Konflikti ar veikalu darbiniekiem

Reitings 265
Reģ: 29.03.2010
Vakardien ar draugu bijām iegriezušies Alfas veikalā "Reserved" piemeklēt viņam stilīgu pavasara outfitu. Kamēr draugs mērījās, es turpināju piemeklēt un saskaņot apģērba gabalus, ko nest viņam uz pielaikošanu. Tad sastapos ar nikniem 2 darbinieku skatieniem (meitene un puisis), kur puisis meitenei pietiekami izteiksmīgā un nievajošā balsī uzsvēra, ka viņam slinkums slēgt iekša kameras, bet cik ļoti viņam tracionot šie divi (mēs). Es sajutos tik slikti, jo centos būt kārtīgs klients - piemērītos apģērba gabalus atlikt kārtīgi atpakaļ tur, kur tos paņemu, izmērus biksēm taujāju konsultantei, lai nesajauktu kārtīgi salocītos apģērba gabalus, meklējot īsto izmēru. Devos klāt abiem darbiniekiem un pateicu, ka atvainojos, ka sagādaju viņiem stresu, ka vēlējos tikai atvieglot viņu darbu, pati atliekot pielaikoto apģērbu atpakaļ, pret ko meitene man atsmēja sejā, tad es saniknojos un atbildeju, lai iet slēdz iekšā savas kameras, lai mēs nepamanāmies nozagt viņu lupatas, uz ko meitene man paaugstinātā balsī atcirta: ''ko tu cepies?'' tad es uzsprāgu un paaugstināta balsī viņai uzkliedzu, lai izbeidz izrunāties. Puisis bija nosarcis, meitene mazliet aprāvās, taču pēc tam pie kases, mūs apkalpojot, nebeidza vien smīnēt. Lieki piebilst, cik pazemoti abi ar draugu jutāmies.
Tad nu domāju izstāstīt nepatīkamo situāciju jums, meitenes, un aicināt padalīties ar saviem šokējošajiem stāstiem, kas saistīti ar veikala darbinieku rīcību/attieksmi.
28.02.2014 08:52 |

Reitings 230
Reģ: 23.01.2014
Tā esmu es tās meitenes vietā čau, skatos arī te jau cepies. :D
28.02.2014 21:34 |

Reitings 60
Reģ: 29.01.2009
Man atkal besī, ka klienti domā ka var norādīt kas pārdevējam būtu darāms.To diemžēl nosaka darba devējs, neviss kārtējais ar dzīvi neapmierinātais klients.
Esmu tajā pašā Maximā saskārusies ar ļoti nelaipnām kasierēm.Bet es savas pretenzijas cenšos pasniegt mierīgi un nebļaujot uz viņām.
28.02.2014 21:35 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Iepriekšējais komentārs mazliet aizāja greizi, cik sapratu, strīdiņš sākās tādēļ, ka pateicu, ka nerunāju krieviski, strādājos apkalpojošajā sfērā! :D

Tātad - tā nebija obligāta prasība, nu ienāk kāds cilvēks pajautā kaut ko krieviski - ja saprotu, ko man prasa, atbildu latviski, ja nesaprotu - pajautāju, kā lūdzu un pasmaidu jauki :D Nu vismaz pusē no tiem gadījumiem cilvēki atkārto uzreiz to pašu latviski, mazliet retāk - krieviski, bet citiem vārdiem, ja aizvie nesaprotu, tā arī pasaku, ka diemžēl nesaprotu, ko jautā, bet nu pārsvarā jau saprotu un vnk atbildu latviski, parādu kur kas stāv! Un tie atlikušie 10 % neizsaktās pārāk apmierināti ar to, ka atbildu latviski, bet nu neko viņiem darīt, tāpat jau paši atrod, un tā kā tā nopērk! Reāli tiešām dzīvojam Latvijā, nu nav tas mans pienākums obligāti viņiem atbildēt krieviski. Saprotu, ka ir daudz krievu valodā runājošo, bet tas jau nenozīmē, ka aizbraukšu uz Īriju un man veikalā arī atbildēs latviski :D Tā kā to tēmu varat/varam slēgt, un varu iedrošināt arī kādu citu meiteni, kura vēlas strādāj apkalpojošajā sfērā un nezinu krievu valodu! Tas NAV šķērslis (ja vien priekšniecība ir normāla) un tagad tikai nesāciet, ka bizness paliek bizness :D
28.02.2014 21:44 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Persephone +++
Pozitīvi atbalstu šādu tavu nostāju! Pareizi vien runā! ;)
28.02.2014 21:47 |

Reitings 9202
Keta, man prieks, ka ir cilvēki, kuri domā līdzīgi! :)

Kubiete, Tavus komentārus jau sen vairs nelasu, bet šīs diskusijas iespaidā izlasīju, es vienkārši šokā esmu :D Un secinu, ka pareizi daru, ka nelasu! :D BET - saki, lūdzu, - ja latvietis, dzvojot Latvijā un nemākot krievu valodu ir debīls, jo nav paguvis iemācīties, tad kas ir tie krievi, kuri dzīvojot Latvijā un nezinot latviešu valodu (kur to iemācīties ir gan daudz vieglāk, gan loģiskāk) ?
Tu apgalvo, ka latvietim ir jāiemācās krievu valoda - ja runājam par mani, tad man NEKAD apkārt nav bijuši krievi! Nebērnībā, ne skolā, ne draugu pulkā! Vai arī tu domāji tos svešos cilvēkus uz ielām, kuri runā krieviski? :D
28.02.2014 22:05 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es teicu par VISIEM. Krievi ari ir tikpat debili ka nemak valodu bet te dzimusi. Nu atkal nelasam ko cits saka. Un latviesi ir gudraki par krieviem jo 99% zin ari krievu valodu :)
28.02.2014 22:07 |

Reitings 27552
Redzi ta nedomā visi. Ir tadi kas uzsakta ka nav jazin krievu valoda, un daudz krievu latviešu valodu sauyc par -sobačij jazik( suņu valoda) tur ta sāls.
Valodu zinat ir liels pluss. Un ja nemak krievu vai latviesu valodu dzivojot LV tas ir zems IQ :D
28.02.2014 22:09 |

Reitings 9202
Nu labi, tad es mazliet pārpratu, bet šī ir viena no tām tēmām, kura man derdzas, nopietni! Laikam var pamanīt!:D :)
28.02.2014 22:09 |

Reitings 9202
Un ja nemak krievu vai latviesu valodu dzivojot LV tas ir zems IQ :D

Pēdējā sejiņa tiešām ir ļoti iederīga, tiešām :D :D :D par to, ko tu uzrakstīji! Palies Dieviņam, es pati zinu, ka tā nav un man forumā par to nav jāstrīdas ar tevi :D
28.02.2014 22:11 |

Reitings 27552
Un latvieši ir gudraki, jo krievu valodu zin 99% Es ar to lepojos. Spļāviens krieviem sejā un viņu IQ :D
28.02.2014 22:13 |

Reitings 430
Es vispar nekad neklausos, neskatos un nerunaju ar apkalpojošo personalu. Atrado, panemu , uzmeru, noperku. Viss. Un man tas veikals un pardevjas izkrit no galvas uz visu atlikusi dzivi

Precīzi. Tirdzniecība nav nekāda pludmale. Turklāt es pat saprotu, ka normālam cilvēkam (kurš strādā par pārdevēju, nevis kura aicinājums ir tādam būt) tā ir vieglāk, ja es viņu ne sveicinu ne kā. Kad strādāju par pārdevēju izcietu vislielākos pazemojumus kad atnāk un pārmet par lēnu strādāšanu utt. Tas ir pretīgi un ja vien es nebūtu labas dabas tiešām domās sūtītu tos cilvēkus uz elli.
Neitrāla attieksme šajā jautājumā ir vienīgā pareizā rīcība. Ja pārdevēja tevi aprunā, nu lai. Nekad neviens cilvēks tevi nav aprunājis? Pasaki pretī kaut ko ja vēlies, bet neielaidies kaut kādā sūdā ko sauc par pārdevēja konfliktu ar pircēju.
28.02.2014 22:15 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nevajag drēbes nest nolikt vietā!
Pie uzlaikošanas kabīnem ir speciāli pakaramie/plaukti, kur uzlaikotās drēbes var pakarināt, ja tadu nav - actāj pielaikošanas kabīnē!
28.02.2014 22:40 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Ar šito "principot" jāiet citur, nevis tad, ja strādā apkalpojošā sfērā

Pilnīgi piekrītu. Aplapojošā sfērā primārais uzdevums ir pelnīt naudu savam darba devējam un līdz ar to arī sev algu un krievu valoda kā prasība ir tieši tāpēc, ka ir ļoti daudz krievvalodīgo cilvēku un arī šiem cilvēkiem ir nauda, kuru tērēt. Un iespējams, ka viņi šo naudu labprātāk iztērēs vietā, kur ar viņiem sazinās viņiem ērtākajā valoda, kas šajā gadījumā ir krievu, nevis vietā, kur jāmokas ar latviešu valodu vai nav iespējama pilnīga saziņa tikai tāpēc, ka apkalpojošam personālam ir ieslēdzies kaut kāds valodas princips. "Principot" ar valodu var savā brīvajā laikā, nevis tur, kur uzdevums ir pēc iespējas labāk apkalpot un vairāk naudas uzņēmumam nopelnīt.
28.02.2014 22:54 |

Reitings 430
Un iespējams, ka viņi šo naudu labprātāk iztērēs vietā, kur ar viņiem sazinās viņiem ērtākajā valoda, kas šajā gadījumā ir krievu, nevis vietā, kur jāmokas ar latviešu valodu vai nav iespējama pilnīga saziņa tikai tāpēc, ka apkalpojošam personālam ir ieslēdzies kaut kāds valodas princips.

Un kas būs vēlāk, visi latvieši krieviski runās? Peļņa, protams, ir svarīga, bet ja tas ir vienīgais kas ir svarīgs tad ir briesmīgi. Es negribētu dzīvot tādā vidē kur visos veikalos ir kā maksimā. Galvenais = peļņa. Griezies kaut laukā no ādas. Kāpēc visbiežāk, ja pārdevēja nerunā krieviski, arī klients sāk runāt latviski? Nav vispār nekādas cieņas pret sevi un Latviju?
28.02.2014 23:06 |

Reitings 4962
Var būt ir vajadzīga cieņa pret savu valodu, saknēm, bet ir jāsaprot, ka dzīvojam valstī, kurā pamatiedzīvotāji nav tikai latvieši, darbs ir darbs...ārpus tā, runā, kādā valodā gribi. Un ne jau tāpēc, ka darbā jarunā krieviski, kāds vairs nerunās latviski un necienīs savu valodu.
Man vispār šķiet, ka visa šī ieciklēšanās uz savu valodu ir pārvērtēta.
28.02.2014 23:20 |

Reitings 430
Var būt ir vajadzīga cieņa pret savu valodu, saknēm

Ko? Varbūt? : o
28.02.2014 23:38 |

Reitings 4962
Ko? Varbūt? : o

O, piedod par kļūdu..

Var būt, ir vajadzīga un nevis varbūt, bet var būt. Atšķirību neskaidrošu, jo man tomēr dzimtā ir krievu.
01.03.2014 00:31 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Vissmieklīgāk ir bijis dažos humpalu veikalos, kad pārdevējs tev seko nopakaļus, skatās uz pirkstiem un tūlīt arī pielabo visus tavus apskatītos apgēŗbus uz pakaramajiem, tad gan gribās pateikt: nu, kamooon, vai tiešām Karaliskās ģimenes veikals, kur viss maksā tūkstošus un nedrīkst pat puteklītis uzkrist?? :-D
01.03.2014 09:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits