Kā dzīvesbiedram ieskaidrot, ka man ir grūti un vairs tā nevaru!

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Iespējams, ka problēma šeit dažām liksies muļķīga, bet attiecībās tāds strīds, kur neviens nevēlas piekāpties ir ļoti nopietns.
Tātad. Mums mājās ir mazs zīdainis, kurš vēl nerāpo, bet līdz tam nav tālu. Un ir suns(dzīvo jau 4. gadu pie mums). Un te nu ir tā problēma. Kopš mājās ir bērns, viņš ir ļoti greizsirdīgs, jūtas apbižots. Ko viņš dara? Kolīdz es ar ratiņiem izeju ārā, un neņemu viņu līdz(man ir neērti ar vienu roku stumt ratus, ar otru suni vest, kurš nav no tiem paklausīgākajiem, velk siksnu)...tā demolē māju. Atnākot no pastaigas, man ir jāvāc labākajā gadījumā mīzeli, bet sliktākajā viņš ir kaut ko sagrauzis. Viņš plēš visu-bērnu pamperus, atkritumu maisu, durvis grauž utt. Es to visu savācu. Dārgais atnāk mājās, un atliek tik viņu izvest ārā. Ar to viss beidzas. Viņš neredz manu ikdienu, neredz to cik grūti ir ar to suni. Mazā guļ, šis sāk riet, bērns augšā. Visur spalvas. Es nestādos priekšā kā būs iespējams bērnam rāpot pa tādu grīdu. Kaut mazgāju katru dienu, viss ar spalvām. Tas nav viss, ir vēl n tās problēmas ar dzīvieku, bet es šeit neizplūdīšu.
Problēma ir tajā, ka vīrs nevēlas suni atdot uz laukiem manai mammai. Es ar suni nevaru šeit dzīvot. Man fiziski un emocionāli tā ir pārāk smaga nasta. Ko iesākt šādā situācijā, kad katrs palagu velk uz savu pusi un nevēlas piekāpties...
27.02.2014 16:15 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Mēs arī gribējām ņemt suni, bet es kaut kā raustos,jo saprotu ,ka mazs bērns mājās. Un nezinu kā rast zelta vidusceļu ar vīru. Domāju,ka jāgaida,lai mazais paaugās un ņemt mazu kucēnu,kurš mūsu bērniņu uztvers arī kā saimnieku. Varbūt tā, es tiešām nezinu.

Nu lūk, vot šeit saprātīgu cilvēku domu gājiens!

Martas gadījumā, viņai pirmārais bija ka tik man būtu dzīvnieciņš.
Un tagad šis dzīvnieciņš ir pie visa vainīgs, jo nav dresēts.
+ tas, ka viņš grauž pamperus un mēbeles nenozīme, ka viņš ienīst bērnu!
Marta nekur nemineja, ka viņš uz mazo rūktu, ka viņš viņam mģinātu iekost utt.

Paziņām arī bija līdzīga situācija ar bērnu un suni.Beigu beigās suns noslīcinajās pemajas ezerā.
28.02.2014 14:41 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Fuij,maitenes, dazas ir pilnigas lunes. Nu ka var pariet uz personigiem apvainojumiem, telot gudrakas, kko parmest.

Pati tēma jau izsmelta, tāpēc "jāuzjautrinās" par pašiem komentāriem... :D

Lielisks piemērs, kā ar teikumu Nr. 1 pašai pret sevi attiecināt teikumu Nr. 2 :D :D :D
28.02.2014 14:41 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Kubiet ta laikam liekas,kad tikai ar cosmo aprobezojas.kada te saistiba ar filozofijas fakultati nezinu,bet labi zinu,ka ar dzivi apmierinatas nobriedushas jaunietes nenodirstu katru pardienu otru par to,kadai kurai lockas,kads daikts dzekam un ka aiziet uz klubu,ja nav vel pielaujamais vecums,ka nozagt shkivjus no restorana.te ne tadus vien brinumus lasiju.it ka nepastavetu temas,kur var vienkarsi parunat par temu,nenodirshot vegetarieshus,kazhoknesatajus,aborta taisitajas,gejus un lezbietes,figuras un izskatu.vienkaarsi chau lD;D
28.02.2014 14:42 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man liekas ka dotaja gadijumā sunim tais laukos būs labak. Un ari dabūs izskrieties.
28.02.2014 14:42 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Eu, jūs neesat palaidušas garām to, ka situācija jau ir atrisinājusies? Vai svarīgi ir izteikt savu galveno un ļoti svarīgo viedokli, normāli nolikt vienai otru jebkādos apstākļos un arī bez iemesla?
28.02.2014 14:44 |

Reitings 27552
Kubiet ta laikam liekas,kad tikai ar cosmo aprobezojas.kada te saistiba ar filozofijas fakultati nezinu,bet labi zinu,ka ar dzivi apmierinatas nobriedushas jaunietes nenodirstu katru pardienu otru par to,kadai kurai lockas,kads daikts dzekam un ka aiziet uz klubu,ja nav vel pielaujamais vecums,ka nozagt shkivjus no restorana.te ne tadus vien brinumus lasiju.it ka nepastavetu temas,kur var vienkarsi parunat par temu,nenodirshot vegetarieshus,kazhoknesatajus,aborta taisitajas,gejus un lezbietes,figuras un izskatu.vienkaarsi chau lD;D
Uz kluebiem iet tavuprat tikai tīņi? labais :D un pat tantuki pensijā ta lamajas neret5i ka man mute vaļa paliek. Un tas ka daža tīne zog traukus, un 99% saka ka nu tas nav riktīgi un ka varbūt to darijusas gadus 10 atpakal -to palaidi garām? Nu nav, nav te daudz kam zem 20... tev par nepatiku:D
28.02.2014 14:44 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Vēl viena "normāla" māmiņa, mutes brūķētāja

ķipa māmiņas nedrīkst lamāties, dusmoties un teikt tādus vārdus kā "stulbs, lunis" utt? :D Nejau bērna klātbūtnē tā tiek runāt, bet pieaugušo starpā, ne tā?
28.02.2014 14:45 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Mari Ja suns tiek laicīgi radināts pie bara dzīves, ka viņš arī ir ģimenes loceklis, tad kāda klupšana virsū? Ja saimniekam klūp virsū, tad bērnam ar varbūt klups virsū. Bet kapēc, lai kluptu virsū bērnam, ja ar visiem labi sadzīvo? :D Un bieži vien ir tā, ka suns labāk paies prom no tā, ko nesaprot, nevis metīsies kost un plēst. Pietam bērns izdod skaņas, ko sunim grūti saprast, automātiski ietur labāk distanci.
Ja audzina cīņu suni, tad cīņa būs. Ja audzina draugu un ģimenes locekli, tad arī tāda attieksme būs.
Kas tās par domām, ka suns ir agresīvs, ja kaut ko saplēš? 4gadīgam sunim vajag vienkārši nodrošināt vairāk aktivitātes, nevis lēnu pastaigu ar ratiņiem blakus. Nav tak vecs, lai neinteresētu paskraidīt ar. Un bērns tieši līdzīgi sāktu rīkoties, ja viņam nebūtu, kur enerģiju izlikt.
28.02.2014 14:46 |

Reitings 27552
emas,kur var vienkarsi parunat par temu,nenodirshot vegetarieshus,kazhoknesatajus,aborta taisitajas,gejus un lezbietes,figuras un izskatu.vienkaarsi chau lD;D
Oj ja tu dzirdetu ( draugos avri paalsit ) ka nereti Dimiters un vina draugi norej puspasauli nelabi samestos. Gejus,lezbietes un visu ko vien var. Un tur onkām ap 50 gadiem. Kur tu dzivo? Mežā vai? :D LV visapr ir samera maz tolerances sabiedrībā jebkura vecuma grupā,

Reitings 11429
Eu, jūs neesat palaidušas garām to, ka situācija jau ir atrisinājusies? Vai svarīgi ir izteikt savu galveno un ļoti svarīgo viedokli,

Haha, piedod ,Ance, es nelasiju komentārus ,lai zinātu,ka situācija ir atrisināja, jo acīmredzot sarunas aktīvi norisinās joprojām. :D

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
ķipa māmiņas nedrīkst lamāties, dusmoties un teikt tādus vārdus kā "stulbs, lunis" utt? Nejau bērna klātbūtnē tā tiek runāt, bet pieaugušo starpā, ne tā?

Nē nedrīkst, ja pati grib uztaisīties par baltu un pūkainu. Citas par lunēt saukāt, bet pati ar savu saukāšanos tālu no lunes arī nav. Bet ja cilvēkam paliek vieglāk un dzīve uzreiz rādās ar + zīmi, ja kādu apsaukā, tad lai jau.
28.02.2014 14:48 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Es ar komentārus nebiju lasījusi. :D
28.02.2014 14:48 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja suns dzīvo dzīvoklī, tad tā ir kā dzīve cietumā. Ja neved pastaigās, bet citu radību ved, loģiski, ka viņš dusmojas, jo grib izskraidīties. Laukos vispār viņam būtu labāk, ja skatās no plašumu viedokļa.
28.02.2014 14:49 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
te kāds kādu reālu ieteikumu arī deva? vai tikai 19 lapu garumā nodirsa martu un visus kam atšķirīgs viedoklis? :D
28.02.2014 14:52 |

Reitings 11429
peekaboo, iedeva, iedeva ;)
28.02.2014 14:53 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Parādi kaut vienu komentāru no autores puses, kur viņa būtu izrādījusi interesi par to,ko darīt. No viņas komentāriem ir saprotams,ka suns tiks atdots porm. Suns ir ļauns. Suns dirš un plēš visu. Neviens komentārs nav ar domu kaut ko risināt, meklēt iespējas. Neviens.
Tā... paskatīsimies...

agrāk viņšgulēja ar mums kopā zem segas. tagad pats savā suņu gultā. man arī ir žēl, ka bērns viņam ir tādu traumu radijis,

ir tikai loģiski, ka dzīvnieku mīl, lutina. bet ja mājās vēlir bērns,tad loģiski, ka vinš ir nr. 1, jo bez mātes nevar izdzīvot.

suns tiek paturēts ģimenē

LOTI INTERESANTA SKIET MILESTIBA SEIT DAZAM LABAM PRET DZIVNIEKIEM. RESPEKTIVI DZIVNIEKAM, JUSUPRAT, LABAK IR SEDET BURI(TE VEL BILDTES TIKA LIKTAS) NEVIS LAUKOS.

nepatika lasit tavu viedokli par to, ka milestiba pietiek tikai vienam un viss parejais tiek mala pastumts(aptuveni ta). tas apgalvjums bija nepamatots

Derēs? Nu tad tagad ieliec pretī kādu viņas komentāru, kur viņa būtu teikusi, ka suns ir ļauns! Gaidīšu ar nepacietību!
28.02.2014 14:56 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Neesmu nedz izteikta bērnu, nedz suņu mīle, bet man liekas izcili necilvēcīgi suni kā tādu vecu mantu izmest ārā.

racooon, vai autore grasās suni izmest ārā????????? Ak, jel, vai tiešām sunim labāk ir dzīvot iesprostotam BŪRĪ???
Racoon, Harmony un pārējās, kam suņi Dieva vietā - pasakiet, lūdzu, man, vai suns jutīsies laimīgāks iesprostots būrī dzīvoklī vai laukos plašumos ar zaļām pļavām un pie pazīstamiem cilvēkiem?

Piemēram, es zinu kādas sekas ir no manu vecāku suņa greizsirdības. visa ģimene suni mīl, bet mēs visi zinām, kāda ir suņa attieksme pret bērniem. Tad, kad suns ienāca ģimenē, mājās nebija neviena maza bērna. Kā mēs būtu varējuši viņu iemācīt? Suns ir iekodis bērnam, un tikai tāpēc, ka māsa ar šo bērnu spēlējās, ko mums vajadzēja darīt? Sist bērnu par to, ka viņš ir un, ka viņš spēlējas? Tas ir slimi! Suns ir suns un bērns ir bērns. Manuprāt, ir absurdi salīdzināt suni un bērnu!
Un kā tad tiem, kuri paņem suni no patversmes jau krietnā vecumā - tādu suni praktiski nav iespējams izmācīt - tad šie cilvēki arī ir stulbi un bezatbildīgi? Tad labāk, lai visi suņi nomirst vai tiek nošpricēti patversmē?

Es nemēdzu lamāties vai strīdēties forumos, bet šī tēma mani tiešām ir uzkurinājusi. Gribu tikai vērst uzmanību uz to, ka, diemžēl, ir arī sliktas un traģiskas pieredzes par to, kur noved suņa greizsirdība! Ja harmony nebeidz stāstīt par to, cik viņai viss pozītīvi un, ja reiz viņai viss pozitīvi, tad NEVIENAM citam taču nevar būt citāda pieredze, tad es nebeigšu stāstīt par to, ko var nodarīt suņa greizsirdība!
28.02.2014 14:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par tēmu.. mamma neesmu, bērnu nav, bet man šķiet ļoti aplami no daudzu meiteņu mut;em dzirdēt, ka redz, suns un dzīvnieks ir uz viena svara kausa. Godīgi, dīvaini! Jā, es ļoti mīlu savu dzīvnieku un man vispār grūti iedomāties, ka varētu to kādu iemeslu atdod, bet visādi notiek. Ja dzīvnieks izrāda agresiju, tad kaut kas jādomā. Punkts. Citādāks variants, ka autore negrib/nevar risināt situāciju un vieglāk dzīvnieku atdot, nekā darīt kaut ko lietas labā. Bet.. man grūti nosodīt, jo negulētas naktis u.c. ar zīdaiņiem saistītas problēmas atstāj savas pēdas vismaz sākumā noteikti. Un te neiešu un nebļaušu, ka esmu sieviete-robots un noteikti tiktu ar visu galā. Es tīri cilvēciski saprotu Martu, ka vnk.. neko negribās dēļ noguruma un/vai kādu citu iemeslu dēļ.

Martai: zini, Tev nav jāpieņem svešs viedoklis, bet tikai fakts, ka viedokļi mēdz atšķirties, bet uzvesties tik agresīvi arī nevajadzētu, jo izvēle ir tikai Tavās rokās. Ja kāds Tevi neatbalsta, tas nenozīmē, ka viedoklis ir nevērtīgs. Tas nozīmē tikai to, ka dotajā situācijā cits risinājums Tev būs labāks.

P.S. un daudzām meitenēm neadekvāta reakcija tieši dēļ Martas komentāriem citās diskusijās. Dažos jautājumos mums viedokļi sakrīt (t.sk. par abortiem), bet nesakrīz viedokļa izpaušanas veids
28.02.2014 14:58 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Derēs? Nu tad tagad ieliec pretī kādu viņas komentāru, kur viņa būtu teikusi, ka suns ir ļauns! Gaidīšu ar nepacietību!

Tu esi tā ieciklējusies uz savu taisnību, ka esi gatava pārlapot un konspektēt šī lapas tikai, lai to pamatotu. Ir arī tādi cosmo fanāti. Jā.
Es gan šajos , tevis izvilktajos komentāros, nesaskatīju nekādu interesi par to, kā rīkoties, ko iesākt. Nu žēl ir. Un? Man arī ir žēl suņa.
Varēji izvilkt to komentāru par debīlismu. tas būtu labs pamatojums maniem komentāriem, jo esmu par slinktu, lai tev pierādītu savu domu, ko es ļoti labi izteicu katrā savā komentārā, bet, acīmredzot, tu vienkārši nespēji iebraukt. Diemžēl.
28.02.2014 15:12 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Un?

Un šie autores komentāri rada iespaidu, ka viņai suns rūp, ka viņa ir apsvērusi dažādas iespējas, meklējusi risinājumu.. un aizvest suni uz laukiem ir risinājums, nemaz ne slikts. (P.S. - lai vai ko beigās izlēma, labi, ka situācija atrisinājusies tā, ka ģimenē visi apmierināti).
savu domu, ko es ļoti labi izteicu katrā savā komentārā
Kas Tev liek domāt, ka Tu kaut jebkurā no saviem komentāriem savu domu būtu izteikusi labi? Tiesa, tas gan laikam atkarīgs, pēc kādiem kritērijiem vērtē. Es teiktu, ka Tu izteicies pārspīlēti, liekot uzsvarus nepareizajās vietās un lietojot vārdus ne pēc to patiesās nozīmes, lai radītu lielāku efektu.
28.02.2014 15:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits