Kā dzīvesbiedram ieskaidrot, ka man ir grūti un vairs tā nevaru!

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Iespējams, ka problēma šeit dažām liksies muļķīga, bet attiecībās tāds strīds, kur neviens nevēlas piekāpties ir ļoti nopietns.
Tātad. Mums mājās ir mazs zīdainis, kurš vēl nerāpo, bet līdz tam nav tālu. Un ir suns(dzīvo jau 4. gadu pie mums). Un te nu ir tā problēma. Kopš mājās ir bērns, viņš ir ļoti greizsirdīgs, jūtas apbižots. Ko viņš dara? Kolīdz es ar ratiņiem izeju ārā, un neņemu viņu līdz(man ir neērti ar vienu roku stumt ratus, ar otru suni vest, kurš nav no tiem paklausīgākajiem, velk siksnu)...tā demolē māju. Atnākot no pastaigas, man ir jāvāc labākajā gadījumā mīzeli, bet sliktākajā viņš ir kaut ko sagrauzis. Viņš plēš visu-bērnu pamperus, atkritumu maisu, durvis grauž utt. Es to visu savācu. Dārgais atnāk mājās, un atliek tik viņu izvest ārā. Ar to viss beidzas. Viņš neredz manu ikdienu, neredz to cik grūti ir ar to suni. Mazā guļ, šis sāk riet, bērns augšā. Visur spalvas. Es nestādos priekšā kā būs iespējams bērnam rāpot pa tādu grīdu. Kaut mazgāju katru dienu, viss ar spalvām. Tas nav viss, ir vēl n tās problēmas ar dzīvieku, bet es šeit neizplūdīšu.
Problēma ir tajā, ka vīrs nevēlas suni atdot uz laukiem manai mammai. Es ar suni nevaru šeit dzīvot. Man fiziski un emocionāli tā ir pārāk smaga nasta. Ko iesākt šādā situācijā, kad katrs palagu velk uz savu pusi un nevēlas piekāpties...
27.02.2014 16:15 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Neviens normāli audzināts suns,kas zin savu vietu ģimenē envienu bērnu vēl nav sakodis.

Yeah, right, visiem zvēriem psihe ideāli ieprogrammēta, nekas nevar palikt neparedzēts, nekas nevar noiet greizi?
Tas jau tikai cilvēku vidū gadās visādi Čikatilo un sazin, kas vēl, dzīvnieki visi ir perfekti prognozējami.
27.02.2014 20:47 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Aplausi Harmony,domaju tiesi tapat!Dusmas uzdzen tie patupie vecaki,kas doma,ka vinu berneli drikst vardarbigi iztureties pret dzivnieku un velak vaino dzivniekus,ka tie aizstavas,
27.02.2014 20:47 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Tā kā mazs bērns - uzradās jauna rotaļlieta un vecā tiek pamesta. Paši paņēmāt suni, paši to neizskolojāt un pašiem tagad būtu arī ar sekām galā jātiek, bet protams vieglāk jau ir no suņa atbrīvoties nevis labot savu neizdarību!
Tomēr suni tiešām būtu labāk uz laukiem aizsūtīt, jo tik neatbildīgiem un nenobriedušiem cilvēkiem suņi nebūtu jāaudzina!
27.02.2014 20:50 |

Reitings 482
Ja ari tagad aizvest suni uz laukiem,tad tieshi palielinas varbutiba,ka suns klus agresivs pret jums vai bernu, jo jus busiet vinu nodevushi. Suns tiesham velak var naidigi pret jums iztureties atriebibas un nodevibas del.
man loti zhel suniiti,tadi ir tie bezatbildigie vecaki:
27.02.2014 20:55 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Burka,savus bērnišķīgos gifus vari paturēt pie sevis.Tavas zināšanas par suņiem,maigi izsakoties,ir nekādas.Manam tēvam ir 3 suņi-divi rotveileri un viens rotveilera jauktenis.Viņam ir 3 adotpēti bērni,kuri ienāca ģimenē jau lieli(2,4 un 6 gadi) tagad ir arī 5 mēnešus vecs zīdainis.Iedomājies tik!Meitenīte,kurai tagad ir 3 gadi baro lielos,briemsīgos rotveileru un tie viņi neapēd!Vecākā meitene,kurai tagad ir 8 ir pati vākusi to milzīgo tēļu,kas pieaugušam cilvēkam ir līdz nabai skaustā,kad tas ienesies zirgu aplokā un kož tiem kājās(ak jā,zirgi vēl pie bērniem(šausmas!!!!)veseli 3 un rudenī būs vēl 4 milzenis,kas svarā ir tuvu pie tonnas un skausta augstumā virs 2m).Noķerusi suni,pati aizvedisu un pielikusi pie ķēdes.Un neviens tur netiek sakosts,jo suņi zin savu vietu,viņi zin,ka cilvēki,arī tie mazie bērni ir pirms viņiem un bērni zin,ka sunim sist nedrīkst.Nevienam nav ne alerģijas,ne cērme,sne vēl citas mistiskās kaites.
Draudzenei ir rotveilers uz kura viņas dēls jāj,ja vajag kaulu no mutes izvelk,jo suns zin savu vietu.
27.02.2014 20:55 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Harmony
+

Par diskusiju, labāk gan tomēr lai suns tad tiek vests uz laukiem vai pat atdots citiem saimniekiem, jo ācīmredzot pašreizējie saimnieki nemāk rūpēties par suni, lutināšana un paijāšana suni neizaudzina, dresēšana gan. Ja es ņemu suni, tad tas man ir kā ģimenes loceklis, kuram ir sava vieta ģimenē, kura viņam ar ir jāierāda pareizajā ceļā.

Protams ka neviens suņu mīlis negrib lai tiek sakosts bērns, bet šai gadījumā ja suņa saimniece ir Marta(tā foršā) ar mazliet nestabilu psihi pašreiz(vismaz tā liekas), tad tas vien ir iemesls lai suni vestu prom.
27.02.2014 21:00 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Harmony, man vārdu, uzvārdu nosaukt? Tas, protams, nebija taksis un tas nenotika pēdējā gada laikā, bet radinieku bērnam ir sakropļota roka. Vecāki, kā tu saki - suņinieki, audzētāji, dresētāji. Tu nepazīsti pilnīgi visus suņu īpašniekus, lai drīkstētu mētāties ar tādiem apgalvojumiem.

Pie tam, ja atmiņa neviļ, pati esi atdevusi suni, jo nevarēja sadzīvot ar citiem suņiem. Tad tas ir pieļaujami, bet šis nē?

Pārāk klaji tavi apgalvojumi, pārāk uzbrūkoši. Šķiet tālāk par savu taisnību un degungalu neredzi. Man pašai ir bijuši suņi - vismaz 3. Diemžēl, visi ir ņēmuši nelabu galu slimību un citu iemeslu dēļ, kā arī vienu nācās atdot, jo viņš nepakļāvās dresūrai, tāpēc es zinu, cik smagi ir atvadīties no tuva drauga-dzīvnieka. Bet reizēm ir jāsaprot, ka tas ir labākais iespējamais risinājums.

Kā var vispār "suņumīles" iedomāties, ka sunim labāk tupēt krātiņā nekā dzīvoties laukos?

Un kā jūs vispār uzdrīkstaties ķidāt autores ģimeni, izteikt kaut kādus mājienus par viņas attieksmi un rakstura īpašībām? Jums pašām šķiet, ka esat adekvātas?
27.02.2014 21:02 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Agrāk biju par suņiem, bet šovasar mans suns sakoda manu bērnu...biju gatava pati suni nosist, ja mani nebūtu atturējuši.

Goda vārds, ja man būtu bērns un suns sakostu manu bērnu, es arī būtu gatava suni nosist! Jēziņ, te meitenēm ir tāāāāda vērtību sistēma dzīvē, ka man slikti metas!

Neviens suns bez iemesla nevienam nekož.

Harmony, vai Tu nesaproti, ka greizsirdība IR iemesls? Reāli zīdainis neko sunim neizdarīs, pietiks ar to, ka viņš ir! Dieva dēļ, ja Tev ir tikai pozitīva pieredze ar suņiem, nevajag skandināt, ka neviens suns nekad neko sliktu bez iemesla nedara! Manu vīru bērnībā smagi sakoda suns BEZ iemesla, jo sunim vienkārši nepatika bērni!!!! Kā var nesaprast, ka sunim ir savi instinkti, kurus NEKAD nevar 100% paredzēt - NEKAD!

Tā jau vienmēr ir, ir jānotiek kaut kam sliktam, lai sāktu rīkoties! Bet, ja var novērst nelaimi, tad kāpēc to nedarīt un riskēt???
27.02.2014 21:03 |

Reitings 5516
Draudzenei ir rotveilers uz kura viņas dēls jāj,ja vajag kaulu no mutes izvelk,jo suns zin savu vietu.

Jā, un tā rīkojas "normāli" suņu īpašnieki, tie, kuri nav idioti. :D

Reitings 4343
Harmony - nu i kas? Sadomāji mani sašokēt? Man radiem arī bija rotveilers, arī miermīlīgs, es pat teiktu - diezgan nepārliecināts par sevi (ja tā par suni var izteikties), bet tāpēc vien es neiedomājos, ka visi suņi visās situācijās uzvedīsies rāmi un mierīgi.
Ja būtu ne tikai bērnišķigo gifu paskatījusies, bet arī izlasījusi, ko rakstīju, tad man nebūtu jāatkārtojas, tagad rakstot, ka Tu nevari droši par nepazīstamu suni tagad teikt, ko un kā viņš darīs, - pat cilvēku rīcību ne vienmēr var prognozēt, kur nu vēl dzīvnieka.

Pie tam - kāda gan tagad nozīme, ja arī agrāk būtu bijis iespējams kaut ko darīt savādāk? Nu, neparedzēja cilvēki, ka tā notiks, tagad ir problēma. Tagad ir jāmeklē risinājums tai situācijai, kas ir tagad, nevis abstrakti jāspriež par to, ko būtu vajadzējis darīt trīs ar pusi gadus atpakaļ.

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Sunim ir jāparāda, ka viņš ir skalā ''zem bērna'', tad arī pāri nedarīs. Ja suns uzskatīts,ka tas ir pārāks par bērnu, ''zem cilveka'', tad pastāv risks, bet tas ir tikai no saimniekiem atkarīgs.
27.02.2014 21:04 |

Reitings 5516
Tagad ir jāmeklē risinājums tai situācijai, kas ir tagad, nevis abstrakti jāspriež par to, ko būtu vajadzējis darīt trīs ar pusi gadus atpakaļ.

Jā, piekrītu. Man šķiet, dažas te sapinušās savā svētulībā īsti nespēj izprast jautājuma būtību.
27.02.2014 21:05 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Daudzi plusi Ancei. Godīgi sakot, Martas vietā es ņemtu vērā vairāk to sieviešu ieteikumus, kas ir līdzīgā situācijā. Sanāk diskiriminēt, bet jā- tās, kam ir mazulis un kas uz sitiena var pateikt, ko darītu te un tagad, bez filozofēšanas.
Harmony, 1gadīgam bērnam tu nepateiksi vienreiz- nedari tā! un tā patiešām arī būs, būs tā un vēl daudz savādāk vismaz gadu, divus vēl.
Lauki sunim būtu kāds bieds?
27.02.2014 21:08 |

Reitings 482
ance ja tu pavaditu mazak laika foruma,iespejams ari tava meita butu audzinataka un nemetatos blaustoties veikala uz gridas.Ja radiji bernu vai uznemies atbildibu par dzivnieku, to ir jaaudzina pienaciga veida,nevis katru dienu sezhot foruma un bazhoties ar savu patiesibu katraa teemaa
27.02.2014 21:10 |

Reitings 4298
Jēziņ, Harmony, Tu esi ārprātīgi aprobežota! Ieciklējies uz dažiem pozitīvajiem piemēriem savā dzīvē un tagad domā, ka VISI suņi ir vienādi! Ja tā būtu, tad nebūtu nekādas informācijas par nelaimes gadījumiem, kur suņi sakoduši/nokoduši bērnus un zīdaiņus! Es nerunāju par gadījumiem, kad bērns rausta suni aiz astes vai dauza ar gaļas āmuru, es runāju par gadījumiem, kur dažu mēnešu vecu zīdaini (ja Tev ir kaut cik loģiskā domāšana, tad vari saprast, ka zīdainis NEKO sunim nevar nodarīt), kurš ir bezpalīdzīgs, sakož suns!

Jā, man arī ir pozitīvi piemēri no dzīves - brālēna suns - liels bokseris bija viņa vislabākā aukle, kad viņš bija mazs, abi kopā gulēja un ēda, bet šāds viens pozitīvs piemērs man neaizmiglo acis un tagad neliek ticēt, ka jebkuru suni var laist pie zīdaiņa bez bažām. Ko tik nenākas dzirdēt, ko cilvēki greizsirdības mākti neizdara (arī nogalina otru), bet sunim ir daudz mazāk saprāta kā cilvēkam un viņš nesaprot, kādas būs sekas, ja viņš nokodīs savu saimnieku mazuli, tāpēc viņš to dara daudz bezbailīgāk!

Ak jel, ceru, ka šādu dzīvnieku aizstāvju dēļ suņu sakropļotu bērnu skaits Latvijā nepalielināsies, lai gan izskatās, ka tieši tas notiks, ja reiz suns tiks nostādīts augstāk par zīdaini!
27.02.2014 21:11 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Normāli te dažas skandina - suns ir ģimenes loceklis, bet turpat saka, ka tas ir stingri jādresē. Jūs visus ģimenes locekļus dresējat? Suns ir suns un nevajag dramatizēt. Ne autore ir monstrs, ne suni grasās iemidzināt vai izmest uz ielas...
27.02.2014 21:12 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Smagi šo visu lasīt. No viena grāvja, otrā, reti kura meitene ir atradusi vidusceļu.
Man prasītos vīrieša viedoklis, bez tādām emocījām kā Tu esi tāda un tāda...

Par autori, nesaprotu kāpēc viņa kaut ko rakstīja, ja viņai jau sākotnēji bija skaidrs, ka suni nevēlas paturēt, attiecīgi pret meitenēm, kas bija par suni bija rupja. Neviena viņai nevar pateikt recepti kā vīru piespiest aizvest sunim prom.

Vai tad diskusijas mērķis ir izplēsties, apsaukāties un mēģināt pierādīt, ka tikai ir viena taisnība?

Abortu tēmu neatceros un man ir pilnīgi vienalga, kas tur bija
27.02.2014 21:14 |

10 gadi
Reitings 3684
daya, kad mēs ņēmām suni bija 2010. gads. bērnus neplānojām tad. nu ir 2014. un mums ir ģimenes pieaugums, un suns, kurš ir kļuvis par galvassāpēm.

Nu vnk stulbums. Riebjas šitādi cilvēki. Ceri tik, ka tavam bērnam tu arī vecumdienās neapniksi- naudu no tevis vairs dabūt nevarēs (nevajadzēs), spēlēties arī ne, būsi galvassāpes.
Ok, pārspīlēju.
Bet esam atbildīgi par to, ko pieradinam. Spundē to suni kādā kokrētā istabā, māciet (arī 4gadus veciem suņiem var šo to iemācīt).
27.02.2014 21:16 |

Reitings 4343
pati esi atdevusi suni, jo nevarēja sadzīvot ar citiem suņiem. Tad tas ir pieļaujami, bet šis nē?
:D Fascinējoši.
27.02.2014 21:16 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
S80
Šāda tipa tēmās, kur sāk parādīties komentāri a la trīne, visprātīgāk ir izteikt viedokli un laicīgi tīties prom:)
27.02.2014 21:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits