Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
StellagImr

Cik es atceros, mums ir demokratiska valsts, nevus Stalina režims. Neviens nevienu nesūtīs, bet savās kampaņāskliedz lozungus ar līdzīgo satūru "neatdosim Rīgu krieviem", " neatdosim Latviju krieviem", "lai krivs zin savu vietu". Ne gluži tā, bet nu ideju tu saprati.
Es nedodu krievu valodas privātstundas. Tas viss notiek tusiņu laikā. :-)
03.03.2014 13:50 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Kur jūs patriotes dzīvojat? Ušakova Rīgā? :D
03.03.2014 13:51 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Priekš kam celt, ja varejam vienkārši nezaudēt?

Ja runa ir par PSRS laiku rūpnīcām tad tām brīvā tirgus apstākļos būtu gandrīz neiespējami izdzīvot. Tikai ar nepārtrauktiem lieliem naudas ieguldījumiem. Liela daļa rūpnīcu strādāja tik neekonomiski ka nomirtu tāpat. Ir protams pozitīvi piemēri kā Rebir, Dzintars, Spodrība un citi.
03.03.2014 13:51 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
http://www.delfi.lv/news/world/other/noverota-brunutehnikas-pulcesanas-kercas-sauruma-krievijas-puse-teksta

Jaunākās ziņas ..Murgs kaut kāds .....
03.03.2014 13:57 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Julenok

Tu sagrozi faktus. Tu teici, ka valsti vada partijas, kuras sola izsūtī krievvalodīgos. Tas nozīmē, ka vairākums nevēlas krievvalodīgos Latvijā un ir naidīgi noskaņoti pret viņiem, jo balso par tikai par tām partijām, kuras ir pret krievvalodīgajiem. Tam vajadzētu nozīmēt, ka latviski runājošie iedzīvotāji nevēlas komunicēt krievu valodā. Un viņiem nevajadzētu interesēties par to, cik pareizi viņi runā. Savukārt, ja viņi ir atsaucīgi un izmanto krievuvalodu kā sarunvalodu atsevišķās situācijās, Tu caur saviem izteikumiem apšaubi šīs valsts demokrātiju un uzskati, ka valdība nav patiesi ievēlēta.

"neatdosim Rīgu krieviem", " neatdosim Latviju krieviem", "lai krivs zin savu vietu"

Šie lozungi ir traktējami arī savādāk - Latvijā latviešu valodu būs zināt visiem; Latvijas vēsture nav interpretējama tā kā to vēlas mazākumtautība; Latvijas pamatiedzīvotāji ir latvieši un valsts prioritāte ir nodrošināt drošību nacionālajiem simboliem un valodai.

Es nevēlos iedziļināties, jo es nezuskatu, ka mazākumtautībām ir tiesības diktēt savus noteikumus. Ja kādam šiet ir slikti, viņi drīkst aizbraukt. Krievvalodīgie visur pārkāpj savas tiesības un rīkojas amorāli. BET. Es uzskatu, ka tādi nav visi. Un lielākajā mērā pie tā ir vainīga valdība. Jo pretēji Taviem apgalvojumiem, ka viņi atbalsta krievvalodīgu izspiešānu vai apspiešanu viņi ļauj šeit brīvi dzīvot un funkcionēt Lindermanim un Urbanovičam. Kuri citustarp apdraud manu kā pamatiedzīvotājas drošību un mazina manī vēlmi būt draudzīgi noskaņotai pret to sabiedrības daļu, kura kā mazākumtautība izvēlas nerunāt manā dzimtajā valodā manā dzimtenē.
03.03.2014 14:00 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Своим отношением ты вызываешь только агрессию. Вы язык выучили в 20-30 лет. В этом возрасте моя мама, например, пахала на трех работах по 20 часов в сутки, что б прокормить себя и меня.

Nē, es iemācījos aptuveni 7 gadu vecumā, skatoties multenes un dzirdot, kā cilvēki uz ielas runā.
Negribēju aizvainot ne tevi, ne tavu mammu, vienkārši šitās "atmazkas" esmu atklausījusies krustu šķērsu, lai gan citi godīgi atzist, ka viņiem latviešu valodu vienkārši nevajag, jo visi ar viņiem runā krieviski.
Ok, lūdzu, nemācieties, neviens taču ar varu neliek, tikai Dieva dēļ nevajag mūždien apvainoties un raudāt, kad kāds jums atbild VALSTS valodā.

Domā man ir ļoti patīkami, kad man krievs uzbrauc virsū, ka es nespēju īsti specifiskās lietas krieviski izskaidrot? Lai gan to valodu es pārzinu labi. Pasaka- kā jums nav kauna neiznāt krievu valodu utt???
Tas ir normāli, vai ne? Bet pārmest krievam, ka viņš nezin VALSTS valodu, ir šausmīgs noziegums.
03.03.2014 14:00 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Националистам не место в медицине и других профессиях, ориентированных на помощь людям.

Bet Tu nepieļauj iespēju, ka ārsts tiešām krievu valodu nezin? Kāpēc to uzreiz uztver kā kaut kādu diskrimināciju?
03.03.2014 14:04 |

Reitings 2308
Demi

Es cienu šo valsti. Es rakstu latviski, kafejnīcās un citās vietās runāju latviski, uzskatu, ka jauniem cilvēkiem jāzin latviešu valoda. Neeju uz 9.maija koncertu (tikai klusi no rīta nolieku puķes, jo man ir nepatikami atrasties ar cilvēkiem alkohola reibumā). Ko jums vēl vajag? Lai es kliedzu, ka Krievija sūc, un ka ES un Amerika ir mūsu draugi? Es ta neuzskatu.Mani neapmierina dzīves limenis Krievijā, bet mani baidē arī Eiropas perspektīvas ( ar pedofīlu pārtiju Niderlandos, ar homoseksuāliem parādiem). Kopš mēs esiem ES man aizbrauca 99% draugu, jo šeit nav kur strādāt. Un aizbrauca ne tikai krievi, bet arī latvieši (kuri mācību laikā bija patrioti).
Un esnegribētu, lai Latvija iestātos Krievijas imperijā. Es gribu, lai Latvija tiešam būtu neatkārīga valsts, kura izvērte, kas ir izdevīgi iedzīvotjiem un kas nav izdevīgi. Nevis lai de-juro mēs esiam neatkārīgie, bet de-facto kad mums ES pasaka, kas jādara - mēs daram.
03.03.2014 14:05 |

10 gadi
Reitings 3922
Julenok

Neviens Tev nelik kaut ko vispār kliegt. Problēmas sakne slēpjas tajā, ka Latvijas pamatiedzīvotājiem nav jāizdabā tiem, kuri nevēlas būt lojāli Latvijai. Ja krievvalodīgie vēlas uzsvērt savu piederību Krievijai, tad tas ir jādara Krievijā nevis svešā zemē. Savukārt, ja šī svešā zeme biedē ar savu drūmo iekšpolitisko ainu, tad lūdzējs nedrīkst būt izvēlīgs. Krievvalodīgajiem Latvijā būtu jāsaprot, ka viņi ir lūdzēju lomā. Solidarizējieties, integrējieties un esiet kulturāli - nevis bubiniet par to, ka ciemos esot Jums dod ēst negaršīgas tortes ar atvēŗto robežu glazūru Rietumu virzienā.
03.03.2014 14:11 |

Reitings 2308
Dyonisus

Runa bija tieši par cukurfabrikām un citām lidzīgām lietām (Jelgavas maiznieks).Jo diez vai mēs tiešam Padomju rūpnīcas spētu uzturēt (konkurencijas ziņā)

raccoon
Ja ārsts nezinātu krievu valodu - ne vārda neteiktu. Pašai ir koleģi, kuri nezin un redzu, ka mokas viņi. Mūsu gadijumā tieši sadzirdot, ka rados ir ārsti, dakteris pārgāja uz krievu valodu. Ideālo krievu valodu. Tieši to es uzskatu par nirgāšanos. Slimnīca tomēr nav ta vieta, kur jārada sava vara vai nacionalisms.
03.03.2014 14:12 |

10 gadi
Reitings 3922
svešā zeme biedē
māju zeme biedē

Pārrakstīšanās kļūda, atvainojos.
03.03.2014 14:13 |

Reitings 2308
raccoon

Situācija, kuru tu aprakstīji ar to krievu valodu, ir briesmīga :-D Un tādu cilvēku dēļ cieš normālie iedzīvotāji (gan krievi, gan latvieši).
03.03.2014 14:18 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Es cienu šo valsti.

Muļķības.

Tad beidz attaisnoties. Ne tikai jauniem cilvēkiem ir jāzina valsts valoda. Beidz cept augšā savas izdomātās kategorijas. Un nevajag braukt otrā grāvī, idealizējot ES. Un pedofīli arī ir visur, nevis tikai tur, kur Tev ir izdevīgi.
03.03.2014 14:19 |

Reitings 2308
StellaImr
Manuprat, šie izteiktie krievu atbalstītāji (Lindermanis un Co) ir vajadzīgi tāpēc, lai ziņās raksti par viņiem "amortizētu" citus sūdus (piem., sekojot līdzi situācijai Ukrainā otrājā plānā palika ziņas par to, ka deputāticsaņēma lielākas algas, bet skolotājiem atkal trūkst). Un tā mums bieži notiek.
03.03.2014 14:24 |

Reitings 2308
Demi

Pedofīli ir visur. Bet visur viņi sēž cietumā, nevis parlamentā (tie, par kuriem ir zināms, ka viņi ir pedofīli).
03.03.2014 14:27 |

10 gadi
Reitings 3922
Nekas nepalika otrajā plānā, Julenok. Es nezinu, kādas ziņas Tu lasi vai skaties, bet nekas nepaliek nepamanīts. ;)
Šādi Lindermaņi un Urbanoviči ir Kremļa spalvainās rokas. Un saskaņā ar Tevis teikto par to, ka valdība ir noskaņota apkarot krievvalodīgos, nav īsti saprotams - ko tad lielie, ļaunie nacionāļi guļ? Ja Tu izvēlies pāri citām likstām redzēt tikai to, ka Latvijā ir jārunā latviski un uzskati, ka tā ir problēma, kura aizēno jautājumu par pensiju indeksāciju - tad problēma ir Tevī. Latvietim tā nav problēma, jo tas šķiet loģiski. Lindermanis nav Tev glaimojošs, bet tieši viņš Tev iepotē, ka nacionāļi ir barbari un prasīt aizliegt 9.maija balagānu un pieprasīt runāt VID latviski ir prettiesiski. Un šai Kremļa spalvainajai rokai ir savi roklaižas sabiedrībā. Pelēkais kardināls? Kurš attiecīgi Tev simpātiskākā veidā iezskaidro, ka ES ir slikta, ka Latvija ir slikta, ka Tev ir kaut kādas mistiskās tiesības. Un tieši šī svētā trīsvienība - Ušakova SC, Lindermanis zemākajā slānī un Urbanovičs elitārākās aprindās - neļauj krieviem integrēties borējot patiesību, kura ir Latvijas identitāti graujoša.
03.03.2014 14:34 |

10 gadi
Reitings 3922
Kurā parlamentā sēž pedofīli?
Tas ir ļoti skaļš apgalvojums, būs vajadzīgi tiešāki pierādījumi. Kuri tad ir tā parlamenta pārstāvji?
03.03.2014 14:38 |

Reitings 2308
http://www.theguardian.com/world/2006/jul/18/topstories3.mainsection
03.03.2014 14:54 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Neviens nevienu nesūtīs, bet savās kampaņāskliedz lozungus ar līdzīgo satūru "neatdosim Rīgu krieviem", " neatdosim Latviju krieviem", "lai krivs zin savu vietu". Ne gluži tā, bet nu ideju tu saprati.

Dažbrīd tiešām šķiet, ka krievi ir tā apsēsti ar to, ka visi šeit viņiem dara pāri, ka sāk jau lasīt no teksta to, kā nemaz nav. Julenok, zini, ko nozīmē šie lozungi? - Neatdosim Latviju krieviem, jeb partijām, kas pietuvinātas kremlim un vēlas padarīt mūs no tiem atkarīgus. Neatdosim Rīgu krieviem, jeb partijām, kas pietuvinātas kremlim, lai viņi nesanaidotu tautu tik tāl, ka latvietis šeit būs kā lamuvārds. Julenkok, tu tiešām nesaproti? Un tādu lozungu "lai krievs zina savu vietu" es pirmo reizi redzu. Neviens negrasās sasēdināt visus krievus vagonos un izsūtīt deportācijā uz Krieviju, kā krievi reiz to izdarīja ar mums. Vairumā gadījumu tie teksti: lai krievi vācās uz savu tēvzemi, ir domāti par tiem, kas ienīst Latviju, jo tos, kas veiksmīgi šeit iekļaujas, latvietis uzskata par latvieti. Julenkok, man ļoti žēļ, ka tu esi pārpratusi mūs, latviešus. Tā pat, es nesaprotu, kāpēc visi tā cepas par to, ka visās Latvijas finansētajās skolās būs jāmāc latviski. Bija pirms pāris gadiem referendums par to, kurš, diemžēl, izgāzās. Es gāju parakstīties par. Zini kāpēc, jo man šķita, ka tiem mazajiem bērniem tā būtu vieglāk dzīvot šajā valstī, jo viņi zinātu valodu.
03.03.2014 14:58 |

10 gadi
Reitings 3922
Julenok
Tad brauc uz Nīderlandi un iesēdini viņu cietumā. Vai šī mentalitāte jaukties citas valsts iekšējā kārtībā pārdzimst? Ja jā - tad cik paaudzēs? Es nesaku, ka manā izpratnē tas ir normāli, bet tā ir viņu iekšējā lieta un atrodas ārpus manas vai Tavas kompetences.

Vatikānā arī nevajadzētu sēdēt pedofiliem. Bet viņi tur sēž.
03.03.2014 15:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits