk tādi kādi tie ir. Manuprāt tā ir labākā tauta pasaulē.
LO, nesaprotu, kāpēc tik uzstājīgi runā par kaut ko, ko nesaproti un neatzīsti. Vienaldzība ir vienaldzīga, bet šis man nav izprotams. Tas pats, kas kādam teikt, ka viņa mīlestība ir nepatiesa vai viņa prieks - neīsts. Nevienam nav tādu tiesību. Ja latvietība tev asociējās tikai ar nīgrumu un naidu, tad tās ir tās īpašības, ko esi pieradusi saskatīt citos un tās ir tās jūtas, kas tevī ņem virsroku. Un pie tā nav vainīga nedz valsts, nedz tauta.
"Labdien, mani sauc LO, esmu visa latviskā nēdēja, jo man bērnība nebija tik veiksmīga kā gribētos un pārdevēja veikalā šorīt neuzsmaidīja."
Nīgri cilvēki ir katrā pasaules tautā, nemaz nevajag piesaukt to "ārzemēs visi ir atvērtāki" murgu.