Jautājums!?

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas.

Jautājums:
Kā jūs ikdienā kopjat savus matus? Cik bieži matus mazgājiet, cik bieži ķemmējiet? Ar kādām krāsām un cik bieži krāsojat? Kādā stāvoklī tie ir? Un ko gribat mainīt? Cik bieži griežas?

Par mani:
Mazgāju 3x nedēļā ar kuplinošiem šampūniem un ķemmēju ik pēc stundas, savādāk veļas. Krāsoju reizi mēnesī visus matus. Zinu, ka nav veselīgi, bet tā tas iegājis. Stāvoklis viņiem nav tas labākais, jo daudz lūzt un šķeļas. Gribētu veselīgāku un garākus, bet nezinu kā pie tādiem tikt:(
27.02.2014 18:27 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mazgāju katru otro dienu, bet gribētos mazgāt katru dienu, jo nepatīk kā izskatās otrajā dienā.

Bija man gari mati - gandrīz līdz viduklim, retu reizi žāvēju ar fēnu un nekā neieveidoju, reti apgriezu galus, bet mati bija sliktā stāvoklī. Tagad nogriezu tādu garu karē (līdz plecam). Mazgāju ar kaut kādu profesionālo šampūnu + balzams. Šad tad ielieku kādu masku. Nekrāsoju. Pēc mazgāšanas kaut ko iesmērēju matu galos un veidoju matus ar fēnu + apalo ķemmi. Izskatās ļoti labi un veselīgi, kupli!
27.02.2014 19:38 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mazgāju katru otro dienu. Vasarās gan biežāk sanāk mazgāt katru dienu, jo piesvīst mati, izskatās taukaini utt.
Ķemmēju katru rītu pēc pamošanās un katru vakaru pirms iešanas gulēt. Griežu varbūt r2x gadā, ja nenoslinkoju pie friziera aiziet. Ok, citreiz 3x gadā :D. Biežāk neredzu vajadzību, jo labs frizieris tomēr maksā(amatieriem neuzticos vairs, jo bijusi slikta pieredze) un man šobrīd tā nauda no mana budžeta citām lietām vairāk vajadzīga.
Šobrīd nekrāsoju, jo vnk jau mēnešiem nevaru izšķirties, kādā krāsā gribu krāsot :D Tas arī ir tas, ko gribu mainīt - atkal norkāsot, jo man riebjas mana dabiskā,pelēkbrūnā krāsa. Fuj. Jūtos tāda...nekāda, jo tā krāsa tāda..nekāda un man nepatīk.
27.02.2014 19:38 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Matus mazgāju reizi divās dienās, jo mati smalki un taukojas, ja varētu, mazgātu retāk. Tūlīt pateikšu kaut ko briesmīgu lēdiju ausīm - neķemmēju tos ikdienā :D Jo mati sprogaini, ja izķemmēšu, būšu kā Hagrids :D Ķemmēju tikai pirms matu mazgāšanas un mazgāšanas laikā lietoju speciālās ķemmītes. Ziemā mati paliek sausāki, tāpat kā āda, bet kopumā ir labā stāvoklī, spīdīgi. Šobrīd lietoju Davines Love Curl šampūnu un kondicionieri, mitros matos kādu eļļiņu matu galos, pēc tam kādu sprogu fiksatoru pa ātro un viss, vairs nedrīkst aiztikt, savādāk - Hagrids :D
27.02.2014 19:40 |

Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Mazgāju gandrīz katru dienu, ja nekur nav jāiet, cenšos matus atpūtināt.
Ķemmēju pēc vajadzības. Krāsoju 1.5-2 mēnešos reizi frizētavā.
Lietoju gan profesionālos šampūnus, gan kopšanas līdzekļus. Matu lakas, putas un tamlīdzīgi lietoju ļoti reti. Griežu arī pēc vajadzības.
27.02.2014 19:41 |

10 gadi
Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
Loti besiigi, bet jamazagaa katru nakamo vai aiznakamo dienu. Ir kadi ieteikumi saja sakaraa??Lai retaak butu jamazga? Sampuns kads labs ??

Kemmeju reti, jo nevelas un ir ok.
Matus vairs nekrasoju jau gadu.Audzeeju savus. Diemzel matu stavoklis bija lidziigs kaa autorei pirms gada, jo es arii matus medzu kraasot visus.Ta bija kluuda!! Un nogriezu uz pusi isaakus tagad ir tikai manejie veseliigi, BET taukojas atri :( Gaidu ieteikumus saja sakaraa.

Un auterei iesaku matus piekraasot tikai pie saknem, nekemet tik biezi! Lietot kondicionieri pec katras mazgashanas tad mati nespurosies. Tad mati atguusies! :)
27.02.2014 19:44 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Mr.Penguin, man palīdz lietot pēc iespējas maigākus šampūnus, tad tik traki netaukojas. Un nekādā gadījumā ne tos, kas domāti taukainiem matiem. Tie pārāk attauko matus un tad galvas āda sāk pastiprināti ražot taukus, lai mitrinātos. Arī kondicionieri ja lieto, tad tikai matu galos (kad man bija īsāki mati, pēc tiem vispār nebija vajadzības). Arī palīdz ja uz nakti sazieķē matus un galvas ādu ar eļļu (tikai obligāti jālieto dvielītis uz spilvendrānas, savādāk to eļļu pēc tam nav iespējams no spilvendrānas izmazgāt) un no rīta mazgā matus (ar vienu reizi lieliski izmazgājas), tad mati jūtās pabaroti un netaukojas tik ātri.
27.02.2014 19:49 |

Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Ms._K - esmu dzirdējusi labas atsauksmes par REF šampūniem taukainiem matiem. Kad beigsies lielā pudele pašreizējā šampūna, pirkšu REF izmēģināšanai.
27.02.2014 19:50 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Matus mazgāju 2x nedēļās, un matus neķemmēju vispār! Kad izmazgāju, parasti ar pirkstiem viņus kārtīgi izķemmēju, sakārtoju lai nav nekādu kunkuļu. Ikdienā mati nesaveļās, tāpēc nav vajadzības ar ķemmi viņus plūkāt. Matus nekrāsoju, nefēnoju. Taisnoju labi ja 2-3x mēnesī. Matus apgriežu 1x gadā. :)
27.02.2014 19:51 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Mazgāt cenšos pēc iespējas retāk, bet tāpat parasti sanāk ik pēc 2-3 dienām mazgāt. Griežu 2reiz gadā. Krāsoju ik pēc 6-7 nedēļām tikai saknes. Ļoti reti lietoju lakas, putas, kā arī taisnoju un lokoju tikai īpašos gadījumos. Bet vienalga īsti neesmu apmierināta ar savu matu stāvokli, jo man viņi lūst un neaug tik ātri kā gribētos.
27.02.2014 20:03 |

Reitings 678
Reģ: 29.01.2014
Kopju ar šampūniem, serumiem, lietoju arī tagad dnc, balzamiem, kondicionieriem utt. Pats labākais, ka es ar normālo šampūnu mazgāju galvas ādu, bet galiem speciāli ņemu sausiem un mazgāju. :D bet man netraucē. Mazgāju katru otro, trešo dienu. Gribētos visu laiku ķemmēt, jo ātri pinķerējas. Starp citu, tās dabīgās sukas tiešām uzlabo matu stāvokli? Un kur var nopirkt? Mati ir dabīgi, tik pāris reizes jaunības dullumos krāsoti, man dabīgā skaista krāsa, tāpēc nekrāsoju.
Mati ir nepakļāvīgi, bet viņi ir sākuši augt veselīgi, tikai gali šķeļas un ir sausi. Manu matu lielā problēma.
Gribas garākus matus, bet man viņi ātri aug- ataudzēšu.
Es ļooti slinkoju ar griešanu, griežu kādas 2 reizes pusgadā. Tāpēc jau drošvien šķeļas.
27.02.2014 20:06 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Mazgāju matus 2-3 reizes nedēļā. Mazgaju ar sev piemerotu sampūnu plus kondicionieris vai matu zīds.
Ikdienas kopšana izķemēt.
Katru reizi kā mazga ta taisnoju matus ar taisnotaju.
Matu krāsa dabīgi gaiša brūna, garums gandr'iz līdz gurniem.
Griežu vidēji ik pa trīs mēnešiem.
Matu stavoklis ļoti labs.
27.02.2014 20:09 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mazgāju katru dienu, reizēm pārdienās. Ne tāpēc, ka netīri, bet nepatīk, kā sagulējušies un nospiedušies no matu gumijas no rīta. Puse pieplakusi, puse gaisā, līdz vien pabāzt galvu zem dušas:P Katru reizi ielieku balzamu, reizi nedēļā masku.
Balinu šķipsnas pie friziera ik pa 1,5-2 mēn. Katru reizi negriežu, ik pa 4 mēnešiem. Stāvoklis so so, gali pasausi, jo ļoti smalka struktūra, balinātājs ļoti nokož, taisnotāju un nekādus līdzekļus nelietoju, fēnu gan. Kad bija melni mati, to stāvoklis bija ideāls, gludi un spīdīgi kā reklāmās, tagad blondi- nuuujā..., bet ko darīt, ja patīk..;)

Ķemmēju- varbūt 2reiz dienā, pirms iziet no mājas un pēc. Ja copes diena, tad tikai no rīta.
27.02.2014 20:12 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Mazgāju praktiski katru dienu, retu reizi sanāk dienu izlaist.
Ķemmēju daudz :D
Griežu apmēram reizi divos mēnešos- aplīdzinu galiņus.
Matus neesmu krāsojusi jau aptuveni 7 mēnešus. Bet neuztraucaties, viss ir forši un nevar redzēt, kur mani, kur krāsotie :D
Mati ir labā stāvoklī, ja sanāk žāvēt ar fēnu, tad vienīgi pūkas uzrodas.
ko gribu mainīt? šobrīd gribu lai izaug garāki, krāsa mani apmierina, varbūt nedaudz gaišāku gribētos, bet tas nav mans mērķis šobrīd
27.02.2014 20:15 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Mazgaju reizi divās dienās,ķemmēju tad,kad izžūst vai retu reizi no rīta,normālā stāvoklī ar sašķeltiem galiem,kas jāapgriež. Negriežu pārāk bieži,gribētu ielaist gaišākas šķipsnas.
27.02.2014 20:34 |

Reitings 179
Reģ: 15.08.2013
Matus mazgājus 3x nedēļā. Pārāk bieži neķemmēju, pārsvarā tikai no rīta un varbūt vēl vakarā. Galus griežu apmēram reizi 4-5 mēnešos, pārsvarā arī tikai galiņus, lai nešķeļas.
Lietoju šampūnu un balzamu, pēc mazgāšanas galos ielieku eļļiņu. Matus nekad neesmu krāsojusi, esmu dabiska blondīne. Ļoti patīk mani mati. :)
27.02.2014 21:13 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
Ikdiena mazgaju ar sampunu un kondicinieri neko vairak reizem noperku kadu sildoso ellu.mazgaju matus ik pec 2 vai 3 dienam, nekjemmeju,jo mati pec dabas lokaini, ja izkjemmetu, butu kaa pudelis. pasreiz attaudzeju bet nu taisos krasot matus ar parasto drogu krasu,jo nespeju izturet,ka puse galva nav krasota. Kad krasoju, tad ne biezak ka ik pec 1 -2 menesiem.puse galva miksti dabigi mati otrpuse parbalinati bojati neatdzivinami mati. atrak lai attaug tie sabojatie mati un noteikti matu krasu. Griezu 2 x gada vairak nevajag, parasti sanak, pirms un pec ziemas.
27.02.2014 21:23 |

Reitings 195
Reģ: 14.09.2013
Mazgāju ik pēc 2 dienām.
Ķemmēju kādas 3 reizes dienā, jo mati man ir ļoti paklausīgi :D
Matus nekrāsoju, man ir dabīgā matu krāsa.
Stāvoklī diezgan labā.
Gribu nogriezt sašķēlušos matu galus.
Pie friziera eju tieši griezt ik pēc 3 - 4 mēnešiem.
27.02.2014 21:26 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Mazgaju katru dienu - sampuns + kondicionieris. Kemmeju max 3 reizes diena, ja mati savakti aste. Ja izlaisti, tad biezak. Krasoju frizetava, bet nav ne jausmas ar kadu krasu. :D Griezu reizi menesi, jo ir colka prieksa. Mati ka mati, normala stavokli, varetu but kuplaki, garaki, spidigaki un ta talak. :)
27.02.2014 21:35 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Man ir ļoti gari, biezi mati. Mazgāju 2x nedēļā, krāsoju reizi pusotrā mēnesī. Galus apgriežu ik pa kādiem 4 mēnešiem nedaudz. Mazgāju ar parastiem šampūniem, neko diži speciālu nepērku. Ķemmēju 1-2 reizes dienā, ne biežāk. Krāsoju ar Garnier matu krāsām. Mati perfektā stāvoklī.
27.02.2014 21:44 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Matus mazgāju nedeļā (7 dienās reizi) vai pusotrā nedēļā reizi. Matus nežāvēju, netaisnoju (nav ne fēna, ne matu taisnotāja, nekā). Balzāmus lietoju reti, eļlinas reti, tad, kad sagribās. Aizeju gulēt ar tikko izmazgātiem matiem, no rīta tie ir super taisni. Mati ir gari, gandrīz līdz lāpstiņām. Izmazgājo sausi jau pēc 30 min plus, mīnuss. Par saviem matiem esmu sajūsmā, ļoti veselīgi, nekad nav šķēlušies, aug gari, kopt viegli. Tagad cenšos aiziet vismaz 3 mēnešos reizi milimetru galiņus apgriezt, iepriekš gāju 3 gados reizi :D

Varbūt viss izklausās dīvaini, bet tādus Dievs man devis matus!!!
27.02.2014 21:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits