Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Arprats ne , valsts valoda ir jamak :D :D :D kur tas redzets
03.03.2014 12:20 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Diplomāts pastāstīja, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas pārstāvji kontaktējušies ar Krievijas ārlietu resora darbiniekiem un diplomātiem, prasot skaidrojumus Krievijas darbībām Krimā un vaicājot, kāpēc Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizskaidro savas valsts rīcību, taču atbildes pēc būtības lielākoties nav saņemtas.

KĀPĒC, FĒBE, Tavs PUTINS pat nespēj atbildēt?

Jā, man ir bail! Un LV nav KRIEVIJA, tumsoņa Tu :D Nekas te nepieder Krievijai, dažas partijas, kuras gudri vāvuļo :D
03.03.2014 12:22 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Par to gribēšanu mācīties latviešu valodu!
Volla, kā mums nav par brīvu? Skolās māca latviešu valodu :)
Es esmu jau 2. reizi krievu skolā praksē, skolenu skaits - pāri tūkstotim!
Man pastāstīt, cik no viņiem māk latviešu valodu? Katrā klasē ,ja runāju latviski, mani saprot aptuveni 5 skolēni (tā,ka saprot visu un nekas nav jāpaskaidro), vel kādi 4 saprot katru otro vārdu (bet doma skaidra netiek pārsvarā), pārējie 15-29 nesaprot un atsakās pat mēģināt saprast, ā un ve biezi teksti ir - skolotaj, jums jāiemācās krievu valoda (es runāju ar nepareiziem uzsvariem un šad tad arī piemirstas kaut kas specifisks). Un, lai darītu primārās lietas, es nekāvēju laiku, lai runātu latviski, jo nesaprot lielākā daļa.
Bet es varu pastāstīt,kā iet latviešu valodas stundās.. 8.9.10,11, klase.. Uz tāfeles uzraksta priekšā 15 vārdus, kuri jāatrod teksta un no tiem jāizveido teikums. Tam iedod 2 mācību h laika un rezultāta lielākajai daļai nav,ko nodot, jo... uzdevums esot par grūtu bijis. Viņi vispār ļooti bieži uzreiz sāk izteikt pretenzijas par to,ka kaut kas notks latvies valodā.
Ok, man nav nekāda sakara ar to,kādā valodā tas notiek (tik, cik man visas anketas, aktivitates utt japlāno krieviski), bet es redzu kā tas viss notiek.. Un man ir žēl,ka tā vietā,lai bērni mācītos un atvieglotu sev dzīvi (un citiem ar), nākas pavadīt stundu debatēs,kas nav pa tēmai.. Jo savādāk - bērni, kā bērni!
03.03.2014 12:24 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Tumsoņa esi tu Litiņ! ;)

Vova Putins ir normāls čalis.

Priecājies, ka kaimiņos nav Staļina PSRS.

1940.gadā tevi kāds čekists paņemtu aizvestu uz mežu, izvarotu un nošautu.

Mūsdienās nekas tāds nav iespējams.Varbūt tikai Indijā vai Saūda Arābijā, bet tās ir ASV sabiedrotās.
03.03.2014 12:31 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/499739-harkova_piekauj_maidana_atbalstitajus_un_izraida_no_domes

Nožēloju, ka noskatījos šo klipu, palika vienkārši pretīgi. Tādi varoņi barā uzbrukt dažiem cilvēkiem. Bet mani nošekēja, ka tur arī sievietes tajā visā piedalās un arī mētājas ar rokām. Fuu..
03.03.2014 12:31 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Saskaņas centrs valda Rīgā,Latgalē un drīz valdīs arī valdībā.

ģirt/febe paliec labāk krievijā un sapņo kā krievi pārņems pasauli.

Tikai nezin kāpēc Maskava jau pieder kaukāziešiem un čurkām. Tur pat uz ielām vairāk dzird nekrievu valodas. Tālos austrumus drīz anektēs Ķīna jo būs jāaizstāv savu tautiešu mljoni.
03.03.2014 12:32 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
KĀPĒC, FĒBE, Tavs PUTINS pat nespēj atbildēt?

LOL
Kāpēc Krievijai būtu jāatskaitās blusām? :D Kas Latvija tāda ir globālajā politikā? Banānu republika. Anglijas karaliene arī nevienam netaisnojas, ASV prezidents banānu republikām netaisnojas, tā nu tas ir.Sorry, sava vieta ir jāzina.
03.03.2014 12:33 |

Reitings 3551
Kāpēc Krievijai būtu jāatskaitās blusām? Kas Latvija tāda ir globālajā politikā? Banānu republika. Anglijas karaliene arī nevienam netaisnojas, ASV prezidents banānu republikām netaisnojas, tā nu tas ir.Sorry, sava vieta ir jāzina.

Kas ir krievija - daži oligarhi kuri kontrolē resursu ieguvi. Tautai no tā labāk nepaliek. Tikai oligarhu rokas sunīšiem. PSRS laikos tauta varēja lepoties ar Staļinu, no kura visas valstis baidījās, kamēr pašu tautu dzenāja pa gulagiem.
03.03.2014 12:39 |

Reitings 176
Kas ir Latvija - daži oligarhi(Stepanovs,Kargins,Lembergs,Šlesers,Šķēle) kuri kontrolē politiskās partijas(vienotība,VL,ZZS,RP). Tautai no tā labāk nepaliek. Tikai oligarhu rokas sunīšiem. Ulmaņa laikos tauta varēja lepoties ar sviesta,bekona eksportu,ekonomisko attīstību, no kuras visas valstis baidījās.Mūsdienās kamēr minimaļņiks ir 320 reihsmarkas un tās pašas godīgie uzņēmēji cenšās neizmaksāt, kamēr Īrijā minmaļņiks ir 1320 reihsmarkas.

Latvijā tauta šobrīd dzīvo lielā nabadzībā un bailēs par 50% elektrības cenu kāpumu un tāds pats kāpums solās būt pēc gāzes tirgus liberalizācijas.

Latvijas tauta ir morāli un ekonomiski bankrotējusi!Nekas vairs to nevar glābt!
03.03.2014 12:47 |

Reitings 546
Neba tauta pie tā vainīga.

Fēbe. Drīkst zināt cik Tev gadi un kas esi pēc izglītības?
03.03.2014 12:54 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Kāpēc Krievijai būtu jāatskaitās blusām?

Te arī parādās tizlums visā krāšņumā. Kompleksaina likuma, noteikumu interpretācija un nekas vairāk.

Haha! Labi, ka Krievija plaukst un zeļ! :D
03.03.2014 12:55 |

Reitings 3551
Ulmaņa laikos tauta varēja lepoties ar sviesta,bekona eksportu,ekonomisko attīstību, no kuras visas valstis baidījās

Un kas tad tos Ulmaņlaikus iznīcināja - tava mīļā Krievija ( toreiz PSRS).

ir tāda cilvēku kategorija kā vaimanātāji un ņaudētāji kuri neko nedara, bet tikai vaimanā un ņaud ka viss ir slikti, slikti, slikti. Paši pat pirkstu nepakustina lai kaut ko uzlabotu.

Un ir cilvēki kas Latvijā normāli dzīvo, strādā un paliek savā dzimtenē.
03.03.2014 12:56 |

Reitings 176

Un ir cilvēki kas Latvijā normāli dzīvo, strādā un paliek savā dzimtenē.

Nezinu nevienu tādu, izņemot partijām pietuvinātos.

Visi mani draugi, radinieki darbspējīgā vecumā ir prom no Latvijas, saukta arī par Latvāniju. Pati arī esmu prom uz neatgriešanos.

Ja es gribētu aizbraukt uz Latvijas līmeņa valsti brīvdienās, es aizbrauktu uz kādu Tunisiju, tur vismaz ir silts :D
03.03.2014 13:01 |

Reitings 546
Ģenerālprokurors norāda, ka konflikts Krimā nav radies spontāni, bet gan plānots vairākus gadus.

http://www.delfi.lv/news/world/other/noverota-brunutehnikas-pulcesanas-kercas-sauruma-krievijas-puse-teksta-tiesraide.d?id=44264509#ixzz2uteDCeN1

Divkisis tavs PUTINS FEBE!
03.03.2014 13:04 |

Reitings 3551
Pati arī esmu prom uz neatgriešanos.

PALDIES DIEVAM.
Būtu nepatīkami dzīvot Latvijā te atrastos tādi cilvēki.
03.03.2014 13:04 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Nezinu nevienu tādu, izņemot partijām pietuvinātos.

:D :D :D :D

Visi mani draugi, radinieki darbspējīgā vecumā ir prom no Latvijas, saukta arī par Latvāniju. Pati arī esmu prom uz neatgriešanos.

Super! Kaut kad līdzīgs dabiskajai izlasei. Prieks, ka vājākie metieni paši atsijājas.
03.03.2014 13:07 |

Reitings 546
Fēbe- Kto ti po obrozovanije? I skolka tebja ljet?
03.03.2014 13:10 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Visu diskusiju nelasīju, bet sākumā apspriedāt Ukrainas zemi. Ukraina agrāk bija ļoti bagāta un turīga valsts. Atgadījās Černobiļas nelaime un sākās problēmas. Tas ir, eksports bija uz nulles. Kurš tad vēlēsies dārzenīšus ar radiāciju? Tagad Ukraina sāk lēnām atkopties. Eksports palēnām sāk notikt. Ukraina pat ir ļoti izdevīga valsts, ipaši tagad, kad sācies atkopšanās periods. Lai Dievs stāv klāt.
03.03.2014 13:13 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
raccoon
Своим отношением ты вызываешь только агрессию. Вы язык выучили в 20-30 лет. В этом возрасте моя мама, например, пахала на трех работах по 20 часов в сутки, что б прокормить себя и меня. Во время перестройки зарплату не платили по полгода. Не всех интересует в такие моменты знания языков. Учить язык она начала уже в 40лет, выучила. На гражданство сдала. Но, поскольку говоритт не с кем, то язык забывается. Что теперь делать? Поменять место работы? Ты ей найдешь новое место? Найти друзей-латышей? А вы активно общаетесь и помогаете тем, кто не понимает и не говорит? Или же хихикаете где-то в уголке, заканчивая словами "Nu ka var neiemācīties valodu". Такие, как ты, вызывают полное нежелание говорить на латышском.
И жа, если мы платим налоги в этой стране, то мы имеем право знать, что у нас болит и как с этим бороться. Националистам не место в медицине и других профессиях, ориентированных на помощь людям.

Даже по-латышски с тобой общаться не хочется.
03.03.2014 13:14 |

Reitings 546
Julenok. Neaizmirsti, ka stajoties JEBKURA darba vieta LATVIJA, MUMS latviešiem tiek prasīta KRIEVU VALODA. Aiz angļu val.kas ir visas pasauales valoda. Tāpēc nevajag.
Un patiesībā, ja kādam LV nepatīk, nu brauciet prom. Kurš te tur? Tie kas grib paliks un strādās un nenories.
03.03.2014 13:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits