Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Jonquille. ja tas atiecas uz manis teikto, es runāju tieši par Krievijas pilsoņiem. Uz krievvalodīgajiem, lai kurā valstī, izņemot Krieviju arī viņi būtu, Putina politikai nevajadzētu attiekties.
02.03.2014 23:21 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tak za carja, za rodinu, za very! Urà, urà, urà!
Pagromče muziku, mi pobeğiļi! Urā, Urā, Urā!

https://www.youtube.com/watch?v=bybnEY3ID1o&feature=youtube_gdata_player
03.03.2014 01:47 |

Reitings 3
Reģ: 03.03.2014
Atvainojiet,daži dumji pilsoņi Latviešus sauc par okupantiem,mēs iestājas par savām vertībām,jeb tiekam apspiesti,kā lai es saucu tādus pilsoņus?
Morgan un Fēbe,jūs esat labs piemērs kas notiek cilvēku skatās krievijas kanālus cilvēks vairs pat nespēj izmantot smadzenēs lai domātu.....
03.03.2014 04:00 |

Reitings 3
Reģ: 03.03.2014
Es vēlos dzīvot brīvā Latvijā,un priecājos kad dzīvoju šeit zinu ,ka katrā vietā ir savi plusi un mīnusi,ceru ka man nenāksies piedzīvot karu,bet esmu gatavs aizstāvēt šo valsti un cīnīties tāpat kā to darīja mani vecāki.....
03.03.2014 04:15 |

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Girt-ko TU MULDI? Te ar visiem runa krieviski, ir gan tv kanali krievu, gan zinjojumi,laikraksti, ko tu lej?! Anglija kads runa latviesu valoda????? Ir speciali tv LV kanali tur organizeti prieks musu LViem>????? Ieej Anglija vai kur citus un pajauta lv valoda-MAN MAIZI. Bus- what vai SHTO?????
Man ari zinami daudzi krievi, superigi cilveki. Pat vinji ir par LV,bet tu savas zemes nidejs. Vispar ko tu berniem macisi par dzimteni-savu mati! Tad ko gjimeni te atstaji- ZEME KUR VAR BADA NOMIRT? VECĀKU NAV ŽĒL?
03.03.2014 06:57 |

Reitings 546
Bet dazi krievi te dzivojot GADIEM pricipa pec nemacas un neruna lv valoda a, N****,es atvainojos,MAN sava zeme jauzruna krievs krievu valoda???? Ar kasierem un citiem vnm runaju krieviski,aiz cienas pret tautibu. ES PAT SAVA ZEME CIENU vinju valodu kaut varetu pasutit d****.
03.03.2014 07:00 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Lita

Latvieši grib, lai krievi runa latviski? Ok, kur ir bezmaksas latviešu valodas kursi? Vācijā ārzemniekiem ir bezmaksas kursi. Zviedrijā tev pat maksa, ja tu apmeklē valodas kursus un labi nokārto eksāmenus. Rīgā tagad parādījas kursi, bet viņu skaits ir nepietiekams.
Neviens ārzemēs neruna ar tevi citā valoda? WTF? Man ir divi piemēri: mamma šogad nonāca slimnīcas uzņēmšanas nodaļā. Mamma man latviešu valodu zin sarunvalodas limeņī, bet specifiskas lietas nesaprot (kas attiecās uz saslimšanām). Ar viņu runāja tikai latvii, partulkot atteicās. Kad viņa palūdza, lai viņai to visu uzraksta uz lapņas un viņa to iedos man , pajautāja, kas viņas meita tāda ir. Tikai kad mamma teica, ka es (viņas meita) esmu ārste, tikai tad ārsts perfektā krievu valodā visu paskaidroja. Mammas draudzenes māsa nonāca slimnīcā Vācijā. Vācieši atrada medmāsu, kura visu tulkoja no vācu valodas uz krievu, uzrakstīja izrakstu vāciski + uzrakstīja latviski vēstuli mūsu ārstiem + viņai uzrakstīja krieviski vissvārīgākas lietas, lai viņa neaizmirstu.
Irijā pirms 8 gadiem bija bērnu dārziņā latviešu valodā (valsts apmaksātas), arī latviešu veikaļi, prese utt.
03.03.2014 09:29 |

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
julenok

cik gadus tava mamma dzīvo Latvijā un kas traucē viņai iemacīties valodu??
03.03.2014 09:33 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Vai ne
03.03.2014 09:58 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Julenok, un krievi grib mācīties latviešu valodu? Nē, viņi grib mācīties krievu skolās, iet uz 9. maija pasākumiem un siet oranžmelnas lentes pie drēbēm un uz bumeru antenām. Bez tam, kād vēl "samaksāt par to, ka labi mācās valodu", nevajag salīdzināt 2 dažādas lietas. Latvijā krievi dzīvo rupji runājot kopš 40-tajiem gadiem, tie ir 70 (!!) gadi blakus latviešiem. Jā, bija periods, kad viss latviskais tika noliegts, bet kopš tā laika ir pagājuši jau 24 gadi! Tu gribi teikt, ka ceturtdaļgadsimta laikā cilvēks nav spējīgs iemācīties valodu intensīvi to cenšoties darīt? Muļķības, to neviens nedara. Uz tiem kursiem pārsvarā iet pensionāri, kas ir apsveicami, bet liela daļa vienkārši demonstratīvi to nedara un nedarīs. Un tie ir cilvēki, kas ir te dzimuši un auguši.
03.03.2014 10:02 |

Reitings 77
Reģ: 02.12.2011
Tas,ka cilvēks savu mūžu ir nodzīvojis valstī,kuras valodu spējis apgūt tikai " sarunvalodas līmenī" un prasa tulkojumus, liecina tikai par to, cik DAUDZ tādi tulkojumi savulaik ir sniegti un tādus turpina sniegt. Pārdevēja veikalā krieviski, salonā friziere krieviski, zobārsts, kurš latviski nesaprot....
Arī es esmu ārsts, Julenok, kura daļa pacientu nesaprot jautājumu " cikos jums pieraksts" un galvenā atbilde ir " a mozhno po-russki".
03.03.2014 10:27 |

Reitings 546
Julenok- es jau neprasu! Par to ir runa, tad jautajums tev-KAPEC MAN PRASA,LAI ES ZINATU SO VALODU,JO ES TAK NEDZIVOJU KRIEVIJA! Aizbrauksu uz Maskavu-KURA GALA AR MANI RUNAS LATVISKI?! Tas,ka vinju seit ir daudz?! UN? SO WHAT? Ir jaciena VISI, nevis tikai latviesi vai tikai krievi! Bet daudzi grib,lai seit ir KRIEVIJA.NEBUS, nekad!
03.03.2014 10:32 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Julenok, ir iespēja krieviem apgūt latviešu valodu bez maksas. Nezinu kā tagad, bet pirms kāda laika bija speciāli tam rīkotas apmācības. Tagad, kad Liepājas Metalurgā daudzi zaudēja darbu, tiem bijušajiem darbiniekiem NVA maksāja par to, ka viņi mācās latviešu valodu, un viņiem nebija jāgaida n-tie mēneši rindā, lai tiktu uz valodas kursiem, kā pārējiem mirstīgajiem.
03.03.2014 10:44 |

Reitings 230
Reģ: 23.01.2014
Dāāā aapklustiet Jūs šeit mazās apkolapises!

Reitings 2308
K
Manai mammai trauce iemācīties valodu 3 lietas:
1. Nav ar ko runāt latviski (arbā un mājās visi runa krieviski.bet kad nav prakses - valodas aizmirsas)
2. Laika trūkums (ja ir kursi - tie pārsvāra ir dienas laikā, kad jāstrāda. Jāstrāda ilgi, jo darba samaksa ir par izdarīto darbu).
3. Vairs na tāds vecums, kad valodas labi padodas. (Un, istenībā, mamma ļoti noželo, ka neruna latviski)

Jums ir novecojusi informācija par krieviem. Ļoti daudzi apmekle kursus, es pati skolas laikā gāju uz latviešu valodas kursirm (mammas ietekmē). Ļoti daudzi krievi brīvi pārvalda latviešu valodu. Bet jūs skataties uz tiem krieviem, kuri pat krievu valodu nezin, un salīdziniet visus s ar viņiem.

aikasap
Pacientam ir tiesības zināt, kas ar viņu notiek. Un šeit bija piemērs, cik ilgi Latvijai jāaug līdz civilizētām valstīm. Sovok vēl parāk dziļi sež, lai sauktos par eiropiešiem. Negribiet sevi asociēt ar Padomju savienību, bet paši uzvedāties ka tante Ļuba no alkohola bodes.

Reitings 2308
Kimberly
Tie kursi ir bezdarbniekiem. Ko darīt cilvēkiem, kuri strāda? Un tu zini, cik ilgi jāgaida šie kursi? Nav ta, ka tu pieraksties - un aiziet.
Mums visur ir tāda katastrofāla situācija, ka no cilvēkiem daudz ko grib, un maz ko dod.
Vēl gribēju atzīmēt arī atteiksmi pret tiem, kuri nepareizi runa vai raksta - daudzi apsmej tos (piem., forumā reti kurš var mierīgi izlabot - obligāti vajag apdirst). Ja par jūsu valodas zināšanām smesies visu laiku, jūs gribēsiet lietot šo valodu? Vai arī gluži prētēja situācija - kad es kaut ko nezinu, ar mani sāk runāt krieviski. C'mon, man jau ir pietiekami lielas valodas zināšanas, paskaidro man latviski (šis paņēnmiens neder tiem, kuriem ir mazs vārdu krājums). Valoda ir tāda lieta, kad tev "jājūt", cik tu vari runāt savā valodā.

Lita
Maskavā jau reti kurš krievu valodu saprot :-D Ponajehali tut ;-)
03.03.2014 10:56 |

Reitings 546
sorry, kkas nogaja greizi.
03.03.2014 10:59 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Julenok, ir iespēja krieviem apgūt latviešu valodu bez maksas.

un tie kursi nav gan bezdarbniekiem, bet visiem, kuri grib apgūt valodu, kā arī naturalizēties. acīmredzot, gribēšana nav tik liela. lai par to painteresētos
03.03.2014 11:01 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Mans uzskats ir tāds, ka jāpaiet vēl vismaz 30 gadiem, lai beigtos viss šis farss ap valodām. Kamēr būs tādi Lindermani un cilvēki ar padomju laiku domāšanu, tikmēr nekas nemainīsies. Cilvēkiem ir tāds netikums atcerēties ļauno. Tas ir tikai normāli, ka latvieši pēc visa jūtas apdraudēti un kaut kāda veidā cenšas aizstāvēt savu svētumu - valodu. Un arī tas, ka latvietim bez krievu valodas zināšanām darbu ir grūtāk atrast kā krievam bez latviešu valodas zināšanām, arī visu padara vēl sliktāk.

Julenok, varbūt ārsts izturējās neadekvāti, ka pēc tavas mammas lūguma nepārtulkoja nezināmos vārdus krieviski, bet... pirms tavas mammas noteikti bijuši simtiem citu krievu valodā runājošu cilvēku, kas šo ārstu ir nozākājuši dzīves laikā par to, ka nerunā krieviski. Protams, ka tad rodas riebums pret visu un doma, ka tad, ja atteikšos piekāpties, tas kaut ko mainīs visā sistēma, jo kādam jau ir jāsāk... Protams, tava mamma nav ne pie kā vainīga, ka neprot specifiskus vārdus, viņa vienkārši pagadījās neīstā laikā, neīstā vietā.
03.03.2014 11:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits