Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mincis

Reitings 96
Reģ: 07.07.2012
Sveikas!

Jautajums tam, kuras ir panemusas kakji no patversmes, vai tadu, kuram jau ieprieks ir bijusi saimnieki. Cik atri kakjis iejutaas jaunajas majas un pielagojas pie jaunajiem dzives apstakliem? Un vai sads milulis jaunajiem samniekiem var piekerties un uzticeties, vai ari bus uzmanigs un bailigs? Es domaju, ka jau pieaugusam kakjim lidzi nak kautkada "emocionala bagaza", it seviski, ja pret vinu agrak ir izturejusies slikti. Gribas izglabt kadu minci no patversmes, bet no sakuma velos zinat, ko no tada var sagaidit. Atceros, ka riebigajai kaiminienei kakjis bija tads ka prata sajucis, skreja visiem virsu, trenkaja citus kakjus un koda rokas, ja vinu meginaja paglaudit.
27.02.2014 22:09 |

Reitings 96
up
27.02.2014 22:14 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Draugs paņēma mums kaķi no patversmes. Man likās, ka būs ļoti traki, jo viņai laikā pirms patversmes nebija gājis viegli un acs arī zaudēta. Taču, nē - iejušanās vispār nebija nekāda problēma. Tāpat kā uzticēšanās un mīļums. Līmējās mums klāt(nezinu kāpēc, bet man vairāk nekā pašam draugam) jau pirmajās dienās. Tagad jau ir normāli, bet sākumā likās, ka nožmiegs ar savu mīlestību, cik ļoti tas kaķis bija noilgojies pēc kāda.
Taču, viņa nebija pieaugusi, kad nonāca pie mums(bija 7 mēneši).
Drauga radiem tagad laukos ir tas kaķis, ko no patversmes paņēma drauga māte. Tas gan bija pretējs gadījums - pret mājas kaķi uzvedās kā urla, bet no svešiem cilvēkiem baidījās. Kad aizveda viņu uz tiem laukiem, tad mēnesis pagāja, kamēr pierada un pārstāja baidīties, un bēgt no tiem cilvēkiem. Tagad jau ir iedzīvojusies, bet sākums bija grūts.
Tas laikam ļoti atkarīgs no kaķa rakstura un gan jau, ka arī no piedzīvotā.
27.02.2014 22:20 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Ne tikai pieaugušiem nāk līdzi bagāža. Manai nu jau 3 gadi aptuveni, bišķi pāri, un teikšu,ka gadu vajadzēja,lai viņa nekristu panikā no svešiniekiem, skaļākiem trokšņiem (panika izpaudās tā, ka viņa kliedza un joņoja tā,ka likās,ka sirds apstāsies). Tad vel pēc gada vairs tikai kliedza panikā un nu tagad viņai vairs palicis tikai bailes no trokšņiem, skaļām balsīm. Nu un mašīnā braukšana gan nekad nebūs bez visas pieminētā, dakteru apciemojumi mums ir galvassāpes. Un tagad jau gadu arī viņa atnak pati, apguļas man uz vēdera, mīļojas, nu fantastika.. Kad jūt to,ka esi izpelnījies dzīvnieka uzticību.. aij.. :)
Viss atkarīgs no tā,ko kaķis piedzīvojis pirms tam. Jo mazāk šausmu redzējis,jo ātrāk atlabs. Bet arī tas nav akmenī kalts, var būt jau uzreiz mīļkaķītis :) Un, protams, mīlestība, pacietība un sirdsiltums tam visam komplektā :)
Un,ja nopietni esi nolēmusi par labu bēdās nokļuvušajiem, vari man rakstīt privāti, mazliet ar šo ir saistība :)
27.02.2014 22:23 |

Reitings 96
Loti, loti gribas kakjiti. Dzivoju uk, un seit nav viegli tikt pie kakjiem, kakjenus vispar saimnieki pardod par bargu naudu. Es domaju panemt no patversmes, bet tur visi vismaz 5 gadus veci, tapec ari nezinaju, ko no tadiem sagaidit. Es butu loti laimiga, ja varetu kadu Latvijas bomziti izglabt, bet tur jau laikam n-tas proceduras jaiziet, lai varetu pari robezai parvest?
27.02.2014 22:40 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Visdrīzāk,ka jā, daudz procedūru. Undzīvniekam tas stress ar visām karantīnām arī būtu gana liels.
Man te radi nesen UK paņēma 2 kaķēnus (bezšķirnes ruduļus), bet es nepateikšu , kur dabūja, ja nu kas varu paintereseties pie viņiem..
27.02.2014 23:00 |

Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Tieši nesen paņēmu kaķi, 6 mēnešus vecu .
Iepriekšējie saimnieki vēlējās nopotēt, bet es gribēju mīļuma iemiesojumu mājās.

Ir pagājis nepilns mēnesis un varu teikt, ka adaptēšanās process ir galā.
Mīlinās ap visiem mājiniekiem, pie manis guļ katru nakti, zin, kur ēdiens, kur sava kastīte.
Vienīgi pagaidām ar ārā iešanu ir tā pagrūtāk. Tur no visa baidās, pat tad, ja uzpūš lielāks vējšs.
27.02.2014 23:07 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
21 dienu ilga karantīna, kaķim pase un čips, un kaķis no Latvijas var ceļot uz UK.

Pirms nedēļas uz pagaidu mājām aizvedu apmērm 5 gadus vecu kaķeni, kuru paņēmu no ielas. Šobrīd viņa ēd, dzīvojas, mīļojas, spēlējas un ir pieņēmusi jaunos "saimniekus". Bet viss ir atkarīgs no dzīvnieka rakstura.
27.02.2014 23:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits