Iepriekšējais komentārs mazliet aizāja greizi, cik sapratu, strīdiņš sākās tādēļ, ka pateicu, ka nerunāju krieviski, strādājos apkalpojošajā sfērā! :D
Tātad - tā nebija obligāta prasība, nu ienāk kāds cilvēks pajautā kaut ko krieviski - ja saprotu, ko man prasa, atbildu latviski, ja nesaprotu - pajautāju, kā lūdzu un pasmaidu jauki :D Nu vismaz pusē no tiem gadījumiem cilvēki atkārto uzreiz to pašu latviski, mazliet retāk - krieviski, bet citiem vārdiem, ja aizvie nesaprotu, tā arī pasaku, ka diemžēl nesaprotu, ko jautā, bet nu pārsvarā jau saprotu un vnk atbildu latviski, parādu kur kas stāv! Un tie atlikušie 10 % neizsaktās pārāk apmierināti ar to, ka atbildu latviski, bet nu neko viņiem darīt, tāpat jau paši atrod, un tā kā tā nopērk! Reāli tiešām dzīvojam Latvijā, nu nav tas mans pienākums obligāti viņiem atbildēt krieviski. Saprotu, ka ir daudz krievu valodā runājošo, bet tas jau nenozīmē, ka aizbraukšu uz Īriju un man veikalā arī atbildēs latviski :D Tā kā to tēmu varat/varam slēgt, un varu iedrošināt arī kādu citu meiteni, kura vēlas strādāj apkalpojošajā sfērā un nezinu krievu valodu! Tas NAV šķērslis (ja vien priekšniecība ir normāla) un tagad tikai nesāciet, ka bizness paliek bizness :D