Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Man bijušajam bija princips runāt LATVISKI,jo dzīvo LV. Kad biju Polijā, uzrunāju krieviski,man atbildeja....poliski. Es tik maju ar galvu-spasiba spasiba :D
03.03.2014 11:04 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Man bijušajam bija princips runāt LATVISKI,jo dzīvo LV. Kad biju Polijā, uzrunāju krieviski,man atbildeja....poliski. Es tik maju ar galvu-spasiba spasiba

Nu vo, tā noteikti ir daudziem iebraucējiem, kas grib kaut ko pajautāt krieviski, arī šeit Latvijā. Es vienmēr atbildu tikai latviski, jo var teikt, ka tikai saprotu krievu valodu. Varu arī atbildēt uz pamata lietām, bet vienmēr putrojos izrunā, līdz ar to negribu izklausīties smieklīgi un šādus neveiklus brīžus sev aiztaupu.
03.03.2014 11:09 |

Reitings 77
Reģ: 02.12.2011
Manai mammai trauce iemācīties valodu 3 lietas:
1. Nav ar ko runāt latviski (arbā un mājās visi runa krieviski.bet kad nav prakses - valodas aizmirsas)

BET TIEŠI PAR TO TE VISI ARĪ RUNĀ!!!! Darbā visi runā krieviski.... ienāks latvietis tur un kādā valodā ar viņu sazināsies??!?! KRIEVU, jo latviski jau nemācēs.

Skumji,ka mūsu valstī daļai iedzīvotāju ir tikai tiesības, bet pienākumu nav.
03.03.2014 11:10 |

Reitings 77
Prakses viņai nav tāpēc, ka nekad jau krievam īsti to latviešu valodu šeit nav vajadzējis.... ārsts laipni izstāstīs krieviski, veikalā laipni atbildēs krieviski, darbā tējiņu arī var dzert bez latviešu valodas.....

tāda divkosība.
03.03.2014 11:13 |

Reitings 1051
Atcerējos vienu gadījumu iz dzīves. Latvietis apprecējās ar krievieti. Abi uzsāka dzīvi Latvijā, bet sieva neprata ne runāt, ne varēja kaut ko saprast latviešu valodā. Ar laiku viņa kļuva arvien nomāktāka un nesabiedriskāka, jo uzskatīja, ka visi latvieši viņu aprunā. Tad vienu dienu vīrs piespieda viņai mācīties latviešu valodu, mācīja viņš pats. Pēc kāda laika viņa visu labi saprata, mācēja runāt latviski un bija laimīgākais cilvēks pasaulē, jo saprata, ka neviens latvietis viņu neaprunā.
03.03.2014 11:14 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
LOL

Nabaga krievi, varbūt mutautiņu katram izdalīt par to, cik ļoti ļaunie latvieši viņus nesaprot?
Man šķiet, ka ņemt vēŗā kāda cilvēka viedokli, kuram ir attaisnojums par katru problēmsituāciju, vienkārši nav jēgas. Trīsgadnieku līmenis.
Grūti, redz, grāmatu, žurnālu, rakstu internetā izburtot latviski, ziņas noskatīties latviešu valodā... Laika trūkums ibio!! Bet, redz, katram latvietim ir jāatrod laiks slāvu valodai, lai katram krievam, kas spļauj virsū manai valstij, iztulkotu trīs rindiņas krieviski!

Prakses viņai nav tāpēc, ka nekad jau krievam īsti to latviešu valodu šeit nav vajadzējis.... ārsts laipni izstāstīs krieviski, veikalā laipni atbildēs krieviski, darbā tējiņu arī var dzert bez latviešu valodas.....

tāda divkosība.

+++
03.03.2014 11:15 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Šarlote

Pēdējo gadu laikā tiešam nesekoju līdzi, vai paradījas bezmaksas kursi. Bet kad gan es, gan mamma gājam naturalizēties, kursi bija tikai par maksu. Es pati mācīju mammu, kā jāraksta un ka jāruna. Bet pikrit, ka tomēr naturalizācija arī dod zināšanas sarunvalodas limenim, nevis specifiskai valodai (madiciniskajiem terminiem, IT vai citām tādām lietām). Nav tā, ka pavisam nezin to valodu.
Kimberly
Ja Lindermans dzīvos, tad vēl arī pēc 30gadiem ši problēma paliks. Jo viņu klausīs ļoti radikāli krievi, kuri nedaudz atpaliek no straujām pasaules pārmaiņām. Un tiešam žēl, ka viņi bojā atteiksmi pret visiem krieviem.

Kaut ka diskusija aizgāja citā virzienā :-D
03.03.2014 11:16 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mjā, man arī, augot tīrā latviešu ģimenē un skolā mācoties angļu un vācu valodu (nevis krievu), tas nav traucējis iemācīties arī krievu valodu to sevišķi nemaz negribot...
03.03.2014 11:18 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Ai , ja krieviem problemas sagada valsts valoda kura dzivo tad , lai brauc uz zemi kura maces saprast kko . Reali nav ko mocities
03.03.2014 11:20 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Visas jusu problemas atrisinasies
03.03.2014 11:21 |

Reitings 77
Jā, šādas diskusijas nekad nav auglīgas, jo jautājums ir sāpīgs ABĀM pusēm. Lai nu kā, visi vienā maisā nav bāžami, arī mani draugi, kolēģi un ģimene ir krievu tautības,kuri runā latviski, angliski, cits arī vāciski un zviedriski, nav problēmu sazināties un neviena valoda netiek likta augstāk par citām.

un man prieks,ka arī Julenok ir viens no šiem ārstiem, kuram nav nekādas atšķirības, kādā valodā runājošs pacients ienāks pa viņas kabineta durvīm- visi viens otru sapratīs un tā tam arī būtu jābūt.
03.03.2014 11:21 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Manai mammai trauce iemācīties valodu 3 lietas:
1. Nav ar ko runāt latviski (arbā un mājās visi runa krieviski.bet kad nav prakses - valodas aizmirsas)
2. Laika trūkums (ja ir kursi - tie pārsvāra ir dienas laikā, kad jāstrāda. Jāstrāda ilgi, jo darba samaksa ir par izdarīto darbu).
3. Vairs na tāds vecums, kad valodas labi padodas. (Un, istenībā, mamma ļoti noželo, ka neruna latviski)

Ai, krievi atradīs tūkstots un vienu iemeslu, kamdēļ nemācīties latviešu valodu. Lai gan patiesība ir tāda, ka viņiem to vienkārši nevajag, jo paši mēs esam viņus izlaiduši, runājot krievu valodā. Un te nu pēkšņi uzrodas viens sliktais ārsts, kurš atsakās runāt krieviski, tad ir dusmas, puņķi un asaras. Nabaga apbižotie krievi! Un par ārstu- es pilnīgi saprotu. Es tik daudz nievājošu attieksmi darbā esmu piedzīvojusi pat tādēļ, ka uz "zdrasķe" atbildu "labdien", ka man rodas reāla nepatika pret to valodu, man vispār negribas runāt krieviski, lai gan labi saprotu. Un dīvaini..Jo man nav druagu, radu krievu vispār. Nez kā es to valodu varēju iemācīties?? Pieļauju, ka ir pilns ar tādiem cilvēkiem.

Man bija kursabiedrs no Kipras, kurš LV valodu uemācījās praktiski pusgada laikā.
03.03.2014 11:23 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Vēl tikai gribēju piebilst, ka valsts lielumam nav nekādas nozīmes. Daudz smīn, ka latvieši drīz asimilēsies. Muļķības. Drīzāk varenā Krievija ar tizlo 19. gs politiku pati sevi iedzīs postā. Krievi paši iznīcinās savu tautu un/vai būs spiesti doties dzīvot uz citām valstīm. Ja godīgi -ļauni skanēs - bet es uz to pat ceru. Kaut kāda kompleksaina idiota dēļ, kas vada valsti, miljoniem cilvēku, ieskaitot mani, ir jāsatraucas par savu dzīvību. Tas nav normāli.
Vajadzētu tākā bišķi vairāk cieņas pret valsti, kas ciemiņus uzņēmusi. Ņemot vērā, ka krievi vairāk vai mazāk velk valsti uz leju - sākot no Latgales un beidzot ar Maskačku un Sarkandaugavu. Jo mazāk savas pravas kačās, jo labāk mums ies.
03.03.2014 11:33 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Gribētu redzēt daudzas šejienes meitenes dzīves vai arī būtu tik lielas balamutes un austrumu/krievu nīdējas vai mazas, sīkas un melnas :D realājajā dzīvē atnāktu kāds krievu vai azerbaidžāņu puisis un uzšautu jums pa seju.
Tikai latviešu puišiem laikam kāpjat uz galvas un netā tāpat, trololol :D
03.03.2014 11:52 |

Reitings 1051
Fēbe, atšķirībā no tevis, personīgi es šeit neko netēloju. Arī man apkārt esošie cilvēki manu nostāju pret krieviem, kas neciena Latviju, zina. Un es nekaunos arī to parādīt tiem pašiem krieviem (atkārtošos - tiem, kuri neciena Latviju).

Nu ko, Merkele ir atzinusi, ka Putinam putni galvā. Tad jau visu ko var sagaidīt.
03.03.2014 11:59 |

Reitings 546
Ainars Latkovskis ‏:

Otrdien plkst.10.30 esmu sasaucis Saeimas Aizsardzības komisijas ārkārtas sēdi par valsts drošību.
Saprotiet kā gribat, bet manī šis ievieš bailes.
03.03.2014 12:01 |

Reitings 546
Fēbe, ari mana dzive viss ir kartiba :) Un normals vecis sievietei pa seju nesautu,tas vien parad LIMENI,gan kulturas gan nacijas! Tev deretu uzšaut un uz pieres ietetovēt-SAVAS VALSTS NODEVĒJA.
03.03.2014 12:03 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Merkele var stāstīt ko grib :D

Realitātē Vācija iestājas pret jebkādu Krievijas sodīšanu.

Vai tik nav noslēgts jauns Molotova-Rībentropa pakts? :D

Un kas tevī Litiņ ievieš bailes? Te neviens neuzbruks, te viss jau pieder krieviem.

Saskaņas centrs valda Rīgā,Latgalē un drīz valdīs arī valdībā.

kamēr NATO vienosies par iespēju nosūtīt novērotājus, kam tiks uzlikts Krievijas un Ķīnas veto :D
03.03.2014 12:06 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012

World peace

03.03.2014 12:08 |

Reitings 122
Reģ: 07.11.2013
Julenok,
Mammas draudzenes māsa nonāca slimnīcā Vācijā. Vācieši atrada medmāsu, kura visu tulkoja no vācu valodas uz krievu, uzrakstīja izrakstu vāciski + uzrakstīja latviski vēstuli mūsu ārstiem + viņai uzrakstīja krieviski vissvārīgākas lietas, lai viņa neaizmirstu.

Vācijā tādi gadījumi, kad vajag runāt krieviski, acīmredzot, ir reti, tādēļ arī tā pacentās.

mamma šogad nonāca slimnīcas uzņēmšanas nodaļā. Mamma man latviešu valodu zin sarunvalodas limeņī, bet specifiskas lietas nesaprot (kas attiecās uz saslimšanām). Ar viņu runāja tikai latvii, partulkot atteicās.

Ārstiem Latvijā katrs otrais pacients ir krievs, no visiem šiem krievu pacientiem labi, ja divi ir tādi, kas atbrauca uz Latviju brīvdienās uz divām dienām un salauza kāju. Visi pārējie ir pastāvīgie iedzīvotāji, protams, ka ārsts rēķinās, ka zinās latviešu valodu. Turklāt, ejot ārā no slimnīcas tiek doti līdzi attiecīgi dokumenti ģimenes ārstam - tajos noteikti viss ir izklāstīts - to tad arī varējāt sēdēt un tulkot.

Riebjas, ka dzīvo svešā valstī, bet vēl čīkst, cik valdība slikta un, ka valoda jāmācās.
03.03.2014 12:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits