Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Pieņemsim, ka LR Saeimā tiek 100% ievēlēti godīgi deputāti kuru nolūki ir iedibināt taisnīgumu valstī. Un ko tālāk? Latviešu politiķi ir kā pingvīni uz ledus gabala- darīt viņi var ko grib, bet ledus gabals pledēs kur straume tecēs neatkarīgi jo tā ko pingvīni dara.
05.03.2014 14:05 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Var jau ar galvu triekties mūrī brīvības dēļ, var arī atrast izdevīgāko brīdi un ar uzviju panākt to pašu.
"Labāk nomirt stāvus, nekā dzīvot uz ceļiem" - bezjēdzīgi zaudēta dzīvība nevienam labumu nenes. Ja tā rīkotos, tad tādas nācijas kā Latvieši vispār nebūtu - un kāda tam visam būtu bijusi jēga ???
Nu, bet tev ka neLatvietim to grūti saprat.

1. Labi, latvieti, turpini izbaudīt to, ka tavu dēlu Kārli kāds pārtaisa par Karlīni, citus labumus saimnieka kūtī, un galvenais - gaidi izdevīgāko brīdi! :-D Lai Tev vienmēr pilns vēders, tikai neaizmirsti, ka par to vienmēr un visur arī ir jāmaksā! :-D
2. Latvieši NAV nācija, nācijai ir daudz vairāk kas kopējs par kopīgi lietotu valodu. Latviešiem - nav, izņemot dažas nenozīmīgas lietas.
05.03.2014 14:08 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es prasīju nosaukt cilvēku vārdus ar kuriem Tu personīgi konsultējies. Nevis sējumus, nevis lasīto, nevis pētīto - bet reālas sarunas. Jo, ja uzticies grāmatām, nav pamata apgalvot, ka teorija ir īsta. Ņemot vērā, ka viss ko šajā pasaulē redzam ir viegli ceļams un viegli graujams. Kas attiecas uz lekcijām - arī Egemonds saka, ka ES ir demokrātiska un pareiza. Ticēt? Jā, protams - tā ir mūsu brīvā izvēle.

Ieguvums ir diez gan liels. Jo masu haosu uz planētas neviens nevēlas. Tāpat, neviens nevēlas, lai sabiedrība būtu pārizglītota šajos jautājumos. Konspirācijas teorijas dod alternatīvu izvēli neko neatņemot. Cilvēku nevar saniknot vairāk kā atņemot to, aks viņam dārgs. Iedomājies, kas notiktu, ja tiem pašiem amerikāņiem tagad pateiktu - jūsu valsts galvas ir pakaļas - bet nedotu neko vietā? Tas būtu haoss. Haoss novestu pie viena sabrukuma pēc otra. Ja cilvēki sāktu dumpoties pretī skaļi un skaidri visas pasaules sistēmas sabruktu kā kāršu namiņš. Tā vietā, lai provecētu šādus nemierus, tiek pasviests viens kauliņš pakaļ otram ar dažādām teorijām par to kā pasauli kontrolē: anonīmas grupas cilvēku, baznīca, ASV valdība uzpērk slepkavas udc.

Kamēr vien cilvēkam ir ko darīt - viņš netraucē. Viņš tikai ir mainīgs un ieņem vienu vai otru pozīciju. Un kamēr šo teoriju būs gana daudz, cilvēku vienprātības nebūs - jo cauri visiem šiem mītiskajiem stāstiem nekad netiek izzinātas galējās atbildes un iemesli. Bet tas ir labi, jo tas uztur mieru. Tāpat kā mākslīgi uzturēti nemieri nodrošina varas līdzsvaru un ekonomiku pie pulsa.

Labs ir, šķiet man vairs īsti nav laika par šo runāt. :D
05.03.2014 14:12 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
1. Labi, latvieti, turpini izbaudīt to, ka tavu dēlu Kārli kāds pārtaisa par Karlīni, citus labumus saimnieka kūtī, un galvenais - gaidi izdevīgāko brīdi! Lai Tev vienmēr pilns vēders, tikai neaizmirsti, ka par to vienmēr un visur arī ir jāmaksā!
2. Latvieši NAV nācija, nācijai ir daudz vairāk kas kopējs par kopīgi lietotu valodu. Latviešiem - nav, izņemot dažas nenozīmīgas lietas.

Žēl ka tev nav savas nācijas un nejūties piederīgs kādai tautai.
Es esmu latvietis, jau daudzās paaudzēs, un mani bērni ir Latvieši. Dzīvoju savā dzimtenē un lepojos ar savu tautu.
Nerūgstu niknumā pret visu pasauli ( ieskaitot ES, NATO un Eiro) kā tas daudziem ir pieņemts un nečīkstu ka viss ir tikai slikti un slikti.
05.03.2014 14:16 |

10 gadi
Reitings 1582
Ar parasto demokrātiju var saprast arī Latvijas demokrātiju. Ir čupa cilvēku, kuri tai ticēs; ir tāda čupa cilvēku, kuri to noliegs. Galvenais - ar to ir jāsaprot kotrole. Tas ir instruments ar kādu nodrošināt kārtību un noturēt pie vietas.

Par īstu demokrātiju - kādu Tu man tagad prasi nosaukt - varētu parunāt raugoties uz Šveici. Bet arī slideni.

Tātad, ja jautājums ir par kontroli, tad es nesaprotu, kāpēc tieši un tikai demokrātija, kuras tā pa īstam nekur nav? Lai kontrolētu, ir arī citas tehnoloģijas. Tas, kāpēc arī es pieturos pie "konspirāciju teorijām", ir dubultie standarti, kuri lien kā īlens no maisa ārā it visā, ko amīši dara. Nu, kaut vai viens jautājums, vai Sadama Huseina Irākā atrada tos ķīmiskos ieročus vai nē? Neatrada? Tad kāpēc karadarbībai bija turpinājums? Kāpēc pašu SH pakāra?
05.03.2014 14:17 |

10 gadi
Reitings 1582
Žēl ka tev nav savas nācijas un nejūties piederīgs kādai tautai.
Es esmu latvietis, jau daudzās paaudzēs, un mani bērni ir Latvieši. Dzīvoju savā dzimtenē un lepojos ar savu tautu.
Nerūgstu niknumā pret visu pasauli ( ieskaitot ES, NATO un Eiro) kā tas daudziem ir pieņemts un nečīkstu ka viss ir tikai slikti un slikti.

Man ir sava nācija, bet pēc tautības esmu latvietis (pagaidām).
05.03.2014 14:20 |

10 gadi
Reitings 1582
Ieguvums ir diez gan liels. Jo masu haosu uz planētas neviens nevēlas. Tāpat, neviens nevēlas, lai sabiedrība būtu pārizglītota šajos jautājumos. Konspirācijas teorijas dod alternatīvu izvēli neko neatņemot. Cilvēku nevar saniknot vairāk kā atņemot to, aks viņam dārgs. Iedomājies, kas notiktu, ja tiem pašiem amerikāņiem tagad pateiktu - jūsu valsts galvas ir pakaļas - bet nedotu neko vietā? Tas būtu haoss. Haoss novestu pie viena sabrukuma pēc otra. Ja cilvēki sāktu dumpoties pretī skaļi un skaidri visas pasaules sistēmas sabruktu kā kāršu namiņš. Tā vietā, lai provecētu šādus nemierus, tiek pasviests viens kauliņš pakaļ otram ar dažādām teorijām par to kā pasauli kontrolē: anonīmas grupas cilvēku, baznīca, ASV valdība uzpērk slepkavas udc.

Situācija ir spēkā, kamēr tauta/pilsoņu kopums/nācija ir aunu bars, kuram ir vajadzīgs kāds, kurš visu vietā domās. Kā cilvēki ir izmainījušies! Vēl gadus 200 .. 300 atpakaļ tā, šķiet, nebija - cilvēki un tautas PAŠAS bija spējīgas uz ko nesalīdzināmi vairāk. Bez valdībām, pabalstiem, kredītiem un pensijām.
05.03.2014 14:24 |

Reitings 3551
Man ir sava nācija, bet pēc tautības esmu latvietis (pagaidām).

Cerams ka pagaidām.
Nesaprotu cilvēkus kas dzīvo nīst visu sev apkārt.
05.03.2014 14:29 |

Reitings 3031
.
Jo, ja uzticies grāmatām, nav pamata apgalvot, ka teorija ir īsta.

Un ja uzticas onkulim Staļinam, tad ir pamats domāt ka teorija ir īsta, ja? :D Melot un kļūdīties var gan verbāli, gan rakstiski.
Vispār tas ir pārāk vispārīgi runāt par kaut kādu iedomātu teoriju. Produktīvāk ir runāt par konkrētām teorijām, jo tad ir konkrēti fakti un pieņēmumi par kuriem strīdēties. Zelēt nekonkrētu teoriju ir mazākais tukšu salmu kulstīšana.
Kāpēc pašu SH pakāra?
/quote]

Tāpēc ka nogalināja 127 šiītus.
Tas, kāpēc arī es pieturos pie "konspirāciju teorijām", ir dubultie standarti, kuri lien kā īlens no maisa ārā it visā, ko amīši dara.

Aha, visiem macā savu ğermokrātiju, bet paši par diplomātiem ieceļ tos kuri ir finansējuši Obamas vēlēšanu kampaņu.
05.03.2014 14:35 |

Reitings 3551
Situācija ir spēkā, kamēr tauta/pilsoņu kopums/nācija ir aunu bars, kuram ir vajadzīgs kāds, kurš visu vietā domās. Kā cilvēki ir izmainījušies!

Protams likumdošana un varas institūcijas nav vajadzīgas - katrs taču var rūpēties par sevi

cilvēki un tautas PAŠAS bija spējīgas uz ko nesalīdzināmi vairāk. Bez valdībām, pabalstiem, kredītiem un pensijām.

Ja tevi sakropļotu vai nogalinātu karā un tava ģimene nomirtu badā tad viss būtu pareizi ???
05.03.2014 14:51 |

Reitings 3031
. Jo masu haosu uz planētas neviens nevēlas

Ja paskatās uz faktiskajiem notikumiem, tad pašlaik pasaulē tieši haoss tiek radīts. Nē, tautai to pašsaprotami nevajag. Vidējie austrumi ir destabilizēti un draud palikt vēl nestabilāki ar pilsoņu kariem. Āfrika grimst nabadzībā un postā un ēdiena vietā maksa parādus IMF, bezdarbs, recesija un bailauti ES, Latīņamerikā korupcija, dzīves līmeņa krišanās, narkotiku mafija. Vieglāk vispar ir nosaukt stabilas valstis ar salīdzinoši labu dzīves līmenī un viena no tam nav štati, kur uz pārtikas etaloniem sēž piuerktā daļa vai pat vairāk.
WW2 nacistus uzvarēja, PSRS sabruka, nu tā beidzot pasaulē demokrātija, miers un pārticība var iet savu uzvaras gājienu, bet nē paliek tikai sliktāk un sliktāk. Tāds bardaks un bezpriģels pasaulē nekad vēl nav bijis un es vēsturi zinu. Kāpēc ASV ar saviem neiertobezoajiem resursiem un simtiem militāro bāzu pa visu pasauli nevar puslīdz kārtību ieviest? Neprot, nesanāk, citi Sabotāžē vai vienkārši negrib?
Ja cilvēki sāktu dumpoties pretī skaļi un skaidri visas pasaules sistēmas sabruktu kā kāršu namiņš
.

Tu guli vai? Jau viss jūk un brūk pasaulē! Amerikāņiem neviens nesaka ka viņu politiķi ir pakaļas? Saka, bet daudzi neklausās un nemaz nesaprot un poat negrib saprst.
05.03.2014 14:54 |

10 gadi
Reitings 1582
Cerams ka pagaidām.
Nesaprotu cilvēkus kas dzīvo nīst visu sev apkārt.

Es nenīstu visu sev apkārt. Emocijas ir emocijas, bet, ar prātu lietai pieejot, jūs, latvieši, tādi, kādi esat, esat bezperspektīvi. Jums nav nākotnes. Vienīgais ceļš - klusi izmirt vai izšķīst citās tautās. Un urrāpatriotisms šo procesu nekādi neietekmē. Tāpēc arī rakstu, ka latvietis esmu pagaidām.
05.03.2014 14:56 |

Reitings 3031
Pēdējie jaunumi. Vēl viena nolīkota tel. saruna, nu jau trešā. :D par snaiperiem

http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/
05.03.2014 15:01 |

10 gadi
Reitings 1582
Kāpēc ASV ar saviem neiertobezoajiem resursiem un simtiem militāro bāzu pa visu pasauli nevar puslīdz kārtību ieviest? Neprot, nesanāk, citi Sabotāžē vai vienkārši negrib?

Viena no iespējamajām atbildēm ir - ASV brūk un, iespējams, nav tālu diena, kad kvantitāte pāraugs jaunā kvalitātē. Pietiks ar vienu mazu notikumiņu - tie, kuriem pieder ASV FRS kādu dienu izdomās savus kapitālus un visu pārējo pārvest uz kādu perspektīvāku vietu uz Pasaules kartes un ASV atstāt tikai tās n-tos triljonus lielo parādu.
05.03.2014 15:01 |

Reitings 3551
Es nenīstu visu sev apkārt. Emocijas ir emocijas, bet, ar prātu lietai pieejot, jūs, latvieši, tādi, kādi esat, esat bezperspektīvi. Jums nav nākotnes. Vienīgais ceļš - klusi izmirt vai izšķīst citās tautās. Un urrāpatriotisms šo procesu nekādi neietekmē. Tāpēc arī rakstu, ka latvietis esmu pagaidām.

Es atceros vienu Vācieti kura lielveikals Rīgā bankrotēja, viņš teica ka te ir mērkaķu tauta jo viņi nesaprot kas ir jāpērk. Viņš uzskatīja sevi par pietiekami gudru lai nodarbotos ar tādiem sīkumiem kā tirgus izpētīšana.

Tāpat ar tevi, tu uzskati ka Latviešiem nav nākotnes tikai tāpēc ka tev pašam ir problēmas ar kurām tu netiec galā. Un sāc meklēt vainīgos. Vispirms jau jāsāk ar sevi.
05.03.2014 15:04 |

Reitings 3031
ASV FRS kādu dienu izdomās savus kapitālus un visu pārējo pārvest uz kādu perspektīvāku vietu uz Pasaules kartes un ASV atstāt tikai tās n-tos triljonus lielo parād
u.

Es tev valsti varu nosaukt. Izraēla. Kāpēc? Tāpēc ka izraēla ir FR, Anglijas bankas un pārējās eiuropas banksteru kliķes projekts. Viņiem tā valsts pieder. Konspirācija? Pašsaprotami, bet patiesa. Paskatīties kaut vai kas finansējis Izraēlas augstākās tiesas ēku, kurš apmaksāja pirmo ebreju pārcelšanos. Neesmu pati neko izdomājusi. Just follow the Money.
05.03.2014 15:08 |

10 gadi
Reitings 1582
Tāpat ar tevi, tu uzskati ka Latviešiem nav nākotnes tikai tāpēc ka tev pašam ir problēmas ar kurām tu netiec galā. Un sāc meklēt vainīgos. Vispirms jau jāsāk ar sevi.

Nu, pastāsti, kādu Tu redzi latviešu nākotni? Jūs kāds uzturēs un aizsargās tāpēc, ka dejot un dziedāt mākat?
Problēmas ir visiem, un domātas tās ir, lai tās risinātu. Man arī tādas ir. Un?
Zini, piederībai jebkam (organizācijai, partijai, reliģijai un arī - latviešu tautai) ir jēga tiktāl, ciktāl šī piederība palīdz atrisināt man un Tev kaut kādas lietas, situācijas un problēmas, kuras man vienam atrisināt būtu grūti vai - neiespējami. Jūs, latvieši, esat individuālistu un egoistu bars, kurš runā vienā valodā, nevis - nācija. Sekojoši - piederu es jums vai nepiederu - viens pīpis. Starpības - nekādas. Katrs par sevi. Nekā kopīga, izņemot valodu. Varētu uzrakstīt vēl, bet negribas, jo laikam jau nav vērts, - lielākajai daļai no jums tā ir labi.
05.03.2014 16:24 |

10 gadi
Reitings 1582
Es tev valsti varu nosaukt. Izraēla. Kāpēc? Tāpēc ka izraēla ir FR, Anglijas bankas un pārējās eiuropas banksteru kliķes projekts. Viņiem tā valsts pieder. Konspirācija? Pašsaprotami, bet patiesa. Paskatīties kaut vai kas finansējis Izraēlas augstākās tiesas ēku, kurš apmaksāja pirmo ebreju pārcelšanos. Neesmu pati neko izdomājusi. Just follow the Money.

Mana intuīcija piekrīt. :-D Tikko tur būs kaut cik mierīgi, tā džons ASV varēs sūkāt lāstekas.
05.03.2014 16:25 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Pēdējie jaunumi. Vēl viena nolīkota tel. saruna, nu jau trešā. par snaiperiem

http://rt.com/news/ashton-maidan-snipers-estonia-946/

Un tu ar šo centies pateikt, ka Krievija ir laba? Starp tiem, kas tagad tur ir pie varas, ir kāds nodevējs. Šī saruna nekādā mērā neattaisno Putina rīcības Ukrainā.
05.03.2014 16:41 |

Reitings 3031
Un tu ar šo centies pateikt, ka Krievija ir laba? Starp tiem, kas tagad tur ir pie varas, ir kāds nodevējs. Šī saruna nekādā mērā neattaisno Putina rīcības Ukrainā

Tev kripatiņas kritiskās domāšanas maz ir? Kas ir opozīcija bija skaidrs jau no sākta gala, to ka ukrainā gatavo valsts apvērsumu bija zināms pirms protestiem, mēģināšu video atrast. Problēma nav opozīcijā kuru dzinējspēku sastāda ultranacionālisti, no viņiem tas bija gaidāms. Problēma ir ES ārlietu Katerīnas Aštones teiktajā "I think we do want to investigate. I mean, I didn’t pick that up, that’s interesting. Gosh,” Wtf? ES atbalstītā opozīcija šauj pa cilvēkiem un viss ko viņa var pateikt Gosh! :D Pilnīgs pohujs. Pilnīgs morāles bankrots. Teorētiski vajadzētu būt tā ka opozīcija smagi piekāsuši ES, Aštonei vajadzēja būt pilnīgi satriektai, protams, ja ES runātu patiesību. Bet tā kā man tas jau no sākuma bija skaidrs ka ES liekuļo, šāda reakcija tiešām nepārsteidz.

Es jau no rīta prasīju un neviens man neatbildēja- cik cilvēki ir krievu nogalināti,ievainoti un gulagos sadzīti?

Otrkārt, daļa asoba tupih- Ukrainas leģitīmais prezidents oficiāli prasīja Krievijas militāru atbalstu kārtības nodrtosinasanai, Krimas autoritātes prasīja Krievijas atbalstu un krimas un Ukrainas militārās un policijas vienības par leģitīmu atdzist janukovicu un krimas autoritātes, tiem kuri nepiekrīt tikalūgts atstāt amatu.
Nav laika pabeigt.
05.03.2014 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)