Jautājums!?

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas.

Jautājums:
Kā jūs ikdienā kopjat savus matus? Cik bieži matus mazgājiet, cik bieži ķemmējiet? Ar kādām krāsām un cik bieži krāsojat? Kādā stāvoklī tie ir? Un ko gribat mainīt? Cik bieži griežas?

Par mani:
Mazgāju 3x nedēļā ar kuplinošiem šampūniem un ķemmēju ik pēc stundas, savādāk veļas. Krāsoju reizi mēnesī visus matus. Zinu, ka nav veselīgi, bet tā tas iegājis. Stāvoklis viņiem nav tas labākais, jo daudz lūzt un šķeļas. Gribētu veselīgāku un garākus, bet nezinu kā pie tādiem tikt:(
27.02.2014 18:27 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Arī palīdz ja uz nakti sazieķē matus un galvas ādu ar eļļu (tikai obligāti jālieto dvielītis uz spilvendrānas, savādāk to eļļu pēc tam nav iespējams no spilvendrānas izmazgāt) un no rīta mazgā matus (ar vienu reizi lieliski izmazgājas), tad mati jūtās pabaroti un netaukojas tik ātri.

Nav no rīta visa seja eļļā :D :D
28.02.2014 02:15 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
mats ir dzīvs tikai pāris mm no saknēm, garumā tie ir ''miruši'', īpaši gariem matiem gali ir ne tikai ''miruši'', bet arī vairākus gadus veci. kopt garus matus ir kā kopt ādas zābakus - tie paši sevi nespēj apgādāt ar mitrinošām un barojošām vielām, tāpēc tos regulāri jākopj ar visādiem treknumiem. (citādi zābaki plaisās bet mati šķelsies)

Kā var salīdzināt zābakus ar matiem?
28.02.2014 02:19 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Mazgāju katru otro dienu. Lietoju šampūnu pēc keratīna taisnošanas, masku pret pūkošanos un matu eļļu. Ķemmēju kādas 5 reizes dienā, jo man viņi pūkojas. Tagad ilgi neesmu krāsojusi, arī savus gribu ataudzēt, bet nezinu, vai noturēšos. Arī griezusi neesmu kādu laiku, bet taisos galus apgriezt nedaudz. Mana galvenā problēma - pūkas.
28.02.2014 08:08 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Meitenes, kas mazgā matus reizi 3-4-5-7 dienās... Jūs ar sportu nenodarbojaties?

Jā līdz šim nodarbojos ar sportu 3 reizes nedēļā, nu jau uz četrām un vēl plus brīvā liakā skriešana ar suni un riteņbraukšana.
28.02.2014 09:29 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Cik bieži matus mazgājiet,

Mazgāju nedēļā 2x. Biežāk neprasās, jo netaukojas tik drausmīgi.
cik bieži ķemmējiet?

Ķemmēju kādas 3x dienā. Mati ir taisni, gari, nepinkojas un nav vajadzības biežāk ķemmēt.
Ar kādām krāsām un cik bieži krāsojat?

Krāsoju ar Garnier krāsām. Colour & shine. Krāsoju apmēram reizi 2 mēnešos vai reizi mēnesī. Pēc sajūtām, jo saknes ataugušas nepatīk un ja kāds pasākums paredzēts, tad piekrāsoju.
Kādā stāvoklī tie ir?

Labā stāvoklī mati. Dzīvīgi, spīdīgi, gari un taisni. Gali šķeļas ik pa laikam, jo šad tad cirtoju ar lokšķērēm vai pietaisnoju un fēnoju ar fēnu.
Cik bieži griežas?

Griežu reizi 2-3 mēnešos. Augošā mēnesī.

Kādu reizi nedēļā lieku matu maskas. Tās gan es pērku dārgākas un labākas.
Pirms katras mazgāšanas izmantoju DNC matu eļļu matu augšanai, šad tad ar matu masētāju pamasējos, bet reti, ja nav ko darīt.
Mitros matos lieku Garbier Splid Ends Bandage serumu matu galiem

un kādu pūšamo, atkarīgs ko es taisos darīt - ja taisnoju, tad pūšu Andrew Barton pret dedzinošo,
ja netaisnoju, tad izmantoju Gliss Kur zīda proteīna pūšano,kas jāsakrata pirms lietošanas:

vai arī Garnier pūšamo un mati ir forši vijīgi un smaržo lapbi. arī divos slānos, jāsakrata pirms lietošanas.
28.02.2014 10:05 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mazgāju katru otro vai trešo dienu. Ķemmēšanas biežumu neesmu iegaumējusi, bet vidēji 3 reizes dienā, ja mati izlaisti un vienu reizi, ja saņemti. Krāsoju reizi mēnesī frizētavā, nezinu, ar kādu krāsu. To zina mana friziere. Mati ir labā stāvoklī, spidīgi, labi aug, griežu apmēram reizi divos mēnešos.
28.02.2014 10:11 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Matus mazgāju 2-3 reizes nedēļā, lietoju L'Oreal profesionālo matu kosmētiku īpaši bojātiem matiem un Biosilk katru reizi pēc mazgāšanas. Pārsvarā nēsāju zemo copi, jo nepatīk, kā izskatās, kad mati ir izlaisti.

Šobrīd cenšos ataudzēt savu dabīgo matu krāsu. Virspusē man ir balinātas šķipsnas, apakšā jau līdz ausu ļipiņām ir sava dabīgā matu krāsa. Ar frizieri vienojāmies, ka nākošajā tikšanās reizē griezīsim nost gandrīz visu bojāto matu daļu. Nāksies pastaigāt ar samērā īsiem matiem, toties tas ir ceļš uz skaistiem un koptiem matiem. Pilnībā tikai savu dabīgo toni gan nevēlos. Izdomāju, ka man būs savs matu tonis+šķipsnas.
28.02.2014 10:37 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Mazgāju 3x nedēļā - pēc treniņa dienām :D Iepriekš lietoju šampūnus/kondicionierus blondīnēm, tagad audzēju savus - esmu nokrāsojusi matus savā dabīgajā matu krāsas tonī. Neesmu vēl izdomājusi kādus kopšanas līdzekļus lietot.
Apgriežu matus, kad nepieciešams - ja ir sašķēlušies. Varētu būt 3x gadā.
Ķemmēju vidēji 1-3x dienā.

Un man nepatīk mani mati :D tie nav ne taisi, ne lokaini, bet šķībi, vietām pūkaini, vietām supertaisni.. lai es izskatītos normāli, jālieto gan fēns, gan taisnotājs. Ja man nepatīk kā bildēs izskatos, vainoju matus :D
28.02.2014 11:49 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mazgāju 2-3x nedēļā. Ikdienā nesportoju, bet vasarā ikdienā braucu ar velo, peldos.. bet tas nemaina mazgāšanas biežumu.
Ķemmēju 2-3x dienā.
Krāsoju vidēji reizi 2 mēnešos. Ja krāso draudzene, tad visbiežāk ar Garnier krāsām - labas un lētas.
Galus aplīdzinu 3-4x gadā.
Ikdienā lietoju šampūnu, kondicionieri, Loreal matu eļļu pēc taisnošanas. Taisnoju pēc mazgāšanas (2-3x nedēļā). Reizi pāris nedēļās palutinu ar kokosriekstu eļļu.

Manus matus var redzēt bildē. Gribētos biezākus, bet principā nesūdzos. Esmu sapratusi - jo mazāk visādus serumus un citus līdzekļus lietoju, jo veselīgāki mati. Manējiem ļoti patīk kokosriekstu eļļa.
28.02.2014 11:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mazgāju savus katru dienu.. Man patīk, kad tie ir ''svaigi'' un ieveidoti :) Ķemmēju pēc vajadzības ar dabīgo saru birsti. Ikdienā lietoju profesionālos šampūnus, maskas un serumus.. krāsoju regulāri arī ar profesionālajām krāsām.
Griežu reizi 4- 6 mēnešos. Patīk, ja gali izskatās kopti.
28.02.2014 12:07 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Mazgāju katru dienu, nemaz nevaru ieodmāties savādāk, jo man patīk "svaigi" mati. Ķemmēju bieži, neesmu skaitījusi, cik reizes. Pie friziera eju reizi pusotrā mēnesī, tad griežu un krāsoju saknes.
Man mati ir diezgan slikti. neskatoties uz to, ka regulāri lietoju eļļas, labas maskas, regulāri griežu, lietoju profesionālos šampūnus, tie ir plāni un lūst. Un, jā, praktiski matus žāvēju bez fēna, kad jau gandrīz sausi, tad drusku papūšu, lai forma būtu. Esmu uzsākusi veseļošanās kūri- netaisnoju, nededzinu un dzer vitamīnus.
28.02.2014 12:12 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
hmmm, nu, nezinu, ko dos tas, ka nosaukšu, ko daru, tas jau droši vien kā kurai matu struktūrai...Bet, nu, ok :D
2x nedēļā mazgāju, ķemmēju tikai pirms mazgāšanas. Ja taisnoju, tad loģiski, sanāk arī pēc (taisnošanas laikā), bet, nu, tā taisnošana ir tikai ~1x mēnesī. Krāsoti (sen) ir tikai matu gali, pārējie ir atauguši manā īstajā krāsā. Apgriežu kā sanāk, ~1x1/2 gadā.

Izskatās tā, kā manā profilbildē, tikai nevar redzēt īsto garumu. :D

Mainīt negribu neko, patīk garums, patīk spīdums, patīk struktūra un tas, ka mani tie pārsteidz pēc katras mazgāšanas reizes (man nav taisni mati) - nekad nav vienādi ielokojušies. :) Krāsošu tikai tad, kad sākšu sirmot (tuvākajā laikā neplānoju, hahaha :D).
28.02.2014 12:17 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Mazgāju ik pēc 2-3 dienām ar TIGi matu kopšanas produktiem. Maska Loreal, bet lietoju ļoti reti. Ķemmēju vismaz 2 reizes dienā. Matus nekad neesmu krāsojusi. Mati ir ļoti labā stāvoklī, bet gali ir pasausi. Griežu..amm..reti. :D Man ļoti patīks avi mati, jo nav nosliece uz viļņošanos, spīdīgi, vijīgi. Gribu būt tumšmate, bet man liekas, ka man nepiestāv tumši mati, bet gaišus negribu, pat ja izskatitos perfekti. Un krāsot negribu :D Gribētu vēl garākus.
28.02.2014 12:24 |

Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Matus ķemmēju 2x dienā, respektīvi no rīta un vakarā. Krāsoju, kad ir nepieciešamība. Matu stāvoklis ir apmierinošs, pēdējā laikā nedaudz elektrizējas, bet tas tā. Matu gali nedaudz ir sašķēlušies, bet regulāri apgriežu galus. Mazgāju arī pēc nepieciešamības, parasti ik pēc 2-3 dienām.
28.02.2014 12:32 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
1. Mazgāju katru dienu (esmu smēķētājs, dūmi ļooti savelkas matos un man riebjas "nesvaigi" mati);
2. Ķemmēju 2 reizes dienā (pie fēnošanas, taisnošanas un vakarā pirms gulētiešanas);
3. Mati ir balināti šķipsnās. Reizi 2 mēnešos pie friziera izbalinu.
4. Tā kā taisnotāju un fēnu lietoju katru dienu + ir balināti mati, tad stāvoklis nav spīdošs. Bet tā kā nevēlos atmest ne fēnu, ne taisnotāju, tad uzskatu, ka stāvoklis ir apmierinošs. No malas izskatās diezgan veselīgi.
5. Reizi 2 mēnešos apgriežu matus.
6. Mainīt negribu neko. Tikai prasās atkal jau apgriezt galiņus, jo ļooti labi sākuši augt.
28.02.2014 12:34 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Apskaužu tās, kuras var mazgāt reizi trijās dienās. Man jau nākamajā ir speķis uz galvas, neatkarigi kādu kosmētiku lietoju. Saprotu, ka esmu viņus tā pieradinājusi. Tagad cenšos atradināt. Ja brīvdienās nekur neeju, tad sēžu mājās kā mūdzis ar speķainu copi.
28.02.2014 12:34 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Meitenes, kas mazgā matus reizi 3-4-5-7 dienās... Jūs ar sportu nenodarbojaties?

Sportoju, bet tas nav iemesls tam, lai matus mazgātu katru dienu. Galva nesvīst un matiem nav ne vainas. Pat pec pusotras nedēļas kad tiešām pašai šķiet, ka nu mati ir netīri man kolēģi atbild, ka redzēt pat nevar.

Domāju, ka palielam arī atkarīgs no matu struktūras.
28.02.2014 16:20 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
1. Mazgāju kādas 2-3 reizes nedēļā. Ja brīvdienās kaut kur izeju, tad sanāk biežāk, jo nepatīk iziet ar izlaistiem vakardienas matiem. Kaut kā tā sanāk, ka tikko mazgātus nēsāju izlaistus, bet jau nākošajā dienā- savāktus. Mainu šampūnus un arī kondicionierus, jo nevajag pieradināt pie viena, bet nekādus superprofesionālos neizvēlos.
2. emmēju bieži, jo tā ir arī galvas ādas masāža, uzlabo asinsriti un līdz to arī matu augšanu, tikai plēst nevajag, protams.
3. Mati ir krāsoti, krāsoju katru mēnesi, mājās. Krāsa nav viena noteikta, neesmu atradusi vēl tādu, kas man ļoti patiktu, tāpēc ik pa laikam ņemu kādu citu..
4. Mati ir ļoti labā stāvoklī, jo mazgāju retāk, tātad arī fēnoju retāk. Vispār esmu ievērojusi, ka garāki mati man izskatās veselīgāk kā īsie. Mazgāt un žāvēt un veidot ir grūtāk, tāpēc lielāks slinkums to darīt. Messy bun ir grūti uztaisīt, tāpēc biežāk nēsāju vieglā zirgastē, tad mati neķeras, neplēšas un arī netraucē.. Jā, ar gariem ir vieglāk, jo mazāk gribas ar tiem čakarēties, tāpēc mazāk sanāk aiztikt, tāpēc tie ir veselīgāki ;D
5. Griežu matus pēc vajadzības, jo vēlos izaudzēt garus, īpaša griezuma man nav, tāpēc nav arī ko atjaunot. Kā redzu baltos punktiņus matu galos jeb sašķēlušos galus, tad arī dodos nogriezt. Tas parasti ir reizi 3-4 mēnešos
28.02.2014 16:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits