Jautājums!?

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas.

Jautājums:
Kā jūs ikdienā kopjat savus matus? Cik bieži matus mazgājiet, cik bieži ķemmējiet? Ar kādām krāsām un cik bieži krāsojat? Kādā stāvoklī tie ir? Un ko gribat mainīt? Cik bieži griežas?

Par mani:
Mazgāju 3x nedēļā ar kuplinošiem šampūniem un ķemmēju ik pēc stundas, savādāk veļas. Krāsoju reizi mēnesī visus matus. Zinu, ka nav veselīgi, bet tā tas iegājis. Stāvoklis viņiem nav tas labākais, jo daudz lūzt un šķeļas. Gribētu veselīgāku un garākus, bet nezinu kā pie tādiem tikt:(
27.02.2014 18:27 |

Reitings 362
Reģ: 01.10.2012
Mazgāju katru dienu ar šampūnu un kondicionieri/matu masku. Vēl ir speciāla eļļiņa bojātiem matiem un kaut kāds matu sprejs, laikam domāts spīdumam.
Mati ir taisni un ļoti smalkas struktūras, tāpēc ļoti ātri sataukojas + vēl kā S80 rakstīja, visu laiku tiem braucu cauri ar pirktiem.
Matu tīrība man laikam ir kaut kāds "fetišs". Ļoti briesmīgi jūtos, kad izeju ārpus mājas, ja tajā dienā nav sanācis izmazgāt matus. Man liekas, ka mati dienas laikā sasūcās ar visādām smakām un līdz ar to paliek netīri. Saprotu, ka muļķīgi, bet tā nu man tas ir.
27.02.2014 22:13 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Mati man ir ļoti labā stāvoklī, maigi, gludi, nešķeļās un spīd, izskatās veselīgi.
Krāsoju reizi mēnesī. Patīk Garnier krāsas, pēdējo reizi krāsoju ar Švarckofa(vai kā viņu tur :D ) Color Mask. Baigi patīk, forša matu krāsa!
Griežu reizi gadā.
Ķemmēju labi ja reizi dienā, varbūt 2x, citreiz neķemmēju vispār.
Mazgāju apmēram ik pēc 2 dienām.
27.02.2014 22:17 |

Reitings 146
Ja mati paplāni, tad varbūt arī var izžūt 30 minūtēs. Manējie nav ne īpaši gari - pāri pleiem, ne arī baigi biezi, bet, ja nežāvēju ar fēnu, tad žūst stundu, pusotru vismaz. Mazgāju 2X nedēļā, pie friziera saknes piekrāsot reizi mēnesī apgriezt galus apmŗam ik pa trīs mēnešiem. Lietoju parastos šampūnus, balzāmu, reizi nedēļā parasti ielieku kādu masku, satinu un ilgāk paturu. Maskas gan pirktas, gan pati sataisu - olīveļļa, medus, olas dzeltenums, utt
27.02.2014 22:18 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Meitenēm ,kurām ir problēmas ar matiem, silti iesaku mežacūku saru ķemmes!!! http://www.wildgood.lv/
27.02.2014 22:22 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, kas mazgā matus reizi 3-4-5-7 dienās... Jūs ar sportu nenodarbojaties?
27.02.2014 22:23 |

Reitings 362
Meitenes, kas mazgā matus reizi 3-4-5-7 dienās... Jūs ar sportu nenodarbojaties?

Man arī rodas šāds jautājums, jo es sportoju katru dienu un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc nemaz nevarētu matus mazgāt retāk.
27.02.2014 22:29 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Nodarbojos ar sportu , bet nesasvīstu tā , ka mati man paliek sliktā stāvoklī. Matus var taisīt copēs , ar putām un vēl visādi skaisti tad kad nav pirmais svaigums. Neapsveru domu bojāt matus , mazgājot biežāk , kā 2x nedēļā .
27.02.2014 23:40 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Parfait, nodarbojos, bet lielāko daļu man mati ir savākti. Es jūtos neērti, kad mati ir kaut kā izlaisti, man vajag, lai viss ir smuki sataisīts. Čolkas man nav. ;)
27.02.2014 23:45 |

Reitings 5625
Matus neķemmēju, nežāvēju.
Mazgāju pēc vajadzības, pārsvarā tās ir 2x nedēļā ar šampūnu un matu masku katru reizi.
Krāsoju, griežu pēc vajadzības - 2-3x gadā.
27.02.2014 23:50 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Mani izbrina tie krasonas laiki, ka tik ilgi var staigat ar nekrasotiem matiem? Mati tacu aug. Es balinu un daru to katru 2-3 nedelu, lidz ko ir pamanamas tumsakas saknes.
27.02.2014 23:50 |

10 gadi
Reitings 5181
Kā jūs ikdienā kopjat savus matus?

Ikdienā varbūt ne, taču kopju matus ar to, ka vismaz reizi nedēļā lieku matu masku. Mazgāju ar šampūniem + kondicionieri, kas paredzēti manam matu tipam. Kā arī pēc mazgāšanas matos iesmidzinu kādu neizskalojamu līdzekli. Taisnojot lietoju speciālu līdzekli, kas pasargā matus no karstuma.

Cik bieži matus mazgājiet, cik bieži ķemmējiet?

Matus mazgāju ik pēc 2 dienām. Parasti sanāk 2 dienas staigāt ar izlaistiem (ja nelīst un nav mitrs laiks) un trešajā - astē. Un tās dienas vakarā mazgāju.

Ķemmēju no rīta, vienreiz pa dienu un vakarā. Sanāk 2-3 reizes. ja esmu mājās, tad ar koka suku, bet ja ārpus mājām, tad ar ķemmi.

Ar kādām krāsām un cik bieži krāsojat?

Nu jau ilgāku laiku neesmu krāsojusi matus. Taču pēdējā laikā velk uz šokolādes brūna toņa. Kad uznāks lielā vēlme kaut ko beidzot mainīt - tad nokrāsošu.

Kādā stāvoklī tie ir?

Februāri, kad biju pie friziera, viņa man teica - neskatoties uz to, ka regulāri taisno, mati ir veselīgi.
Man gan vienmēr šķiet,ka viņi ir sausi un trausli. Nevaru saprast - iedomas vai tā tiešām ir :D

Un ko gribat mainīt?

Pūkas. To tiešām gribētu mainīt. Tas prasa lielas piepūles, lai samazinātu pūkošanos un iegūtu labu izskatu.

Cik bieži griežas?

Precīzi nezinu, bet griežu parasti tad, kad redzu, ka matu gali sāk šķelties vai ir jau ļoti sašķēlušies.
28.02.2014 00:03 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Matus griežu ļooooti reti, reizi pusgadā vai pat mazāk, man ļooti lēni aug, ja nogriežu, kaut tikai galiņus, tas nozīmē,ka gadu varu gaidīt,lai ataug.. :/
Mazgāju 1-2x divās dienās, pēc sportošanas noteikti. Ķemmēšanu gan neskaitu.. Nepinkojas tik drausmīgi. Krāsoju reizi mēnesī.
Kopšana ir speciāls šampūns un kondicionieris brūniem matiem krāsas saglabāšanai, fēns un taisnotājs spīdumam un saaudzīgai matu karsēšanai, keratīns reizi 4-5 mēnešos :)
Ā, vel matu maskas reizi nedēļā. Būtībā nekas īpašs, pats minimalākais manai matu struktūrai (spurainie).
Vai ko gribētu mainīt.. Es nezinu.. Visu dzīve ir bijis tā,ka maksiums pusgadu dzīvoju ar vienu un to pasu matu griezumu un krāsu, tagad cenšos audzēt un nenogriezt, jo godīgi sakot, lai arī man ļooti patīk gari mati, gulēt nav ērti, jāmazgā ilgāk,, jātaisno tāpat, nu viss pinķerīgāk :D
28.02.2014 00:13 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
pirms iziešanas no mājām izķemmēju, pirms tam ieliekot nelielu devu eļļas, pārsvarā galos, vasarā uzpūšu spreju ar SPF, ziemā mitrinošu spreju pārkurinātās iekštelpās. mazgāju 2-3x nedēļā, 1 no kurām ir ar masku/intensīvo kondicionieri, pārējās 1-2 ar balzamu. ik pa 2-3 nedēļām pirms mazgāšanas sarīkoju eļļas kompresi (iesmērē eļļu visos matos, uzliek celofānu un pa virsu cepuri, tur vismaz pusstundu). reti žāvēju ar fēnu, un ja žāvēju, tad karstā gaisa plūsmu vēršu tikai matu saknēs, tāpat šampūnu lieku tikai saknēs. krāsoju kādas 2-3x gadā ar pus permanento putu krāsu savā matu krāsā, vienīgais iemesls - matu gali ar vecumu izbalē un paliek dzelteni, nolīdzinu krāsu. apgriežu galus apmēram reizi 3 mēnešos. nesportoju :D
mati diezgan labā stāvoklī pateicoties manām pūlēm, jo ļoti tendēti uz spurošanos un šķelšanos - biezi un sausi. tagad es tos varu dēvēt par gludiem, gari (varu piesegt krūtis ar matiem :D), spīdīgi, galos biezi un nespurojas.
28.02.2014 00:16 |

Reitings 6407
chantelle, neveselīgi ir ballināt vai krāsoty tik bieži kā Tu to dari. Es teiktu tā ir apsēstība ar matiem!
28.02.2014 00:17 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Lapsiņai ieteiktu lietot kādu eļļiņu vai spreju pret velšanos, retāk staigāt izlaistiem, krāsot reizi mēnesī tikai saknes un reizi pāris mēnešos tonēt, katru reizi pēc mazgāšanas obligāti lietot balzamus un maskas. tiklīdz pārstāsi krāsot katru mēnesi visus matus, mati paliks labāki, noteikti. ar laiku pārstās velties un lūzt.
28.02.2014 00:28 |

Reitings 79
Reģ: 07.11.2011
Bet vispār, meitenes! ES nesaprotu! Neviena kā ieteikumu nepiemin uztura pārskatīšanu! Ja ar viseim kopšanas pasākumiem uzlabojumi īslaicīgi, reizēm vajag apdomāt ēdienkarti. Un jāsaprot, ka matu gali parāda tavu uzturu pirms vairākiem gadiem ja tā var teikt.
Un par matu taukošanos - sviedru izdalīšanās ir saistīta ar stresu. Ja baigi ātri taukojas, tas varbūt no stresaina dzīvesritma un pārnervozēšanās.
28.02.2014 00:34 |

Reitings 6407
Donata, es sev matu pinu, lielāko laika daļu viņi ir sapīti un ātrāk aug, veselīgi izskatās. ;) Šodien izmazgāju matus, paši izžuva un sapinu viņus.

Mirušos matos var eļļu kaut spaiņiem liet, tas vairs neko nelīdzēs, viņi jāgriež nost. :)
28.02.2014 00:35 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
man liekas, lai pa īstam no tā atradinātu, vajadzētu kādu mēnesi izturēt, bet kurš tad mēnesi staigās taukainiem... Esmu dzirdējusi, ka lai mazinātu taukošanos, vajag mazgāšanas beigās paskalot galvu ar vēsu ūdeni.

Bāc, es kaitvkur pusgada garumā centos matus mazgāt ļoti reti, bija tā, ka mazfāju 3x nedēļā un tad lēnām samazināju uz to, ka 1x nedēļa, bet viņi bija speķaini taukaini. Manējais rēali dusmīgs bijs, ka matus nemazgāju bieži. :):D Nu ok, bet beigās tā pat nekas nemainījās.
Es matus mazgāju ar barojošo un mitrinošo šampūnu no siberikas, bez visiem tien parabēniem utt. Nu dienu notu, otro dienu arī varu noturēt, bet trešo stabili ne. :D Matu balzāmus lieku matu galos, to zinu, bet eh kā ir tā ir. Vismaz ziemā viņi neelektrizējās, vot tas man patik :D
28.02.2014 00:37 |

Reitings 6407
taidzhera, varbūt Tev ir taisnība, bet varbūt nav, jo mati var taukoties arī ja regulāri ar rokām braukāsi pa viņiem. ;)

Matu, nagu, ādas stāvoklis ir atkarīgs no ēdiena, tas gan. :)
28.02.2014 00:38 |

Reitings 6407
Es matus mazgāju ar barojošo un mitrinošo šampūnu no siberikas

un Tu gribi, lai viņi netaukojās? :D :D :D
28.02.2014 00:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits