Kā dzīvesbiedram ieskaidrot, ka man ir grūti un vairs tā nevaru!

Reitings 382
Reģ: 24.02.2014
Iespējams, ka problēma šeit dažām liksies muļķīga, bet attiecībās tāds strīds, kur neviens nevēlas piekāpties ir ļoti nopietns.
Tātad. Mums mājās ir mazs zīdainis, kurš vēl nerāpo, bet līdz tam nav tālu. Un ir suns(dzīvo jau 4. gadu pie mums). Un te nu ir tā problēma. Kopš mājās ir bērns, viņš ir ļoti greizsirdīgs, jūtas apbižots. Ko viņš dara? Kolīdz es ar ratiņiem izeju ārā, un neņemu viņu līdz(man ir neērti ar vienu roku stumt ratus, ar otru suni vest, kurš nav no tiem paklausīgākajiem, velk siksnu)...tā demolē māju. Atnākot no pastaigas, man ir jāvāc labākajā gadījumā mīzeli, bet sliktākajā viņš ir kaut ko sagrauzis. Viņš plēš visu-bērnu pamperus, atkritumu maisu, durvis grauž utt. Es to visu savācu. Dārgais atnāk mājās, un atliek tik viņu izvest ārā. Ar to viss beidzas. Viņš neredz manu ikdienu, neredz to cik grūti ir ar to suni. Mazā guļ, šis sāk riet, bērns augšā. Visur spalvas. Es nestādos priekšā kā būs iespējams bērnam rāpot pa tādu grīdu. Kaut mazgāju katru dienu, viss ar spalvām. Tas nav viss, ir vēl n tās problēmas ar dzīvieku, bet es šeit neizplūdīšu.
Problēma ir tajā, ka vīrs nevēlas suni atdot uz laukiem manai mammai. Es ar suni nevaru šeit dzīvot. Man fiziski un emocionāli tā ir pārāk smaga nasta. Ko iesākt šādā situācijā, kad katrs palagu velk uz savu pusi un nevēlas piekāpties...
27.02.2014 16:15 |

Reitings 382
izlasiju 1 harmony komentaru9ar to pietika, lai ignoretu si cilveka viedokli un nelasitu parejos) un sapratu, ka cilvekam suni (lasit ka putni) galva daras! pietam bija fascinejosi lasit to, ka viena meitene vinu atkoda, sakot, ka pati atdevusi dzivnieku prom un bernus ka tadus necies. sadus cilveku ka sugu es necienu un neciesu, jo vini ir liekuli pec butibas.

rezume. mes esam atradusi kompromisu. visi ir laimigi un apmierinati.

un vel par seit esosajiem komentariem. butiba piekritu, ka seit vajadzeja diskusija lugt iesaistities sievietes, kuram majas ir berni nevis pusaudzes, kuram patik sunisi vai vecmeitas ar kaki/suni majas, kurs tiek pielidzinats dievam.

loti patika ances, neona, mi amor viedoklis. tiesam var redzet, ka cilvekiem ir sajega par ko tiek runats, kada ir reala situacija. paldies velreiz jums par viedokli.
piekritisu ari kristai par to, ka berni nereti buzina suni (ne aiz launa) un vins var izdarit pari. diemzel nepatika lasit tavu viedokli par to, ka milestiba pietiek tikai vienam un viss parejais tiek mala pastumts(aptuveni ta). tas apgalvjums bija nepamatots. es tev tagad varetu iedzelt par to(pietam ne bez iemesla un loti pamatoti) un loti sapigi aizvainot tevi, bet to nedarisu.
28.02.2014 13:29 |

Reitings 382
dilemma meitenem(ne sievietem ar gimeni) par nodot draugu un maza princa citesanu vai berns un drosiba, kas seit nav saprotams jedziens nedzemdejusam sievietem bez berniem. butiba man sada veida viedokli skiet...hmm...berniskigi.
28.02.2014 13:31 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Marta, noņem to piebildi (tā foršā) no sava nika, un paskaties uz sevi nedaudz no malas.
Un kurš nu runātu par bērnišķīgumu...
28.02.2014 13:33 |

Reitings 382
:D
28.02.2014 13:35 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Nu ko tu čīksti, Marta? Nu tu taču visu jau esi izdomājusi. Priekškam tev jebkādi viedokļi vairs? Tu negribi suni, tu negribi par viņu rūpēties un gribi viņu nogrūzt kādam citam. Kam tev diskusiju turpināt? Tev jau plāns ir rokās.
Tu savu suni uzskati par nastu, jo negribi vākt pēc viņa un negribi ne pirkstu pielikt, lai uzlabotu situāciju. Un tu to zini. Aizbildinājumi, aizbildinājumi. Tā taču ir vieglāk vai ne? nogrūzt suni kādam citam un tad tu domā,ka būs veglāk.
Nebūs vieglāk. tāpat tu vāksi sava bērna kakas un vaidēsi, cik tev ir grūti. Izskatās, ka tu vienkārši esi vāja un neizdarīga sieviete. Šo disskusiju izveidoji ķekša pēc, kā teikt - esi mēģinājusi kaut ko darīt, kaut arī neko reāli tu neesi izdarījusi. Sabiezināji krāsas, lai suns liktos kā kaut kāds meža briesmonis.
Citas tiek galā ar dzīvniekiem, 3 bērniem un vēl vīrs laimīgs. Tu netiec galā ne ar savu psihisko stāvokli, bērnu, suni un vīru. Ak, nabaga tu.
28.02.2014 13:38 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu par visiem 100 un miljons procentiem čupakabrai!
Ej labāk kaut ko lietderīgu padari, nEvis cosmo sēdi, savādāk atkal drīz būs jauna situācija, ka ar kaut ko netiec galā!
28.02.2014 13:40 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Marta, noņem to piebildi (tā foršā) no sava nika, un paskaties uz sevi nedaudz no malas.
Un kurš nu runātu par bērnišķīgumu...

Marta, smejies, cik gribi, bet tiešām no malas smieklīga izskaties Tu. Ok, varbūt ne smieklīga, bet drīzāk prasta. Tu laikam neesi spējīga pretējus viedokļus pieņemt, uzreiz sāc brukt virsū ar pilnīgi bezsakarīgiem apvainojumiem.
28.02.2014 13:40 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
divaini, ja jau tu tagat netiec gala, kad berns parsvara gul un ed, kas bus kad vins saks rapot, staigat... :o
domaju ka tagat kamer berns vel tik mazins butu istais laiks meginat suni izdreset, vai tad jums ir tikai viena istaba, bez vannas istabas, virtuves, ka suni nevar uz pastaigas laiku kaut kur aiz slegtam durvim ielikt?
neesmu kategoriski pret suna atdosanu prom, bet parasti, ja panemu zveru, tad tas ir mans gimenes loceklis, un es meginatu vispirms kaut ko darit, dreset, macit, skaidrot sunim kas ir kas, un ja tas nelidzetu, tad domatu par citam majam sunitim!
28.02.2014 13:47 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
divaini, ja jau tu tagat netiec gala, kad berns parsvara gul un ed, kas bus kad vins saks rapot, staigat... :o

Pierakstīs pilnu comso forumu ar savu vaimanāšanu. Tad būs jāatdod mammai arī vīrs un, iespējams,ka arī bērns.
28.02.2014 13:53 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Nebūs vaimanāšana, būs prasta apsaukāšana. Visas, kurām ir savādāks viedoklis, būs "pretīgas k****", "debīliķes" utt.. BTW- tas no viņas daiļrades.
28.02.2014 13:55 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
butiba man sada veida viedokli skiet...hmm...berniskigi.

un tu neesi bernishkiga,ka mamma jau esi,bet sedi paaraugushu tinu portala?
nekad nesapratishu sheit ikdienaa dirnoshaas mammas! aabols no aabeles taalu nekriit. vai tu doma,ka tikko sici izspiedushas studentes viedokli ir baiga dzivesgudriba;D
tad briinamies,kaapeec berns neklausiigs,vaalaajas veikalaa uz griidas un ar amuru skrien pakal dzivniekam,ar savam kajelem sit sabiedriskajaa transportaa priekshaa seedosho un veel vells sazin ko dara tuk tuk tuk
28.02.2014 13:58 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Un neviena vārda par to, kā, jūsuprāt, suns jutīsies, būdams prom no saviem cilvēkiem...
Redz, cilvēkam tā mīlestība pret zvēriņu, vismaz jūsu gadījumā, ir ārkārtīgi sekla, kamēr suncis jūs būtu mīlējis visa mūža garumā.
Meitenes te palagus ir pierakstījušas par iespējamiem risinājumiem, lai suni pieradinātu pie bērna (+ pastaigu problēmai varu ieteikt - nu ja ne Tev, kam tas gan jau po, tad kādai citai meitenei - pavadiņu "Gentle leader". Suns mūžam nerausies). Ja gribētu, to noteikti varētu likt lietā,
Ja ir po par visu pārējo, ko te "vecmeitas dzīvniekmīles" :D ir sarakstījušas, vismaz tik daudz kauna cerams būs, lai turpmāk dzīvnieku neņemtu. Jūsu dzīves attieksmei (lai guļ zem segām, tā izpaužas tā mīlestība, bet ne elementārā mācīšanā neraut pavadu) derēs vien plīša dzīvnieki...
28.02.2014 14:01 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
sievietes, kuram majas ir berni nevis pusaudzes, kuram patik sunisi vai vecmeitas ar kaki/suni majas, kurs tiek pielidzinats dievam.

Marta(tā foršā) apbēdināšu tevi neesmu ne pusaudze ne māte, bet zinu ko saku, jo ar berniem man ir liela pieredze un ar bērnu un manu suni. Un zinu ko arī iesākšu ar savu ģimeni kad ienāks bērns un ģimene ir arī tas suns ko tu neesi audzinājusi, lai tagat tiktu galā. Berns lielāko dinas daļu guļ, maci savu suni, bet parādās attieksme vieglāk atdot nekā cīnīties, man arī vieglāk būtu atdot suni prom nekā cīnīties ar viņa raksturu.
28.02.2014 14:01 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Marta(tā foršā) apbēdināšu tevi neesmu ne pusaudze ne māte,
un aizmirsu piebilst vecmeita arī neesmu
28.02.2014 14:04 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
un tu neesi bernishkiga,ka mamma jau esi,bet sedi paaraugushu tinu portala?
nekad nesapratishu sheit ikdienaa dirnoshaas mammas! aabols no aabeles taalu nekriit. vai tu doma,ka tikko sici izspiedushas studentes viedokli ir baiga dzivesgudriba;D

apbedināšu tevi te reti kurai ir zem 20 gadiem. Videjais ka noskaidrojam ir ap 30 gadiem... taluk:D
28.02.2014 14:09 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Krasta masīva rajonā pastaigājas sieviete ar ratiņiem un ar bīglu un džeka rasela terjeru. Piekritīsiet, ka arī tās nav 2as vieglākās šķirnes. un ar 2iem suņiem varētu būt pat grūtāk, nekā ar vienu. Tā ka viss ir iespējams, ja vien labi grib.

To, ka kādreiz ģimenē ienāks bērns,jaunam pārim tā kā vajadzēja paredzēt un pie tā piestrādāt- mācīt,socializēt suni. Un bija arī tie 9 mēneši pa kuriem daudz ko varēja mēģināt sunim mācīt. Ja tas viss ir darīts, tad ok.

Protams, ka esmu neko nesaprotošā dzīvniekaizstāve, bet izprotu arī to, ka Martai darbojas tipisks mātītes instinkts- nosargāt bērnu un aizvākt visus iespējamos draudus un traucēkļus prom. Bet arī tas bija zināms, ka tā būs. Daudzas jaunās māmiņas atzīst arī to, ka, piedzimstot otram bērnam, vecākais, kamēr zīdainis ir pavisam maziņš, viņas kaitina. Protams, par to skaļi nerunā, bet arī tās ir normālas izjūtas.

Katrā ziņā, cerams, ka šī diskusija liks aizdomāties visām, kas jūsmo par dzīvnieciņiem, sunīšiem, kaķīšiem, bet neredz medaļas otru pusi. Cerams, ka šādi cilvēki izvēlēsies zivtiņas akvārijā.
28.02.2014 14:14 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
kubiete es labi atceros to temu,kur visas rakstijas ieksha,cik kurai gadi un lielaka dala tomer bija studentites ta ap 19-24 gadiem. mazak bija skolniechu,bet ir ari tadas,te tacu ir ari temas par vidusskolas ekshiem un pavasara beigas neskaitamas temas par to,kur labak studet un ko.
mazaks procents ir paraugushas tines,kuras savos cik tur 26 vai 30 gados joprojam te tup.ja dzive garlaiciga,tad vel var saprast,bet mammas,kas sevi pozicione kaa pieredzejushas,ko te pazaudeja. es nevaru to apjegt,kadas var but kopigas intereses ar zaljiem gurkiem.parasti ar gadiem klust gudraki un paplashinas redzesloks,acimredzot shis stasts nav par vinam.taluk:D
28.02.2014 14:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ta bija mazākā daļa, un tads kas reti te komentē. :D te sen ka vaisr nav tinu forums...un labi sen. Tēmas ari to labi parada:D
28.02.2014 14:19 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Ha man 29:-P
28.02.2014 14:20 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Raccoon
kāpēc ir uzskats, ka suns automātiski bērnu nokodīs?
Savā komentārā, kas bija tieši virs šī Tava jautājuma, tieši uz to atbildēju. Patin atpakaļ (13. lpp) un izlasi.
ja šāda situācija notiek, tad ne jau suns ir tas galvenais vainīgais. Suns ir suns un bērns ir bērns, tieši pieaugušais ir tas, kuram IR jāatbild par šādām situācijām
Un tieši tāpēc bērna māte šeit grib risināt izveidojušos situāciju, aizvedot suni uz laukiem, nevis atstāj, kā ir, lieki riskējot.

čupakabra
Uz suni nu noteikti bļauj un ķērc un nedod Dievs sit, bet tik vien kā elementāri dresēt, suni iepazīstināt ar situāciju nav sajēgas
Tiešām, Tu to noteikti zini, kas un kā viņu mājās notiek??
tik vienkārši nodot "draugu", jo tas kļuvis par nastu.
Ko tam sunim tik drausmīgu kāds taisās darīt?
Uzrakstīšu vēlreiz, ja dažām negribas iepriekšējus komentārus lasīt - vecāki arī savus bērnus mēdz sūtīt pie radiem padzīvoties. Arī mani mazā vecumā aizsūtīja pie vecvecākiem dzīvot, jo tāda nu bija situācija, ka nevarēja tikt ar visu galā.

babse
Vienīgais risinājums ir dot prom zvēru, kurš pēkšņi ir kļuvis lieks!
Nē, tas nav vienīgais risinājums, bet tas ir visracionālākais. Kāpēc mocīt visus situācijā iesaistītos - sevi, bērnu un arī pašu suni (kam jebkurā gadījumā tagad jāaprod ar pārmaiņām, jātiek pakļautam dresūrai, kam nekādi vairs nevar tikt veltīta iepriekšējā uzmanība un atļauts viss, kas pirms tam), nezinot, vai no tā būs kāda jēga, - ja var dzīvnieku aizvest uz laukiem, kur tam galu galā būs labāki apstākļi? OK, sākumā sunim būs grūti aprast, bet arī pašreizējās mājās viņam būtu daudz jaunu pārmaiņu un vēl ierobežojumu, kamēr laukos tieši plašumi un vairāk iespēju sevi izklaidēt, neārdot kopā dzīvokli.
Nu nav suns tikai principa pēc jāpatur, lai vai kas notiktu.

DaYa,
Meitenes te palagus ir pierakstījušas par iespējamiem risinājumiem, lai suni pieradinātu pie bērna
Palagus gan pierakstījušas, bet reālu ieteikumu tā baigi pamaz, vairāk tikai pārmetumi un uzbraucieni par lietām, kuras tāpat tagad vairs nevar mainīt.
28.02.2014 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits