Burbule,
te būs, tiesa šis daudzums ir uz 20gb (vismaz man tā sanāk) Nākamreiz taisīšu pusi mazāk, līdz ar to sastāvdaļas uz pusi mazāk visu. Mana piezīme par 6gb ir novērojums, cik labi izcepās ar pareizo mīkstumu neliekot mufinu pannu pilnu.
SASTĀVDAĻAS
200 gr melnās šokolādes (izmantoju ar čilī);var vienkārši melnu šokolādi
3 olas;
2 olu dzeltenumi;
150 gr sviests;
50 gr kalvadosa (franču ābolu brendijs); var bez
120 gr cukura;
120 gr milti;
PAGATAVOŠANA
Karstā ūdens peldē izkausē melno šokolādi ar sviestu, pievieno kalvadosu. Otrā traukā sajauc olas un pievieno cukuru, sajauc. Pievieno izkausēto šokolādes un sviesta masu. Samaisa un iesijā miltus. Ņem mafinu formiņu un ietauko ar sviestu. Masu kārto mafina formiņās 2/3 daļas, ne līdz augšiņai. Liek saldētavas nodalījumā uz 30 minūtēm. Tikmēr uzkarsē krāsni 200 grādos.
Pa to laiku no manu varoņu puses ietiekums, pamalkot vēl kādu glāzīti kalvadosa. Liek krāsnī fondat uz 7 minūtēm, bet regulāri ik pa minūtei pieskata, vai fondat jau nav gatavs. Ņem ārā, ļauj mazliet atdzist un kārto uz šķīvjiem, pievieno ogas. Klasiska kombinācija ar saldējumu. Tik vienkārši. Voilà!